Douze Points 2018 [21]: Roemenië

Onder de naam Douze points 2018 stellen we dagelijks een deelnemer aan het komende Eurovisie Songfestival in Lissabon aan je voor. Vandaag lied 2 uit de tweede halve finale op donderdag 10 mei: Roemenië.

Deelnemer: The Humans
Lied: Goodbye
Tekst: Cristina Caramarcu
Muziek: Alexandru Matei, Alin Neagoe
Beste klassering ooit: 3e in 2005

Roemenië kent tot nu toe nog een perfecte score van honderd procent als het om kwalificeren voor de finale gaat. Met The Humans hopen de Roemenen die reeks voor te zetten. De groep won in maart de nationale finale van een groots opgezette selectieronde die verspreid over zes steden werd gehouden waarbij onder meer ook een voorronde in een zoutmijn werd afgewerkt. In de finale die via televoting werd beslist kreeg de groep net wat meer stemmen dan het duo Alexia & Matei.

The Humans bestaat uit zes personen. Adi Tetrade, Alin Neagoe, Alex Matei, Alex Cismaru, Corina Matei en Cristina Caramarcu en is ontstaan vanuit een andere groep, Jukebox. Vier van de leden van die groep gingen door Cismaru en Tanase voegden zich bij hen onder de naam The Humans. Vorig jaar brachten ze hun eerste single uit onder die naam.

Meer nieuws over de weg van het Roemenië naar Lissabon vind je hier. Wil jij je mening kwijt over de inzending uit Roemenië? Plaats dan een reactie. In de volgende aflevering: Servië

32 reacties op “Douze Points 2018 [21]: Roemenië

 1. 1
  Br@m says:

  Ik heb uit Roemenië wel eens betere bijdrages gehoord. Dit doet me eigenlijk niet zoveel. Moet ook nog eens zien of dit überhaupt wel de finale gaat halen. Ik verwacht zelf van niet. Nr. 33 in mijn top 43.

 2. 2
  riccardo says:

  Denk dat het als nummer opzich niet genoeg aanspreekt. Als geheel wel goed uitgevoerd maar deze keer toch geen finale, volgens mij.

 3. 3
  Nordman says:

  Heerlijk poprock lied met een 90’s sausje. Ik ben fan van het stemgeluid van de zangeres, vooral in de lagere gedeelten. Een nummer dat niet zou misstaan in de finale, echter denk ik dat Roemenie zomaar eens de finale kan gaan missen. Het nummer komt wat laat op gang en de 2e startplek helpt ook niet mee. 17/43

 4. 4
  Jve says:

  Het is niet slecht,maar het lied komt niet binnen bij mij (klinkt een beetje als een b-kantje van een single van de groep “Heart” 😉).Finale voor Roemenië wordt moeilijk dit jaar denk ik..
  1.Noorwegen/2.Roemenië

 5. 5
  RobbieR says:

  Mooi nummer, mijn nr 10 en zij zijn ook goed live.

 6. 6
  robbert-rotterdam says:

  Dit lied voelt als een grijze muis. Ik vind het niet vervelend, maar heb er ook niet bijzonder veel mee. Stem van zangeres is o.k.
  Roemenië heeft het voordeel van enkele landen waar veel Roemenen wonen, zoals Hongarije en Servië. Uit Moldavië kan ook gerekend worden op 20 punten of meer.

  • 6.1
   Gilles says:

   Spanje en Italië niet vergeten, daar zitten veel Roemenen.

   • 6.1.1
    robbert-rotterdam says:

    Ja, maar die stemmen niet beide in semi 1

   • 6.1.2
    robbert-rotterdam says:

    Spanje stemt in semi 1, van daaruit kunnen de Roemenen dus alvast niet te hulp schieten

 7. 7
  Kenny says:

  5/10

 8. 8
  Leendert Jan says:

  Ik begrijp dit lied niet helemaal: de eerste anderhalve minuut gebeurt er nagenoeg niets en dan knalt het er ineens uit. De zang wordt dan weer wat schreeuwerig. Ik vind het ook weer niet heel slecht, alleen niet zo logisch en ik ben benieuwd hoe dit gewaardeerd gaat worden. Ik acht het niet uitgesloten dat Roemenië voor het eerst de finale gaat missen, maar dat dacht ik bij The Balkan Girls ook al…

 9. 9
  dick says:

  Nog zo’n nummer wat muzikaal logischerwijs niet lekker in elkaar steekt. Alsof er geen keuze gemaakt kon worden over de muziekstijl. Een mindere bijdrage wat mij betreft uit dit land…. blijft denk ik steken in de semi.

 10. 10
  Michael Adam says:

  De eerste minuut van dit liedje is verschrikkelijk saai, het zou dus zomaar kunnen dat kijkers dan al weg gestormd zijn. Echter wordt het lied later beter en de zangeres maakt dit lied echt, want zij is geweldig. Echter absoluut niet m’n favoriete Roemeense inzending ooit.

 11. 11
  Remco van den Berg says:

  Ik deel de mening van meerderen hier. Het nummer is slecht. Begint mooi (een beetje saai) en wordt daarna beetje schreeuwerig. Vooralsnog grijpt het nummer mij niet. Het is niet slecht maar ook niet goed. Dit haalt de finale denk ik wel.

 12. 12
  Dirk Marko says:

  Ook deel de mening dat dit een middelmatig lied is, wat wel goed wordt gezongen overigens.

 13. 13
  Rico says:

  Klinkt een beetje nineties en ook wel een beetje Kelly Clarkson, deze inzending. Ik vind het eigenlijk best goed en volgens mij kan het nog wel eens verrassend hoog eindigen, maar winnen zie ik Roemenië hiermee niet doen. En een land dat zich met onzin als Cezar en The Balkan Girls weet te kwalificeren, moet met dit degelijke liedje moeiteloos de finale halen.

 14. 14
  Sandert says:

  Roemenië is nog nooit in de halve finale blijven steken, ze gaan altijd door. Maar de inzending van dit jaar is zwak en de startpositie belooft ook weinig goeds. Het wordt spannend voor de Roemenen. Van mij hoeft dit niet naar de finale.

 15. 15
  Björn says:

  Ik ben eens benieuwd of er dit jaar paar landen zouden kunnen de boot missen die anders altijd de finale halen zoals Rusland en Roemenië! Het lied van Roemenië is niet goed en ook niet slecht en het kabbelt maar beetje verder… Ik denk dat dit wel net eens te weinig stemmen zou kunnen krijgen om door te gaan!

 16. 16
  Placide says:

  Aan de ene kant zou het weleens leuk zijn als Rusland en Roemenië eens een keer niet door zullen gaan naar de finale, maar of dat ook daadwerkelijk zal gaan gebeuren????

 17. 17
  Dirk says:

  Op zich best verfrissend; een keer geen gejodel of andere flauwe kul uit Roemenië. Geen slecht nummer en er wordt gewoon goed gezongen. Verdient wel een finale plaats.

 18. 18
  GerardMartin says:

  Ik vond die jodel van vorig jaar stukken leuker, deze pokkenherrie had wat mij betreft in de mijn weg kunnen zinken. Alstublieft geen finale!

 19. 19
  robbert-rotterdam says:

  robbert-rotterdam:
  Ja, maar die stemmen niet beide in semi 1. Ik bedoel semi 2

 20. 20
  Sandert says:

  Redactie, bij “Beste klassering” staat 3e in 2005, maar in 2010 was Roemenië ook derde en zelfs met meer punten

 21. 21
  Tony Vriends says:

  Voor mij favoriet. Vocaal fantastisch.Zo hoort een songfestivallied te klinken .Succes Roemenië!

 22. 22
  Edmol says:

  Niet vervelend maar ook niet top. Zal door alle Roemenen in Europa wel in de finale komen.

 23. 23
  Bjorn says:

  Ik vind dit wel een lekker nummer, maar het is niet sterk genoeg om te doen scoren. Finale zie ik ze wel halen.

 24. 24
  Wim1970 says:

  En 3e in 2010, Redactie.

 25. 25
  Ria NL says:

  Ik vind deze bijdrage niet vervelend maar het doet me niet genoeg voor een finaleplaats. Ook ik vond de bijdrage van vorig jaar veel leuker.

 26. 26
  Joss says:

  Mag van mij naar finale !
  Bedankt leden van The Humans voor jullie promo Cd !!!

 27. 27
  Singasong says:

  Geen finale dit keer .. bye

 28. 28
  HP says:

  Ik heb dit jaar de liedjes nog niet gehoord. Douze Points is een mooie gelegenheid om ze voor het eerst te horen, en ik kan meteen mooi een ranking maken!

  Eén van mijn favoriete Songfestivallanden stelt opnieuw niet teleur! Natuurlijk is dit zeer zeker niet het beste wat Roemenië ooit heeft ingestuurd, maar het is wel een erg lekker nummer. Prachtig begin met die cello, geweldige zangeres, en dan knalt het ineens los. Heerlijk!

  1. Roemenië
  2. Noorwegen

Reageren niet meer mogelijk.