Douze Points 2018 [18]: Ierland

Dit vind je misschien ook leuk...

27 reacties

 1. Remco van den Berg schreef:

  Mooi liedje en mooie videoclip. Ik hoop dat Ierland weer eens in de finale komt.

 2. Ria NL schreef:

  Ik vind het liedje en de zanger ook niet slecht, maar het pakt me niet genoeg voor een finaleplaats.

 3. Dirk Marko schreef:

  Mooi lied, maar ik ben bang niet opvallend genoeg.
  Benieuwd of op het ESF podium hier nog een mooie act van gemaakt wordt.
  Dan misschien finale.

 4. Br@m schreef:

  Heel mooi dit nummer van Ierland; ook de clip vind ik fantastisch. Ik heb 4 favorieten wat ballads betreft dit jaar: Spanje, Ierland, Georgië en Litouwen. Zou het fijn vinden als deze alle vier de finale halen. Spanje zit al rechtstreeks in de finale; nou die andere drie nog. Ierland is nr. 12 in mijn top 43.

 5. Leendert Jan schreef:

  De clip is erg goed, maar daar gaat het natuurlijk niet om. Liedje is een beetje te slapjes, stem klinkt wat dun. Maar ik vind het al stukken beter dan het Ierse nummer van vorig jaar.

 6. riccardo schreef:

  Een lief liedje. De finale haalt het niet.

 7. Jve schreef:

  Ik vind het een redelijk nummertje, kan er goed naar luisteren maar echt beklijven doet het niet bij mij,vrees wederom geen finale voor Ierland.
  1.Oostenrijk/2.Israël/3.Tsjechië/
  4.België/5.Griekenland/6.Armenië/
  7.Bulgarije/8.Macedonië/9.Estland/
  10.Finland/11.Azerbeidzjan/
  12.Ierland/13.Wit-Rusland/14.Albanië
  /15.Kroatië/16.IJsland/17.Litouwen/
  18.Zwitserland

 8. Pieter schreef:

  Wat een verademing toch tussen al die uptempo huppel(trut) nummers. Hopelijk hebben ze een killer staging. Kan verrassen misschien

 9. Wim1970 schreef:

  Ierland is recordhouder, nog wel. Zweden zit Ierland op de hielen.

 10. Björn schreef:

  Het is voor mij zo de middenmoot. Net niet goed genoeg voor de finale denk ik!

 11. Placide schreef:

  Sorry, maar wat een vreselijk, irritant zeiklied zeg. Het ooit zo machtige Ierland met maar liefst zeven overwinningen is de draad op het ESF de laatste jaren behoorlijk kwijt en daar zal dit lied weinig verandering in brengen.

 12. GerardMartin schreef:

  Een van de weinige nummers die ik de moeite waard vind om te luisteren ook tekstueel. Ik hoop op een finaleplaats voor Ryan.

 13. Eddy schreef:

  De videoclip is een klein meesterwerk.
  Het liedje klinkt oprecht en is gewoon mooi.
  Waarschijnlijk té oprecht en té mooi om in deze kermis der ijdelheid mee te spelen. Dat is oprecht jammer.

 14. Bandido - Georgia schreef:

  Ik vind dit een heel sympathiek, klein liedje. Ik ben alleen wel bang dat het te zwak overkomt om in de finale te kunnen komen. Maar als de staging enigszins overeenkomt met de sfeer die in de clip wordt neergezet, zou het toch net de juiste snaar kunnen raken en de finale in kunnen zeilen.

 15. Nordman schreef:

  Opzich een fijne luisterplaat uit Ierland. Het lied mist spanning, het blijft allemaal wat voortkabbelen. De zanger beschikt over een goede stem en uitstraling. De startpositie kan het lied net dat laatste zetje geven om de finale te halen. Ierland zal dan wel heel erg hun best moeten doen om met een bijzondere staging te komen. 30/43

 16. Misthere schreef:

  Ik denk dat dit de verassing van het songfestival gaat worden, of althans, dat hoop ik. Het nummer is terug naar de eenvoud, gezongen door een goede zanger en de Ieren weten, althans in de video, een ” Gay ” statement heel subtiel in te vlechten. Het past goed bij het songfestival ala 2018 ; geen extravagante toestanden om uit te leggen dat liefde universeel is … of in dit geval liefdesverdriet. het Gaat het door naar de finale? Zeker. En wat zou het toch mooi zijn als de Ieren met deze inzending met de overwinning naar huis gaan. Volgend jaar gewoon weer eens Millstreet doen dan?

 17. Sandert schreef:

  Net als Zwitserland en Macedonië is ook Ierland al jaren aan het aanmodderen op het ESF. Hun inzendingen zijn op zich niet slecht, maar het blijft ieder jaar toch een beetje middelmatig en onopvallend. Een sprankelende podiumact hebben ze sinds Jedward ook niet meer gehad.

  Toch denk ik dat Ierland dit jaar een goede kans heeft om de finale te halen. Ze hebben in ieder geval een gunstige startpositie geloot. Na het geweld van Zwitserland komt daar opeens een knappe jongen met gitaar een ingetogen liedje zingen, dat haalt waarschijnlijk wel de nodige stemmen binnen. Maar dan moeten de hoge noten in zijn refrein natuurlijk wel zuiver zijn… Vorig jaar ging Brandon Murray daar ook de mist mee in.

 18. Michael Adam schreef:

  Het Ierse liedje vind ik echt super. Hoe mooi kan een simpel nummer zijn… ik hoop echt van harte dat het de finale haalt maar ik ben heel bang dat dat niet gebeurt.

 19. Toine schreef:

  FAN-TAS-TISCH …..
  Ik vind het sooo mooi. Hoop op een finaleplek!

 20. HP schreef:

  Ik heb dit jaar de liedjes nog niet gehoord. Douze Points is een mooie gelegenheid om ze voor het eerst te horen, en ik kan meteen mooi een ranking maken!

  I’ll forever wonder why…Ierland dit nummer heeft ingestuurd. Natuurlijk is het niet slecht, maar allemachtig, wat is dit zoetsappig. Het glazuur spat van je tanden af. Ik vind zijn stem ook niet mooi, veel te dun, en ik kan me niet voorstellen dat hij die hoge noten mooi gaat zingen in Lissabon. Nee, Zwitserland en Ierland na elkaar…Christer heeft mijn poepmomentje (plassen doe ik wel tijdens IJsland) netjes ingepland.

  1. België
  2. Bulgarije
  3. Armenië
  4. Oostenrijk
  5. Macedonië
  6. Azerbeidzjan
  7. Tsjechië
  8. Finland
  9. Israël
  10. Litouwen
  11. Wit-Rusland
  12. Estland
  13. Griekenland
  14. Kroatië
  15. Albanië
  16. IJsland
  17. Ierland
  18. Zwitserland

 21. robbert-rotterdam schreef:

  Dit is voor mij de groeier van de laatste paar weken. De clip vind ik nogal duf, maar live verkoopt deze jongen het nummer erg goed en doet precies waar ik op hoopte: mooi zingen in al zijn eenvoud, in een heel natuurlijke setting met een achtergrondkoor dat godzijdank een keer in beeld mag(zie rte late night show op YT). Dit wordt hopelijk het charmante rustpuntje in een drukke semi.

 22. hein schreef:

  Prachtig!!!!

 23. dick schreef:

  Liedje wat ik in eerste instantie niet bijzonder vond MAAR ben het steeds beter gaan vinden. Zou zo maar eens kunnen verrassen in de finale want de finale halen dat gaat zeker lukken.

 24. RobbieR schreef:

  Ik ben nog niet zo kapot van het liedje, maar die jongen kan wel goed zingen.
  Kan misschien nog verrassen.

 25. Rico schreef:

  Het is eigenlijk best een ontroerend liedje in al zijn eenvoud, maar ook eentje dat alleen met een knalperformance echt ergens kans op maakt. Benieuwd hoe het live uitpakt.

 26. Singasong schreef:

  Aandoenlijk lief liedje, dit jaar wel finale.

 27. Paysbart schreef:

  Ik had precies het zelfde Robbert. Dat live optreden was heel sterk en zou hem zo een finale plek geven. Dat heb ik hem ook gezegd afgelopen zaterdag. Ik vroeg ook of dit team mee naar Lissabon gaat en dat bevestigde hij.

  robbert-rotterdam:
  Dit is voor mij de groeier van de laatste paar weken. De clip vind ik nogal duf, maar live verkoopt deze jongen het nummer erg goed en doet precies waar ik op hoopte: mooi zingen in al zijn eenvoud, in een heel natuurlijke setting met een achtergrondkoor dat godzijdank een keer in beeld mag(zie rte late night show op YT). Dit wordt hopelijk het charmante rustpuntje in een drukke semi.