Douze Points 2018 [14]: Griekenland

You may also like...

58 reacties

 1. Toine schreef:

  In een woord: mooooiii!!!
  Top 5!

  Off topic: nog geen enkel punt voor Nederland in de polls van INFE en OGAE…. moeten we ons zorgen gaan maken…?

  • Lilly schreef:

   Waarom? Nederland wordt altijd ondergewaardeerd in die OAGE polls, en dat is dit jaar weer niet anders…

  • Kenny schreef:

   Bij de bookmakers stond Waylon 6e en nu 12e.
   Waylon komt sowieso in de top 10. Want hij valt gewoon op met dat nummer. ;)

  • Shurgard schreef:

   De OGAE polls zeggen inderdaad vrij weinig. Eerlijk gezegd had ik gewoon gehoopt dat we met het nummer van Waylon wel een keer hoog bij hun zouden eindigen, maar dat gaat hem niet worden waarschijnlijk. We mogen blij zijn dat deze club niet de uitslagen van het songfestival bepaalt, want Waylon gaat uiteindelijk toch wel hoog eindigen.

   Als je bijvoorbeeld kijkt naar de resultaten van vorig jaar zijn er best veel dingen die opvallen. Om wat voorbeelden te noemen; Frankrijk stond op 4 (werd uiteindelijk 12de), Macedonië stond op 8 (maar ging niet eens door naar de finale), Noorwegen op 16 (werd uiteindelijk 10de) en Nederland op 32ste met maar 3 puntjes terwijl we elfde werden. Verder kreeg Moldavië geen enkel punt terwijl ze wel als derde eindigden.

  • Kim Sanders schreef:

   Moldavie kreeg vorig jaar geen enkele punt van de OGAE poll en eindigde toch 3e in de finale.. Ook de Common Linnets kregen weinig punten…Ik hecht hier niet zoveel waarde aan.

 2. Wim1970 schreef:

  Staat in mijn top3, maar helaas is Gianna er zaterdag niet bij.

 3. Kenny schreef:

  10/10

  Griekenland en Denemarken zijn dit jaar de landen waarvan ik de nummers het meeste beluister.

 4. Marc schreef:

  Nummer begint mooi maar ik ga dit na anderhalve minuut toch beetje zeurderig vinden! Met juiste staging zal het de finale wel halen denk ik.
  Over Nl ben ik niet bang, iedereen komt nu goed voor de dag met leuke videoclipjes etc, Waylons live performance bij Muziekcafé hadden ze beter niet in kunnen zenden. Ben overtuigd dat hij met totaalplaatje iedereen gaat verrassen op 10 en 12 mei!

  • Dirk Marko schreef:

   Ik denk er hetzelfde over, ik zou zeggen het kabbelt een beetje door.

  • Esmee schreef:

   Waylons live performance bij Muziekcafé zou je nog kunnen zien als een voorlopertje van wat echt gaat komen: een positieve verrassing. Maar de uitzending op NPO3 baarde me pas echt een beetje zorgen. Hij zong een keer flink vals, en haalde daarna zijn tekst door elkaar. That shure got my attention. Als hij dat bij de semi voor de jury zou doen, vrees ik voor een finaleplaats.

   • robbert-rotterdam schreef:

    Welke uitzending op NPO3 was dat?

   • RobbieR schreef:

    Nou ik merkte geen ene valse woord, wel dat hij de tekst even vergat wat hylarisch was.
    Het gaat om de radio uitzending. Deed hij goed hoor.

 5. Jve schreef:

  Mooie bijdrage van Griekenland, doet me wat denken aan de groep Enigma…erg benieuwd naar de live-
  uitvoering!
  1.Oostenrijk/2.Israël/3.Tsjechië/
  4.België/5.Griekenland/6.Bulgarije/
  7.Macedonië/8.Estland/
  9.Azerbeidzjan/10.Wit-Rusland/
  11.Albanië/12.Koatië/13.IJsland/
  14.Litouwen

 6. RobbieR schreef:

  Mooi liedje, eindelijk weer wat goeds uit Griekenland.
  Mijn nr 9.

 7. Br@m schreef:

  Hele mooie bijdrage uit Griekenland. Hopelijk klinkt het live ook goed. In dat geval gaat het met gemak naar de finale. Nr. 2 in mijn top 43.

 8. Leendert Jan schreef:

  Leuk dat Griekenland weer eens in de eigen taal zingt! Ik kan het lied wel waarderen al vind ik het een beetje zwaar. Maar ja, ook niet alles hoeft lichte kost te zijn op het songfestival. Ik ben wel benieuwd hoe dit het gaat doen, zal ook van de staging afhangen.

 9. GerardMartin schreef:

  Leuk dat ze in het Grieks zingt en dat is het eigenljk wel. In ieder geval 12 punten van Cyprus mocht ze de finale bereiken.

  • Gilles schreef:

   Nou, die krijgt ze ook al in de semi en maak er maar meteen 24 van ;-)

  • Wim1970 schreef:

   En ik maar denken dat landen die elkaar hoge punten gegeven gescheiden werden in de semi’s, maar ze staan gewoon bij elkaar in de halve finale. Juist die 2 landen zouden gescheiden moeten worden. Ook Roemenië en Moldavië staan bij elkaar :-O

   • Matje schreef:

    Nederland en België zijn ook al een aantal keer in dezelfde semi geloot. Het deelnemersveld is zo groot dat men bijna niet meer kan ontkomen dat enkele bevriende landen bij elkaar geloot worden.

   • Wim1970 schreef:

    Klopt, je kunt niet overal rekening mee houden, maar ik vind dat Cyprus-Griekenland, België-Nederland en Moldavië-Roemenië standaard niet bij elkaar in de semi moeten. Deze landen geven elkaar altijd hoge punten.

 10. riccardo schreef:

  Best mooi en ook best vervelend. Waar je bij een goeie up tempo zit te wachten op nog een keer het catchy refrein heb ik bij deze zoiets van dat had je net ook al gezongen. Ben er te snel klaar mee.
  De finale haalt het wel. Met veel mooi visueel kan het hoog eindigen al twijfel ik wel een beetje omdat de stijl een paar jaar geleden misschien meer kans gemaakt had.

  • Wim1970 schreef:

   Ik hoop dat Griekenland de overwinning gegund wordt. Veel mensen storen zich eraan dat Griekenland de hand ophoudt bij de EU, maar ondertussen wel veel geld uitgeeft om te kunnen deelnemen. Ach, de EU betaalt de organisatie wel.

   • riccardo schreef:

    Zouden de mensen echt zo denken als ze naar een liedjes programma zitten te kijken?
    Dezelfde enkeling die juist wel stemt vanwege Griekenland vakantieland, waarschijnlijk.

   • Wim1970 schreef:

    Misschien, er zijn ook mensen die niet op Australië stemmen, omdat deze mensen vinden dat Australië niks te zoeken heeft op het songfestival.

  • riccardo schreef:

   Er zijn meer landen met issues waarvan sommige regelmatig goed scoren. Of ze het beter gedaan zouden hebben zonder, dat weten we niet. Zelf trek ik me daar op zo’n avond niet veel van aan, dan kan je beter niet kijken. Het beïnvloed soms wel de mate van objectiviteit, dat moet ik toegeven.

   • Wim1970 schreef:

    Zo zou ik bijvoorbeeld nooit op Rusland stemmen, en dat spijt mij voor de kandidaten die voor Rusland zingen. Maar ik ben nu eenmaal anti Putin en ik gun hem de overwinning niet.

   • riccardo schreef:

    Rusland is in deze context juist het land dat vaak profiteert van de “gratis publiciteit”. Het kan twee kanten op werken en dat doet het ook.
    Ik snap waar je vandaan komt maar zo sterk leg ik die verbanden niet, niet voor deze gelegenheid.

  • MarkusRotterdam schreef:

   Same here, bij vlagen geweldig, dan weer irritant.

 11. Ria NL schreef:

  Ik vind deze Griekse bijdrage geweldig en zit in mijn top 3. De 12 punten van Cyprus zouden deze keer zeer terecht zijn. Ik hoop van harte dat ze naar de finale gaat om daar heel hoog te eindigen. Het is ze van harte gegund.

 12. Remco van den Berg schreef:

  Heel mooie bijdrage. Niet de beste Griekse bijdrage (dat zijn naar mijn idee klassiekertjes zoals 1992, 1995, 1983, 1991, 1981, 1985, 1979, 1977,1976) maar dit komt zeker in de buurt. Ik hou hier van

 13. Placide schreef:

  Het mooiste liedje van het ESF komt misschien wel van Griekenland dit jaar. Zo hoort het en helemaal in de traditie/stijl van het ESF. Een songfestival waardige bijdrage. Prachtig, prachtig en nog eens prachtig. Het zal hoogstwaarschijnlijk niet gaan winnen, want daar is het te mooi voor en wellicht ook ontoegankelijk voor velen en Europa zal daar helaas niet voor gaan.

 14. Singasong schreef:

  Mooie sfeervolle song, kon zo zijn weggelopen als titeltrack uit een of ander epische film. Of dat het impact on stage zal krijgen.??

 15. hein schreef:

  We gaan waylon zien vanuit de lucht op de snaren van een gitaar.
  Kijk naar de hoes.
  Net als ilse en waylon hun optreden maar nu de gitaar.
  Watch it

 16. hein schreef:

  Dit Griekse nummer:
  Go to greece en je hoort hier duizenden liedjes van.1 brei van het zelfde.
  Nou is het wel zo dat ik van griekse muziek hou maar het is in verre orgineel

 17. Nordman schreef:

  Gewoon een prima inzending namens de Grieken. Het luistert aardig weg, maar weet me niet echt te raken. Ik vind het ook wat te veilig blijven. Voor de diversiteit zeker een aanwinst. Of het naar de finale gaat of niet, kan me niet heel veel schelen op dit moment. 27/43

 18. Michael Adam schreef:

  Ook dit liedje komt voor in mijn top10! Dit is wat mij betreft de beste Griekse inzending in jaren, net nu ik compleet niets verwachtte van Griekenland na twee jaar pruts liedjes en drama met hun nationale finale. De Griekse taal, het etnische sfeertje…. en de mogelijkheid om hier live iets heel moois van te maken… Dit moet toch heel hoog gaan eindigen ?!

 19. Björn schreef:

  Ik was hier in het begin wel een fan van! Maar ondertussen is dit een heel saaie inzending voor me geworden en serieus gezakt in men ranking. Ik blijf het een twijfelgeval vinden voor de finale…

 20. Marco schreef:

  OK, ik vind het zeker niet mooi maar daarentegen vreselijk met die nare drum en dat naar nasaal klinkende corrigeren van de mix en bovendien erg saai, dit gaat geen potten breken denk ik.

 21. Esmee schreef:

  Ik loop hier niet warm voor. Het gaat niet naar mijn top 10.

 22. Bandido - Georgia schreef:

  Ik vind dit prachtig en ik hoop op een optreden dat de dromerige sfeer goed weet weer te geven. En ik denk dat hier ook wel een markt voor is in Europa en dat veel mensen dit zullen waarderen.

 23. hein schreef:

  Weeeeer de opmerking die ik al tig keer PLAATSTE…
  Echt een verkeerde keuze van Waylon….Thx but no thx.. een Johnie Logan nummer..10 maal 12points en de rest spreekt vanzelf.
  Altijd de verkeerde keuzes in een ned.finale.
  Jammer

 24. dick schreef:

  Prima bijdrage van de grieken dit jaar. Vraag me alleen af of dit overeind blijft op het podium zonder electronische opsmuk als video/ledscreens. Verdient wat mij betreft een goede notering mits het vocaal goed neergezet wordt maar daar heb ik weinig twijfels over als ik YouTube filmpjes van andere optredens bekijk van deze artiest.

 25. edmol schreef:

  Mooi lied, beetje mysterieus. Maar het kan me eerlijk gezegd niet 3 minuten lang boeien, na 2 minuten dwaal ik af.

 26. Wim1970 schreef:

  riccardo:
  Rusland is in deze context juist het land dat vaak profiteert van de “gratis publiciteit”. Het kan twee kanten op werken en dat doet het ook.
  Ik snap waar je vandaan komt maar zo sterk leg ik die verbanden niet, niet voor deze gelegenheid.

  En dan volgend jaar demonstreren dat Nederland niet moet meedoen omdat het songfestival in het homofobe Rusland wordt gehouden, als Rusland gaat winnen.

 27. Misthere schreef:

  Weer zo’n mooie studiobijdrage waarbij alles netjes in balans is en waardoor wij meegezogen lijken te worden naar een mistig landschap waar nog nooit eerder iemand is geweest. Zie dat maar eens op het podium over te brengen zonder dat het cliche gaat worden en waarvan de kijker als snel gaat denken; ach ja, de windmachine, hoe kan het ook anders…, de rookmachine, de wapperende doeken inclusief wapperende jurk en haar… en ooh ja, daar hebben we ze weer, sexy trommelende mannen die dit keer uit de mist, op het podium verschijnen.

 28. Peter schreef:

  Wim1970:
  Misschien, er zijn ook mensen die niet op Australië stemmen, omdat deze mensen vinden dat Australië niks te zoeken heeft op het songfestival.

  En tot zover de kortzichtigheid van Wim1970

  • Wim1970 schreef:

   Dat is geen kortzichtigheid, maar realiteit. Er zijn nu eenmaal mensen die vinden dat Australië niks te zoek heeft op het songfestival, het ligt niet eens in de buurt van Europa.

 29. All Wei schreef:

  Kenny:
  Moldavië vind ik ook een leuk nummer. Staat in mijn top 10 ;)

  Moldavie staat in mijn Top 5!! Wat een super act!!
  Inmiddels heel veel online materiaal van ze beluisterd en bekeken. Ze werken altijd on point, hebben sterke vocalen, zowel in solo als in samenzang, communiceren met elkaar on stage en ze hebben vooral lol zo te zien!!
  Zij gaan die Finale wel halen en hebben een zomerhit 2018 met My Lucky Day!!

 30. HP schreef:

  Ik heb dit jaar de liedjes nog niet gehoord. Douze Points is een mooie gelegenheid om ze voor het eerst te horen, en ik kan meteen mooi een ranking maken!

  Leuk dat de Grieken weer eens in de eigen taal zingen. Leuk dat de Grieken een keer een ander genre brengen. En dat waren alle positieve dingen die ik hierover kan zeggen. Wat een zeurderig nummer. Irritant stemgeluid, nummer gaat nergens naar toe. Hopelijk hoef ik dit niet twee keer te zien, maar blijft het in de halve finale steken.

  1. België
  2. Bulgarije
  3. Oostenrijk
  4. Macedonië
  5. Azerbeidzjan
  6. Tsjechië
  7. Israël
  8. Litouwen
  9. Wit-Rusland
  10. Estland
  11. Griekenland
  12. Kroatië
  13. Albanië
  14. IJsland

 31. Marinus schreef:

  De polls zeggen mij niet zoveel. Laten we eerst maar afwachten wat de acts live gaan presteren en daar zal Waylon zeker gaan knallen en zullen er veel door de mand vallen.