Douze Points 2018 [13]: Oostenrijk

Onder de naam Douze points 2018 stellen we dagelijks een deelnemer aan het komende Eurovisie Songfestival in Lissabon aan je voor. Vandaag lied 13 uit de eerste halve finale op dinsdag 8 mei: Oostenrijk.

Deelnemer: Cesár Sampson
Lied: Nobody but you
Tekst: Sebastian Arman, Cesár Sampson, Joacim Persson, Johan Alkenäs en Borislav Milanov
Muziek: Sebastian Arman, Cesár Sampson, Joacim Persson, Johan Alkenäs en Borislav Milanov
Beste klassering ooit: 1e in 1966 en 2014

De 34-jarige Cesár Sampson is geboren in het Oostenrijkse Linz en is singer-songwriter en model. Samen met Sebastian Arman, Joacim Persson, Johan Alkenäs en Borislav Milanov maakt hij deel uit van Symphonix International. Dit internationale team is onder andere verantwoordelijk voor de succesvolle inzendingen in 2016 en 2017, “If love was a crime” en “Beautiful mess”. Daarnaast was Cesár backing vocal voor beide inzendingen en was hij de zangcoach van Kristian Kostov. Na twee keer in redelijke anonimiteit op het Eurovisie podium te hebben gestaan, is 2018 het jaar voor Cesár om in de spotlights te staan.

Meer nieuws over de weg van het Oostenrijk naar Lissabon vind je hier. Wil jij je mening kwijt over de inzending uit Oostenrijk? Plaats dan een reactie. In de volgende aflevering: Griekenland.

36 reacties op “Douze Points 2018 [13]: Oostenrijk

 1. 1
  Br@m says:

  Wederom een fantastische bijdrage van Oostenrijk. Dit gaat met het grootste gemak de finale halen en ik zie het ook wel in de top 10 eindigen. Nr. 8 in mijn top 43.

 2. 2
  RobbieR says:

  Ik ben niet zo kapot van het liedje, misschien komt het nog als ik hem live zie.
  Zo en zo geloof ik in finale voor Oostenrijk.

 3. 3
  Kenny says:

  6/10

 4. 4
  Ria NL says:

  Ik vind dit een prima inzending van Oostenrijk die hier regelmatig door de kamer galmt.

 5. 5
  Sake says:

  Niks mis mee!! Prima nummer!! Finale, top 10!

 6. 6
  Martijn says:

  Even off-topic. Ik zag dat er sinds vandaag 2 kaarten op Marktplaats staan voor Eurovision in Concert voor 37,50 pers stuk.

 7. 7
  Tippy2 says:

  Redelijk, maar voor mij springt dit er niet uit..

 8. 8
  GerardMartin says:

  Niet slecht maar ik heb er niks mee. Finale ok geen finale ook ok.

 9. 9
  Nordman says:

  Sterke inzending vind ik dit. Bouwt op naar een heerlijke climax. IIk vind vooral het gospelkoortje hier geweldig in klinken. Hopelijk een finaleplek om daarna in de top 10 te eindigen verwacht ik. 9/43

 10. 10
  riccardo says:

  Bij de betere inzendingen wmb, beetje op gelijke hoogte met België, maar of het overeind blijft?
  Net iets te verantwoord of te weinig onderscheidend ben ik bang.
  Finale moet kunnen.

 11. 11
  Jve says:

  Mijn favoriet van deze halve finale!! Erg goed nummer,Cesár mooie stem en hou van het gospelkoortje erin! Het enige wat ik jammer vind is het “gegil” op het eind van het nummer,maar verder top,hoop dat Oostenrijk hoog gaat eindigen..
  1.Oostenrijk/2.Israël/3.Tsjechië/
  4.België/5.Bulgarije/6.Macedonië/
  7.Estland/8.Azerbeidzjan/
  9.Wit-Rusland/10.Albanië/11.Kroatië/
  12.IJsland/13.Litouwen

 12. 12
  Pieter says:

  Als die jury oren heeft, gaat en moet dit met gemak de finale halen toch? Enige minpunt aan deze bijdrage is dat het miss net te weinig herrineringswaarde heeft en daardoor geen winnaar, maar is kwalitatief gewoon heel goed. Ben benieuwd hoe ze die gospel stukjes live gaan doen.

 13. 13
  MarkusRotterdam says:

  Wel één van de betere liedjes, maar een knaller vind het nou ook weer niet.

 14. 14
  Singasong says:

  Goed lied, nogal braafjes valt voor mij in dezelfde sfeer/stijl als Australië vorig jaar met nu wel met hele goede zanger. Hoge top 12

 15. 15
  SandervdH says:

  Ja mijn favoriet van deze halve finale. Erg mooi gezonden en een erg mooi nummer dat ik zonder het songfestival ook zou luisteren.

  1-Austria
  2-Isreal
  3-Czech Republic
  4-Bulgaria
  5-Belgium
  8-Azerbaijan
  10-Belarus
  11- F.Y.R. Macedonia
  14- Croatia
  16-Albania
  17-Lithuania
  18-Iceland
  19-Estonia

 16. 16
  Remco Berg says:

  Ik weet het niet zo goed met liedje. Het liedje is niet heel sterk. Na anderhalve minuut heb ik het idee ik het hele liedje heb gehoord en dan begint het gewoon nog een keer opnieuw. Ik denk dat met een juiste staging het best nog wel wat kan worden. Het heeft potentie. Ik zie een strakke show voor mij met een ‘gospelkoor’ daarachter. Wat ik wel jammer vind is dat de zanger niet zo veel uitstraling lijkt te hebben (te oordelen aan een clipje van een live optreden). Beetje amateuristisch. Wel een mooie man…

  • 16.1
   Remco Berg says:

   1 Israel
   2 België
   3 Oostenrijk
   4 Litouwen
   5 Estland
   6 Azarbaijan
   7 Bulgarije
   8 IJsland
   9 Albanië
   10 Wit-Rusland
   11 Kroatië
   12 Macedonië
   13 Tsjechië (heeel heeel heeeeeel vreselijk)

   • 16.1.1
    Peter says:

    Nee Israël is geweldig. Dat is pas heeeeeeeeeeeeeeeeel heeeeeeeeeeeeeeeeeel vreselijk. Tenenkrommend slecht nummer, als dit wint dit jaar zou het een schande voor de muziekwereld zijn. Je weet wat je met kippen moet doen? De nek omdraaien.

 17. 17
  robbert-rotterdam says:

  Ik vind dit een van de mooiste nummers dit jaar. IJzersterke zanger ook. Heerlijk die jazzy feel. Dit zou een Raphael Gualazietje kunnen doen.

 18. 18
  Edmol says:

  De eerste 2 keer luisteren vond ik het prachtig maar daarna was ik het eigenlijk al zat. Geen idee waarom maar nu vind ik het een middelmatig deuntje. Finale mag, zo niet ook goed.

 19. 19
  Dirk Marko says:

  Heel mooi nummer, staat hoog in mijn top 10.

 20. 20
  Eddy says:

  Net zo in mekaar geknutseld als de afgrijselijk lelijke videoclip die erbij hoort.
  Het ‘gospelkoortje’ is er met de haren bijgesleept en heeft geen toegevoegde waarde.
  De zanger is ook niet zo uitzonderlijk. Zoals hem zijn er dertien in een dozijn (en veel beter op de koop toe).
  Nou ja, misschien niet zo meteen in Oostenrijk .. maar daar hebben ze ook een fenomeen als meneer Wurst rondlopen (en gelukkig zijn er ook niet zo heel veel als hem …).
  Ik denk dat dit wel eens een tweede Nadine Beiler-débacle zou kunnen worden … die werd in 2011 ook als het zevende wereldwonder binnengehaald en behalve Swarovski (die jurk!!) is er toen ook niemand beter van geworden.

 21. 21
  Bandido - Georgia says:

  Enorm lekker nummer, heel erg eigentijds. Een van mijn favorieten. Ik hoop dat het er op het podium ook mooi uitziet, maar Oostenrijk heeft de smaak te pakken de afgelopen jaren. Bovendien heeft de zanger twee keer voor Bulgarije meegedaan en gezien hoe het moet. Mag voor mij naar de finale om het daar hopelijk heel goed te gaan doen.

 22. 22
  Henk says:

  Peter:
  Nee Israël is geweldig. Dat is pas heeeeeeeeeeeeeeeeel heeeeeeeeeeeeeeeeeel vreselijk. Tenenkrommend slecht nummer, als dit wint dit jaar zou het een schande voor de muziekwereld zijn. Je weet wat je met kippen moet doen? De nek omdraaien.

  prima dat jij je mening geeft maar doe even normaal als het om dieren gaat! bah!

 23. 23
  Leendert Jan says:

  Ik vind het een erg lekker nummer en hij heeft een prima stem. Mag hoog eindigen van mij!

 24. 24
  Esmee says:

  Nee, dit is een vullertje. Ik sla het over.

 25. 25
  Sandert says:

  Oostenrijk staat dit jaar in mijn top 3 en misschien zelfs wel bovenaan. Ik vind hun inzendingen bijna ieder jaar beter worden. Vorig jaar was Nathan Trent ook één van mijn favorieten (heb toen ook op hem gestemd en ben nog steeds zwaar verrast dat hij nul punten kreeg van de televoting!). Dit jaar zal ik sms’en voor César, als hij de finale haalt tenminste. Maar dat zal toch wel?? Winnen zal Oostenrijk waarschijnlijk niet, maar een (veel) betere positie dan vorig jaar verdienen ze zeker.

 26. 26
  Placide says:

  Oostenrijk staat bij mij ook heel hoog dit jaar en zal er geen traan om laten als dit zou gaan winnen, integendeel zelfs.
  Wat een geweldig, pakkend nummer ook en kan alleen maar hopen dat het beloond gaat worden met heel veel punten.

 27. 27
  Michael Adam says:

  Nobody But You vind ik een ontzettend lekker nummer en staat in mijn top 10 van dit jaar. Ook ik ben benieuwd hoe het gospel koor live wordt opgelost. Maar ik heb vertrouwen in de ervaring van de zanger:).

 28. 28
  Björn says:

  Perfecte inzending! Kan goed zingen, brengt het ook goed over en ziet er verdomd goed uit ook.
  Ik ben hier een grote fan van en zie hem in de top 10 eindigen dit jaar!

 29. 29
  020Nick says:

  Mijn absolute nummer 1.
  Muziek is gevoel en deze meneer weet mijn gevoelige snaar te raken. :)

 30. 30
  dick says:

  Helemaal geen slechte zanger hoor! Hij komt alleen met een song welke wat mij betreft nogal saai is. Heb het gevoel dat e.e.a. op safe gaat en nergens echt heel erg op valt, ik weet het eigenlijk niet of ik dit nog heel erg goed vind of…. nou ja twijfel hierover en dat is geen goed teken, Geen winnaar.

 31. 31
  Misthere says:

  ‘T is mij opgevallen dat Oostenrijk in de loop der jaren wel wat gospel-achtige nummers heeft gestuurd; 2013; Shine, 2011, The Secret Is Love, 2002, Say a Word, 2000, All To You. Allemaal zonder noemenswaardige resultaten. Ook Nederland heeft vaak wel oor voor dit genre, dus verbaast het mij niet dat ik hier veel positieve verhalen lees. Ik vind Cesar een mooie lage stem hebben en de piano brengt ons ergens in een zwarte kerk, inclusief gospelkoor. Maar eerlijk gezegd denk ik dat Eurovisie en gospel geen gelukkige combi is en misschien heb ik ook wel twijfels over de eenvoud van het nummer waardoor men snel zal afhaken. Van de vakjury zal het ongetwijfeld de nodige punten binnen harken maar van de televoters? Ik denk het niet.

 32. 32
  HP says:

  Ik heb dit jaar de liedjes nog niet gehoord. Douze Points is een mooie gelegenheid om ze voor het eerst te horen, en ik kan meteen mooi een ranking maken!

  Een goede inzending van Oostenrijk! Jazzy, soul, gospel, krachtig nummer. Ik vermoed dat dit bij mij nog gaat groeien en, met een goede staging, me wel eens weg zou kunnen blazen op de avond zelf! Lekker!

  1. België
  2. Bulgarije
  3. Oostenrijk
  4. Macedonië
  5. Azerbeidzjan
  6. Tsjechië
  7. Israël
  8. Litouwen
  9. Wit-Rusland
  10. Estland
  11. Kroatië
  12. Albanië
  13. IJsland

 33. 33
  All Wei says:

  Grappig, deze namen in het team achter deze inzending, komen ook terug in de bijdrage van Bulgarije wat me op viel, zomaar: Joacim Persson en Borislav Milanov ( de eerste is zweeds en de 2e bulgaars)
  . Als men zegt over de nederlandse inzending dat het te amerikaans is, dan lijkt het me nuttig om ook dit lied te beschouwen!! Hij heeft beslist een goeie stem, maar toch vind ik dit to much Usa overkomen!! Zal wel net niet de Finale halen!!

Reageren niet meer mogelijk.