Litouwen besluit selectiejaar

De Litouwers begonnen als één van de eerste landen aan hun nationale tv-selectie, maar vanavond zijn ze de laatste die hun inzending kiezen. Er zijn nog zes kandidaten over die vanavond vanuit de Žalgirio Arena in Kaunas hopen de Litouwse inzending voor Lissabon te worden. Op de gastenlijst staan ook de Finse Saara Aalto en de IJslander Ari Ólafsson die hun inzending komen vertolken.

De winnaar wordt gekozen via televoting en een vakjury. Grote favoriet is Ieva Zasimauskaitė die al haar voorrondes winnend afsloot. De uitzending is vanaf 20u te volgen via LRT Lithuanica en online via de streams van LRT en LRT Lithuanica

De finalisten:
01 Monika Marija – The Truth
02 Kotryna Juodzevičiūtė – That Girl
03 The Roop – Yes, I Do
04 Paula – 1 2 3
05 Jurgis Brūzga – 4love
06 Ieva Zasimauskaitė – When We’re Old

47 reacties op “Litouwen besluit selectiejaar

 1. 1
  Alrightguy says:

  Het zal vanavond gaan tussen Ieva en Paula, blij met beide keuzes.

 2. 2
  Hebbuzz says:

  Als te streaming het űberhaupt doet… Benieuwd of de EBU ook bij deze voorronde over elk liedje gaat twitteren zoals ze wel MF weer hebben lopen hypen…..

 3. 3
  Ria NL says:

  Ieva Zasimauskaitė met When We’re Old is ook mijn favoriet voor de eindoverwinning. Ik vind het een heel mooi liedje. Maar ook het liedje van Monika Marija – The Truth vind ik wel mooi, maar ik heb een duidelijke voorkeur voor Ieva.

 4. 4
  Damsco says:

  Off-topic: Rusland is inmiddels ook gelekt. Weer een concurrent minder voor Waylon. ;-)

  Je kunt hier de videoclip bekijken: https://drive.google.com/drive/folders/1rFYkiyFYs_EKRKiuLSa6kvngZcuyps5n

 5. 5
  Jan de Taalregelman says:

  Moskou 2019 – we hebben de winnaar nu gehoord.

 6. 6
  Michael Adam says:

  Tot zover de aandacht voor Litouwen 😂

 7. 7
  Hebbuzz says:

  Ari uit IJsland zingt zijn hoge noten deze keer iets beter, dus hij kan grote zalen inmiddels ook beter aan qua zenuwen :-)

 8. 8
  René says:

  Liedje 1: the truth vind ik erg weinig aan, ligt niet echt prettig in het gehoor en heb ook het idee dat ze niet aldoor zuiver zingt (of ik irriteer me aan haar stemgeluid), een 5

 9. 9
  René says:

  Wat ligt dat Litouws trouwens ongelooflijk moeilijk in het gehoor, kan er wérkelijk geen soep van maken. Ik kijk het maar grotendeels zonder geluid :)

 10. 10
  Hebbuzz says:

  The Turth – de eerlijkheid gebied te zeggen dat het liedje oubllig is, stem is wel prima, maar schel. Op het Eurovisiepodium houdt dit absoluut geen stand.

 11. 11
  René says:

  Lied 2: that girl – mwah.. ik vind de coupletten nog best ok, maar het refrein wel saai. Ze heeft wel een prettig stemgeluid. 5,5

 12. 12
  Hebbuzz says:

  That Girl – Beetje nasaal gezongen door de leadzangeres. Na de tweede herhaling van couplet refrein ben ik het al helemaal zat. Tgeen het einde fleurt het wat op en komt het nummer in de buurt bij de Litouwse nationale smaak van veel soulvol geschreeuw (denk Fusedmarc)

 13. 13
  Hebbuzz says:

  Net als bij Letland snap ik niet dat ze zo lang de jury aan het woord laten na de optredens. Het nummer moet zichzelf verkopen, niet de jury. Bovendien heeft de jury er toch vaak geen verstand van. That girl wordt geplaatst in het genre van Bruno Mars door jurylid Milda, die veel wegheeft van Madam MikMak uit de Donald Duck. Ook Sasha Son is niet heel enthousiast.

  • 13.1
   Jan de Taalregelman says:

   Kleine landen moeten de kosten voor het decor e.d. eruit halen. Door een programma van 3 uur te maken zijn er geen kosten voor andere programma’s op deze nationale feestdag. Er zullen ook nog wel wat meer reclameboodschappen verkocht kunnen worden.

 14. 14
  Jan de Taalregelman says:

  Ari klinkt als Herr Flick in het Engels.

 15. 15
  René says:

  In de tussenstand staat ‘the truth’ wel errug ver vooraan.. weet iemand hoe de puntentelling straks gaat? Volledig televote? half televote, half jury? Zal wel het tweede, anders zal er toch niet zo’n uitgebreide jury zitten? Maar dan is het gek dat ze al tussenstanden laten zien, want dan kan de jury nog alle kanten op manipuleren.

  • 15.1
   Jan de Taalregelman says:

   Gaat dat straks niet als 6,5,4,3,2 en 1 en dan de punten bij elkaar optellen ?

 16. 16
  Hebbuzz says:

  Sowieso raar dat je al vanaf begin uitzending mag stemmen en de liedjes die nog moeten nu al stemmen ontvangen. Aan de andere kant het blijft in de honderden stemmen, dus erg veel televoters zijn er niet.

 17. 17
  René says:

  ‘Yes, I do’.. OMG, No, I don’t. Dit is wel heel erg zeg, raar, kinderlijk lied, zwakke stem, rare bewegingen, waar kijk ik naar?!? een 1

 18. 18
  Hebbuzz says:

  The Roop = troep ? Wannabe Maroon 5, ik vind het niet bijzonder, refrein veel te veel herhaling, stem van de zanger komt in de coupletten slecht uit de verf.

 19. 19
  Hebbuzz says:

  René:
  ‘Yes, I do’.. OMG, No, I don’t. Dit is wel heel erg zeg, raar, kinderlijk lied, zwakke stem, rare bewegingen, waar kijk ik naar?!? een 1

  Tante Til in de jury is het niet met je eens, die wil m wel met zn minimalistische choreografie.

  • 19.1
   René says:

   Ja, maar Tilly en ik zijn het over meerdere dingen niet eens. Ik zei nog zo: doe NIET die rode Pino-jurk aan, maar mevrouw wilde niet luisteren..

 20. 20
  Hebbuzz says:

  123 klinkt wel erg bekend. Ben even kwijt waar t van gejat is, maar ze brengt het wel aardig.

 21. 21
  Gerard says:

  Hoe lang kun of moet je iets trekken?

 22. 22
  René says:

  123: lekker, eigentijds, mooie stem, mooie meid, dit moet toch de winnares worden. Ik ben alleen niet weg van de spastische choreografie en snap niet waarom de kruk het moest ontgelden.. Ik ben per definitie tegen dingen kapot gooien.. Maar terug naar het lied: 8,5

 23. 23
  René says:

  De jury kijkt na elk optreden alsof ze bij een begrafenis zitten ofzo, kan geen greintje enthousiasme ontdekken. En alles duurt zó lang dat ik het einde niet ga halen

 24. 24
  René says:

  Huh? The Roop bijna 7000 stemmen en Paula maar 700???

 25. 25
  René says:

  ‘4love’- Weinig origineel, kan me ook niet helemaal boeien. Wel goed gezongen en goed uitgevoerd, een 6

 26. 26
  Hebbuzz says:

  4Love, nare stem, wel modern liedje, niet pakkend, z’n pak is wel grappig.

 27. 27
  Hebbuzz says:

  When We’re Old: wel OK, vermoedelijk is de zangeres fan van Sarah McLachlan. Van de zes moet deze t maar worden en anders Paula maar die staat in de televote op zo;n grote achterstand.

 28. 28
  Hebbuzz says:

  When We’re Old: wel OK, vermoedelijk is de zangeres fan van Sarah McLachlan. Van de zes moet deze t maar worden en anders Paula maar die staat in de televote op zo;n grote achterstand.

  De laatste regels in het Litouws versta ik niet en waarom die gozer opeens op het podium staat is mij dan ook een raadsel. :-)

 29. 29
  René says:

  ‘when we’re old’- Ik wil dit graag leuk vinden, komt wel sympathiek over, toch ook wat saaiig, qua zang toch wat te ielig, het stukje Litouws klonk wél erg leuk, dus alles in het Litouws graag (in zang vind ik het dus best ok, in tegenstelling tot spraak). een 7

  Dus graag Paula!! Al ben ik bang dat dat ‘m niet gaat worden gezien de televote..

 30. 30
  Hebbuzz says:

  Mijn voorkeur:

  1 Ieva Zasimauskaitė – When We’re Old
  2 Paula – 1 2 3
  3 Jurgis Brūzga – 4love
  4 Monika Marija – The Truth
  5 Kotryna Juodzevičiūtė – That Girl
  6 The Roop – Yes, I Do

 31. 31
  Hebbuzz says:

  Wat lief, een huwelijksaanzoek met positief antwoord. althans dat maak ik op uit de ring die omgedaan wordt.

 32. 32
  Jan de Taalregelman says:

  Waarom komen de leuke liedjes nu pas ?

 33. 33
  Hebbuzz says:

  Sasha Son kan dus nog steeds teren op zijn liedje. Nu uitgevoerd met gospelkoortje en lekkere gitaarsolo.

 34. 34
  Alrightguy says:

  Saara Aalto laat nu een tweetalige versie van Monsters horen als pauze act. Zou dit de definitieve versie zijn?

 35. 35
  Hebbuzz says:

  Saara Alto zonder ingewikkelde show eromheen is al beter te pruimen. Vocaal is en blijft het schel en net niet zuiver in de uithalen, maar dat wisten we al.

 36. 36
  Hebbuzz says:

  Ieva wint

Reageren niet meer mogelijk.