Douze Points 2018 [23]: San Marino

Dit vind je misschien ook leuk...

40 reacties

 1. Kenny schreef:

  5,5/10

 2. gj schreef:

  Ik vind dat vanwege het label San Marino er vaak oneerlijk naar dit nummer wordt gekeken. Het is een heel aardige inzending al vond ik dat de rap van Irol het een stuk Sammarineser maakte. Het heeft sowieso 24 punten, dus de (toen heel verdiende) laatste plek in de halve finale van vorig jaar wordt het waarschijnlijk bespaard. Ik ben daarnaast blij dat Jessika eindelijk haar kans krijgt om op het Eurovisiepodium te staan.

  • .. schreef:

   Uit Malta bedoel je? Ja die zijn al jaren volstrekt objectief in de puntenverdeling. Jammergenoeg voor Azerbeidzjaan zitten ze in de andere halve finale, net als Montenegro, waardoor X-my heart heel wat gekochte punten zal missen,maar die krijgen ze dan alsnog in de finale wel.

   • gj schreef:

    Inderdaad. Als je naar de verdeling van de halve finales kijkt dan kan er heel wat gebeuren dit jaar. Azerbeidzjan is niet heel zeker van de finale, noch Rusland.

 3. Br@m schreef:

  Nadat ik alle liedjes van de San Marinese voorronde had gehoord had ik gehoopt op een betere keuze dan dit prul. Dit blijft geheid in de halve finale steken. Nr. 41 in mijn top 43.

  • Gilles schreef:

   Ze hadden de beste ballad uit het hele voorronde-seizoen: Out of the twilight van Sara de Blue, dat had top 5 kunnen zijn in Lissabon.
   En was het toeval, denken jullie, dat de jury de topnoteringen (10 en 12) aan de twee Maltese kandidaten gaf…?

 4. dick schreef:

  San marino is er weer in geslaagd om in negatieve zin op te vallen. Wat een matige inzending is dit. Kansloos.

 5. Hebbuzz schreef:

  Ik denk dat Tsjechie qua record over San Marino heen zal gaan. Mikolas zie ikwel iets hoger eindigen dan een 24e plaats. San Marino zal toch samen met Slovenie wel onderaan eindigen in semi 2.

 6. Jve schreef:

  Ik heb in het verleden mindere inzendingen van San Marino gehoord dan deze,maar ook dit is geen hoogvlieger…

  1.Noorwegen/2.Roemenië/3.Servië/
  4.San Marino

 7. robbert-rotterdam schreef:

  Wat een verschrikkelijk nummer en dat terwijl ze een Sara de Blu en Sebastian Schmidt in de aanbieding hadden met veel betere liedjes. San Marino brengt weer eens de miskleun van het jaar!

 8. Martijn schreef:

  Even off-topic: Net gelezen op teletekst. Conchita Wurst gechanteerd door ex-vriend, wilde in het openbaar brengen dat CW HIV heeft. Nu heeft CW het zelf gedaan op Instagram. Ben ik zo’n beetje de enige homo zonder HIV? Het lijkt tegenwoordig meer regel dan uitzondering.

  • Remco Berg schreef:

   Fijn voor je dat je HIV negatief bent, dat je voelt dit met ons te moeten delen. Houden zo. Ik vind de laatste twee zinnen echter niet zo passend en getuigen van weinig respectvolle communicatie. Een reactie als deze is nou net een reden dat het taboe rondom HIV blijft bestaan en dat iemand daarmee gechanteerd kan worden.

   • Martijn schreef:

    Conchita deelt het met de hele wereld, lekker belangrijk. Wat kan mij het nou schelen dat mensen HIV oplopen door roekeloze en onveilige seks.

   • gj schreef:

    Het is niet altijd zo zwart of wit. Naar mijn idee is seropositiviteit niet zo heersend als jij dat doet denken.

   • dick schreef:

    Wat een respectloze ondoordachte manier om hierop op deze wijze zo te reageren. Denk je ook zo over deze ziekte die bij hele jonge kinderen in de derde wereld een slachtveld aan richt? Denk toch eens beter na voordat je zoiets stoms uit kraamt.

 9. Dirk Marko schreef:

  Net geluisterd en nu alweer vergeten.

 10. Remco Berg schreef:

  Wat een vreselijk slecht liedje met een beroerde nietszeggende tekst. Heeft San Marino zo’n Nationale finale nodig om een dergelijk slecht nummer te kiezen? Waarom niet een opdracht aan een gerenommeerde componist uit Italië? Mag laatste worden samen met Hongarije.

 11. Michael Adam schreef:

  Het hele concept van 1in360 vond ik heel interessant voor een ministaatje als San Marino. Helaas is het uiteindelijk gekozen nummer weinig aan. Opzich vind ik het liedje best oke, de rap wordt leuk opgenomen door Jenifer. Maar het mist spanning als compositie… en de tekst is walgelijk. We are who we are and who we are is who we want to be. Really?

 12. Placide schreef:

  San Marino kan beter thuis blijven, want het is keer op keer prul wat ze sturen. Dit is toch ook helemaal niks??

  • Wim1970 schreef:

   Beter dan Tsjechië, ik vind SM best goed dit jaar, mag van ij zo de finale in.

 13. RobbieR schreef:

  Ook live was het slecht afgelopen zaterdag, Jessica lijkt mij wel een leuke meid.
  Nee SAN Marino blijft weer hangen in de semi.

 14. Nordman schreef:

  Het zwakke broertje van Heroes. Vind het een slecht lied. Je kunt horen dat het is geschreven voor het songfestival en da’s niet altijd slecht, maar dit lied komt niet van de grond. Het blijft flauw en gaat niet naar de finale. Hoort er echt niet thuis. 42/43

 15. Sandert schreef:

  Jammer voor San Marino, maar de kans dat ze hiermee het songfestival gaan winnen is natuurlijk nul. Zelfs kwalificatie voor de finale zal heel lastig zijn en wat mij betreft uitgesloten.

 16. GerardMartin schreef:

  Verschrikkelijk dit, een aanslag voor je oren. Alstublieft San Marino haak af dan blijven we in ieder geval van een k*tinzending jaar na jaar verschoond!

  • Jarno schreef:

   Naar mijn mening is San Marino een top 10 (top 5?) notering door de neus geboord in 2013 dus het is niet altijd dramatisch wat ze sturen.

 17. Dbelgium schreef:

  Dit prullied zal het niet redden denk ik. Of topic: het mooie en erg ondergewaardeerde lied van montenegro mag van mij recht naar de finale en is voor mij samen met Hongarije de ‘shocking qualifer’!

 18. MarkusRotterdam schreef:

  Mijn God wat slecht. Zo’n beetje de hele internationale wereld opgetrommeld en ze komen met dit?
  Geen excuus.
  Rode Lantaarn.

 19. Trudy uit Surhuisterveen schreef:

  En dan heb je een keer een leuke voorronde en dan kiezen ze deze rotzooi. Huilen. Mijn nummer 42 net voor Hongarije!

 20. Edmol schreef:

  Slecht nummer en kansloos voor de finale.

 21. Will Geerts schreef:

  Fantastische inzending. Ik hoor een vleugje Heroes maar dat is helemaal geen slechte zaak. Het rapstukje is een welgekomen afwisseling. Finale is een zekerheid en daarin hopelijk een Top 10-notering, ze verdienen het in elk geval !

 22. Björn schreef:

  Leuk, maar net niet goed genoeg voor de finale!

 23. Leendert Jan schreef:

  Ik ben ze erger gewend uit San Marino. Het is volslagen gedateerd natuurlijk, maar ik moet zeggen dat ze het zaterdag in Amsterdam heel aardig deden. Ik vond Malta bijvoorbeeld veel slechter. Ik denk niet dat dit de finale gaat halen, maar ik denk wel dat ze kans maken om de rode lantaarn in de semi te missen.

 24. GerardMartin schreef:

  Wat is toch die rode lantaarn?

 25. Ria NL schreef:

  Ik vind het niet vervelend om te horen maar verder doet het mij niet zoveel. Ik kan me dan ook niet voorstellen dat het deze keer een finaleplaats zal worden voor San Marino.

 26. Rico schreef:

  De inzending van San Marino is een kansloze slaappil. Zoals elk jaar dus.

 27. dubbelfrisss schreef:

  Tja, Goed is het niet, maar echt vervelend ook weer niet.
  Rusland en Hongarije zijn slechter.

 28. Hans schreef:

  Superleuk nummer!

 29. HP schreef:

  Ik heb dit jaar de liedjes nog niet gehoord. Douze Points is een mooie gelegenheid om ze voor het eerst te horen, en ik kan meteen mooi een ranking maken!

  Tja, San Marino…daar huldigen ze het principe ‘meedoen is belangrijker dan winnen’…want ze hebben nog nooit iets fatsoenlijks gestuurd. Ook dit jaar weer niet. Oninteressante, saaie bagger. Kansloos.

  1. Roemenië
  2. Noorwegen
  3. Servië
  4. San Marino