Douze Points 2018 [15]: Finland

Dit vind je misschien ook leuk...

46 reacties

 1. hein schreef:

  Grappig…ze zingt over monsters…kijk naar alle figuranten in de clip!

 2. Nordman schreef:

  Toen dit lied werd gekozen dacht ik dat het zou winnen, maar nu de gehele line up bekend is, zie ik dat zeker niet meer gebeuren. Het is ook maar de vraag of Saara de finale gaat halen. Mijn gevoel zegt van wel, maar ik hou mn hart vast wat betreft de staging. Ik vond de staging van dit lied in de Finse show tegenvallen. Ook haar zang viel tegen. Nu heb ik begrepen dat ze met een geheel ander optreden komen, maar ik ben toch bang dat het misschien allemaal wat téveel gaat worden. Ik hoop dat ze er in slagen een goede balans te creëren, zodat het niet teveel afleid van het lied, want dat blijf ik wel goed vinden. 12/43

 3. Timo schreef:

  De jaarlijkse “fanwank” die de finale niet haalt is dit jaar voor Finland!

 4. RobFinland schreef:

  Saara zal er alles aan doen om de finale te bereiken. Persoonlijk vond ik haar nummer Queens leuker, maar Monsters is zeker niet slecht. Succes Finland!

 5. riccardo schreef:

  Dit heeft juist weer erg (te?) veel van wat er bij onze Waylon een beetje aan mist. Een stereotype herkenbaar geluid en Eurovisie uitstraling. Tegelijkertijd zou je het in een vette DJ mix best ergens uit de boxen kunnen horen knallen. Die versie zou ik persoonlijk liever horen maar voor wat het is, commercieel zonder diepgang, prima ingevuld en als de act goed is volgens mij een hoge score. Finale zeker. Top tien, iig., top drie wellicht.

 6. Marc schreef:

  Best lekker nummer dit, heel commercieel en doet het vast goed op de radio, in de clubs en op menig spotify lijstje. Ze moet echt met een verbluffende staging komen want wat ze in eigen land liet zien was vreselijk amateuristisch! Ook vind ik dat Saara weinig charisma heeft, niet de ‘gun’factor om haar wat (extra) puntjes te geven

 7. Kenny schreef:

  5/10

 8. Eddy schreef:

  Ieder jaar heeft een aantal cliché-nummers.
  Dit is er eentje om ‘U’ tegen te zeggen.
  Ik hoop intens dat Finland met dit onding de finale niet haalt. Dat zou meteen een bevestiging zijn dat het songfestival een ‘monsterachtige’ aanfluiting van de goede (muzikale) smaak is.

  • Wim1970 schreef:

   En Moldavië, maar ik hou er zo van. Ik ga dit jaar voor de cliché-inzendingen.

 9. Michael Adam schreef:

  Ik verwachtte heel erg veel van Saara. Toen kwam het nummer Monsters uit en ik vond het eigenlijk hartstikke lekker. Maar sindsdien heeft het nummer eigenlijk alleen maar aan kracht verloren voor mij.

  Ik vraag me echt oprecht af of ze de
  Finale zal behalen en de Finse omroep zal zich dan wel ontzettend schamen, na het cancellen van hun nationale finale. Welke zichzelf respecterende Finse artiest zal zich nog inschrijven voor die show in de toekomst?

  Slecht vind ik dit liedje niét, maar het gaat denk ik veel minder goed presteren dan nu wordt verwacht.

  • Wim1970 schreef:

   Net als Israël, dat land gaat het ook niet goed doen als verwacht.

   • Remco Berg schreef:

    Ik heb vanavond Netta Barzilai gezien op Israel Calling (Eurovision in Concert maar dan in Tel Aviv). Het viel behoorlijk tegen. Nu schijnt bijna iedereen erbarmelijk slecht te hebben gezegd, maar wat ik vanavond hoorde en zag wordt het inderdaad geen overwinning voor Israël dit jaar. Ik heb echter geen enkel idee wat het dan wel wordt. Noorwegen denk ik toch ook niet. Zou het dan toch Zweden worden (dat vind ik pas echt), Australië of Bulgarije? Ik heb echt geen idee. Nu moet ik wel eerlijk bekennen dat ik sinds 1984 (toen ik twaalf jaar oud was) ongeveer ieder jaar de verkeerde winnaar voorspel.

   • Remco Berg schreef:

    Ik zie dat ik erg slordig heb geschreven net (het is al laat), maar ik bedoelde te zeggen dat vrijwel iedereen behoorlijk slecht zong vanavond en dat ik het liedje van Zweden heel erg vervelend vind).

 10. Pieter schreef:

  Iedereen die denkt dat dit hoog gaat eindigen zou toch eens beter moeten nadenken. Ja misschien redt ze het net die finale (ik denk trouwens dat ze die niet eens gaat halen) Om daarna ergens bij de laatste 5 te eindigen. Wat een baggerplaat zeg. En live is het al helemaal een ramp.

 11. Björn schreef:

  Ik had liever gehad dat ze met Domino naar Lissabon zou afreizen, maar Monsters is wss een iets toegankelijker lied! Dit valt onder de categorie camp, kitsch…. en ik weet niet of ze hiermee de finale gaat halen! Zal een dubbeltje op zijn kant worden vrees ik.

 12. Br@m schreef:

  Saara Aalto is een leuke meid en Monsters een prima nummer maar of dit ook de finale gaat halen is vraag 2. Dat zal van het totaalplaatje afhangen. Van mij mag ze. Nr. 13 in mijn top 43.

 13. Ria NL schreef:

  Ik vind Monsters ook wel een leuke inzending van Finland maar wel één in het soort dat we al duizenden keren hebben gehoord. Ik gun Saara een finaleplaats want het is een goede zangeres, maar ik heb hier toch wel mijn twijfels bij…

 14. John schreef:

  Israel is caling live uitgezonden op facebook

 15. 020Nick schreef:

  Ik had veel en veel en veel meer van Saara verwacht. Ze kan zoveel beter, getuige haar xfactor optredens.. Maar dan moetz e wel het juiste liedje hebben. En helaas is dat niet “Monsters”. Ik denk zelfs dat het geen finale word voor dr.. hoe spijtig ook

 16. Leendert Jan schreef:

  Ik blijf dit toch een heel erg leuk nummer vinden, gewoon een lekkere stamper. De studioversie klinkt echt goed, ze heeft een goede stem en de clip ziet er prima uit. Live in de Finse finale vond ik het wel stukken minder ogen én klinken, dus ik hoop voor Saara dat ze in Lissabon sterker uit de verf komt. Dan mag ze van mij naar de finale.

 17. GerardMartin schreef:

  Vervelend lied wat van mij in de halve finale mag blijven steken. Saaie riedel en al duizenden keren beter gedaan.

 18. Br@m schreef:

  Even iets anders, hier is een live versie van Toy (Israël); een andere en betere versie van ditzelfde optreden staat bij Douze Points: Israël: https://youtu.be/YBS0VKqaoG8

 19. robbert-rotterdam schreef:

  Saara Aalto roeit dwars tegen de stroom in. Terwijl meerdere deelnemers, geheel volgens het recept van Salvador Sobral, de sophisticated weg proberen te bewandelen, doet Aalto het met ouderwets Eurovisiewerk: een makkelijk deuntje met een hoog meezinggehalte en een visuele act met veel beweging op het toneel. Of ze het hiermee redt? In de eerste plaats zal ze moeten proberen dat chaotische uit haar act te verwijderen, en dan is het afwachten of de kijker en de jury’s voor sophisticated gaan of voor het showelement en hoog meezinggehalte. Dat weten we niet van tevoren. Wat voor 2017 geldt, kan misschien helemaal niet opgaan voor 2018. Als ze de act op orde brengt, moet ze de finale kunnen halen, omdat er altijd liefhebbers zijn van ouderwets typisch Eurovisiespektakel. Hoog denk ik niet dat Aalto zal eindigen. Ik vrees dat dit genre en deze manier van presentatie wel een beetje over zijn hoogtepunt heen is. Ach, ze kan in noodgevallen altijd nog asiel aanvragen in de Euroclub.

 20. Esmee schreef:

  Ach Finland toch. Forgettable.

 21. Remco Berg schreef:

  Waarom zo veel Eurovisie-fans zo enthousiast zijn over Saara Aalto en het liedje Monsters is mij een raadsel. Ik vind haar een tamelijk middelmatige zangeres met een niet bijster sympathieke uitstraling en ook nog eens een heel gemiddeld liedje. Het is allemaal niet heel slecht, het ligt best aardig in het gehoor en het stoort mij ook niet, maar het kan mij ook niet echt bekoren. Middenmoot en haalt denk ik net wel of net niet de finale.

 22. Bandido - Georgia schreef:

  Toen dit net was gekozen vond ik het super en dacht ik dat het misschien wel mee kon gaan doen voor de prijzen. Maar daar ben ik nou toch wel wat op teruggekomen. Ik denk dat er aan het optreden ook nog wel wat moet gebeuren om het wat minder druk te maken. Al met al hoop ik toch wel op een finaleplaats en dat zou ook wel verdiend zijn.

 23. dick schreef:

  Bij elkaar gejat werk dat het “mits goed neergezet op het podium” zomaar ineens goed zou kunnen doen vrees ik. Persoonlijk vind ik het 13 in een dozijn en hoeft het allemaal niet maar goed…. met een drankje hapje enz kom ik die drie minuten wel door.

 24. Singasong schreef:

  Circusriedeltje tralala
  . Geen finale.

 25. Dirk Marko schreef:

  Wel aardig maar niet bijzonder.
  Kantje boord finale denk ik.

 26. edmol schreef:

  Niet slecht maar dit hebben we al vaak gehoord. Verwacht dat ze, mede door startpositie, kantje boord doorgaat naar finale.

 27. Misthere schreef:

  Ik denk wel dat dit door gaat naar de finale omdat het simpelweg Eurovisie-pop is. Ik hoop alleen dat de uitvoering van het nummer stukke beter wordt dan bij haar nationale finale. Dat vond ik nogal een rommelig geheel en geforceerd overkomen. Iets meer subtiliteit heeft het nummer wel nodig, het is als schreeuwerig genoeg. Iemand hier op Weblog schreef dat haar stem lijkt op de IJslandse Sylvia Night :))) In Monsters is dat inderdaad het geval.. een beetje een kippenstemmetje en dat voor iemand die, zie de video’s van The Voice, wel echt kan zingen.

 28. Alrightguy schreef:

  Hier een link naar de 34 talen versie van Monsters. Zingen kan ze in ieder geval wel. Ik hoop finale voor Finland. https://www.youtube.com/watch?v=L9Y3AxgV1f4

  • Michael Adam schreef:

   Eerlijk: ik versta geen reet van haar Nederlandse zinnetje. Maaaar wat ontzettend knap wat ze doet met al die talen en ze zingt fantastisch hier! Leuk filmpje.

 29. Paysbart schreef:

  Tjechie gaat zeker door

  Wim1970:
  Finland gaat door.

 30. Paul D schreef:

  Leuk liedje. Sympathiek dat ze juist over de Israëlische zangeres zingt. Het zou trouwens niet de eerste keer zijn dat monsters het songfestival winnen.

 31. Placide schreef:

  Een niet erg origineel liedje en iets wat we al zo vaak hebben gehoord.

 32. HP schreef:

  Ik heb dit jaar de liedjes nog niet gehoord. Douze Points is een mooie gelegenheid om ze voor het eerst te horen, en ik kan meteen mooi een ranking maken!

  Wat hebben die Finnen toch met monsters??? Nou ja, dit is niet heel slecht. Ligt lekker in het gehoor, ik kom hier wel doorheen. Met een wat betere/hardere beat eronder was dit nummer veel sterker geweest. Nu is het een standaard Eurovisieliedje. Middelmatig dus.

  1. België
  2. Bulgarije
  3. Oostenrijk
  4. Macedonië
  5. Azerbeidzjan
  6. Tsjechië
  7. Finland
  8. Israël
  9. Litouwen
  10. Wit-Rusland
  11. Estland
  12. Griekenland
  13. Kroatië
  14. Albanië
  15. IJsland

 33. Jve schreef:

  Deze inzending is vantevoren veel te veel gehyped! Ik vind het een doorsnee-nummertje wat mij betreft in dezelfde categorie als Azerbeidzjan valt:luistert lekker weg,maar niks bijzonders.En eerlijk gezegd vind ik Saara een beetje overkomen als een “wannabe-GaGa”
  1.Oostenrijk/2.Israël/3.Tsjechië/
  4.België/5.Griekenland/6.Bulgarije/
  7.Macedonië/8.Estland/9.Finland/
  10.Azerbeidzjan/11.Wit-Rusland/
  12.Albanië/13.Kroatië/14.IJsland/
  15.Litouwen

 34. Bjorn schreef:

  Dit is een lekkere 13 in een dozijn dancetrack. Nu is de zang live niet altijd zuiver van deze zangeres, dat kan haar de das om gaan doen. En Finland zit niet in de tweede halve finale, anders was finale een zekerheid geweest.

 35. RobbieR schreef:

  Ik vind haar stem niet mooi, ik vind haar geen charisma hebben. Ook vind ik het een doorsneeliedje.
  Domino vond ik daarentegen wel goed.
  Net finale denk ik.