Douze Points 2018 [24]: Denemarken

Dit vind je misschien ook leuk...

33 reacties

 1. Michael Adam schreef:

  Het Deense lied is toch wel erg bij me gegroeid. Ik vond het wel aardig, maar iets te gemaakt voor het songfestival. Het heeft een duidelijk Viking thema en dat vond ik een beetje ouderwets voor het songfestival. Echter ben ik het lied toch wel steeds meer gaan waarderen. De man zingt goed en het is een echte meezinger. Dit gaat de finale wel halen, maar daar zie ik het niet per se heel hoog eindigen.

  Het is in elk geval heel veel beter dan Anja Nissen met Where I Am van vorig jaar. Negatieve rillingen.

 2. riccardo schreef:

  Vind ik altijd wat vreemd aandoen zo’n soort thema nummer. Niet mijn ding zo zonder context, het wordt er een toneelstukje van. Goed genoeg voor de finale.

 3. MarkusRotterdam schreef:

  Eerst vond ik het niks, maat ’t is niet eens zo’n slecht nummer uiteindelijk. Toch hoor ik ze liever dan dat ik ze zie

 4. Roel schreef:

  Het lied is een rariteit. De track zit best slim in elkaar. Viking the musical…
  Daarbij vind ik het brommen en grommen en de moves net zo vermakelijk en entertaining als dat gedoe van Israel.
  En het zingt lekker.

 5. Br@m schreef:

  Van meet af aan heb ik dit een prima nummer gevonden en dat vind ik nog altijd. Dit gaat met het grootste gemak de finale halen en ik zou er niet raar van opkijken als dit in de top 10 gaat eindigen. Nr .5 in mijn top 43.

 6. Sandert schreef:

  Ik vond Denemarken vaak hele goeie liedjes hebben, maar sinds een paar jaar vind ik hun inzendingen behoorlijk tegenvallen. Dit lied van Rasmussen doet mij persoonlijk ook niet veel, ik vind het eigenlijk maar een vervelend nummer. Wat mij betreft dus geen finale, maar wellicht haalt hij het wel met de nodige punten van (in ieder geval) Zweden en Noorwegen.

 7. Kenny schreef:

  10/10

  Dit vind ik nou een geweldig nummer. Super!

 8. Edmol schreef:

  Mijn nummer 2 dit jaar ! Van begin af aan ben ik fan.

 9. Dbelgium schreef:

  Blijft volgens mij steken in halve finale… vlak nummer en te ‘gemaakt’ voor eurovisie.

 10. Eddy schreef:

  Zoals je in het circus acts hebt die het totaal van de sfeer en de visuele vormgeving moeten hebben, vaak met papegaaien en slangen enzo (voor degenen die nostalgisch zijn naar nummers met exoten …), zo heb je elk jaar bij het songfestival liedjes die het helemaal van de staging moeten hebben. Dit is er zo een. Weliswaar van erg goede kwaliteit.
  Als ze dit spectaculair in beeld brengen, een beetje een dreigend sfeertje kunnen creëren, excentrieke kostuums .. kan dit zeker helemaal vooraan eindigen.
  Winnen zal dit niet maar een top tien notering zit alleszins wel in …

 11. Nordman schreef:

  Goede inzending van de Denen. Een onderscheidende inzending waarmee ik ze wel zie opvallen. Wel mis ik echt een duidelijk hoogtepunt in het lied. Misschien dat het optreden voor wat meer power gaat zorgen, want dat miste ik tijdens DMGP. Toch heb ik na zaterdag het gevoel gekregen dat Denemarken wel eens hoger zou kunnen gaan eindigen, dan de meesten van ons denken. 18/43

 12. Björn schreef:

  Ik hou hiervan! Gaat vlot naar de finale :-)

 13. robbert-rotterdam schreef:

  Mwah. Deze inzending spreekt me niet aan. Ik vind het te veel een theaterstukje en te weinig muziek. De Viking vind ik ook niet stoer genoeg. Ik hoorde deze inzending zoals die oorspronkelijk naar het MF gestuurd was en het stemgeluid van degene die het ingezongen had, klonk veel sterker en mannelijker, zoals ik me een échte Viking voorstel. Deze ziet eruit als een watje met een baard. Kwestie van goede casting, denk ik, als je toch een toneelstukje wil opvoeren.
  Ik denk wel dat dit naar de finale gaat, omdat het volk altijd gimmicks doorstuurt. Kijk maar naar de Letse piraten, de jodelaars vorig jaar en Marlene Erman destijds voor Zweden.

 14. ~ René ~ schreef:

  Vind dit helemaal niets, zit helemaal niets in dat me raakt of verrast. Had zomaar een Ralph Siegel compositie kunnen zijn.

 15. Leendert Jan schreef:

  Ik vind dit een volslagen belachelijke inzending van Denemarken. Een toneelstukje dat bij mij totaal niet overkomt. Geen finale a.u.b.

 16. GerardMartin schreef:

  Ik vind het wel aardig en hij mag van mij naar de finale maar wat jammer dat het zo te lezen weer eens een Zweedse compositie is. Kunnen ze toch zelf wel in Denemarken? Was nog leuker geweest als ‘ie een stukje in het Deens gezongen had, een taal die ik sneller bij Vikingen verwacht dan Engels hahaha.

 17. Remco Berg schreef:

  Vikingen zijn niet echt mijn ding. Liedje raakt mij niet. Eigenlijk zoals zoveel inzendingen dit jaar: niet echt slecht maar ook niets bijzonders.

 18. Ria NL schreef:

  Ik vind het wel een aardig nummer en zou er geen probleem mee hebben als dit naar de finale gaat, ik ben er alleen nog niet uit of ik ook voor hem zal stemmen.

 19. Paysbart schreef:

  Waardeloos lied. Stoere mannen die een Piet Piraat lied van Studio 100 zingen. Hoeft voor mij niet naar de finale maar zal met steun van Zweden en Noorwegen waarschijnlijk wel redden….

 20. Dirk Marko schreef:

  Wel een aardig lied, maar heeft bij mij niet de wow factor.
  Zal de finale wel halen en eindigde in de middenmoot denk ik.

 21. RobbieR schreef:

  Ik vind het een leeg liedje, het gaat maar door. Te repetitief zonder inhoud.
  Prima zanger dat dan wel. Met een goede act gaat het wel de finale halen.

 22. Wim1970 schreef:

  Mijn absolute nummer 1, van begin af aan al geweldig. Instrumentaal is ie ook geweldig:
  https://youtu.be/mkEsOayYvy4

 23. Shurgard schreef:

  Ik vind dit dus een typisch nummer waarbij het voornamelijk draait om het toneelstuk eromheen in plaats van het nummer. Die man kan prima zingen maar daar houdt het ook wel op. De jury’s zullen hier, mede door de act, waarschijnlijk niet zo snel voor gaan, en ik ben heel benieuwd of het thuispubliek hier enthousiast van gaat worden. Het zal een redelijke kans hebben om de finale te halen, maar daar verwacht ik een notering van 15-25.

 24. Inez schreef:

  Geweldig leuk nummer mijn favoriet zeker in de finale rasmussen ik hou van hem en het het lied

 25. Jve schreef:

  Denemarken heeft het geluk na de inzendingen van Roemenië,Servië en San Marino te komen,daardoor lijkt het nummer wat beter dan het daadwerkelijk is..want het lied op zich mwah,de act mwah en de conbi van stem en uiterlijk van de zanger klopt niet..
  1.Noorwegen/2.Denemarken/
  3.Roemenië/4.Servië/5.San Marino

 26. Rico schreef:

  Wat saai! Dit is echt een heel vlak, nogal goedkoop geproducet liedje waar niks vaart of spanning in zit. Vikings zijn echt wel opwindender dan dit, zelfs de pacifisten onder hen. Van iemand die beweert een hair metal hero te zijn, verwacht ik een stem en een inzending met véél meer power.

 27. dubbelfrisss schreef:

  Prachtig!
  Staat in mijn top 10. Ze kunnen het live ook overtuigend brengen.
  Zeker naar de finale;-)

 28. dick schreef:

  Typische songfestival inzending. Je vindt het lekker of je bent er helemaal klaar mee. Ik vond het eigenlijk best een aardige bijdrage maar inmiddels vind ik het een TE voorspelbare song waar ik me nu al een voorstelling van de act (vikingen die vanuit de mist op de maat van de muziek naar vore marcheren weet ik veel….) kan maken. Kortom veel te voorspelbaar maar een outsider.

 29. Placide schreef:

  Een bombastisch viking lied uit Denemarken dit jaar. Een heel aardig lied, goed gezongen en moet zeker in de finale kunnen komen.

 30. HP schreef:

  Ik heb dit jaar de liedjes nog niet gehoord. Douze Points is een mooie gelegenheid om ze voor het eerst te horen, en ik kan meteen mooi een ranking maken!

  Hee, dit is best aardig! Het had van mij wel allemaal nog wat bombastischer en met meer power mogen zijn, maar ik kan dit zeker wel waarderen!

  1. Roemenië
  2. Denemarken
  3. Noorwegen
  4. Servië
  5. San Marino