Alaxander Rybak wint Melodi Grand Prix 2018

Alexander Rybak zal Noorwegen vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Lissabon. De winnaar van 2009 wist met zijn lied “That’s how you write a song” de meeste stemmen binnen te slepen. Na de eerste ronde gingen Stella Mwangi & Alexandra Rotan, Aleksander Walmann, Rebecca Thorsen en Alexander Rybak naar de tweede ronde. Ze werden verdeeld in twee duels. In het eerste duel versloeg Rebecca Stella en Alexandra. In het tweede duel versloeg Alexander Rybak de winnaar van vorig jaar Aleksander Walmann. In de superfinale werd Rebecca door Alexander aan de kant gezet. Hij zal net als Waylon aantreden in de tweede halve finale op 10 mei.

92 reacties op “Alaxander Rybak wint Melodi Grand Prix 2018

 1. 51
  Sannie says:

  Heel slecht nummer, maar leuke act, kan me niet voorstellen dat dit gaat winnen, finale halen lijkt me wel een zekerheid.

 2. 52
  Hebbuzz says:

  De negatieve reacties hier kan ik alleen verklaren uit angst dat Rybak een bedreiging is voor andere favorieten. Ik vind het nummer ook niet veel aan, geschikt voor junior, maar Rybak brengr het wel met dusdanig veel verve dat ik wel durf inzien dat dit heel hoog gaat komen mogelijk zelfs de winst pakken. In een jaar waarin de overall kwaliteit laag is en de gemiddelde bijdrage niet vrolijk heeft Noorwegen nu medaillekansen met een love or hate bijdrage die onder alle leeftijden kan aan of afslaan. Ik vrees een televote score om u tegen te zeggen.

  • 52.1
   Nordman says:

   Nah niet echt, en love or hate zou ik dit niet willen noemen, best een leuk liedje. Israel, NL, Hongarije krijgen van mij de stempel love or hate inzendingen.

 3. 53
  Peter says:

  Best leuk, komt spontaan over. Gezellig niemendalletje, door naar de finale,

 4. 54
  Max Mark says:

  Heel erg leuk.

  Ik tip Noorwegen, Nederland, Estland als winnaar. Met als gevaarlijke outsider Israël.

  België, Zweden, Australië top 10

 5. 55
  Jve says:

  Leuk!! Hier word ik vrolijk van,denk dat Noorwegen hoog gaat eindigen!

 6. 56
  henk says:

  Oubollig nummer, maar wát een charisma en stem heeft Rybak! Simpele maar sterke visual effects on stage. Glansrijk naar de finale, maar gaat hij winnen? http://www.hitzound.com/alexander-rybak-thats-how-you-write-a-song/

 7. 57
  Roel says:

  Gaat iedereen weer leuk vinden…1-2-3-4… hoedje van papier… die Rybak wordt nooit volwassen…

 8. 58
  Richard says:

  Zal natuurlijk ook genoeg ‘opvolger Johnny Logan’-aandacht krijgen denk ik. Ik vind hem geen sterke zanger. Ik vind hem wel een sympathieke uitstraling hebben en de act zit m.i. goed in elkaar. Ze zullen alleen een deel van de mensen natuurlijk moeten missen omdat er maar 5 extra op het podium mogen in Lissabon.

 9. 59
  Mike B says:

  Leuk Leuk Leuk. Energie spat van het scherm, doet me wat denken aan Thicke.
  Top 5

 10. 60
  Youri says:

  Leuk! Leuke act en het liedje gaat ook nog wel. Finale. Top 15

 11. 61
  ~Sake says:

  Oslo 2019? Ik zie dit zo maar gebeuren! Superleuk!!

 12. 62
  dick says:

  Ach ja meneer Rybak heeft zijn viool ingeruild voor een visuele trucendoos maar ach nee net op het moment dat je denkt waar blijft ie nou is daar toch die vioolriedel weer. Haalt het bij lange na niet bij zijn winnende song van toen… poging om aanstekelijk te zijn mislukt en het sjoebiededoe-weet ik veel gezeur daar ben ik echt helemaal klaar mee. Misschien haalt het de finale en gaat het ook nog ver komen maar dat zegt wat mij betreft dan genoeg over de smaak van de juries en het europees publiek.

 13. 63
  Kris says:

  Alexander springt er weer eens anders uit, dus zou zomaar veel televotes kunnen krijgen.

 14. 64
  Kris says:

  Wat ik me ook afvraag: heeft iemand van julllie naar de tekst geluisterd? Zou juist vele (oudere) werkelozen moeten aanspreken….

Reageren niet meer mogelijk.