Douze Points 2018 [19]: Cyprus

Onder de naam Douze points 2018 stellen we dagelijks een deelnemer aan het komende Eurovisie Songfestival in Lissabon aan je voor. Vandaag lied 19 uit de eerste halve finale op dinsdag 8 mei: Cyprus.

Deelnemer: Eleni Foureira
Lied: Fuego
Tekst: Alex Papaconstantinou, Geraldo Sandell, Anderz Wrethov, Viktor Svensson en Didrick
Muziek: Alex Papaconstantinou, Geraldo Sandell, Anderz Wrethov, Viktor Svensson en Didrick
Beste klassering ooit: 5e in 1982, 1997 en 2004

De 31-jarige Eleni Foureira is geboren in Albanië en opgegroeid in Griekenland nadat haar familie Albanië had ontvlucht. Ze begon haar carrière in 2007 als lid van de Griekse meidengroep Mystique. In 2009 viel de groep uit elkaar en startte ze een solocarrière. Haar eerste solo album verscheen in 2010 en werd platina in Griekenland. Inmiddels heeft ze vier albums uitgebracht waarvan de laatste in 2017 met de titel “Vasilissa”. Naast zangeres is Eleni actrice, danseres, jurylid (bij de Griekse versie van So You Think You Can Dance) en modeontwerpster.

Eleni heeft een ervaren team achter zich staan. Zo was Alex Papaconstantinou verantwoordelijk voor de Eurovisie inzendingen Always (Azerbeidzjan 2009), Yassou Maria (Griekenland 2007) en La La Love (Cyprus 2012). Ook stage director en choreograaf Sacha Jean-Baptiste is een oude bekende van het Eurovisie Songfestival. Ze was het brein achter de optredens van Georgië 2015, Cyprus 2016, Georgië 2016, Litouwen 2016, Armenië 2016, Georgië 2017, Bulgarije 2017, Armenië 2017 en Australië 2017 en ook dit jaar heeft ze met Bulgarije, Australië en Cyprus 3 acts aan de start staan.

Meer nieuws over de weg van het Cyprus naar Lissabon vind je hier. Wil jij je mening kwijt over de inzending uit Cyprus? Plaats dan een reactie. In de volgende aflevering: Noorwegen.

41 reacties op “Douze Points 2018 [19]: Cyprus

 1. 1
  Dirk says:

  Geen idee hoe dit live gaat klinken, maar wat een heerlijk nummer. Over “Guilty Pleasures” gesproken! Staat VET in mijn Top 3!

 2. 2
  Remco van den Berg says:

  Dit is niet mijn ding maar ik denk wel dat binnen zijn soort gewaardeerd zal worden. Finalewaardig.

 3. 3
  gj says:

  Wellicht is dit voor wat het voorstelt een van de beste inzendingen in het genre in jaren.

  Ik hoop op een verdiende plek in de top 10.

 4. 4
  Ria NL says:

  Ik heb hier helemaal niets mee, ik vind het een goedkope prul dat wat mij betreft in de semifinale mag blijven steken.

  • 4.1
   Marco says:

   Helemaal mee eens dit vind ik nu een ordinaire goedkope vieze inzending.

 5. 5
  Bloemetjesjurk says:

  Ben het helemaal met Ria eens en wat heeft deze zangeres een verkeerde uitstraling zeg!!!

 6. 6
  Dirk Marko says:

  Niet mijn lied, maar het zal vast wat punten bij elkaar sprokkelen.
  Is vervolgens mij weer zo’n grensgeval. Net wel net geen finale.

 7. 7
  Br@m says:

  Afgaande op de plaatversie is dit een prima nummer maar hoe klinkt dit live… Als ze dat verknalt dan kan ze de finale vergeten. Nr. 19 in mijn top 43.

 8. 8
  Leendert Jan says:

  Ik vind het liedje eigenlijk best lekker klinken… alleen geen idee hoe dit live eruit zal zien en of het genoeg zal zijn om Cyprus naar de finale te brengen.

 9. 9
  riccardo says:

  Lippen getuit, borstjes vooruit maar aanstekelijk vind ik het wel. O jee, ojee, ojee, Fuego! Naar de finale.

 10. 10
  Jve says:

  Zomers nummertje,ik vind dit more “body” hebben dan bijv. Finland en Azerbeidzjan..Laatste nummer van de 1e halve finale,mijn PERSOONLIJKE top 10 om door te gaan naar finale:
  1.Oostenrijk/2.Israël/3.Tsjechië/
  4.België/5.Griekenland/6.Armenië/
  7.Bulgarije/8.Macedonië/9.Estland/
  10.Cyprus
  ————————————————————
  11.Finland/12.Azerbeidzjan/
  13.Ierland/14.Wit-Rusland/15.Albanië
  /16.Kroatië/17.IJsland/18.Litouwen/
  19.Zwitserland

 11. 11
  riccardo says:

  In willekeurige volgorde en van sommige hoop ik dat ik er helemaal naast zit:
  Israël, Oostenrijk, Tsjechië, België, Finland, Estland, Cyprus, Bulgarije, Wit Rusland, Azerbeidzjan.

 12. 12
  harry says:

  Wat een heerlijk nummer is dit, staat stijf boven aan mijn lijstje met favorieten, al doet het begin van het nummer doet me heel erg denken aan het nummer van Bulgarije 2016 (If love was a crime van Poli Genova). Zo door naar de finale en als het even kan nog beter resultaat dan Poli in 2016….

 13. 13
  Björn says:

  Ik ben hier ook niet echt onder de indruk van.. Heb zo het gevoel dat dit live zo een beetje Griekenland 2017 gaat worden en dan hoop ik op geen finale. Semi 1 barst van de goede liedjes en daar hoort dit niet bij voor mij!

 14. 14
  Placide says:

  Of deze sensuele dame het live ook zo goed zal doen is nog maar zeer de vraag. Vlees noch vis dit en zo weer vergeten. Op naar de volgende.

 15. 15
  GerardMartin says:

  Wat een tegenvaller deze huppelk*t met zwaar irritante stem na Ierland! Op de gebruikelijke 12 punten van Griekenland na hoop ik dat het daarbij blijft en we dit prul na 8 mei kwijt zijn.

 16. 16
  Bandido - Georgia says:

  Hier hou ik nou helemaal niet van: goedkoop en zielloos. Kortom: we trekken alle clichés uit de kast en worden 18e in de finale. Veilige en mede daardoor volkomen oninteressante bijdrage uit Cyprus. Dan heb ik liever dat Ierland doorgaat, dat komt tenminste gemeend over in plaats van deze nep.

 17. 17
  Nordman says:

  Dit had het ESF wat mij betreft nodig dit jaar, ethnopop. Dat heb ik best gemist op het ESF de laatste jaren. Zeer aanstekelijk lied. Ben niet echt weg van de uitstraling van de zangeres en ze schijnt live ook niet zo sterk te zijn, maar dat weerhield Samra er ook niet van om de finale te halen. Dus finale? Dat zie ik dit lied zeker halen. 14/43 (en het kruipt langzaamaan mijn top 10 in, cant help it)

 18. 18
  Sandert says:

  Al zo vaak gehoord, dit soort deuntjes. Cyprus krijgt dit jaar zeker niet de originaliteitsprijs. Het verbaast me een beetje dat deze inzending desondanks toch aardig ontvangen wordt. Het zal zich wellicht wel kwalificeren, maar een finale zonder “Fuego” zou wat mij betreft fijn zijn.

 19. 19
  Misthere says:

  Azerbeidzjan en Cyprus lijken qua style veel op elkaar en dat heeft meer met de easynes van de nummers te maken. Daarbij wint Azerbeidzjan het van Cyprus voor mij. Het moet een gemakkelijke oorwurm zijn maar het wil niet echt van de grond komen. En dan probeert Cyprus de inzending te camoufleren met een del. Nee, dit gaat niet door.

  • 19.1
   GerardMartin says:

   Easynes?

   • 19.1.1
    Br@m says:

    Inderdaad GerardMartin, wat een vreemd woord; nog nooit van gehoord. Wat ik eigenlijk maar wil zeggen, spreek gewoon je moeders taal. Het Nederlands is toch rijk genoeg qua woordenschat.

 20. 20
  Kenny says:

  4/10

 21. 21
  Michael Adam says:

  Heerlijke ethnopop banger dit… dit hoort er absoluut bij en mag naar de finale. Althans als het live een beetje te pruimen is!

 22. 22
  Werner says:

  In een woitd vréselijk

 23. 23
  Werner says:

  Woord

 24. 24
  dubbelfrisss says:

  Na Tjechië mijn grote favo in deze halve finale.

 25. 25
  robbert-rotterdam says:

  Met haar getuite botoxlipjes en onnatuurlijke zwoele blik lonkt ze naar mijn televote, maar bereikt het tegenovergestelde. Ik word bijna bang van haar opdringerige call-girl looks. Bovendien vind ik haar lied totaal afgezaagd.
  Als dit de finale niet haalt, zal ik het zaterdag geen moment missen. Ik weet immers dat er ook goede en minder bedachte ethno bestaat.

 26. 26
  HP says:

  Ik heb dit jaar de liedjes nog niet gehoord. Douze Points is een mooie gelegenheid om ze voor het eerst te horen, en ik kan meteen mooi een ranking maken!

  Ik hou op zich best van dit genre…maar dit is gewoon slecht. Veel te weinig beat, iedere keer als je denkt dat het nummer loskomt, valt het weer stil. Daarbij moet de zangeres snollerig en sexy overkomen, maar met zo’n rotkop lukt dat natuurlijk totaal niet! Nee, Cyprus slaat de plank volledig mis wat mij betreft.

  Mijn ranking van deze eerste halve finale:

  Heel goed:

  1. België

  Goed:

  2. Bulgarije
  3. Armenië
  4. Oostenrijk
  5. Macedonië

  Redelijk:

  6. Azerbeidzjan
  7. Tsjechië
  8. Finland
  9. Israël

  Matig:

  10. Litouwen
  11. Wit-Rusland
  12. Estland
  13. Griekenland
  14. Kroatië
  15. Albanië
  16. IJsland

  Slecht:

  17. Cyprus
  18. Ierland

  Dramatisch:

  19. Zwitserland

 27. 27
  HP says:

  Als ik nu mijn geld zou moeten zetten op de finalisten, zouden dat België, Cyprus, Bulgarije, Armenië, Israël, Azerbeidzjan, Tsjechië, Kroatië, Griekenland en Estland zijn.

 28. 28
  Leendert Jan says:

  Mijn centjes zou ik zetten op Armenië, Azerbeidzjan, Bulgarije, Estland, Finland, Griekenland, Ierland, Israël, Oostenrijk en Tsjechië.

 29. 29
  hein says:

  Achter de ramen met dit ding…bah

 30. 30
  dick says:

  Weer zo’n bij elkaar gejat nummertje wat door een bloedmooie zangeres het podium op geslingerd gaat worden. Dit heeft alles om heel ver te komen (helaas) dit jaar. Persoonlijk ben ik HELEMAAL klaar met dit soort bijdrages maar goed, ik vrees een heel goede notering voor de Cyprioten.

  • 30.1
   Gilles says:

   Bloedmooi? Volledig opgetrokken uit siliconen, vermoed ik.

  • 30.2
   robbert-rotterdam says:

   Eerder spuuglelijk, omdat alles aan haar nep lijkt

  • 30.3
   dick says:

   De hetero man vindt dit helemaal geweldig… ik vrees een charlotte nilsson effect. Persoonlijk vind ik haar ook fake maat ja wie ben ik:-)

 31. 31
  Singasong says:

  Vreselijk gepolijste studiostemgeluid.. Gaat echt door de mand vallen. Zal beslist puntjes bij elkaar schrapen dank aan pretentieus hoog sashaygaymiepgehalte. Zwierzwaaidraai, krijs en gil.

 32. 32
  Max Mark says:

  Lekker nummer hoor. Er schijnt nu ook een akoestische live van te zijn die behoorlijk goed klinkt.

  Top 10 die doorgaat:
  Israël, Bulgarije, Tsjechie, Estland, Griekenland, België, Cyprus, FYR Macedonië, Azerbeidzjan en Oostenrijk

 33. 33
  RobbieR says:

  Ik vind het de eerste 2 minuten nog aardig, daarna verveelt het mij.

 34. 34
  Rico says:

  Songfestival anno 2005 meets Dua Lipa. Er zijn er in dit genre al betere (en slechtere) gepasseerd. Als liedjesschrijvers op ajee-ajee-ajee moeten terugvallen, dan weet je dat ze een beetje inspiratie misten. Als Cyprus zich plaatst, is het er eentje voor de middenmoot – die plaatsen moeten tenslotte ook gevuld worden.

Reageren niet meer mogelijk.