Douze points 2018 [22]: Servië

Onder de naam Douze points 2018 stellen we dagelijks een deelnemer aan het komende Eurovisie Songfestival in Lissabon aan je voor. Vandaag lied 3 uit de tweede halve finale op donderdag 10 mei: Servië.

Deelnemer: Sanja Ilic & Balkanika
Lied:Nova deca
Tekst: Danica Krstajić
Muziek: Aleksandar Sanja Ilić, Tatjana Karajanov Ilić
Beste klassering ooit: 1e in 2007

Aleksandar Sanja Ilić is zowel auteur, componist als bandleider. De afgelopen jaren was de band te zien in onder andere Rusland, de Verenigde Staten en zelfs in Zuid-Korea. In 1982 was Ilić al op het Eurovisie Songfestival als componist van de groep Aska die in Harrogate 14e werden voor Joegoslavië met het lied Halo Halo.

Aleksandar schreef dit jaar ook de Servische inzending samen met zijn vrouw Tatjana Karajanov Ilić, die in 1974 geboren is in Leverkusen (Duitsland), maar het grootste deel van haar leven al in Servië woont. Het lied Nova Deca (nieuwe kinderen) is een actueel onderwerp in Servië. Het land is in de ban van de sterke bevolkingskrimp. Er moeten meer baby’s geboren worden en een campagne, vooral gericht op vrouwen, moet daarbij helpen.

Meer nieuws over de weg van Servië naar Lissabon vind je hier. Wil jij je mening kwijt over de inzending uit Servië? Plaats dan een reactie. In de volgende aflevering: San Marino

28 reacties op “Douze points 2018 [22]: Servië

 1. 1
  Ria NL says:

  Leuke inzending van Servië die ik van harte een finaleplaats gun. Ik vond hun optreden tijdens Eurovision in Concert ook erg goed.

 2. 2
  Jve says:

  Er zitten een paar mooie stukjes in dit nummer,maar ook wat stukjes die ik irritant vind..een goed “balkannummer” kan mij wel bekoren,maar dit maakt (op uitzondering van paar kleine deeltjes) geen indruk op mij.

  1.Noorwegen/2.Roemenië/3.Servië

 3. 3
  Br@m says:

  Aardig nummer maar vond ‘m in het begin mooier dan nu. Twijfelgeval voor de finale. Nr. 25 in mijn top 43.

 4. 4
  Nordman says:

  Ja, eens met Ria NL, wel leuk, maar meer ook niet. 26/43

 5. 5
  Eddy says:

  De ‘intro’ duurt eindeloos lang … tegen de tijd dat het liedje tot leven komt is iedereen al lang in slaap gesukkeld of naar de keuken om een nieuwe zak chips te halen.
  Dat ‘Panoramix’ meedoet, is ook al geen zegen voor deze muzikale etnische hutsekluts.

 6. 6
  Dirk says:

  Etnische Balkan-Pop die niet echt lekker van de grond komt. Kabbelt teveel voort. Zal wel door de halve finale worden geloodst maar moet wel heel erg opgeklooid worden qua staging wil het top 10 halen.

 7. 7
  Dwek says:

  Heel erg rommelig. Geen finale.

 8. 8
  Edmol says:

  Prima nummer, finalewaardig voor mij.

 9. 9
  riccardo says:

  Hangt een beetje als los zand aan elkaar. Op deze manier werkt het voor mij niet, denk ook geen finale.

 10. 10
  robbert-rotterdam says:

  Ik vind het eerste gedeelte het mooiste omdat het interessante samenzang bevat. Als ze dan na een minuut overgaan tot het uptempo-gedeelte dan weet ik het even later wel, want dan komt er geen verrassende en interessante wending meer. Alles bij elkaar toch nog wel een aardig nummer, maar geen absolute hoogvlieger.

 11. 11
  Leendert Jan says:

  De samenzang tussen de vrouwen is mooi; verder doet dit mij niet zoveel. Dit gaat geen potten breken denk ik.

 12. 12
  Richard says:

  Ik ben een fan van Balkan ballades. Maar zoals enkelen hiervoor al gezegd hebben is het m.i. ook te rommelig en onsamenhangend. Past niet in rijtje klassiekers als Lane Moje helaas.

 13. 13
  SW says:

  Ik vind het een mooie opening, maar als die early zeros-discobeat erin komt, ben ik afgehaakt.
  Zang is oké maar ik denk niet dat Servië naar de finale zal gaan.

  Mijn top voor semi 2 tot dusver:
  1. Noorwegen
  2. Servië
  3. Roemenië

 14. 14
  Inez says:

  Niet mijn ding mijn favoriet won spijtig niet en dat was boris Rezak met vila maar bon veel succes Servië maar niet mijn muziek

 15. 15
  RobbieR says:

  Wat een rommelig nummer ook live konden zij mij niet bekoren.
  Dit gat zeker finale niet halen.

 16. 16
  GerardMartin says:

  Nummers als “Lane Moje” of “ Molitva” vond ik prachtig dit daarentegen erg vervelend en rommelig. Een keer optreden en dan maar weer naar huis wat mij betreft.

 17. 17
  Singasong says:

  Dit mag gewoon thuisblijven.

 18. 18
  Kenny says:

  9/10

  Mooi liedje. Ik had het een 10 gegeven als de opbouw van het nummer anders was geweest. ;)

 19. 19
  Dirk Marko says:

  Prima voor de afwisseling.
  Finale? Denk het niet.

 20. 20
  dick says:

  Begint veelbelovend maar verzand in ja wat eigenlijk….???? Nummer komt rommelig over en werkt nergens naar toe voor mijn gevoel. Servie heeft in verleden natuurlijk harstikke mooie balkan etno nummers gestuurd waar dit niet bij in de schaduw mag staan. Geen finale.

 21. 21
  Remco Berg says:

  De Servische nationale finale heb ik als één van de weinige finales dit jaar gezien.Daar zaten zeker mooiere liedjes in. Desalniettemin een aardige bijdrage. Ik hoop op een finale plaats maar ben daar niet zo zeker van.

 22. 22
  Michael Adam says:

  Ik vond de Servische finale heel leuk om te zien. Dit was toen absoluut een van mijn favorieten. Het nummer heeft wel wat aan kracht verloren de afgelopen tijd, maar live afgelopen weekend ging was het weer erg goed. Van mij mag het de finale halen.

 23. 23
  Placide says:

  Balkan ballades zijn doorgaans prachtig, maar dat is dit toch zeker niet. Inderdaad te rommelig en onsamenhangend. Zeker geen kanshebber.

 24. 24
  Gilles says:

  Finaleplaats lijkt me een quasi zekerheid als je het palmares van Servië bekijkt: hun slechtste notering is 2x een 11de plek in de semi.

 25. 25
  MarkusRotterdam says:

  Leuk nummer, beetje lang intro dat dan weer wel.

 26. 26
  Björn says:

  Hoh, wat een saaie inzending!

 27. 27
  Rico says:

  Net als zovelen hierboven, hou ik wel van het degelijke Balkangeluid waar vooral Servië en Bosnië nog niet heel lang geleden zo sterk in waren, maar dit is gewoon een saaie boel. Voor mij moet Servië niet door.

 28. 28
  HP says:

  Ik heb dit jaar de liedjes nog niet gehoord. Douze Points is een mooie gelegenheid om ze voor het eerst te horen, en ik kan meteen mooi een ranking maken!

  Ik hou echt wel van Balkanmuziek (Nije Ljubav Stvar…), maar dit is helemaal niks. Als de man zingt en het wat uptempo wordt gaat het nog wel, maar die vrouw(en) produceren een geluid dat mijn kat ook voortbrengt. Vreselijk. Hele matige inzending.

  1. Roemenië
  2. Noorwegen
  3. Servië

Reageren niet meer mogelijk.