Douze Points 2018 [36]: Slovenië

Dit vind je misschien ook leuk...

34 reacties

 1. Nordman schreef:

  Ik vind dit geen prettige inzending. De productie klinkt blikkerig, kil. Vlak refrein dat alleen bestaat uit kvala ne, ne. Het lied zelf zou ik graag in de semi houden, maar dat gaat niet gebeuren. Lea weet dit nummer te verkopen, leuke dame, en er zijn genoeg mensen die dit wel tof vinden. Kortom: lea verdient het, het lied niet. 43/43

  • Nordman schreef:

   Ik lees hierboven dat ze 28 is? Ik had haar wat ouder geschat. Net als de zangeres van Macedonië overigens. Balkangenen?

   • robbert-rotterdam schreef:

    SlovenIë hoort niet tot de Balkan, dus de theorie genen gaat hier niet op, tenzij haar voorouders van elders komen.

 2. Edmol schreef:

  Wel aardig maar meer ook niet. We hebben veel betere inzendingen uit Slovenië gehad.

 3. Bandido - Georgia schreef:

  Ik vind dit een van de vervelendste inzendingen van dit jaar, en ik denk dat ik alleen San Marino nog erger vind. Heel irritant en repetitief, en muzikaal totaal oninteressant. De zangeres is aardig, maar te doorsnee om echt in positieve zin op te vallen. Het zou me zeer verbazen als dit ook maar enige kans zou maken om door te gaan.

 4. Br@m schreef:

  Na Hongarije is dit de slechtste inzending dit jaar. Vreselijke ingeblikte popdeun. Blijft zeker in de halve finale steken. Nr. 42 in mijn top 43.

 5. RobbieR schreef:

  Ik vind het ook niet zo bijzonders, het komt niet op gang.
  Overigens wel een symphatieke zangeres.

 6. Björn schreef:

  Boeit me niet volledig… denk dat de kijkers hier ook niet wild van zullen worden!

 7. riccardo schreef:

  Dit zou je dan toch interessant kunnen noemen in het kader diversiteit, modern of doe eens wat anders. Dat het op deze manier ondanks de goede poging niet publieksvriendelijk genoeg is lijkt me ook duidelijk. Het refreintje mag achterwege blijven, het electronische gedeelte vind ik veel spannender. Kansloos.

 8. robbert-rotterdam schreef:

  Noch prettig, noch interessant. Wel uiterst eentonig en zeurderig.
  Mag in de semi blijven en ik zie dat ook gebeuren.

 9. MarkusRotterdam schreef:

  Wat een grafnummer.

 10. dick schreef:

  De 2e semi is duidelijk de zwakste van de twee. Dit is wat mij betreft een muzikaal dieptepunt dit jaar samen met San Marino en Hongarije. Deze 3 halen op zeker de finale niet….

 11. SW schreef:

  Totaal geen tegenstand voor Nederland, deze sympathieke Lea Sirk.
  Wel fijn dat ze in de eigen taal zingen.

  Ik verwacht dat Zweden, Australië, Oekraïne en Polen zonder twijfel de finale halen.
  Nederland en Noorwegen kunnen zich waarschijnlijk ook opmaken voor een plek in de finale, al kijk ik uit naar het ontvangst van Outlaw In ‘Em van het Europese publiek. Gaan ze er voor of niet?

  En (met uitzondering van Slovenië, San Marino en ik vrees ook Georgië) kunnen de andere landen eigenlijk de overige plekken wel invullen denk ik.

 12. Sandert schreef:

  Slovenië is typisch een land dat altijd bij voorbaat al kansloos is. 10 van hun laatste 14 inzendingen bleven achter in de halve finales, en de andere 4 deden in de finale ook totaal niet mee voor de overwinning. Erg frustrerend voor de Sloveense songfestivalfans, lijkt mij.

  Het zou leuk zijn als ze eens met een lied kwamen dat zou kunnen winnen, maar ook dit jaar slaan ze weer de plank mis. Lea Sirk kan na haar halve finale weer snel terug naar Ljubljana.

 13. Leendert Jan schreef:

  Van sommige nummers begrijp je gewoon niet waarom ze gekozen zijn. De Sloveense finale moet wel een verschrikking zijn geweest, dat dit er als winnaar uitkwam. Het lijkt mij ondenkbaar dat dit ijzig kille, harde en onprettige nummer veel mensen aanspreekt. Ze deed het bij Eurovision in Concert overigens wel met enthousiasme.

  • Mark schreef:

   Nee, Slovenen zijn gewoon niet de slimste ;) Ze hadden een aantal echt goede liedjes in de selectie, maar helaas… Ze kiezen ook dit jaar niet voor een finale kandidaat.

   • Gilles schreef:

    Dit is niet de keuze van het Sloveense publiek. Bij de televoting werd Lea Sirk pas derde. Zij mag naar Lissabon dankzij de jury. (Ondertussen een traditie in de voorronde ginder: de televoting winnaar werd er al vaak afgeserveerd door de ‘vak’jury)

 14. GerardMartin schreef:

  Ik word heel nerveus van dit gebroddel…noemt men dit muziek? In één woord verschrikkeljk en hopelijk een eenmalig optreden voor deze Truus!

 15. gj schreef:

  Ik ben bang dat ik de enige ben die dit van begin tot eind heel fijn vindt – modern, eigen taal, goed uitgevoerd.

  Maar gezien ik de enige blijk te zijn – kansloos :/

 16. hein schreef:

  Nee SW…ze gaan niet voor Waylon.
  Jammer voor de finale om naar te kijken zonder Nederland maar ja tis niet anders.
  Volgend jaar beter.

 17. Dirk schreef:

  Mag dit uit?

 18. Jve schreef:

  Ik ben hierover wat milder gestemd dan de meesten, met een strakke choreografie (laat dat gedoe met die nepspiegels weg!) zie ik dit nog wel wat puntjes vergaren,ik vind het liedje origineler dan bijv. Polen..
  1.Nederland/2.Noorwegen/3.Letland/
  4.Moldavië/5.Australië/6.Georgië/
  7.Zweden/8.Denemarken/9.Slovenië/
  10.Polen/11.Montenegro/
  12.Roemenië/13.Servië/14.San Marino/15.Malta/16.Rusland/
  17.Hongarije

 19. Kenny schreef:

  1/10 Ik vind dit vreselijk.

 20. Dirk Marko schreef:

  Next please.

 21. Remco Berg schreef:

  Onprettig liedje. Fijn dat het in het Sloveens wordt gezongen.

 22. Michael Adam schreef:

  Hvala nee bedankt. Opzich prima tot het refrein dat echt heel irritant is.

  Zou het sneu vinden voor de Slovenen maar ze kiezen zelf deze troep terwijl er echt wel goede nummers hadden in hun finale.

 23. Placide schreef:

  Vreselijk dit en als Slovenië zo door blijft gaan met nietszeggende liedjes insturen voor het ESF, wordt het nooit wat. Dat ze überhaupt nog meedoen. Blijf voortaan maar lekker thuis.

  • Robinson schreef:

   In dit decennium hebben ze wel nog 2 inzendingen gehad die ik erg goed vond (No one en Here with you).

 24. Ria NL schreef:

  Ik ben hier ook niet van onder de indruk. Er zitten wel een paar leuke stukjes in het liedje maar verder vind ik het maar een hoop gedram. Dit hoeft van mij zeker niet naar de finale.

 25. Esmee schreef:

  Nee, dit nummer voegt voor mij niets toe. Het heeft niets dat mijn interesse wekt. Mag in de halve finale blijven.

 26. HP schreef:

  Ik heb dit jaar de liedjes nog niet gehoord. Douze Points is een mooie gelegenheid om ze voor het eerst te horen, en ik kan meteen mooi een ranking maken!

  Ik begrijp dat dit niet iedereen zijn smaak is. Persoonlijk vind ik het écht een lekker nummer. Eigentijds, modern, toch ook wel catchy. Ik vermoed dat het in de halve finale gaat blijven steken, maar wat mij betreft mag Slovenië fluitend door naar de finale! (En nee, dit is geen sarcasme…)

  1. Nederland
  2. Roemenië
  3. Slovenië
  4. Denemarken
  5. Polen
  6. Moldavië
  7. Australië
  8. Hongarije
  9. Georgië
  10. Noorwegen
  11. Montenegro
  12. Letland
  13. Zweden
  14. Servië
  15. Malta
  16. San Marino
  17. Rusland

 27. Voy con Dios schreef:

  GerardMartin:
  Misschien zijn er nog wel een paar..😉

  Ik vind dit liedje geweldig, kijk die meid zingen, goeie performer met hart en ziel (let op haar gezichtsuitdrukkingen) en de betekenis van de tekst spreekt mij ook aan, het gaat over authenticiteit. Niks mis met de stem van Sirk en let op mijn woorden: die gaat zaterdag heul veul punten krijgen!