Douze Points 2018 [3]: Albanië

Dit vind je misschien ook leuk...

37 reacties

 1. Martijn schreef:

  In sneltreinvaart gaan de inzendingen erdoorheen. Albanië heeft in het verleden een paar goede inzendingen gehad, deze vind ik maar zozo.

 2. riccardo schreef:

  Van dit soort bandjes weet ik er ook nog wel een paar. Niet slecht, kan het in stijl wel waarderen, maar ik was het nummer eigenlijk gewoon helemaal vergeten. Wordt vermoedelijk een randgeval wel of niet voor de finale.

 3. Br@m schreef:

  Aardig rocknummertje dat vermoedelijk ondersneeuwt bij de rest en daarom ook de finale niet zal halen. Nr. 30 in mijn top 43.

 4. harm stirnberg schreef:

  Ik vindt dit lied van Albanië erg mooi en met een goede zanger. Ik vindt dit het lied wat het meest is ondergewaardeerd.
  Dit nummer luister ik bijvoorbeeld liever dan het lied van Zweden, Noorwegen of Azerbaijan.

 5. Michael Adam schreef:

  Ik vind de Albanese inzending echt geweldig. Eugent heeft misschien wel met Waylon de beste stem van alle mannelijke acts dit jaar. Helaas ben ik bang dat Albanië wederom de finale mist, als derde optreden zal hem wellicht doen vergeten… Maar voor mij is het een leuke toevoeging!

  • Martijn schreef:

   Dan zal Azerbeidzjan de finale ook wel mislopen, want dit land moet nóg eerder optreden.

 6. Edmol schreef:

  Staat in mijn top 3 en snap niet dat hij bij de bookmakers en in de polls zo laag staat. Hoop oprecht hem op de zaterdag terug te zien in de finale.

 7. MarkusRotterdam schreef:

  Voor mij pluspuntje is de eigen taal waar ze in zingen. De rest is….mwah.
  Zit te wachten op een hoogtepunt dat niet echt komt.

 8. gj schreef:

  Ik verwacht een zelfde resultaat als vorig jaar.

 9. Nordman schreef:

  Een prima inzending (7,5). Ik zet het niet gauw op, maar wanneer het voorbij komt blijf ik er wel naar luisteren. Het heeft een fijne melodielijn. De zanger vind ik live overtuigend zingen. Ik zou Albanië best een finaleplek gunnen, maar de eerste semi is behoorlijk sterk. 24/43

 10. Bandido - Georgia schreef:

  Ik heb hier niet zoveel mee. Ik vind het een beetje saai, en na twee minuten heb ik het wel zo’n beetje bekeken. En volgens mij is Europa dit meteen weer vergeten. Ik denk dat de kans 95% is dat Albanie de finale weer eens gaat overslaan.

 11. robbert-rotterdam schreef:

  Na de eerste drie inzendingen (Azerbeidzjan 13 in een dozijn en IJsland lijzig en truttig) gaat mijn voorkeur duidelijk uit naar Albanië. Ik vind de inzending het meest karakteristiek en prettig en stel me voor dat het nummer, in tegenstelling tot de eerste twee, niet specifiek naar het festival toegeschreven is. Dat vind ik wel zo fijn. De melodie en het speelse ritme bevallen me. Of het wel of niet scoort, geen idee, maar ik vind het een mooie inzending.

 12. GerardMartin schreef:

  Heel niet onaardig, maar na 2 minuten wordt het mij net iets té “heavy”.

 13. Esmee schreef:

  Ja, dit is net even iets anders dan de twee voorgaande nummers. Maar na twee minuten wilde ik het echt uitzetten, want toen had ik er schoon genoeg van. Geen finale wat mij betreft.

 14. Ria NL schreef:

  Dit is mijn grote favoriet !!! Vanaf het eerste moment dat ik “Mall ” hoorde, was ik helemaal weg van dit geweldige lied en was dan ook erg blij dat Eugent Bushpepa de terechte winnaar werd van Festival i Kenges in Albanië en daarmee ook zijn land mag vertegenwoordigen in Lissabon. Het was echter wel spannend hoe de ingekorte 3 minuten versie zou klinken, maar ik vind het zeer geslaagd en blijf het een geweldig lied vinden dar hier zeer regelmatig door de kamer galmt. Ik zou een finale plaats dan ook zeer terecht vinden en ik hoop van harte dat dat zal lukken zodat ik dan in de finale op hem kan stemmen. De laatste keer dat ik Albanië als favoriet had was in 2012 waar Rona Nishliu een mooie vijfde plaats wist te behalen met “Suus” Dus is er zeker hoop…. Een paar dagen geleden trad Eugent Bushpepa op in The Voice Kids – Albanië om daar voor het eerst de nieuwe versie van “Mall ” te zingen. Hieronder de link van zijn geweldige optreden:

  https://www.youtube.com/watch?v=eDRByA_vEVw&feature=youtu.be

 15. Dirk Marko schreef:

  Eerste nummer dat bekend werd gemaakt voor deze editie van het ESF.
  En wat een mooi nummer. Zou dit heel graag in de finale zien.

 16. Alrightguy schreef:

  Albanië treft het niet met de loting de laatste jaren. Het is een geluk dat er twee nietszeggende nummers aan vooraf gaan waardoor dit eigenzinnige nummer gaat opvallen. Met de hakken over de sloot hopelijk finale voor Albanië.

 17. Leendert Jan schreef:

  Een zanger met een prima uitstraling en een geweldige stem. Geen vervelend nummer ook, al vind ik het wat gedateerd klinken en klopt in de drie minuten-versie de opbouw volgens mij ook niet meer helemaal. De laatste minuut is te vol. Op zich mag Albanië van mij wel naar de finale, ik denk alleen niet dat een top 10-klassering erin zit.

 18. RobbieR schreef:

  Mooi liedje en in eigen taal. Staat op nr 11 nu.

 19. Kenny schreef:

  6/10

 20. Misthere schreef:

  De nieuwe single van de 3J’s…. en ik heb gewoon niks met ze, helaas :(

 21. Mark schreef:

  Niet mijn ding, hebben wel betere inzendingen gezien van Albanië. Wel vind ik het goed dat ze het in hun eigen taal hebben gelaten, alle vorige inzendingen waren eerst niet slecht, tot ze in het Engels waren…

 22. Placide schreef:

  In de eigen taal zingen verdient respect en punten, maar of Europa ook daadwerkelijk hier voor zal gaan vallen is en blijft ongewis.

 23. Björn schreef:

  Ik ben hier wel een fan van! Wat klinkt deze inzending in het Albanees goed. Eugent is de beste mannelijke solist dit jaar en zal zijn bijdrage dan ook met verve brengen tijdens de halve finale. Ik vrees wel dat de finale bereiken bijna zo goed als onmogelijk is :(

 24. Jve schreef:

  Niet slecht,maar ook geen nummer wat bij mij op “repeat” staat..geen finale vermoed ik.
  1.Azerbeidzjan/2.Albanië/3.IJsland

 25. SandervdH schreef:

  Een nummer waarbij je achteraf denkt wat heb ik zojuist gehoord. Het komt niet binnen bij mij.

  8-Azerbaijan
  16-Albania
  18-Iceland

 26. HP schreef:

  Ik heb dit jaar de liedjes nog niet gehoord. Douze Points is een mooie gelegenheid om ze voor het eerst te horen, en ik kan meteen mooi een ranking maken!

  Een dertien-in-een-dozijn rockachtig liedje. Zeker niet slecht, maar het kabbelt maar voort en kabbelt maar voort. Pluspunt is dat het in de eigen taal wordt gezongen, maar het pakt me gewoon niet.

  1. Azerbeidzjan
  2. Albanië
  3. IJsland

 27. Deniz schreef:

  Was heel lang mijn favoriet, maar de revamp heeft het voor mij verpest, Het is nog steeds goed, maar de oude instrumentatie was beter.

 28. Stijn schreef:

  Matige inzending dit jaar van Albanië. Albanië kiest de inzending altijd als eerste van alle landen en in al die tijd heb ik het er niet warmer van gekregen. Leuk dat Albanië dit jaar in de eigen taal zingt en de zanger heeft zeker geen verkeerde stem, maar het liedje doet me weinig tot niks en er gebeurt ook te weinig. Albanië zal dit jaar waarschijnlijk weer de finale niet halen, want in de eerste halve finale zijn er gewoon veel nummers die beter zijn.

 29. dick schreef:

  Albanie is helemaal zo slecht nog niet maar op de een of andere manier stoor ik mij aan de taal met veel sj-klanken. Maar wie ben ik…. paar jaar terug schreeuwde Albanie zich met een inzending in de eigen taal naar de 4e plek dus wie weet….

 30. Marco schreef:

  Dit raakt me zo enorm, voor mij Top 5 !!

 31. John schreef:

  Dit is mijn favoriet een aantal live optredens van hem bekeken ,geweldige stem en heerlijke melodie. Blijft mij boeien van begin tot het eind. Voor mij finale, en het gaat hem nog lukken ook.. Succes Albanie. Geweldige inzending. Love your voice.

 32. Singasong schreef:

  Kantje boord finale.. net wel denk ik.

 33. Hans schreef:

  Mijn favoriet ! Wat een emotie en wat een lied! In 1 woord geweldig! Gaat door hart en ziel, ook al versta ik de Albanese taal niet.

 34. Peter schreef:

  Mijn 12 punten gaan naar dit liedje…geweldige song..en super stem