Douze Points 2018 [13]: Oostenrijk

Dit vind je misschien ook leuk...

36 reacties

 1. Br@m schreef:

  Wederom een fantastische bijdrage van Oostenrijk. Dit gaat met het grootste gemak de finale halen en ik zie het ook wel in de top 10 eindigen. Nr. 8 in mijn top 43.

 2. RobbieR schreef:

  Ik ben niet zo kapot van het liedje, misschien komt het nog als ik hem live zie.
  Zo en zo geloof ik in finale voor Oostenrijk.

 3. Kenny schreef:

  6/10

 4. Ria NL schreef:

  Ik vind dit een prima inzending van Oostenrijk die hier regelmatig door de kamer galmt.

 5. Sake schreef:

  Niks mis mee!! Prima nummer!! Finale, top 10!

 6. Martijn schreef:

  Even off-topic. Ik zag dat er sinds vandaag 2 kaarten op Marktplaats staan voor Eurovision in Concert voor 37,50 pers stuk.

 7. Tippy2 schreef:

  Redelijk, maar voor mij springt dit er niet uit..

 8. GerardMartin schreef:

  Niet slecht maar ik heb er niks mee. Finale ok geen finale ook ok.

 9. Nordman schreef:

  Sterke inzending vind ik dit. Bouwt op naar een heerlijke climax. IIk vind vooral het gospelkoortje hier geweldig in klinken. Hopelijk een finaleplek om daarna in de top 10 te eindigen verwacht ik. 9/43

 10. riccardo schreef:

  Bij de betere inzendingen wmb, beetje op gelijke hoogte met België, maar of het overeind blijft?
  Net iets te verantwoord of te weinig onderscheidend ben ik bang.
  Finale moet kunnen.

 11. Jve schreef:

  Mijn favoriet van deze halve finale!! Erg goed nummer,Cesár mooie stem en hou van het gospelkoortje erin! Het enige wat ik jammer vind is het “gegil” op het eind van het nummer,maar verder top,hoop dat Oostenrijk hoog gaat eindigen..
  1.Oostenrijk/2.Israël/3.Tsjechië/
  4.België/5.Bulgarije/6.Macedonië/
  7.Estland/8.Azerbeidzjan/
  9.Wit-Rusland/10.Albanië/11.Kroatië/
  12.IJsland/13.Litouwen

 12. Pieter schreef:

  Als die jury oren heeft, gaat en moet dit met gemak de finale halen toch? Enige minpunt aan deze bijdrage is dat het miss net te weinig herrineringswaarde heeft en daardoor geen winnaar, maar is kwalitatief gewoon heel goed. Ben benieuwd hoe ze die gospel stukjes live gaan doen.

 13. MarkusRotterdam schreef:

  Wel één van de betere liedjes, maar een knaller vind het nou ook weer niet.

 14. Singasong schreef:

  Goed lied, nogal braafjes valt voor mij in dezelfde sfeer/stijl als Australië vorig jaar met nu wel met hele goede zanger. Hoge top 12

 15. SandervdH schreef:

  Ja mijn favoriet van deze halve finale. Erg mooi gezonden en een erg mooi nummer dat ik zonder het songfestival ook zou luisteren.

  1-Austria
  2-Isreal
  3-Czech Republic
  4-Bulgaria
  5-Belgium
  8-Azerbaijan
  10-Belarus
  11- F.Y.R. Macedonia
  14- Croatia
  16-Albania
  17-Lithuania
  18-Iceland
  19-Estonia

 16. Remco Berg schreef:

  Ik weet het niet zo goed met liedje. Het liedje is niet heel sterk. Na anderhalve minuut heb ik het idee ik het hele liedje heb gehoord en dan begint het gewoon nog een keer opnieuw. Ik denk dat met een juiste staging het best nog wel wat kan worden. Het heeft potentie. Ik zie een strakke show voor mij met een ‘gospelkoor’ daarachter. Wat ik wel jammer vind is dat de zanger niet zo veel uitstraling lijkt te hebben (te oordelen aan een clipje van een live optreden). Beetje amateuristisch. Wel een mooie man…

  • Remco Berg schreef:

   1 Israel
   2 België
   3 Oostenrijk
   4 Litouwen
   5 Estland
   6 Azarbaijan
   7 Bulgarije
   8 IJsland
   9 Albanië
   10 Wit-Rusland
   11 Kroatië
   12 Macedonië
   13 Tsjechië (heeel heeel heeeeeel vreselijk)

   • Peter schreef:

    Nee Israël is geweldig. Dat is pas heeeeeeeeeeeeeeeeel heeeeeeeeeeeeeeeeeel vreselijk. Tenenkrommend slecht nummer, als dit wint dit jaar zou het een schande voor de muziekwereld zijn. Je weet wat je met kippen moet doen? De nek omdraaien.

 17. robbert-rotterdam schreef:

  Ik vind dit een van de mooiste nummers dit jaar. IJzersterke zanger ook. Heerlijk die jazzy feel. Dit zou een Raphael Gualazietje kunnen doen.

 18. Edmol schreef:

  De eerste 2 keer luisteren vond ik het prachtig maar daarna was ik het eigenlijk al zat. Geen idee waarom maar nu vind ik het een middelmatig deuntje. Finale mag, zo niet ook goed.

 19. Dirk Marko schreef:

  Heel mooi nummer, staat hoog in mijn top 10.

 20. Eddy schreef:

  Net zo in mekaar geknutseld als de afgrijselijk lelijke videoclip die erbij hoort.
  Het ‘gospelkoortje’ is er met de haren bijgesleept en heeft geen toegevoegde waarde.
  De zanger is ook niet zo uitzonderlijk. Zoals hem zijn er dertien in een dozijn (en veel beter op de koop toe).
  Nou ja, misschien niet zo meteen in Oostenrijk .. maar daar hebben ze ook een fenomeen als meneer Wurst rondlopen (en gelukkig zijn er ook niet zo heel veel als hem …).
  Ik denk dat dit wel eens een tweede Nadine Beiler-débacle zou kunnen worden … die werd in 2011 ook als het zevende wereldwonder binnengehaald en behalve Swarovski (die jurk!!) is er toen ook niemand beter van geworden.

 21. Bandido - Georgia schreef:

  Enorm lekker nummer, heel erg eigentijds. Een van mijn favorieten. Ik hoop dat het er op het podium ook mooi uitziet, maar Oostenrijk heeft de smaak te pakken de afgelopen jaren. Bovendien heeft de zanger twee keer voor Bulgarije meegedaan en gezien hoe het moet. Mag voor mij naar de finale om het daar hopelijk heel goed te gaan doen.

 22. Henk schreef:

  Peter:
  Nee Israël is geweldig. Dat is pas heeeeeeeeeeeeeeeeel heeeeeeeeeeeeeeeeeel vreselijk. Tenenkrommend slecht nummer, als dit wint dit jaar zou het een schande voor de muziekwereld zijn. Je weet wat je met kippen moet doen? De nek omdraaien.

  prima dat jij je mening geeft maar doe even normaal als het om dieren gaat! bah!

 23. Leendert Jan schreef:

  Ik vind het een erg lekker nummer en hij heeft een prima stem. Mag hoog eindigen van mij!

 24. Esmee schreef:

  Nee, dit is een vullertje. Ik sla het over.

 25. Sandert schreef:

  Oostenrijk staat dit jaar in mijn top 3 en misschien zelfs wel bovenaan. Ik vind hun inzendingen bijna ieder jaar beter worden. Vorig jaar was Nathan Trent ook één van mijn favorieten (heb toen ook op hem gestemd en ben nog steeds zwaar verrast dat hij nul punten kreeg van de televoting!). Dit jaar zal ik sms’en voor César, als hij de finale haalt tenminste. Maar dat zal toch wel?? Winnen zal Oostenrijk waarschijnlijk niet, maar een (veel) betere positie dan vorig jaar verdienen ze zeker.

 26. Placide schreef:

  Oostenrijk staat bij mij ook heel hoog dit jaar en zal er geen traan om laten als dit zou gaan winnen, integendeel zelfs.
  Wat een geweldig, pakkend nummer ook en kan alleen maar hopen dat het beloond gaat worden met heel veel punten.

 27. Michael Adam schreef:

  Nobody But You vind ik een ontzettend lekker nummer en staat in mijn top 10 van dit jaar. Ook ik ben benieuwd hoe het gospel koor live wordt opgelost. Maar ik heb vertrouwen in de ervaring van de zanger:).

 28. Björn schreef:

  Perfecte inzending! Kan goed zingen, brengt het ook goed over en ziet er verdomd goed uit ook.
  Ik ben hier een grote fan van en zie hem in de top 10 eindigen dit jaar!

 29. 020Nick schreef:

  Mijn absolute nummer 1.
  Muziek is gevoel en deze meneer weet mijn gevoelige snaar te raken. :)

 30. dick schreef:

  Helemaal geen slechte zanger hoor! Hij komt alleen met een song welke wat mij betreft nogal saai is. Heb het gevoel dat e.e.a. op safe gaat en nergens echt heel erg op valt, ik weet het eigenlijk niet of ik dit nog heel erg goed vind of…. nou ja twijfel hierover en dat is geen goed teken, Geen winnaar.

 31. Misthere schreef:

  ‘T is mij opgevallen dat Oostenrijk in de loop der jaren wel wat gospel-achtige nummers heeft gestuurd; 2013; Shine, 2011, The Secret Is Love, 2002, Say a Word, 2000, All To You. Allemaal zonder noemenswaardige resultaten. Ook Nederland heeft vaak wel oor voor dit genre, dus verbaast het mij niet dat ik hier veel positieve verhalen lees. Ik vind Cesar een mooie lage stem hebben en de piano brengt ons ergens in een zwarte kerk, inclusief gospelkoor. Maar eerlijk gezegd denk ik dat Eurovisie en gospel geen gelukkige combi is en misschien heb ik ook wel twijfels over de eenvoud van het nummer waardoor men snel zal afhaken. Van de vakjury zal het ongetwijfeld de nodige punten binnen harken maar van de televoters? Ik denk het niet.

 32. HP schreef:

  Ik heb dit jaar de liedjes nog niet gehoord. Douze Points is een mooie gelegenheid om ze voor het eerst te horen, en ik kan meteen mooi een ranking maken!

  Een goede inzending van Oostenrijk! Jazzy, soul, gospel, krachtig nummer. Ik vermoed dat dit bij mij nog gaat groeien en, met een goede staging, me wel eens weg zou kunnen blazen op de avond zelf! Lekker!

  1. België
  2. Bulgarije
  3. Oostenrijk
  4. Macedonië
  5. Azerbeidzjan
  6. Tsjechië
  7. Israël
  8. Litouwen
  9. Wit-Rusland
  10. Estland
  11. Kroatië
  12. Albanië
  13. IJsland

 33. All Wei schreef:

  Grappig, deze namen in het team achter deze inzending, komen ook terug in de bijdrage van Bulgarije wat me op viel, zomaar: Joacim Persson en Borislav Milanov ( de eerste is zweeds en de 2e bulgaars)
  . Als men zegt over de nederlandse inzending dat het te amerikaans is, dan lijkt het me nuttig om ook dit lied te beschouwen!! Hij heeft beslist een goeie stem, maar toch vind ik dit to much Usa overkomen!! Zal wel net niet de Finale halen!!