Douze Points 2018 [26]: Moldavië

Dit vind je misschien ook leuk...

30 reacties

 1. Marc schreef:

  Vrolijk deuntje,was ook prima gezongen in Afas, maar halverwege verveellt het mij. Zal wel de finale halen maar daar bij laatste 10 ofzo eindigen.

 2. riccardo schreef:

  Kneuterig vrolijk. Doet niks voor me.

 3. gj schreef:

  Ik word hier heel blij van :) en hoop dan ook op een finaleplaats.

 4. Edmol schreef:

  Niet zo leuk als Mama vorig jaar maar wel leuk genoeg voor de finale gok ik.

 5. Br@m schreef:

  Dit vind ik gewoon een geinig nummer; geen hoogvlieger maar zeker ook niet slecht. Mag van mij naar de finale maar zie het daar niet erg hoog eindigen. Daarvoor zijn er veel betere nummers. Nr. 23 in mijn top 43.

 6. Rico schreef:

  Een beetje een oubollig zomerhitje, maar op zich nog wel sympathiek. Het zou mij helemaal niet storen in de finale, maar hoog eindigen hoeft het daar nu ook weer niet.

 7. Michael Adam schreef:

  Lekker vrolijke, ongecompliceerde Oost-Europese dreunen worden door Moldavië naar Lissabon gebracht. De drie hebben charisma en hun vrolijkheid is aanstekelijk. Het dansen maakt het geheel nog leuker. Haalt het niet bij de kwaliteit van Hey Mama, maar met een goede staging zie ik Moldavië wederom de finale halen.

  Het Europese land waar ikzelf overigens het minste vanaf weet, dat intrigeert me ergens wel. Iemand hier ooit geweest trouwens?

  • Wim1970 schreef:

   Ben er ook nog nooit geweest, maar zou er graag eens naar toe gaan. Had een Facebook-vriend die daar woonde, maar is naar Canada verhuisd, anders was ik er zeker eens naar toe gegaan. Ik ken trouwens wel iemand die daar is geweest, hij vond ’t erg mooi daar.

 8. Sandert schreef:

  Deze inzending van Moldavië vind ik niet zo geweldig en ik zou dan ook verwachten dat het te weinig punten krijgt voor een finaleplaats. Maar ja, vorig jaar zat ik er met Moldavië ook helemaal naast. Ik dacht dat Hey Mamma ergens onopvallend tussen plaats 10 en 20 zou eindigen en was enorm verrast dat het zo hoog kwam. Die verrassing vond ik trouwens ook wel weer leuk… ik gun dit soort landen al het succes, ze doen niet voor spek en bonen mee.

  • Wim1970 schreef:

   Ik vond Hey mama echt vreselijk, ik draai het dan ook nooit. Dit nummer zal hier wat vaker door de boxen knallen.

 9. Nordman schreef:

  Na Noorwegen moeten we lang wachten op de volgende vrolijke inzending, daardoor springt Moldavië er voor mij wat meer uit. Ik vind dat ze een goede loting hebben. Het is best een leuke inzending, maar wel één die we vaker hebben gehoord en wat mij betreft ook niet het beste in zn soort. Ik zou dit lied een zeven geven, ruim voldoende. Ik denk dat dit lied de finale wel gaat halen. Ik verwacht een vermakelijk optreden. Een top 10 in de finale zie er niet in, daarvoor is het niet goed genoeg. 29/43

 10. Leendert Jan schreef:

  Dit is echt mijn guilty pleasure, en wat een verademing na een hele reeks matige nummers, afgesloten met dat Russische tranendal. Het is geen hoogvlieger maar gewoon heerlijk vrolijk, lekkere blazers, ongecompliceerd, goed gezongen en ze stralen plezier uit. Dit gaat natuurlijk niet weer derde worden, maar ik ben héél blij dat het erbij is.

 11. dubbelfrisss schreef:

  Wordt hier wel vrolijk van.
  Zal de derde plaats van vorig jaar niet overtreffen, maar toch een leuke bijdrage van Moldavië.

 12. Ria NL schreef:

  Ik vind het ook niet vervelend om te horen maar ik vind het ook geen hoogvlieger.

 13. GerardMartin schreef:

  Ze borduren vrolijk door op de inzending van vorig jaar. Kan er zo aan vast geplakt worden. Hey Mama bis! Weinig origineel en ook lang niet zo leuk. Mag van mij naar de finale maar als dat niet lukt is het mij ook best.

 14. Jve schreef:

  Wederom een leuke,vrolijke bijdrage uit Moldavië! Ik word hier wel blij van,al is het minder sterk dan “Hey Mama”! Mag van mij zeker door naar de finale..
  1.Noorwegen/2.Moldavië/
  3.Denemarken/4.Roemenië/5.Servië/
  6.San Marino/7.Rusland

 15. Remco Berg schreef:

  Mijn reacties worden eentonig: ‘Niet echt slecht, niet heel vervelend, maar verre van goed, leuk of mooi’.

  1 Noorwegen (leuk), 2 Servië (mooi maar minder sterk dan voorgaande Servische klassiekers), 3 Roemenië (mooi, maar schreeuwerig), 4 Rusland (Niet slecht, niet goed), 5 Denemarken (Enge ‘Arische’ muziek), 6 Moldavië (misplaatste vrolijkheid), 7 San Marino (in alle opzichten slecht en platvloers). Enkel de eerste twee liedjes vind ik de moeite waard.

 16. robbert-rotterdam schreef:

  Heel vrolijk en weer dat bekende sfeertje, compleet met de stereotype instrumentatie.
  Ik vind het niet echt vervelend, maar ook niets bijzonders. Het is een beetje ‘Soleyo-vrolijk’. Je weet dat het niets voorstelt, maar het kan zo maar kijkers blij maken, vooral als de staging goed is.
  Het feit dat Waylon gemangeld zit tussen dit en Australië stelt me ook niet echt gerust. Niet omdat dit zo geweldig is, maar omdat dit het in Oost-Europa nog wel eens heel goed kan doen en daar in tegenstelling tot Waylon erg herkenbaar is.
  We zullen zien, voor mij hoeft dit niet naar de finale, maar ik vrees dat dit wel gaat gebeuren.

 17. Wim1970 schreef:

  Mijn nummer 2, na Denemarken, ik vind dit echt een heerlijk catchy en zomers nummer. Mag van mij winnen. Dit zou dé zomerhit van 2018 kunnen worden. Het beste dat Moldavië ooit gestuurd heeft, als was Hora din Moldova uit 2009 ook erg goed.

 18. Dirk schreef:

  Philipp Kirkorov, de Ralph Siegel van het Oostblok, is weer terug! Ben hem en dat irritante getoeter elk jaar uit Moldavië onderhand wel behoorlijk beu. En dan zo’n infantiele tekst, soort Sinterklaas rijmelaarij, erbij. Notabene uit de pen van een Schot! Echt tragisch. Maar om een voor mij onbekende reden zal het wel weer top 5 worden voor Moldavië.

 19. Björn schreef:

  Een leuk tussendoortje! Mag van mij wel naar de finale :-)

 20. dick schreef:

  Ik schreef het al eerder: natuurlijk is dit een bij elkaar gejatte compositie van alles wat we al eens eerder gehoord hebben. Ze zijn er weer in geslaagd om eerder bewandelde muzikale paden opnieuw te bewandelen en alle succesvolle ingrediënten in de computer te stoppen en hopsakee daar hebben we weer een vrolijke stamper die niks verrassends brengt MAAR: dit is natuurlijk wel een trio wat goed kan zingen EN dit zou zeker bij de televoters in het voormalig oostblok heel veel stemmen kunnen gaan trekken. En gek genoeg word ik er nog vrolijk van ook en dat zouden er zomaar meer kunnen zijn:-). Wat mij betreft moeten we niet gek opkijken als dit richting de top 10 gaat.

 21. Dirk Marko schreef:

  Leuk “feel good” liedje. Mag van mij naar de finale.

 22. Kenny schreef:

  8/10

  Leuk liedje. Moet echt naar de finale! 🖒

 23. All Wei schreef:

  Een leuke bijdrage van Moldavie!! Het trio DoReDos heeft uitstekende vocalen. Ik heb wat van hun andere materiaal beluisterd en bekeken op You Tube, en ze zijn echt heel goed. Er zit een prachtige video van ze bij van een heel emotioneel en mooi lied.
  Dus ze doen niet alleen opgeklopte vrolijkheid. Van mij mag dit naar de Finale en ik hoop op een top 10 notering voor ze!! 9/10

 24. MarkusRotterdam schreef:

  Ja lekker! Dit is één van de weinige nummers van deze ESF editie die ik vaker zal luisteren.

 25. RobbieR schreef:

  Het klinkt lekker en is vrolijk. Zangers zijn goed, toch blijft het een doorsnee liedje. Mag van mij wel door naar de finale.

 26. Placide schreef:

  Ook weer zo’n liedje wat we al zo vaak gehoord hebben en de originaliteit op het ESF dit jaar is ver te zoeken. Finalewaardig of niet, het zal me zo langzamerhand worst wezen.

 27. HP schreef:

  Ik heb dit jaar de liedjes nog niet gehoord. Douze Points is een mooie gelegenheid om ze voor het eerst te horen, en ik kan meteen mooi een ranking maken!

  Muzikaal gezien stelt het natuurlijk niets voor. Tekstueel gezien stelt het óók niets voor. Maar soms is dat dus blijkbaar ook niet nodig. Want verdomd…ik word hier vrolijk van! Ik kan hier niet bij stilzitten. Leuk!

  1. Roemenië
  2. Denemarken
  3. Moldavië
  4. Noorwegen
  5. Servië
  6. San Marino
  7. Rusland