Douze Points 2018 [35]: Montenegro

Dit vind je misschien ook leuk...

26 reacties

 1. Richard schreef:

  Gelukkig toch nog een echte Balkanballade. Mag van mij naar de finale.

 2. Leendert Jan schreef:

  Hoewel ik best van een mooie Balkanballad houd, doet dit lied me weinig tot niets. Ik vind het saai en trekkerig, zonder sprankeling of magie zoals bv Moj Svet dat wel had. Saaie zanger ook. Gaat niet veel doen straks in Lissabon.

 3. Ria NL schreef:

  Ik vind het een mooi lied dat wat mij betreft zeker naar de finale mag.

 4. Björn schreef:

  Ik denk dat deze mooie balkanballad wel eens de finale zou kunnen halen omdat het heel open ligt in de 2de halve finale. Van mij mogen ze nog eens aantreden op zaterdag!

 5. Br@m schreef:

  Ik ben een liefhebber van balkanballades maar dit vind ik erg muffig en saai. En de zanger zelf komt ook al over als een soort treurwilg met soms vreselijke kleding uit het jaar 0. Ik moet nog eens zien of dit de finale haalt. In de polls doet hij het erg slecht. Nr. 40 in mijn top 43.

 6. Sandert schreef:

  Inderdaad een beetje een saaie inzending, deze van Montenegro. Maar wel véél beter dan wat ze de afgelopen twee jaar stuurden (Highway en Slavko). Denk dat het moeilijk wordt de halve finale te overleven, hoewel ze kunnen rekenen op heel wat stemmen uit (sowieso) Servië en (waarschijnlijk) Slovenië.

 7. Jve schreef:

  Idd beetje saai nummer,maar vind het mooier en sfeervoller dan bijv. het vergelijkbare Servië.
  1.Nederland/2.Noorwegen/3.Letland/
  4.Moldavië/5.Australië/6.Georgië/
  7.Zweden/8.Denemarken/9.Polen/
  10.Montenegro/11.Roemenië/
  12.Servië/13.San Marino/14.Malta/
  15.Rusland/16.Hongarije

 8. robbert-rotterdam schreef:

  Ik vind dit juist een heel mooi nummer, prachtige melodie.
  Mijn nummer 3 in het hele veld.

 9. Edmol schreef:

  Staat bij mij, samen met Albanië en Denemarken, in de top 3. Vind het prachtig.

 10. riccardo schreef:

  Tikkie aan de zware kant. De spanning moet van het nummer als geheel komen maar komt er eigenlijk niet uit. Zie en hoor geen dingen waarvan ik denk dat gaat hem worden. Vanja geeft soms leuke antwoorden in interviews, dat wel.

 11. Nordman schreef:

  Ik heb mooiere balkan ballades gehoord. Deze doet me dan ook niet veel, al vind ik het zeker geen slechte bijdrage. Vind het een onopvallende inzending zo tussen de andere deelnemers en denk ook niet dat Montenegro hoog gaat eindigen. De zanger komt in interviews zeer sympathiek over, ik gun hem die finaleplek wel. 32/43

 12. GerardMartin schreef:

  Slecht is het niet maar ik heb mooiere ballade’s gehoord, het kabbelt als een beekje door de bergen van Montenegro. Finale ok geen finale ook ok.

 13. RobbieR schreef:

  Het is een aardig Balkan lied, niet meer dan dat.
  De andere Balkan liedjes uit MonteNegro waren beter.
  Ik gun het ze wel de finale, zanger komt symphatiek over.

 14. monique schreef:

  geen hoogvlieger maar 1000 x beter dan de israelische plofkip pfffffffffffffff

 15. Bandido - Georgia schreef:

  Dit doet me weinig. Het wil een bombastische Balkanballade zijn, maar het is het allemaal net niet. Dit is allemaal eerder gedaan, vaker en beter. Het mist een bepaalde “hook” die ik wel terughoorde in “Lejla”, “Lane Moje”, etc. De zanger doet me bovendien ook helemaal niks qua uitstraling. Dit hoeft voor mij niet naar de finale.

 16. dick schreef:

  Ik ben zeker niet vies van balkan pop of balads maar dit vind ik nogal teleurstellend. Het doet me vrij weinig en ook na een paar keer luisteren blijft het maar matig… misschien met hakken over de sloot naar finale maar daar volstrekt kansloos voor hoge notering.

 17. Dbelgiym schreef:

  Zeer ondergewaardeerd! Mag naar finale!

 18. XXX schreef:

  Poeh, poeh! Nederland heeft het wel heelslecht gedaan in de INFE-poll en ook de OGAE-poll belooft niet veel goeds. Slecht voorteken. Ik hoop maar dat het op het ESF net als bij The CL allemaal nog ten goede keert. Want zo slecht had ik nidt durven te voorspellen.

  • Nordman schreef:

   Ik zou me helemaal geen zorgen maken. Er wordt beoordeeld op basis van de officiele clip die door de Avrotros is ingezonden. Dat is dus die lelijke blauwe clip waar het nummer aan kracht verliest. Waylon was daar ook niet op z’n best. Wat de kijker straks krijgt te zien en te horen telt. Zo’n poll is leuk (ik volg het zelf ook graag) maar het zegt weinig. Je kunt vanavond rustig slapen hoor.

 19. MarkusRotterdam schreef:

  Een verademing in het Eurovisiegeweld dit jaar, maar blijft toch een klein beetje achter op voorgaande balkanballads. Weer ééntje in de categorie “niet goed, niet slecht”.

 20. Dirk Marko schreef:

  Komt niet binnen bij mij. Ben dit lied na het beluisteren ook direct weer vergeten. Geen vergeten.

 21. Michael Adam schreef:

  Kan zomaar de finale halen in deze tweede zwakke semi. Maar het is absoluut niet de beste Balkan ballad die ik ooit heb gehoord.

 22. Placide schreef:

  Deze balkan ballade mag er zeker wezen, maar er zijn betere en mooiere geweest de afgelopen jaren. Toch is dit een verademing tussen al die nietszeggende liedjes dit jaar. Verdient zeker een plekje in de finale.

 23. Esmee schreef:

  Ik heb ook wel eens een interessantere Balkanballade gehoord. Maar het is welkom als rustpuntje en ten behoeve van de variatie. ik keur het niet af.

 24. HP schreef:

  Ik heb dit jaar de liedjes nog niet gehoord. Douze Points is een mooie gelegenheid om ze voor het eerst te horen, en ik kan meteen mooi een ranking maken!

  Helemaal geen onaardige Balkanballad, maar het mist net dat stukje extra dat het eruit doet springen. Ik kan hier prima naar luisteren, maar word er niet warm of koud van.

  1. Nederland
  2. Roemenië
  3. Denemarken
  4. Polen
  5. Moldavië
  6. Australië
  7. Hongarije
  8. Georgië
  9. Noorwegen
  10. Montenegro
  11. Letland
  12. Zweden
  13. Servië
  14. Malta
  15. San Marino
  16. Rusland