Douze Points 2018 [17]: Zwitserland

Onder de naam Douze points 2018 stellen we dagelijks een deelnemer aan het komende Eurovisie Songfestival in Lissabon aan je voor. Vandaag lied 17 uit de eerste halve finale op dinsdag 8 mei: Zwitserland.

Deelnemer: ZiBBZ
Lied: Stones
Tekst: Laurell Barker en Corinne Gfeller
Muziek: Laurell Barker, Corinne Gfeller en Stefan Gfeller
Beste klassering ooit: 1e in 1956 en 1988

Het duo ZiBBZ bestaat sinds 2008 uit broer en zus Stefan en Corinne Gfeller. De 32-jarige Corinne is de zangeres van het duo, de 31-jarige Stefan is drummer en toetsenist. De naam ZiBBZ is afgeleid van het woord siblings, dat broers en zussen betekent. Het duo pendelt sinds 2011 tussen Zwitserland en Los Angeles. Inmiddels hebben ze twee albums op hun naam staan: Ready? Go! (2013) en It Takes A Village (2017). Naast hun samenwerking binnen ZiBBZ treden beiden ook afzonderlijk op met andere artiesten. Teven is Stefan onderdeel van Street Drum Corps, een punk rock groep.

Meer nieuws over de weg van het Zwitserland naar Lissabon vind je hier. Wil jij je mening kwijt over de inzending uit Zwitserland? Plaats dan een reactie. In de volgende aflevering: Ierland

31 reacties op “Douze Points 2018 [17]: Zwitserland

 1. 1
  Michael Adam says:

  Dit nummer doet het niet echt voor mij. De coupletten vind ik nog wel oke, maar de refreinen irriteren me en ik weet eigenlijk niet zo goed waarom. De zangeres heeft best wat pit en een redelijke stem… maar ik denk dat Zwitserland weer lastig de finale zal bereiken.

 2. 2
  Ria NL says:

  Dat denk ik ook, inderdaad. Ik vind het liedje en de uitvoering niet onaardig maar het maakt net niet genoeg indruk op mij voor een finaleplaats.

 3. 3
  Br@m says:

  Ik heb dit lied van meet af aan niks gevonden. Mag van mij stranden in de halve finale wat vermoedelijk ook wel zal gebeuren. Nr. 38 in mijn top 43.

 4. 4
  Sandert says:

  Ik hoor veel negatieve reacties op deze inzending, maar Zwitserland is dit jaar toch wel één van mijn ‘guilty pleasures’. Er zit veel energie in dit nummer en ik vind het ook wel goed gebracht. Toch vrees ik wel dat dit helaas zal worden uitgeschakeld in de halve finale, sowieso omdat Zwitserland geen populair songfestivalland is. Zelfs met een redelijk goede inzending krijgen ze de laatste 25 jaar nauwelijks punten en eindigen ze laag. De laatste keer dat ze echt hoog eindigden was in 1993! Sindsdien lopen ze achter de feiten aan en sturen ze blijkbaar nooit iets waar Europa op zit te wachten.

 5. 5
  Placide says:

  Een hoop herrie op het ESF podium dit jaar en dit lied is er eentje van.

 6. 6
  gj says:

  Het gaat er inderdaad niet in zitten – daarentegen vind ik het een fijne inzending.

 7. 7
  Nordman says:

  Ook deze inzending valt bij mij in de categorie goede nummers. Het gaat niet winnen, maar een finaleplek gun ik het wel. 22/43

 8. 8
  edmol says:

  Vind het niet slecht en ik denk dat het bij gebrek aan andere uptempo’s in de 1e halve finale net de finale zal halen

 9. 9
  Pieter says:

  Zo’n ‘overbodig’ nummer eigenlijk. Het stoort me niet, maar verder ook werkelijk niks dat me pakt. Het komt en het gaat weer. Gaat alleen door bij gebrek aan beter of bij complete car crashes van andere landen. Maar zit in een sterke halve finale dus denk het niet.

 10. 10
  Björn says:

  Mijn nummer 43 van dit jaar! Ik heb hier nu totaal niets mee… wat een flutlied! Vorig jaar hadden ze zo de finale verdiend met Apollo en nu verdienen ze de laatste plaats in de halve finale :-)

  • 10.1
   Eddy says:

   Ik heb identiek dezelfde mening … Zibbz heeft nul, nul uitstraling en ‘Stones’ mag zo in de vuilnisbak …

 11. 11
  riccardo says:

  Het is niet het nummer dat ik uit zou zoeken als je een gooi wilt doen naar een hoge plek in de ranglijst. Los daarvan vind ik het eigenlijk best een ok nummertje. Zal de finale wel niet halen, energiek maar mist de X factor.

 12. 12
  Leendert Jan says:

  Ik vind het op zich best een sympathiek liedje maar ik verwacht niet dat Zwitserland hiermee de finale gaat halen.

 13. 13
  MarkusRotterdam says:

  Een schreeuwerig niemendalletje. Plasmomentje nummer zoveel.

 14. 14
  robbert-rotterdam says:

  Wat een verademing na hun inzending van vorig jaar.
  Ik vind het een heel aardig liedje dat goed gezongen wordt. Toch kan ik me niet voorstellen dat mensen de telefoon hiervoor pakken, want deze inzending is geen uitschieter.

 15. 15
  Jve says:

  Met dit nummer heb ik helemaal niks!
  Mag van mij laatste worden in deze halve finale..
  1.Oostenrijk/2.Israël/3.Tsjechië/
  4.België/5.Griekenland/6.Armenië/
  7.Bulgarije/8.Macedonië/9.Estland/
  10.Finland/11.Azerbeidzjan/
  12.Wit-Rusland/13.Albanië/14.Kroatië
  /15.IJsland/16.Litouwen/
  17.Zwitserland

 16. 16
  GerardMartin says:

  Dit lied vind ik zó helemaal niks dat het geeneens m’n ene oor in mag dus ook het andere niet uit!

 17. 17
  Remco van den Berg says:

  Waar zijn de jaren van Peter, Sue et Marc of Daniela Simons? Dit is best wel aardig, maar niet een reden dat ik van het Songfestival hou/hield. Middenmoot.

 18. 18
  Sem says:

  Ik vind dit een goed, radiovriendelijk nummer. Van mij mag het naar de finale, maar kijkend naar de concurrentie in deze 1e semi, jullie zure reacties & het feit dat het om Zwitserland gaat, verwacht ik niet dat het doorgaat.

  Peace to the World

 19. 19
  Sandert says:

  Ik begrijp ook niet goed waarom dit nummer zo slecht ontvangen wordt. Er zijn de laatste jaren soortgelijke liedjes geweest die veel meer sympathie kregen en ook door gingen naar de finale. Ik kan het natuurlijk niet bewijzen, maar heb het gevoel dat Zibbz (met exact hetzelfde lied) vele malen kansrijker was geweest als inzending van bijv. Azerbeidzjan of Bulgarije.

 20. 20
  Misthere says:

  Deze inzending is zeker niet slecht en dat voor Zwitserland wat al jaren de nodige bagger aflevert. Het nummer heeft ballen en wordt ook nog eens gezongen door een vrouw met klote. Het moet heel raar lopen wil dit niet naar de finale gaan.

 21. 21
  HP says:

  Ik heb dit jaar de liedjes nog niet gehoord. Douze Points is een mooie gelegenheid om ze voor het eerst te horen, en ik kan meteen mooi een ranking maken!

  Deze inzending heeft één pluspunt: dat IJsland nu van mijn laatste plaats af is. Dat verdiende hij eigenlijk niet. Zwitserland verdient dat wél. Wat een slecht nummer.

  1. België
  2. Bulgarije
  3. Armenië
  4. Oostenrijk
  5. Macedonië
  6. Azerbeidzjan
  7. Tsjechië
  8. Finland
  9. Israël
  10. Litouwen
  11. Wit-Rusland
  12. Estland
  13. Griekenland
  14. Kroatië
  15. Albanië
  16. IJsland
  17. Zwitserland

 22. 22
  hein says:

  Pfffff.k.nummer

 23. 23
  Singasong says:

  Commentaar niet nodig. Geen finale.

 24. 24
  Hans says:

  Heerlijk nummer!

 25. 25
  lammetje says:

  ik vraag me af, degene die punten door gaf. wie is deze dame?

Reageren niet meer mogelijk.