Douze Points 2018 [19]: Cyprus

Dit vind je misschien ook leuk...

41 reacties

 1. Dirk schreef:

  Geen idee hoe dit live gaat klinken, maar wat een heerlijk nummer. Over “Guilty Pleasures” gesproken! Staat VET in mijn Top 3!

 2. Remco van den Berg schreef:

  Dit is niet mijn ding maar ik denk wel dat binnen zijn soort gewaardeerd zal worden. Finalewaardig.

 3. gj schreef:

  Wellicht is dit voor wat het voorstelt een van de beste inzendingen in het genre in jaren.

  Ik hoop op een verdiende plek in de top 10.

 4. Ria NL schreef:

  Ik heb hier helemaal niets mee, ik vind het een goedkope prul dat wat mij betreft in de semifinale mag blijven steken.

 5. Bloemetjesjurk schreef:

  Ben het helemaal met Ria eens en wat heeft deze zangeres een verkeerde uitstraling zeg!!!

 6. Dirk Marko schreef:

  Niet mijn lied, maar het zal vast wat punten bij elkaar sprokkelen.
  Is vervolgens mij weer zo’n grensgeval. Net wel net geen finale.

 7. Br@m schreef:

  Afgaande op de plaatversie is dit een prima nummer maar hoe klinkt dit live… Als ze dat verknalt dan kan ze de finale vergeten. Nr. 19 in mijn top 43.

 8. Leendert Jan schreef:

  Ik vind het liedje eigenlijk best lekker klinken… alleen geen idee hoe dit live eruit zal zien en of het genoeg zal zijn om Cyprus naar de finale te brengen.

 9. riccardo schreef:

  Lippen getuit, borstjes vooruit maar aanstekelijk vind ik het wel. O jee, ojee, ojee, Fuego! Naar de finale.

 10. Jve schreef:

  Zomers nummertje,ik vind dit more “body” hebben dan bijv. Finland en Azerbeidzjan..Laatste nummer van de 1e halve finale,mijn PERSOONLIJKE top 10 om door te gaan naar finale:
  1.Oostenrijk/2.Israël/3.Tsjechië/
  4.België/5.Griekenland/6.Armenië/
  7.Bulgarije/8.Macedonië/9.Estland/
  10.Cyprus
  ————————————————————
  11.Finland/12.Azerbeidzjan/
  13.Ierland/14.Wit-Rusland/15.Albanië
  /16.Kroatië/17.IJsland/18.Litouwen/
  19.Zwitserland

 11. riccardo schreef:

  In willekeurige volgorde en van sommige hoop ik dat ik er helemaal naast zit:
  Israël, Oostenrijk, Tsjechië, België, Finland, Estland, Cyprus, Bulgarije, Wit Rusland, Azerbeidzjan.

 12. harry schreef:

  Wat een heerlijk nummer is dit, staat stijf boven aan mijn lijstje met favorieten, al doet het begin van het nummer doet me heel erg denken aan het nummer van Bulgarije 2016 (If love was a crime van Poli Genova). Zo door naar de finale en als het even kan nog beter resultaat dan Poli in 2016….

 13. Björn schreef:

  Ik ben hier ook niet echt onder de indruk van.. Heb zo het gevoel dat dit live zo een beetje Griekenland 2017 gaat worden en dan hoop ik op geen finale. Semi 1 barst van de goede liedjes en daar hoort dit niet bij voor mij!

 14. Placide schreef:

  Of deze sensuele dame het live ook zo goed zal doen is nog maar zeer de vraag. Vlees noch vis dit en zo weer vergeten. Op naar de volgende.

 15. GerardMartin schreef:

  Wat een tegenvaller deze huppelk*t met zwaar irritante stem na Ierland! Op de gebruikelijke 12 punten van Griekenland na hoop ik dat het daarbij blijft en we dit prul na 8 mei kwijt zijn.

 16. Bandido - Georgia schreef:

  Hier hou ik nou helemaal niet van: goedkoop en zielloos. Kortom: we trekken alle clichés uit de kast en worden 18e in de finale. Veilige en mede daardoor volkomen oninteressante bijdrage uit Cyprus. Dan heb ik liever dat Ierland doorgaat, dat komt tenminste gemeend over in plaats van deze nep.

 17. Nordman schreef:

  Dit had het ESF wat mij betreft nodig dit jaar, ethnopop. Dat heb ik best gemist op het ESF de laatste jaren. Zeer aanstekelijk lied. Ben niet echt weg van de uitstraling van de zangeres en ze schijnt live ook niet zo sterk te zijn, maar dat weerhield Samra er ook niet van om de finale te halen. Dus finale? Dat zie ik dit lied zeker halen. 14/43 (en het kruipt langzaamaan mijn top 10 in, cant help it)

 18. Sandert schreef:

  Al zo vaak gehoord, dit soort deuntjes. Cyprus krijgt dit jaar zeker niet de originaliteitsprijs. Het verbaast me een beetje dat deze inzending desondanks toch aardig ontvangen wordt. Het zal zich wellicht wel kwalificeren, maar een finale zonder “Fuego” zou wat mij betreft fijn zijn.

 19. Misthere schreef:

  Azerbeidzjan en Cyprus lijken qua style veel op elkaar en dat heeft meer met de easynes van de nummers te maken. Daarbij wint Azerbeidzjan het van Cyprus voor mij. Het moet een gemakkelijke oorwurm zijn maar het wil niet echt van de grond komen. En dan probeert Cyprus de inzending te camoufleren met een del. Nee, dit gaat niet door.

  • GerardMartin schreef:

   Easynes?

   • Br@m schreef:

    Inderdaad GerardMartin, wat een vreemd woord; nog nooit van gehoord. Wat ik eigenlijk maar wil zeggen, spreek gewoon je moeders taal. Het Nederlands is toch rijk genoeg qua woordenschat.

 20. Kenny schreef:

  4/10

 21. Michael Adam schreef:

  Heerlijke ethnopop banger dit… dit hoort er absoluut bij en mag naar de finale. Althans als het live een beetje te pruimen is!

 22. Werner schreef:

  In een woitd vréselijk

 23. Werner schreef:

  Woord

 24. dubbelfrisss schreef:

  Na Tjechië mijn grote favo in deze halve finale.

 25. robbert-rotterdam schreef:

  Met haar getuite botoxlipjes en onnatuurlijke zwoele blik lonkt ze naar mijn televote, maar bereikt het tegenovergestelde. Ik word bijna bang van haar opdringerige call-girl looks. Bovendien vind ik haar lied totaal afgezaagd.
  Als dit de finale niet haalt, zal ik het zaterdag geen moment missen. Ik weet immers dat er ook goede en minder bedachte ethno bestaat.

 26. HP schreef:

  Ik heb dit jaar de liedjes nog niet gehoord. Douze Points is een mooie gelegenheid om ze voor het eerst te horen, en ik kan meteen mooi een ranking maken!

  Ik hou op zich best van dit genre…maar dit is gewoon slecht. Veel te weinig beat, iedere keer als je denkt dat het nummer loskomt, valt het weer stil. Daarbij moet de zangeres snollerig en sexy overkomen, maar met zo’n rotkop lukt dat natuurlijk totaal niet! Nee, Cyprus slaat de plank volledig mis wat mij betreft.

  Mijn ranking van deze eerste halve finale:

  Heel goed:

  1. België

  Goed:

  2. Bulgarije
  3. Armenië
  4. Oostenrijk
  5. Macedonië

  Redelijk:

  6. Azerbeidzjan
  7. Tsjechië
  8. Finland
  9. Israël

  Matig:

  10. Litouwen
  11. Wit-Rusland
  12. Estland
  13. Griekenland
  14. Kroatië
  15. Albanië
  16. IJsland

  Slecht:

  17. Cyprus
  18. Ierland

  Dramatisch:

  19. Zwitserland

 27. HP schreef:

  Als ik nu mijn geld zou moeten zetten op de finalisten, zouden dat België, Cyprus, Bulgarije, Armenië, Israël, Azerbeidzjan, Tsjechië, Kroatië, Griekenland en Estland zijn.

 28. Leendert Jan schreef:

  Mijn centjes zou ik zetten op Armenië, Azerbeidzjan, Bulgarije, Estland, Finland, Griekenland, Ierland, Israël, Oostenrijk en Tsjechië.

 29. hein schreef:

  Achter de ramen met dit ding…bah

 30. dick schreef:

  Weer zo’n bij elkaar gejat nummertje wat door een bloedmooie zangeres het podium op geslingerd gaat worden. Dit heeft alles om heel ver te komen (helaas) dit jaar. Persoonlijk ben ik HELEMAAL klaar met dit soort bijdrages maar goed, ik vrees een heel goede notering voor de Cyprioten.

  • Gilles schreef:

   Bloedmooi? Volledig opgetrokken uit siliconen, vermoed ik.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Eerder spuuglelijk, omdat alles aan haar nep lijkt

  • dick schreef:

   De hetero man vindt dit helemaal geweldig… ik vrees een charlotte nilsson effect. Persoonlijk vind ik haar ook fake maat ja wie ben ik:-)

 31. Singasong schreef:

  Vreselijk gepolijste studiostemgeluid.. Gaat echt door de mand vallen. Zal beslist puntjes bij elkaar schrapen dank aan pretentieus hoog sashaygaymiepgehalte. Zwierzwaaidraai, krijs en gil.

 32. Max Mark schreef:

  Lekker nummer hoor. Er schijnt nu ook een akoestische live van te zijn die behoorlijk goed klinkt.

  Top 10 die doorgaat:
  Israël, Bulgarije, Tsjechie, Estland, Griekenland, België, Cyprus, FYR Macedonië, Azerbeidzjan en Oostenrijk

 33. RobbieR schreef:

  Ik vind het de eerste 2 minuten nog aardig, daarna verveelt het mij.

 34. Rico schreef:

  Songfestival anno 2005 meets Dua Lipa. Er zijn er in dit genre al betere (en slechtere) gepasseerd. Als liedjesschrijvers op ajee-ajee-ajee moeten terugvallen, dan weet je dat ze een beetje inspiratie misten. Als Cyprus zich plaatst, is het er eentje voor de middenmoot – die plaatsen moeten tenslotte ook gevuld worden.