Douze Points 2018 [2]: IJsland

You may also like...

43 reacties

 1. Michael Adam schreef:

  Meteen mijn numero laatste. Prima als tweede lied, je kunt het maar gehad hebben. De IJslandse voorronde was al dramatisch slecht, maar dit is zo ongeveer daarvan nog het slechtste. Waar is dat geweldige IJsland van een paar jaar geleden?

  De zanger heeft best charisma en er zit een flinke uithaal in het lied, hij pakt m. Om even met een positieve noot af te sluiten.

 2. Ria NL schreef:

  Het lied vind ik bedroevend slecht. De stem van Ari is wel mooi, maar daar is dan ook alles mee gezegd.. Ik heb IJsland ook wel eens beter gehoord.

 3. harry schreef:

  Vaak behoorde IJsland tot 1 van mijn favoriete deelnemers, maar helaas is het dit jaar niet zo, maar om nou te zeggen dat het een slecht nummer is gaat me weer een brug te ver. Het heeft niet de wauw factor helaas. Maar als ik eerlijk ben zijn er dit jaar veel leuke nummers, maar 1 waarvan ik zeg wauw die ontbreekt.

 4. Br@m schreef:

  Toen ik dit nummer voor het eerst hoorde vond ik het mooier dan nu. Ben er een beetje op uitgeluisterd maar echt verkeerd is het niet. Dit gaat zeker niet de finale halen. Daar is de concurrentie in deze halve finale te sterk voor. Nr. 26 in mijn top 43.

 5. gj schreef:

  Hij is heel leuk. Het nummer is echter een gedrocht.

  • Wim1970 schreef:

   Voor een IJslander ziet ie er goed uit, aangezien er in IJsland niet echt mooie mannen wonen.

   • GerardMartin schreef:

    Waar slaat dat nou weer op?? Jij kraamt af en toe flinke onzin uit zeg. Koop eens een goeie spiegel!

   • Wim1970 schreef:

    Omdat ik een paar keer in IJsland ben geweest en de mannen zijn daar niet echt knap. En waarom zou ik een spiegel moeten kopen?

 6. Alrightguy schreef:

  Ik kijk elk jaar uit naar de IJslandse voorronde, waar altijd pareltjes tussen zitten. Dit jaar was de slechtste voorronde sinds jaren aangezien ik maar één of nummers nog op mijn playlist heb staan. Deze zit daar niet tussen, gewoon te gedateerd al is de zanger best goed. Wederom geen finale voor IJsland. Hopelijk revancheren ze zich volgend jaar en dan op naar Reykjavik!

 7. Sake schreef:

  Naaaah, kom op, zo slecht is dit toch niet. Hopelijk zingt hij het live net zo goed.
  Outsidertje!!

 8. Björn schreef:

  IJsland is de laatste jaren beetje het “noorden” kwijt op het festival! Terechte uitschakelingen in 2015, 2016 en 2017 en ik denk dat 2018 ook niet genoeg is voor een finaleplaats. En dat zou volgens mij minder terecht zijn dan de voorgaande jaren omdat dit wel een heel mooi opgebouwde ballad is. Ik vrees dat ze jammer genoeg terug blijven steken in de halve finale :(.

 9. GerardMartin schreef:

  In Reykjavik hoeven ze niet bang te zijn voor de organisatie van 2019.

 10. edmol schreef:

  Zo slecht als de meesten vind ik het niet maar is zeker niet de kwaliteit die we vaak uit IJsland horen. De finale zit er niet in voor hem.

 11. Jan de Taalregelman schreef:

  Hij mag al blij zijn wanneer hij bij elkaar douze points krijgt in de halve finale.

 12. riccardo schreef:

  Het is denk ik vooral dat hij zo ontzettend pathetisch klinkt waar ik me aan stoor. Ben over het algemeen ook niet de grootste fan van musicals waar hij veel ervaring mee opgedaan heeft. De combinatie klopt op de een of andere manier, voor mij, niet. Leuke jongen, goed bij stem, paar mooie dingetjes in het nummer en toch een vreselijke combinatie. Geen finale.

 13. RobbieR schreef:

  Wat een matig IJslandse finale was het en wat een slecht gekozen nummer.
  IJsland was altijd 1 van mijn favoriete ESF landen, maar dat daalt weer bij mij.
  Jammer. Geen finale weer voor IJsland.

 14. Remco Berg schreef:

  Ik deel de mening van Wim1970, maar smaken verschillen. Dat is ook waar.

  Wim1970:
  Omdat ik een paar keer in IJsland ben geweest en de mannen zijn daar niet echt knap. En waarom zou ik een spiegel moeten kopen?

  • GerardMartin schreef:

   Om te kijken hoe knap je zelf bent bv? Ben ook in IJsland geweest en de mannen zijn daar niet lelijker of knapper dan overal elders.

 15. Remco Berg schreef:

  De bijdrage van IJsland raakt mij niet echt. Het is niet slecht, het is vooral nietszeggend. Ik zie dit niet de finale halen. Overigens jammer dat het liedje niet in het IJslands wordt gezongen. Niet dat het gelijk een stuk beter zou zijn, maar dan viel die zwakke tekst minder op en dan hadden we tenminste nog naar een mooie taal kunnen luisteren.

 16. Nordman schreef:

  90’s songfestivalbalade, best aardig en de zanger komt sympathiek over, maar het blijft een kansloze inzending, sorry IJsland. Dit gaat vanaf startplek 2 zo weer vergeten worden. 5,5/10

 17. Leendert Jan schreef:

  Frisse knul met een goede stem, maar wat een tenhemelschreiend vervelend nummer. Ik vind het moeilijk om deze drie minuten pathetiek uit te zitten. Wat jammer voor IJsland, dat ik toch vaak best hoog heb zitten. Dit gaat volgens mij voor de onderste regionen van het klassement in de semi.

 18. HP schreef:

  Ik heb dit jaar de liedjes nog niet gehoord. Douze Points is een mooie gelegenheid om ze voor het eerst te horen, en ik kan meteen mooi een ranking maken!

  De zanger heeft een frisse uitstraling en een prima stem. Nummer is op zich niet slecht, maar voor mij hoeven we niet terug naar de jaren ’90. Saai, saaier, saaist. Matige inzending, was er echt geen beter nummer in de IJslandse finale?

  1. Azerbeidzjan
  2. IJsland

 19. Kenny schreef:

  5,5/10

 20. Placide schreef:

  Een leuke, sympathieke jongeman met een prima stem. Alleen het nummer klinkt wel behoorlijk oubollig. Het nummer is in de eigen taal beter te pruimen dan in het engels.

 21. Gerard schreef:

  Wordt er nog enige aandacht geschonken aan het overlijden van Lill-Babs?

 22. Mark schreef:

  Ik vind het niet zooo ongelofelijk slecht zoals de meeste, vind het ergens wel leuk om een keertje te horen.
  Maar helaas voor Ijsland, voor de 4e jaar op rij geen finale :s

 23. robbert-rotterdam schreef:

  Hij ziet eruit als een jong neefje van CDA-politicus Buma.
  De tekst is zo lijzig als het maar zijn kan en dat haalt het nog niet eens zo slechte melodietje flink omlaag.

 24. MarkusRotterdam schreef:

  De 12 points van Ierland zijn al binnen volgens mij.

 25. Bandido - Georgia schreef:

  Slecht is dit niet, maar wel wat gedateerd en vooral onopvallend. Combineer dat met de tweede startpositie en we hebben een kandidaat voor de laatste plaats in semi 1. Wel een leuke jongen om te zien, maar alleen daar red je het niet. Magere jaren trouwens voor IJsland de laatste tijd. Geen ramp, bij ons duurde het tenslotte een heel decennium voordat we weer eens iets fatsoenlijks stuurden. Ik hoop op verbetering volgend jaar.

 26. Esmee schreef:

  Het is echt een saai lied. Met een tekst die je mag vergeten. Geen finale.

 27. Dirk Marko schreef:

  Afgr IJS elijk.

 28. Misthere schreef:

  Dit is mijn “Skip”-ESF-nummer van dit jaar. Wat een cliché-bagger! IJsland staat eigenlijk altijd wel in mijn top 10, zelfs hun niemendalletjes-inzendingen vind ik meestal wel leuk, maar dit gedrocht?!?…. echt om door te spoelen!

 29. Jve schreef:

  Ik vind de stem van Ari wel prettig,maar het nummer echt te oubollig!
  1.Azerbeidzjan/2.IJsland

 30. SandervdH schreef:

  Niks mis met een oud bollig nummer, maar wel als het slecht is en dat is dit nummer in mijn ogen.

  Nummer 18

  8-Azerbaijan
  18-Iceland

 31. Deniz schreef:

  Er waren betere opties in de nationale finale van Ijsland. Maar nu ik het zo hoor, is het best te pruimen. De tekst is alleen wel glazuurafbrekend zoet.

 32. Stijn schreef:

  IJsland stuurt een sympathieke zanger, maar dan wel met het (waarschijnlijk) saaiste nummer van dit jaar. De tekst van dit lied is één groot cliché en het is verreweg van origineel/authentiek. Aangezien IJsland ook nog eens in de zware eerste halve finale zit en als tweede moet optreden zou het me niks verbazen als ze laatste worden dit jaar.
  Dit zal alweer het vierde jaar op rij worden dat IJsland zich niet zal kwalificeren en dat is (op Greta Salome in 2016 na) geheel terecht als je dit stuurt….

 33. dick schreef:

  Mislukte poging wat mij betreft met deze op zich sympathiek ogende zanger. Nummer is zeurderig en valt nergens op, voordat je het weet is het ook weer voorbij. Kansloos voor een hoge eindnotering vrees ik.

 34. Singasong schreef:

  Overduidelijk geen finale. Zelfs niet eens halve finale waardig. Beste IJslandse inzending ooit was van Johanna – Is it true , maar toen won Rybak helaas.