Douze Points 2018 [30]: Polen

You may also like...

38 reacties

 1. Br@m schreef:

  De plaatversie van dit nummer ligt lekker in het gehoor maar ik meen ook een keer een live-versie gehoord te hebben en die vond ik kwalitatief beduidend minder. Is desalniettemin wel een kanshebber voor de finale. Nr. 28 in mijn top 43.

 2. Dirk Marko schreef:

  Na 1,5 minuut ben ik wel klaar hiermee. Onopvallend en eentonig.
  Geen finale wat mij betreft.

 3. Nordman schreef:

  Ga naar Spotify en je komt tig van dit soort nummers tegen, dus bijzonder? Nee. Lekker? Zeker, vooral met dit weer :) Live is het wel een stuk zwakker dan op plaat, maar de televoters interesseert dat niet zo, de jury wel. Toch denk ik dat het voldoende zal zijn voor een finaleplek. 5/43

 4. harm stirnberg schreef:

  Leuk nummer wat ik graag luister. Wel moet ik bekennen dat de live versies die ik heb gehoord vocaal veel minder sterk overkomen. Mag van mij wel naar de finale !!!

 5. Sandert schreef:

  Ik hoor al een paar jaar de suggestie: Nederland zou eens een dj moeten sturen met een goeie zanger erbij, we hebben immers zo veel succesvolle dj’s! En dit jaar doet Polen het en dan krijg je zoiets. Geen groot succes als je het mij vraagt. Maar na een slechte periode heeft Polen zich de laatste vier jaar steeds gekwalificeerd voor de finale en het zal met deze inzending waarschijnlijk wel 5 op een rij worden. Ik verwacht niet dat we naar Warschau gaan in 2019.

 6. GerardMartin schreef:

  Ene oor niet in hoeft het tenminste het andere oor niet uit deze oorwurm! Heeft dit nog enig raakvlak met Polen??

 7. robbert-rotterdam schreef:

  Als nummer vind ik het wel lekker. Niet pretentieus en dat mag ook wel eens. Helaas wordt het live vreselijk slecht gezongen en dan vind ik dat het geen voldoende waard is en zeker geen sms’je. Kun je niet zingen, dan heb je niets in een finale te zoeken. Dit is echter een heel populair nummer in Polen, dus migranten zullen er massaal op stemmen.

  • Gilles schreef:

   Inderdaad, de televoting zal hen heel wat punten opleveren, met dank aan de uitgebreide Poolse diaspora en die zijn actiever naarmate de populariteit van de artiest stijgt. Remember 2016?

 8. Esmee schreef:

  By the way: mooie foto’s van werk in uitvoering in de concerthal in Lissabon.
  https://m-m-pr.com/images/Diary_2018/Apr19/Apr19-web005.jpg

  Tjongejonge zeg, al die lichten, dat moet toch allemaal maar in relatief korte tijd uit iemand zijn tekenpen gekomen zijn. Chapeau!

 9. Esmee schreef:

  En nóg een. Sorry lieve redactie, maar ik zie hier geen topic voor. Vandaar dat ik het hier neerzet, omdat het zeer de moeite waard is om te zien.

  https://pbs.twimg.com/media/DbK5NziWsAAfXYR.jpg:large

 10. Esmee schreef:

  Voor wie het leuk vindt, is hier een blog met veel foto’s. :

  https://m-m-pr.com/index.php/eurovision-diary-2018/344-april-19

 11. Remco Berg schreef:

  Doet mij helemaal niets.

 12. Wim1970 schreef:

  Polen kan mij niet echt bekoren. Het enige echt goede nummer vond ik Ale jestem uit 1997, en 2003 was ook wel aardig.

  • Placide schreef:

   Geef mij ook maar Ale Jestem uit 1997. Dat was nog eens een inzending. Daar is dit allemaal niets bij.

   • Gilles schreef:

    Ale Jestem is mijn Poolse runner-up, na hun schitterend debuut in 94 (To nie ja!)

 13. RobbieR schreef:

  Aardig, wat helaas slecht wordt uitgevoerd.

 14. dick schreef:

  Israël ontsnapte aan ontvoering tijdens Eurovisie Songfestival

  Door Richard van de Crommert
  Updated 16 min geleden
  2 uur geleden in BINNENLAND

  Het Eurovisie Songfestival, vergaarbak van seks, spanning en sensatie. Maar ook van aanslagen, corruptie en ontvoering, zoals blijkt uit het boek van Alon Amir, vele jaren de perschef van de Israëlische equipe. „Niet iedereen zal blij zijn dat ik dit verhaal naar buiten breng, maar soms moet je gewoon vertellen wat er precies is gebeurd.”

  • dick schreef:

   Toch wel belangwekkend nieuws wat hier op deze weblog gemist is…. Het valt mij op dat er vaker belangwekkende zaken uit het nieuws mbt ESC gemist worden of wel heel summier of te laat gemeld worden….

   • Wim1970 schreef:

    Was in 2012 al bekend dat er een aanslag verijdeld was, niks nieuws dus. Beetje stemmingmakerij om daar nu weer mee naar buiten te komen.

 15. dick schreef:

  Vind de poolse bijdrage niet echt bijzonder.

 16. dick schreef:

  Wim1970:
  Was in 2012 al bekend dat er een aanslag verijdeld was, niks nieuws dus. Beetje stemmingmakerij om daar nu weer mee naar buiten te komen.

  Geen stemmingmakerij wat mij betreft: wordt nu als nieuws gebracht op goedemorgen NL en groot in Telegraaf. Bovendien verschijnt er nu een boek waarin e.e.a. beschreven wordt dus lijkt het mij belangwekkend om dergelijk nieuws onder de aandacht te brengen.

  • Wim1970 schreef:

   5 jaar na dato dit nog eens naar buiten te brengen riekt naar stemmingmakerij. Nergens voor nodig. O ja, in 1972 was er een aanslag op de Olympische Spelen in München, misschien ook maar weer eens oprakelen?

 17. gj schreef:

  Het is bizar slecht. Voor het genre is het heel onorigineel en bijna een parodie. Daarnaast hebben beide de DJ en de zanger de charisma van een plank.

  Ik zie dit het liefste helemaal wegvallen, maar het zal een soort van Rise Up resultaat krijgen ben ik bang.

  • Max Mark schreef:

   Nee hoor. Dit blijft echt steken in de halve finale. Echt slecht uitgevoerd. Krijgt weinig van de jury’s gok ik

 18. Edmol schreef:

  Kan mij wel bekoren maar geen problemen mee als het in de halve blijft steken. Maar dat zal wel niet gezien de grote Poolse populatie overal in Europa.

 19. riccardo schreef:

  Een leuk nummertje dat volgens mij toch net datgene mist waarvoor mensen massaal hun mobiel oppakken. Past in de studio versie met gemak in zowat iedere playlist, dat wel.

 20. dick schreef:

  Wim1970:
  En de Telegraaf is sowieso een sensatiekrant.

  En op basis van welke bronnen baseer jij je wijsheid over dit nieuws? Ben jij mss dicht betrokken bij de organisatie van het esc of bij het Israëlische esc team? Waar stond dat nieuws destijds dan? Ook niet op deze site die ik al jaren volg… voor mij en kennelijk de grootste krant van NL en diverse media is het belangrijk genoeg. Verder ga ik er niet meer over in discussie en moet iedereen maar met deze nieuwsgaring doen wat hij of zij wil.

 21. Leendert Jan schreef:

  Het klinkt niet onaardig maar het verveelt ook wel weer snel. Met die lekker zomerse clip erbij (heel Pools allemaal) is het wel genietbaar. Alleen vind ik het plaatje op het podium niet echt fantastisch. Het zijn geen knappe mannen, weinig uitstraling en dan is de zang ook nog eens matig. Ik vond het overigens in Amsterdam wel beter klinken dan in de Poolse finale. Ach het zal de finale wel halen, maar dit is zó generiek dat het zelfs eventuele Poolse emigranten die erop zouden willen stemmen niet zal bijblijven.

 22. Jve schreef:

  De Poolse inzending is een nummertje zoals je ze veel op de radio hoort, luistert lekker weg..maarrrr de live-uitvoering is niet zo best en “het plaatje” van nummer en uitvoerenden klopt voor mij niet! Mss finaleplaatsje voor Polen maar zie dit niet hoog eindigen.
  1.Nederland/2.Noorwegen/
  3.Moldavië/4.Australië/5.Georgië/
  6.Denemarken/7.Polen/8.Roemenië/
  9.Servië/10.San Marino/11.Rusland

 23. Kenny schreef:

  5,5/10

 24. Michael Adam schreef:

  Mwah, luistert inderdaad prima weg als studio liedje maar laat bar weinig indruk achter.

 25. Ria NL schreef:

  Ik vind het niet vervelend om te horen maar het maakt op mij weinig indruk, ik zal er in elk geval niet op stemmen.

 26. Björn schreef:

  CD versie is steengoed, maar live valt dat tegen! Ik denk dat Polen de finale zal halen en daar terug onderaan zal eindigen!

 27. Mike B schreef:

  TOP5

 28. Bandido - Georgia schreef:

  Polen heeft goed gekeken naar JOWST uit Noorwegen van vorig jaar. Maar het is lang niet zo goed uitgevoerd. Desalniettemin verwacht ik toch wel dat hier een markt voor is. Voeg daar de Poolse diaspora aan toe en we hebben een zekere finalist.

 29. HP schreef:

  Ik heb dit jaar de liedjes nog niet gehoord. Douze Points is een mooie gelegenheid om ze voor het eerst te horen, en ik kan meteen mooi een ranking maken!

  Helemaal mijn genre dit. Maar omdat het mijn genre is, weet ik ook dat dit niet zo’n heel best nummer is. Het probeert het wel, maar het is bij lange na niet pakkend en ‘oorwurmerig’ genoeg. Desalniettemin een leuke inzending van Polen.

  1. Nederland
  2. Roemenië
  3. Denemarken
  4. Polen
  5. Moldavië
  6. Australië
  7. Georgië
  8. Noorwegen
  9. Servië
  10. San Marino
  11. Rusland