Douze Points 2018 [16]: Armenië

Onder de naam Douze points 2018 stellen we dagelijks een deelnemer aan het komende Eurovisie Songfestival in Lissabon aan je voor. Vandaag lied 16 uit de eerste halve finale op dinsdag 8 mei: Armenië.

Deelnemer: Sevak Khanagyan
Lied: Qami
Tekst: Anna Danielyan en Victoria Maloyan
Muziek: Sevak Khanagyan
Beste klassering ooit: 4e in 2008 en 2014

De 30-jarige singer-songwriter Sevak Khanagyan is geboren in Armenië, maar in zijn jeugd verhuisd naar Rusland. Daar studeerde hij in 2014 af aan het conservatorium van Moskou. In 2015 nam Sevak deel aan het eerste seizoen van Glavnaya Stsena, de Russische versie van The X Factor. Later dat jaar was hij een van de deelnemers in het vierde seizoen van The Voice of Russia. Hij kwam in het team van Polina Gagarina (ESF 2015) terecht en strandde tijdens de battles. In 2016 had hij zijn grote doorbraak toen hij het zevende seizoen The X-Factor in de Oekraïne wist te winnen. Na zijn winst maakte hij een tour door Rusland, Oekraïne en Armenië, scoorde hij diverse hits in zijn thuisland en werd hij coach tijdens het vierde seizoen van The Voice of Armenia.

Meer nieuws over de weg van het Armenië naar Lissabon vind je hier. Wil jij je mening kwijt over de inzending uit Armenië? Plaats dan een reactie. In de volgende aflevering: Zwitserland.

24 reacties op “Douze Points 2018 [16]: Armenië

 1. 1
  dick says:

  Totaal overbodige bijdrage uit Armenie dit jaar, kabbelt voort. Zeurderig. Eigen taal helpt in dit geval ook niet echt.

 2. 2
  JP says:

  Ik vind (juist) heel mooi. Ik vrees dat live minder zal zijn, maar van de video is het in mijn top 5.

 3. 3
  Singasong says:

  Skip … Volgende graag…..

 4. 4
  Wim1970 says:

  Na 2 geweldige inzending van 2016 en 2017, kan Armenië mij nu niet echt bekoren.

 5. 5
  Michael Adam says:

  Leuk dat het in eigen taal is maar ik vind deze bijdrage eerlijk gezegd ook een beetje saai en veel van hetzelfde… het enige dat me bijblijft is 100x Qami. Na de afgelopen twee jaren is dit wat mij betreft inderdaad een stapje terug.

 6. 6
  Dirk Marko says:

  Next, geen finale denk ik.

 7. 7
  riccardo says:

  Met name het eerste gedeelte van de clip en het nummer vind ik erg mooi gedaan. De rest al snel minder. Misschien finale als het live vocaal erg goed is.

 8. 8
  Br@m says:

  Toen deze Armeense bijdrage net was gekozen vond ik ‘m mooier dan nu. Ben er een beetje op uitgeluisterd. Ik moet nog eens zien of dit de finale gaat halen. Nr. 21 in mijn top 43.

 9. 9
  edmol says:

  Ben het met Br@m eens : De eerste paar keren vond ik het prachtig maar het zakt steeds verder in mijn lijst, ben er compleet op uitgekeken.

 10. 10
  Shurgard says:

  Het nummer is niet slecht maar ook weer niet heel bijzonder. Vooral op het einde wordt ‘Qami’ naar mijn idee wel heel erg vaak herhaald. Waarschijnlijk zal het de finale of net wel of net niet gaan redden. Persoonlijk vind ik dat er betere nummers in de eerste halve finale zitten die ik liever zie doorgaan (als Oostenrijk, België, Tsjechië en Bulgarije).

 11. 11
  Misthere says:

  Los van Boom Boom, Chaka Chaka is Armenië altijd door de semi’s gekomen dus daar hoeven wij ons geen zorgen over te maken. Ik denk dat Armenië zelfs de top 3 in de finale kan halen. Het nummer heeft een mooie opbouw, het Armeens klinkt verfrissend en de zanger heeft een goed bereik en straalt de power uit wat het nummer ook bezit. Een knappe inzending wat door vakjury en televoters wordt beloond.

 12. 12
  gj says:

  Dit gaat zeker naar de finale, al word ik er zelf niet heel blij van.

 13. 13
  GerardMartin says:

  Niks voor mij maar dit zal zeker de finale wel halen als ik zie hoeveel nationaliteiten zanger en lied in zich verenigd hebben.

 14. 14
  Nordman says:

  Goede inzending weer van Armenië. Nummer blijft me bij en heeft een duidelijke opbouw. Heel fijn koortje ook dat er op het einde bij komt. De zanger is live overtuigend en straalt zelfvertrouwen uit. 20/43

 15. 15
  Ria NL says:

  Sevak vind ik een prima zanger en Qami vind ik een prachtige lied van Armenië, zit in mijn top 3 van dit jaar. Al vanaf het begin dat ik het lied hoorde was ik er van onder de indruk.Uiteraard ook mede doordat het lied in het Armeens wordt gezongen vind ik het lied heel bijzonder en mooi klinken en het verveelt mij totaal niet. Ik hoop van harte dat Armenië de finale en een mooie eindklassering haalt, het zou wat mij betreft dik verdiend zijn.

 16. 16
  Sandert says:

  Een bombastisch liedje dat weinig indruk op mij maakt. Ik ben benieuwd of dit live helemaal goed zal gaan met die uithalen. Armenië heeft inderdaad al veel betere inzendingen gehad.

 17. 17
  Placide says:

  Het liedje begint heel mooi, maar dan veranderd het ineens in een hoop takken herrie en dat is jammer.

 18. 18
  Björn says:

  Ik was er in het begin ook meer weg van dan nu.. Ik denk wel dat ze de finale halen met deze goed gezongen ballad!

 19. 19
  Leendert Jan says:

  Leuk dat er eindelijk eens een heel lied in het Armeens op het songfestival klinkt, maar het is jammer dat het een vrij afgezaagde ballad is die naar het eind toe alleen maar in eindeloze herhaling verzandt. Het zal wel naar de finale gaan maar dit gaat niet meedoen in de top.

 20. 20
  MarkusRotterdam says:

  Gaaaap…

 21. 21
  Pieter says:

  Zo kwelerig dit nummer. Live al helemaal en dan gaat het voor mijn oren richting het valse. Ook echt zo’n nummer dat niet voor Westerse oren is bestemd. Haalt miss nog wat op in (zuid)oost-europa en de balkan en wat diaspora punten hier en daar (nl als hij de finale haalt) maar daar bljjft het bij.

 22. 22
  Jve says:

  Ik vind deze Armeense bijdrage best mooi,persoonlijk vind ik het een stuk beter dan de inzending van vorig jaar. Ik hoop wel dat hij het “hulk-pak” wat hij bij nationale finale aanhad,thuis laat 😉
  1.Oostenrijk/2.Israël/3.Tsjechië/
  4.België/5.Griekenland/6.Armenië/
  7.Bulgarije/8.Macedonië/9.Estland/
  10.Finland/11.Azerbeidzjan/
  12.Wit-Rusland/13.Albanië/14.Kroatië
  /15.IJsland/16.Litouwen

 23. 23
  Remco van den Berg says:

  Mooi liedje, mooie stem. Geen winnaar, maar in mijn beleving wel een van de betere bijdragen dit jaar.

 24. 24
  HP says:

  Ik heb dit jaar de liedjes nog niet gehoord. Douze Points is een mooie gelegenheid om ze voor het eerst te horen, en ik kan meteen mooi een ranking maken!

  Armenië is één van mijn minst favoriete ESC-landen, maar hierover ben ik wel enthousiast! Mooi nummer, sterk gezongen, en de eigen taal komt hierin prachtig uit! Goede bijdrage!

  1. België
  2. Bulgarije
  3. Armenië
  4. Oostenrijk
  5. Macedonië
  6. Azerbeidzjan
  7. Tsjechië
  8. Finland
  9. Israël
  10. Litouwen
  11. Wit-Rusland
  12. Estland
  13. Griekenland
  14. Kroatië
  15. Albanië
  16. IJsland

Reageren niet meer mogelijk.