Douze Points 2018 [20]: Noorwegen

Dit vind je misschien ook leuk...

49 reacties

 1. Wim1970 schreef:

  Wordt geen Johnny Logan-herhaling, daar vind ik het lied te infantiel voor.

 2. Peter schreef:

  Mag van mij winnen, alles mag winnen dit jaar behalve Israël, dat is pas een infantiel lied.

 3. Br@m schreef:

  Om deze 2e halve finale te beginnen met Alexander Rybak en zijn showachtige nummer is wel slim bekeken. Echter veel meer dan de middenmoot in de finale zit er niet in. Daarvoor is het nummer te gedateerd. Dus finale halen gaat wel lukken maar op veel meer hoeven hij en Noorwegen niet te rekenen. Nr. 22 in mijn top 43.

 4. Dirk schreef:

  Soms zijn 3 minuten zelfs nog te lang. Fairytale vond ik al een draak en hier kan ik helemaal niet naar luisteren. NEXT!

 5. Leendert Jan schreef:

  Wat een vreselijk onbenullig lied! Het wordt wel met verve gebracht, Rybak heeft een geweldige uitstraling én deze halve finale is behoorlijk matig, dus dit gaat wel door naar de finale. Maar ik zie Israël véél liever winnen dan dit.

 6. Inez schreef:

  Een tof leuk nummer ben er fan van altijd fan van Alexander rybak heel zeker in de finale heb het meer voor Noorwegen dan Estland sorry believers van Estland ik geef mijn mening

  • Wim1970 schreef:

   Estland en Noorwegen vind ik allebei niks.

   • inez feytons schreef:

    tja ik vindt noorwegen wel leuk en belgie en urkraine en denemarken en nederland iedereen heeft zijn mening van muzieksmaak estland had beter stig rasta gestuurd volgend jaar probeert hij opnieuw

 7. Pieter schreef:

  Kleuterpop nummer, maar gezongen door televote magneet Rybak dus gevaarlijk. En helaas werd dit soort kinderlijke onbenulligheid toch al meer dan eens overgewaardeerd op een songfestival. Top 5 zou me niet verbazen

 8. riccardo schreef:

  Dit is natuurlijk een über gezellig muziekje voor als je bijvoorbeeld ‘s morgens vroeg met je kinderen aan de ontbijttafel zit. Alexander doet er alles aan om de hele boel licht verteerbaar te houden en ons met een hartelijk zie je wel niks aan de hand shoopdiedoo mega positief de dag in te sturen.
  Voor mij werkt het averechts en zou ik die viool het liefst bij de blokken voor de haard willen smijten.
  Dat gezegd hebbende, scoren doet het denk ik wel en de finale lijkt mij een zekerheidje.

 9. Singasong schreef:

  Shoobedododie wap ..😨
  Een mega NO NO en zo schrijf je dus NOT een liedje.
  NEXT a.s.a.p

 10. Remco van den Berg schreef:

  Alexander Rybak vond ik destijds een irritant joch maar inmiddels vind ik zijn blijheid en lef wel charmant. Het liedje vind ik ook een stuk leuker dan Fairytail. Heel origineel is het niet maar wel vrolijk en toegankelijk. Van mij mag het best wel winnen maar kan niet zo goed een winnaar inschatten dit jaar.

  • Remco van den Berg schreef:

   Iets heel anders. Tot voor kort kon de Bulgaarse inzending mij niet bekoren. Tot opeens gisteren het liedje bij mij binnenkwam. Het is eigenlijk een heel mooi nummer. Als dat live net zo klinkt dan vind ik dat een winnaar.

 11. Nordman schreef:

  Toen ik dit lied voor de eerste keer hoorde vond ik em wel oke, maar inmiddels ben ik dit lied steeds leuker gaan vinden. Alexander weet dit nummer als geen ander te verkopen. Het zijn 3 leuke minuten om naar te kijken. In een winst geloof ik niet, maar een top 10 in de finale zou zeker kunnen. 15/43

 12. Wim1970 schreef:

  Hij is wel een ongelooflijk lekker kereltje, alleen daarom zou ik al op ‘m kunnen stemmen.

 13. Eddy schreef:

  Funky ritme, grandioze uitstraling van Alexander …
  Helaas heel veel haatreacties hier op dit forum?
  Bang dat hij een tweede keer gaat winnen? Dat zou best kunnen want het ‘grote publiek’ valt hier wel voor!
  Vergeet niet dat de weinige mensen die reageren op dit soort forums (wereldwijd) hardcore fans van het songfestival zijn en dat de doorsnee kijker op zaterdagavond meestal alle liedjes voor de eerste keer zal horen.
  Als Ryback met zijn enthousiasme en uitstraling de show mag openen dan zie ik hem heel ver komen … en, eerlijk gezegd, dat gun ik hem ook van harte.
  ‘That’s How You Write a Song’ is de ‘Hey Mama’ van dit jaar!

 14. Jve schreef:

  Ik vind dit een leuk,aanstekelijk nummer dat goed wordt gepresenteerd! Een 2e overwinning voor Rybak zie ik niet gebeuren,maar top10 in de finale zeker wel!

 15. Sake schreef:

  Jaaaaaa, absolute kanshebber!!! Ook zeer leuk gebracht op het podium! Oslo 2019, wanneer het geen
  Amsterdam 2019 word, graag!!

  • Wim1970 schreef:

   Nou, dan begint het songfestival wel een Wets-Europees onderonsje te worden de laatste jaren, muv Bakoe en Kiev.

 16. Liesbeth schreef:

  Hij weet gewoon perfect de cameras te vangen en daarmee veel stemmen. Persoonlijk vond ik Fairytail leuker maar ook dit gaat hoog scoren.

 17. HP schreef:

  Ik heb dit jaar de liedjes nog niet gehoord. Douze Points is een mooie gelegenheid om ze voor het eerst te horen, en ik kan meteen mooi een ranking maken!

  Fairytale was geweldig, dit is wel duidelijk een stuk minder. Hij brengt het wel weer met zijn onweerstaanbare charme, en dat gaat een hoop punten opleveren. Maar het nummer stelt niet zo heel veel voor. Lekker ritme, dat wel.

  1. Noorwegen

 18. Richard schreef:

  Beetje arrogante titel voor een MOTR-liedje. Ik vond Love-Love Peace-Peace een veel leukere parodie over hoe je een (eurovisie)liedje moet schrijven. Maar inderdaad met zijn charme en fans zal hij best in staat zijn dit ook te kunnen verkopen. Zal zich gemakkelijk kwalificeren.

 19. Sandert schreef:

  Rybak heeft een behoorlijke status binnen de internationale Eurovisie-gemeenschap. Het is dapper dat hij het nog eens wil proberen, ook al is de kans groot dat hij dit keer verliest. Een overmacht zoals in 2009 zit er met dit nummer sowieso niet in, wellicht kan hij nog net in de top 5 eindigen.

 20. Michael Adam schreef:

  Dit nummer spat van het beeldscherm af in de live uitvoering. Wat een charisma en stage présence heeft deze man. Het lied is ook nog eens hartstikke vrolijk dus zo schrijf je wat mij betreft wel degelijk een liedje. Het mag hoog eindigen van mij, een echte winnaar vind ik het echter niet.

 21. MarkusRotterdam schreef:

  Krijg af en toe een soort déja-vu, van ons aller Valentina wel te verstaan. Vind dit nummer qua kinderlijkheid niet onderdoen voor dat wanstaltige “Facebook, oho hohoho uh uh..w/e” .
  Maar, en dat is ook al een paar keer gezegd, nu WEL gezongen door een lekker hapje met een uitstraling waar je niet omheen kunt. Ik weet echt niet wat dit gaat doen bij de vakjury.

 22. Placide schreef:

  Wie weet wordt dit wel de tweede overwinning voor Alexander Rybak. Het zou zo maar kunnen, maar het is alleen niet te hopen. Mocht een scandinavisch land gaan winnen, dan laat het maar Zweden of Denemarken worden.

  • Gilles schreef:

   Ojee, toch Zweden niet. Die sturen dit keer hun slechtste inzending in meer dan 30 jaar.

 23. GerardMartin schreef:

  Zit héél goed in elkaar, zou me niets verbazen als het Oslo 2019 wordt. Fine by me.

 24. Edmol schreef:

  Weet perfect het beeld te vangen. Ondanks het middelmatige lied toch een kanshebber.

 25. Björn schreef:

  Wat een flutlied! Ik denk dat dit het wel eens minder goed gaat doen dan wat de bookies en fans denken. Hopelijk is dit zijn laatste keer op het festival, want ik ben echt niet aan hem!

 26. ed gentenaar schreef:

  ik heb het lied een paar keer gehoort en vind een stuk van de muziek bekend voor komen filmmuziek van de film carfielt

 27. dubbelfrisss schreef:

  Hij moet het dit keer meer van charisma hebben dan van het nu nummer.
  Vind het wel finale waardig, maar (helaas) geen winnaar.
  Persoonlijk vind ik sommige nummers gewoon beter.
  Denkend aan Tsjechië, Estland, Cyprus, Denemarken, Bulgarije, Frankrijk, België, Spanje en Nederland en mijn quilty pleasure: Israël.

 28. RobbieR schreef:

  Het is een charismatisch mannetje die weet hoe hij een liedje brengt.
  Alleen daardoor komt hij al in de finale. Liedje vind ik slappe hap.
  Fairytale was stukken beter.

 29. Kenny schreef:

  7/10

  Fairytale was veel beter dan dit nummer. Maar als ik alle 43 nummers beluister dan zie ik Noorwegen graag in de finale. En top 10 vind ik ook goed.

 30. robbert-rotterdam schreef:

  Ik erger me groen en geel aan dit nummer. Kinderachtig en onbenullig. Leuk voor op beeld, maar zo irritant voor het oor dat ik deze bijdrage steevast oversla. Volgende.

 31. dick schreef:

  In elkaar geflanst niemendalletje waar ik mij kapot aan erger. Vooral dat sjoebiedoe blabla zeur zeur gedeelte valt helemaal verkeerd. Zal finale wel halen maar hoop eigenlijk dat het keihard afgestraft wordt.

 32. Rico schreef:

  Ik vind dit nog wel een aanstekelijk niemendalletje. Alleen dat ‘scat’-gedeelte vind ik irritant, hou zo’n onzin maar voor op het Junior Songfestival. Finale: zeker, en als het plaatje op het podium klopt, volgens mij toch echt wel een kanshebber.

 33. Bjorn schreef:

  Persoonlijk vind ik het een irritant liedje. Het zou net de top 10 kunnen halen dankzij televoting, want hier valt de vakjury niet voor, tenzij het een liedje voor het junior songfestival was.

 34. Ria NL schreef:

  Vond ik zijn winnende liedje “Fairytale” erg leuk, Met deze bijdrage heb ik heel weinig.

 35. Hebbuzz schreef:

  Als Moldavie met een infantiel saxofoon riedeltje derde kan worden dan Rybak met een kinderliedje en zijn charisma toch zeker ook. Moet er niet aan denken dat dit zou winnen, maar durf het niet uit te sluiten.

  Vooralsnog heb ik meerdere titelkandidaten: Estland, Israel, Australie, Noorwegen en Duitsland. Maar wie er ook wint, het zal in 2020 alweer vergeten zijn…..

 36. Leo schreef:

  Tja hier is men best vaak enthousiast. Hoe smaken verschillen. .. ik vind K3 hierbij vergeleken zelfs literair. En een lekker hapje? Kan ik niet zien daarvoor irriteert die onechte lach me te veel…..