Luister naar de Israëlische inzending Toy van Netta

De Israëlische bijdrage Toy van Netta wordt zondagavond officieel gepresenteerd, maar het lied lekte zaterdagnacht uit en was al even te horen op YouTube. De Israelische omroep heeft daarop besloten een deel van de videoclip alvast online te zetten.

Netta Barzilai won half februari de finale van de talentenjacht Rising Star dat dienst doet als nationale selectie. Vervolgens werd er voor haar een nummer geschreven. De keus viel op Toy geschreven door Doron Medalie en Stav Beger. Israël neemt deel aan de eerste halve finale op 8 mei.

118 reacties op “Luister naar de Israëlische inzending Toy van Netta

 1. 51
  robbert-rotterdam says:

  Je kunt van dit nummer houden of niet, maar ik vind dit dus geen belachtelijk slecht nummer, zoals hier en daar wordt gesuggereerd.
  Alleen al ritmisch hier en daar een huzarenstukje. Ze combineert het grappige (of wat er voor moet doorgaan) met het muzikale en creatieve en daardoor belandt ze zeer waarschijnlijk in mijn persoonlijke top 10. Eigenlijk is dit net zoals Tsjechië heel knap gedaan. Het combineert muzikaliteit met luchtigheid, waardoor televoters zich aangesproken kunnen voelen, maar ook de jury’s het hoog op hun lijstje kunnen hebben staan. Of het voor een ieder prettig in het gehoor ligt is iets anders. Dan komt net zoals bij elk liedje smaak om de hoek kijken. Wat dat betreft is het niet anders dan bij bijvoorbeeld het uitgesproken nummer van Waylon.

 2. 52
  Lilly says:

  Intro]
  Ree, ouch, hey, hm, la
  Ree, ouch, hey, hm, la
  Ree, ouch, hey, hm, la
  Ree, ouch, hey, hm, la
  Ree, ouch, hey, hm, la
  Ree, ouch, hey, hm, la

  [Verse 1]
  Look at me, I’m a beautiful creature
  I don’t care about your modern time preacher
  Welcome boys to my show, I will teach ya
  Hey, I think you forgot how to play
  My teddy bear’s running away
  The Barbie got something to say, hey
  My [?] is leaving me alone
  I’m taking my Pikachu home
  You’re stupid just like you’re smartphone

  [Pre-Chorus]
  Wonder Woman don’t you ever forget
  You’re divine and he’s about to regret
  He’s a bucka-mhm-buckbuckbuck-mhm boy
  Bucka-mhm-buckbuckbuck
  I’m not your bucka-mhm-buck-mhm-buck-mhm

 3. 53
  Dirk Marko says:

  Ik moet nog zien wat hier “live” van overblijft.
  Daarbij niet mijn smaak.

 4. 54
  Pieter says:

  Winner!!!! 99,99%

 5. 55
  Mike B says:

  Chicken song? clip is wel grappig ben benieuwd hoe dat op het podium gebeurt.

 6. 56
  riccardo says:

  Je weet niks zeker totdat je het live gezien hebt. Ik denk dat ze dit vocaal makkelijk aankan als ik op YouTube kijk. Een relletje, een verkeerde uitspraak, foute staging, de zenuwen op het verkeerde moment, onverwachte concurrentie het kan allemaal, maar voor nu zeg ik we gaan volgend jaar naar Israël.
  Ze geeft inhoud aan wat anders een veel te makkelijk en te plat nummer zou zijn geweest. Het lijkt me een leuke meid. Ik word er vrolijk van!

  • 56.1
   Kris says:

   Volledig mee eens. Om een of andere reden heb ik bij dit nummer een “Euphoria” gevoel. Toen je dat nummer voor de eerste maal hoorde, wist je meteen dat het héél veel kans zou maken en zelfs nadien wel eens een grote hit zou kunnen worden. Bij dit riedeltje krijg ik dezelfde indruk. Heel wat mensen gaan hier een bloedhekel aan hebben, maar nog héél wat meer mensen gaan dit geweldig vinden (mits live goed gebracht, maar dat lijkt er dus wel in te zitten). Zelfs na het ESF zou dit wel eens ontzettend kunnen aanslaan bij een grote groep mensen.
   Maar bon, ik kan er natuurlijk totaal naast zitten. :)

 7. 57
  wiepie says:

  ze ziet er uit als een kip, ze zingt als een kip, ze doet een kip na……vreselijk!

 8. 58
  Daan says:

  Israel moet zich DIEP, maar dan ook heel diep schamen. WTF vreten zij nu weer uit. Dit is zo jaren 2000 Eurovisie. Jeweetwel, het jaar dat je met idioterie en circus het goed kon doen. Schande, als dit het goed gaat doen mogen er wat dat betreft volgend jaar veel landen het gaan boycotten.

  Ik ben hier zeer pissig over ja. Net nadat het EUrovisie weer in NL een betere reputatie krijgt en het gezeik van “het is een circus doe maar lekker gek dan doe je het goed gaatn iet om muziek” eindelijk weg was. Krijgen we dit, Israel, de aandachtstrekkertjes weer. Eerst vorig jaar heel sip doen en zeggen dat het hun laatste jaar was en dan nu met Hetty de kip gaan tokken. Ach.. geeft in ieder geval een plas break of bier break daar in Portugal waar ik zeker gebruik van kan maken.

  Nogmaals, Schaam je kapot..

  • 58.1
   Bjorn says:

   Dit gaat niet winnen, het is een hype nu net als Italië vorig jaar. Zou de puntentelling alleen televoting geweest zijn dan hadden ze een grote kans om te winnen, maar de jury’s verwijzen dit nummer naar de achterhoede.

   • 58.1.1
    Daan says:

    Italië en Occidentalis karma hadden vorig jaar wel gewoon puur een lied, een betekenis, die aap sloeg ook op de tekst en het was gewoon ook een goed nummer. Israel maakt gewoon gebruik van gek doen, ik zou eerder denken dat ze de hele #metoo beweging hier voor schut zetten. Dit is een pure belediging voor het songfestival en voor Portugal en Salvador.

    Israel flikt het elk jaar, in 2016 zeurde ze om aandacht door een “fete” met Douwe Bob te verzinnen, want boohoo arme Hovi werd aangesproken door Douwe, en boohoo Arme Hovi werd beledigt in Rusland en was zijn paspoort kwijt. Dan vorig jaar met hun “oh we komen niet terug arme ons want bla” en dan twee maanden later ineens “grapje hier zijn we weer!” en dan dit.

    Heb het idee dat als dit Rusland of Australie was dat er dan meer ophef over was..

  • 58.2
   robbert-rotterdam says:

   Niks schamen. Ook de jury’s zullen dit omarmen vanwege de moeilijkheidsgraad. Aangezien dit light amusement is en tegelijkertijd kwaliteit dicht ik dit hoge kansen toe.

 9. 59
  henk says:

  Schaam je kapot? Welnee. Geweldig nummer, dit blijft ab-so-luut hangen na 1 keer beluisteren. Daar ligt de kracht van dit nummer. Als Netta het zo kan brengen, zoals ze dit in de video dit, zie ik dit in de top 3 eindigen van de finale. http://www.hitzound.com/netta-toy/

  • 59.1
   Kenny says:

   Dit is echt vreselijk. De odds hebben Israel nu als eerste geplaatst. Maar in mijn top staat Israel een na laatste! (Als laatste Hongarije) XD

 10. 60
  Jve says:

  Ik vind het wel een grappig,leuk nummertje; leuk om te horen in de gaykroeg en dan met zatte kop kippedansje te doen 😂. Maar een winnaar zie/hoor ik hier niet in,dit is gevalletje laag bij de jury’s en dan bij de televoting opeens omhoog schieten,top 5 vermoed ik

  • 60.1
   robbert-rotterdam says:

   Ik denk dat het juist bij de jury’s ook hoog gaat scoren. Ritmisch stelt het nummer af en toe heel hoge eisen aan de zangeres. Alleen omdat het in zo’n light-jasje verpakt is, lijkt het op een goedkoop ding, maar dat is het helemaal niet.

 11. 61
  dick says:

  Je hebt heel goede alternatieve muziek / songs… en je hebt dit…. ik weet niet wat Israël hier mee wil bewijzen maar van een land met een zekere songfestival historie had ik meer verwacht. Not my cup of tea en het zal wat juryleden weten over te halen maar de televoters laten dit links liggen en dat begrijp ik helemaal. Kansloos.

 12. 62
  Damsco says:

  Nog voordat dat nummer van Israël bekend gemaakt werd, schoten ze opeens gigantisch omhoog bij de bookmakers naar #3 o.i.d. en toen het nummer lekte stootte het door naar #1. Daarnaast heeft de video bij het ESC-kanaal nu al 42.000+ likes (dat is echt enorm veel).

  Ligt het aan mij of klopt er hier iets niet? Ik kan me dus echt niet voorstellen dat zo’n fanfavorietje opeens zó populair is. Volgens mij hebben ze de betting odds gemanipuleerd (net zoals Armenië in 2014 deed) en hebben ze duizenden nep-accounts aangemaakt bij Google+ om het nummer in een mum van tijd massaal te liken. WTF?

  Ieder jaar zijn er altijd van die landen met een discutabele en/of onbetrouwbare reputatie die kunstmatig hun eigen nummers proberen te hypen. Bah. 💩

 13. 63
  Tippy2 says:

  Hele nummer is niet mijn ding, Ergens onderaan in de top 10 mag t eindigen

 14. 64
  Betty Beyond says:

  riccardo:
  Je weet niks zeker totdat je het live gezien hebt. Ik denk dat ze dit vocaal makkelijk aankan als ik op YouTube kijk. Een relletje, een verkeerde uitspraak, foute staging, de zenuwen op het verkeerde moment, onverwachte concurrentie het kan allemaal, maar voor nu zeg ik we gaan volgend jaar naar Israël.
  Ze geeft inhoud aan wat anders een veel te makkelijk en te plat nummer zou zijn geweest. Het lijkt me een leuke meid. Ik word er vrolijk van!

  +1

 15. 65
  Davidovich says:

  Ok heb het nummer even laten bezinken en ben geen fan. Waarom. Het duurt 30 seconden voordat het op gang komt en dan gaat het zo hysterisch los dat het het bijna te veel is, geen ruimte om even adem te halen. De tekst is niet heel beklijvend en de gerapte gedeełtes voelen alsof ze een zangeres uit Jamaica ietwat belachelijk maakt. Verder lijkt ze motherf*cker te zeggen en is het te veel bedacht, niet authentiek met wat eigens. Het raakt me alleen als een novelty song maar niet als iets meer. Dan vond ik Svetlana 2009 artistiek en als performance echt iets beter en sterker neerzetten. Wellicht zal het heel scoren maar ben benieuwd. Het wordt nog spannend!

  • 65.1
   Eri says:

   20 seconden en niet 30 seconden……afkrakker…

   • 65.1.1
    Davidovich says:

    Goed dat je dit meldt. De muziek gaat pas vanaf 40 seconden in de versnelling. Ben benieuwd hoe ze dit gaan oplossen

  • 65.2
   Wim1970 says:

   En haar Engels is belabberd. Vreselijk nummer, hoeft van mij echt niet naar de finale. Helaas, want ik ben altijd wel pro Israël. Dit vind ik te veel kermis, moeten we niet meer willen.

 16. 66
  Luuk says:

  Niet mijn ding, maar zie er de televoters wel warm voor lopen. Mogelijke outsider.

 17. 67
  Hebbuzz says:

  Moet toch erkennen dat naar meerdere luisterbeurten ik steeds meer fan van deze bijdrage aan het worden ben. Erg knap gedaan origineel en leuk, goede tekst van deze stoere chick(en)

 18. 68
  GerardMartin says:

  Ik houd sowieso al niet van kip🤣

 19. 69
  RobbieR says:

  Ik vind het een geweldig liedje, mag voor mij zo winnen.
  Liever Waylon natuurlijk, maar met Israël kan ik ook leven.
  Goed in elkaar gezet liedje.

 20. 70
  Eri says:

  IDIOTEN die geen verstand hebben van muziek en performace , energie en niet in de staat zijn hun “smaak” los te laten en puur te voelen wat dit nummer teweeg brengt ….reageren hier op los. Blijf maar lekker in het
  bubbeltje van ons jaren 80 ( AEROSMITH ) van niks origineels aan ….WAYLON….hahaha

  • 70.1
   Daan says:

   Schattig, maar ik denk juist dat wij wel verstand hebben van muziek., Dit is geen muziek, dit zou nooit een hit op de radio kunnen worden en mensen zullen gewoon het Eurovisie weer gaan zien als trashy als dit het goed doet.

   Waylon zingt tenminste, puur, zijn stijl, betekenis in zijn nummer, en dicht staand bij hemzelf. Waylon kan charten overal in Europa als een radio nummer wat je op de radio hoort. Israel? Zie jij dat gedrocht van een nummer al afgespeeld worden in andere landen? Wees ff serieus. Dit is de eerste keer in jaren dat we weer een kermis act krijgen en daar mogen we niet blij mee zijn.

 21. 71
  Wim1970 says:

  Net nog een keer beluisterd, maar het is gewoon verschrikkelijk.

 22. 72
  Suske says:

  ik heb het ook nog een aantal keer beluisterd, inclusief videoclip, en ik vind het nu wel iets beter dan mijn eerste reactie. ik kan het nu beter plaatsen omdat ik ook nog wat andere clips van haar heb gezien en ja wat ze doet doet ze wel goed. mijn eerste reactie blijft echter dat het belachelijk klinkt, maar er zit hier en daar ook wel iets moois in. als ze dit kan overbrengen op een manier dat het niet te kitscherig wordt en ze toonvast blijft en alle effecten effectief kan nadoen zoals in het nummer, dan acht ik een overwinning niet onmogelijk

 23. 73
  Kris says:

  Er zitten hier toch echt wel een aantal zuurpruime met met een hoge drama queen factor!
  “Dit nummer is geen muziek” (want zij alleen weten wat échte muziek is).
  “Dit nummer kan geen hit worden” (want zij alleen weten welke muziek hitgevoelig is).
  “Dit nummer is een kermisact” (want zij alleen weten hoe een degelijke act et moet uitzien).
  “Dit nummer is het allerslechtste nummer van dit jaar” (om dat te beweren moet je wel van héél slechte wil zijn)
  Wat een vooringenomenheid.

  Het is jullie smaak niet, ok. Get over it and get a life!

  Heel wat mensen vinden dit nummer geweldig, zien er wel heel wat kwaliteiten in en zouden het prachtig vinden mocht het winnen.

  • 73.1
   Dirk Marko says:

   Of zullen we gewoon een ieders mening respecteren Kris.

   • 73.1.1
    Kris says:

    Dirk Marko, dat mensen hun mening verkondigen, daar heb ik op zich geen probleem mee. De (voor mij) hysterische en vooringenomen wijze waarop enkelen dit doen wil echter soms bij mij wel eens in het verkeerde keelgat schieten. Maar reageren met een al even hysterische boodschap is zeker niet de beste oplossing, dat geef ik toe. ;)

 24. 74
  Albert says:

  ik vond engeland al 1 van de slechtste inzendingen dit jaar,maar deze prutkipinzending kan ik daar aan toevoegen weg met de kermisattracties op het songfestival,daar ben ik zo klaar mee !!!!!

 25. 75
  Art says:

  Wat een verscheidenheid dit jaar, hele verfrissende bijdrage van Israel, ik vind het leuk, maar ik ben geen graadmeter want ik vind alle 43 leuk! ;-) Echt!

 26. 76
  Alviarin says:

  Is men hier niet in overtreding met het reglement door het vermelden van merknamen o.a. Barbie en Pikachu? No messages promoting any organization, institution, political cause or other, company, brand, products or services shall be allowed in the Shows and within any official ESC premises (i.e. at the venue, during the Opening Ceremony, the Eurovision village, the Press Centre, etc.). A breach of this rule may result in disqualification.

  • 76.1
   Marco says:

   Dit is zeker tegen de regels in, maar helaas is de EBU niet zo goed in het zichzelf strikt houden aan de regels. Als dat zo was, dan had Oekraïne nooit mee mogen doen met het nummer 1944, omdat de tekst politiek van aard is. Ze zullen er vast wel even op wijzen, maar dan zal Israël in het uiterste geval de tekst voor de uitzending aanpassen en alternatieve woorden verzinnen om op de plaats van de merknamen te zetten. Een beetje zoals San Marino destijds heeft gedaan door The Facebook Song om te dopen in The Social Network Song.

 27. 77
  Ben says:

  Na diversen keren alle deelnemers te hebben gehoord is Israel voor mij absoluut nummer 1.
  Het lied blijft van alle kanten hangen, zit goed in elkaar en zal Europa inpakken.
  Ook vorig jaar heb ik Portugal als nummer 1 neer gezet.
  Mijn top 5
  Israel
  Frankrijk
  Tsjechië
  Duitsland
  Denemarken

Reageren niet meer mogelijk.