Douze Points 2018 [11]: VJR-Macedonië

Dit vind je misschien ook leuk...

35 reacties

 1. Sem schreef:

  Ik vind dit dus een heel leuk liedje. Helaas is de eerste semi-finale zó sterk dat het lastig wordt.
  En beter hebben ze geleerd van de staging van vorig jaar. Als dat er een beetje ok uit ziet, zouden ze nog wel eens met de hakken over de sloot door kunnen gaan.

  I know, wishful thinking.

 2. robbert-rotterdam schreef:

  De zangeres heeft een aansprekende stem, karaktervol.
  Het liedje vind ik tamelijk structuurloos. Net als ik denk het liedje te kennen, verandert het weer van richting. Verrassingen vind ik leuk, maar dit vind ik vervelend.

 3. Br@m schreef:

  Middelmatige bijdrage van Macedonië. Vind het niet slecht maar ook niet goed. Ik vermoed dat dit vanwege de grote concurrentie in de halve finale blijft steken. Nr. 35 in mijn top 43.

 4. Rick schreef:

  aardig, maar meer niet.

 5. SandervdH schreef:

  Aardig nummer als ik het hoor maar het blijft niet hangen. En als ik het dan vergelijk met andere nummers komt het nummer net steeds iets te kort.

  De nummer 11

  2-Isreal
  3-Czech Republic
  4-Bulgaria
  5-Belgium
  8-Azerbaijan
  10-Belarus
  11- F.Y.R. Macedonia
  16-Albania
  17-Lithuania
  18-Iceland
  19-Estonia

 6. Placide schreef:

  Dit liedje verandert inderdaad steeds van richting en je weet niet wat je er eigenlijk mee aan moet. Zeker geen kanshebber dit nietszeggende liedje.

 7. Alrightguy schreef:

  Ik vind dit één van de beste nummers van 2018, eentje die nog lang in mijn playlist blijft hangen. Ik hoop finale voor Macedonie. Hopelijk vinden ze nog ergens een potje met geld om een memorabele staging neer te zetten. Hup naar de finale!

 8. GerardMartin schreef:

  Nietszeggend bijeengeraapt computerwerkje.

 9. Eddy schreef:

  Fascinerend nummer.
  Je kan dit blijven beluisteren omdat de componist erin geslaagd is een perfecte ‘chemistry’ tussen verschillende genres tot één geheel te verwerken.
  Ik gun het ‘Eye Cue’ door te stoten naar de finale want ‘Lost and Found’ is zo’n ‘rariteit’ die je vaak alleen maar kan horen op het ESC.
  Hoe dan ook, hier is duidelijk muzikaal talent te horen. Dat de Zweden daar een voorbeeld aan nemen!

 10. Jve schreef:

  De titel dekt de lading van het nummer; “ik heb lekker ritme gevonden” tot het nummer opeens wisselt..lost and found! Toch vind ik dit best ok,de stem van de zangeres spreekt me ook wel aan.
  1.Israël/2.Tsjechië/3.België/
  4.Bulgarije/5.Macedonië/6.Estland/
  7.Azerbeidzjan/8.Wit-Rusland/
  9.Albanië/10.IJsland/11.Litouwen

 11. MarkusRotterdam schreef:

  Bij vlagen leuk, maar in het algeheel van alles wat, en dat stoort me. Weer een middelmatig liedje dus. De zoveelste.

 12. Björn schreef:

  Een paar liedjes voor de prijs van één… ik heb hier een dubbel gevoel bij! Ik denk wel dat het met de hakken over de sloot de finale kan halen :-)

 13. Remco Berg schreef:

  Ik sluit mij aan bij enkele van de bovenstaande commentatoren. Het is niet slecht, maar het is een verzameling van meerdere melodietjes. Dat kan heel verrassend en spannend zijn, maar nu is het vooral wat rommelig.

 14. Nordman schreef:

  Macedonië levert een goed lied af. Eerste keer dat ik ‘m hoorde was ik er weg van en nog steeds. Dat refrein is zo lekker om naar te luisteren. Het lied “past” helaas niet in mijn top 10, al verdient het dat wat mij betreft wel. Maar goed, ik hoop ontzettend op een finaleplek voor ze, maar het gaat moeilijk worden in deze semi. Ze zijn ook niet echt helden in het stagen van liedjes. Wat opvalt is dat Macedonie de laatste jaren of startplek 3, 8 of 11 kregen. Het wordt misschien tijd dat daar iets aan gedaan gaat worden. Ze hadden dit jaar dus wat meer geholpen mogen worden door Christer. 13/43

  • Michael Adam schreef:

   Klopt, Björkman heeft dit niet zo heel netjes aangepakt. Volgens mij is Albanië ook steeds ‘de sjaak’. En voor deze landen kan het kwartje net anders vallen met een ander startnummer. Jaaa jaaa met een goed lied ga je alsnog door, maar dit zijn landen met weinig budget voor staging. Waar een ander land dit jaar wellicht zn eigen led meenemen gaan dit soort landen dat niet kunnen. Dus een duwtje in de rug mag wel ja. En zeker als deze landen elke keer dit soort posities krijgen.

 15. Singasong schreef:

  Heel erg leuk dit , kan dit goed waarderen , een persoonlijke favoriet, 2 voor de prijs van 1 en op de juiste wijze gedaan.
  Soort van Ace of Base vibe revisited meets Avicii .. (akoestisch )live klonk ze ook erg goed . Alsnog benieuwd hoe de staging wordt. Dance alone van vorig jaar vond ik ook erg leuk maar helaas stond ze er totaal verloren bij met name ook door de lege wideshots van de regie ( zoal bij vele andere artiesten) waardoor het meer ging om de Stage in beeld te brengen dan de arrtiest zelf. Ik hoop finale en top 10.

 16. Max Mark schreef:

  Een van mijn favorieten, zo niet dé! Ik hoop zo dat dit doorstoot naar de finale. Heel erg leuk, super gezongen en prima pakkend lied. Ik denk toch dat dit de verrassing van het esf gaat worden.

 17. JoeyW schreef:

  In tien jaar tijd maar één keer de finale gehaald, dat is toch wel een erg magere score voor Macedonië. Ik vind het bewonderenswaardig dat ze nog mee willen doen, want het lijkt me erg frustrerend om keer op keer uitgeschakeld te worden in de halve finale.

  Ik hoop dat ze dit jaar weer een succesvol resultaat boeken met een finaleplaats.

  • Wim1970 schreef:

   Ja, dat vind ik ook. Ik had de moed allang opgegeven, want het kost handen vol geld en een hoop moeite voor niks. Behoorlijk frustrerend lijkt me dat.

 18. Michael Adam schreef:

  Dit nummer staat hoog in mijn eigen top. De stem van de zangeres is hartstikke prettig en het
  Iiedje wordt elke luisterbeurt leuker. Zoals al gezegd hier, zorg er ajb voor dat de staging klopt en dan gun ik Macedonië echt van harte de lang uitgebleven finaleplaats….

 19. Bandido - Georgia schreef:

  Niet onaardig, maar ook een beetje raar. Er klopt iets niet. En dat komt niet door de wisselingen in muziekstijlen, want dat kan ik op zich nog wel waarderen. Al hadden ze de reggae wel thuis mogen laten wat mij betreft. Maar het heeft noch een kop, noch een staart en dat stoort me. Maar al met al aan de andere kant toch ook wel leuk om erbij te hebben. Maar finale denk ik niet, daarvoor is er teveel concurrentie. Eerder plaats 11 of 12.

 20. gj schreef:

  Wellicht mijn absolute favoriet dit jaar. Huilen dat we niet mogen stemmen op dinsdag.

  Ik zie het niet beter dan de zeventiende plek behalen.

 21. riccardo schreef:

  Maakt op mij te weinig impact, de overgangen zijn even wennen maar als geheel een dooddoener: best leuk.

 22. Ria NL schreef:

  Ik vind dit nog al een rommelig geheel, het lijken wel 5 liedjes in één.

 23. Edmol schreef:

  Wel een aardig lied maar meer ook niet.

 24. Leendert Jan schreef:

  Het is niet echt een lied met één duidelijke lijn, met een kop en een staart. Toch vind ik het wel lekker klinken, het heeft iets fris en de stem van de zangeres vind ik erg mooi. Ik vind het zeker één van de leukere Macedonische inzendingen, maar vraag me wel af of het de finale gaat halen.

 25. Rico schreef:

  Leuke elementen, maar absoluut geen coherent geheel en dus een rommeltje dat in de halve finale blijft steken. Jammer, want hier zit wel ergens iets heel leuks in verstopt.

 26. Esmee schreef:

  De wisseling van de verschillende muziekstijlen in dit nummer vind ik NIET mooi. Jammer, maar dit hoeft voor mij niet naar de finale.

 27. Misthere schreef:

  Het nummer is m’n “guilty pleasure” van dit jaar. Het is eigenlijk te licht om goed gevonden te worden en toch vind ik het een leuke inzending. Het valt een beetje onder de categorie ” huppelkutten-muziek” ……en ja, soms heb ik dat nodig hahahahahaha….. :))))))

 28. Kenny schreef:

  6/10

 29. RobbieR schreef:

  In het begin denk ik, wat leuk. Tot het overgaat in een andere muziek stijl en nog 1. De overgangen maakt het minder leuk, jammer.

 30. Loetje schreef:

  Top 15 liedje, erg leuk:)

 31. HP schreef:

  Ik heb dit jaar de liedjes nog niet gehoord. Douze Points is een mooie gelegenheid om ze voor het eerst te horen, en ik kan meteen mooi een ranking maken!

  Vrolijk, afwisselend, aanstekelijk. Ik vind dit gewoon echt een leuk nummer! Ik verwacht verder niet dat het heel hoog gaat eindigen, maar ik kan deze inzending van Macedonië prima hebben!

  1. België
  2. Bulgarije
  3. Macedonië
  4. Azerbeidzjan
  5. Tsjechië
  6. Israël
  7. Litouwen
  8. Wit-Rusland
  9. Estland
  10. Albanië
  11. IJsland

 32. dick schreef:

  Ongemakkelijk in het gehoor liggend. Waaiert alle kanten op alsof de componist geen keuze kon maken. Kansloos.