Douze Points 2018 [37]: Oekraïne

Dit vind je misschien ook leuk...

36 reacties

 1. Martijn schreef:

  Oekraïne gaat sympathie-punten scoren.

 2. Björn schreef:

  Hiermee gaan ze de finale halen en daar dan ergens rond 15de plaats eindigen ofzo. Wel moet er gewerkt worden aan het slechte engels!

 3. Br@m schreef:

  Hier heb ik weinig tot niets mee. Het raakt me totaal niet. Gaat vermoedelijk wel naar de finale. Nr. 39 in mijn top 43.

 4. Jve schreef:

  Ik heb niks met dit nummer (ohohohohoh yeah),wat gezongen wordt in slecht engels door een onsympathiek uitziende zanger met een onprettige stem..da’s mijn mening 😉
  1.Nederland/2.Noorwegen/3.Letland/
  4.Moldavië/5.Australië/6.Georgië/
  7.Zweden/8.Denemarken/
  9.Slovenië/10.Polen
  ———————————————————–
  11.Montenegro/12.Roemenië/
  13.Servië/14.San Marino/15.Malta/
  16.Oekraïne/17.Rusland/18.Hongarije

  Waylon zou met gemak de finale moeten kunnen halen in deze zwakke halve finale!

 5. Leendert Jan schreef:

  Ik vind hem een heel vreemde jongen met die enge ogen, en van zijn Engels versta ik niets. Hij heeft wel charisma op het podium. Het nummer brengt hij met overgave en dat is wel pakkend, maar toch klopt er ergens iets niet waardoor het mij nauwelijks bijblijft. Ik zie hier geen kandidaat in voor de top, al heb ik Oekraïne vaker onderschat.

 6. riccardo schreef:

  Vind ik als geheel goed overkomen. Lijkt me onderweg naar een prima notering. Poppy eighties maar dan nu en in een ‘spannend’ jasje.

 7. Sandert schreef:

  Oekraïne is één van de vier landen die nog nooit zijn uitgeschakeld in de halve finale. Ze gaan altijd makkelijk door, en ik twijfel er niet aan dat Mélovin die reeks gaat voortzetten. Ik vind het persoonlijk een rommelig nummer, maar het is wel een energieke afsluiter van deze halve finale. Voor de finale gok ik op een plaats tussen de 10 en 15, maar ook ik heb Oekraïne al vaker onderschat.

 8. Kenny schreef:

  6,5/10

 9. Max Mark schreef:

  Recapitulé semi 2. Wie door en wie niet. Ik voorspel:

  Door:
  Nederland, Zweden, Oekraïne, Noorwegen, Hongarije, Letland, Moldavie, Australie, Denemarken, Roemenie.

  Blijven steken:
  Georgie, Servie, Rusland, Polen, Montenegro, Slovenie, Malta, San Marino

 10. GerardMartin schreef:

  Ohohohohohohohohohoh wat een boutnummer, steenkolenengels, vals en hopelijk eenmalig!

 11. GerardMartin schreef:

  Het begint mij ongeveer een raadsel te worden om 25 te pruimen muziekjes in een finale te proppen. Ik krijg er met moeite 10 bij elkaar gesprokkeld.

  • Wim1970 schreef:

   Ik ook. Elk jaar brand ik een cd vol met de beste liedjes, maar dit jaar krijg ik er hooguit 10 op.

 12. Marco schreef:

  is het al bekend wanneer het circus begint in Lissabon, dus repeteren voor de 1e halve finale ?

 13. Eddy schreef:

  Ik begin het een beetje beu te worden dat uitgerekend Nederlanders mensen afzeiken omdat hun Engels ‘niet goed’ is.
  De doorsnee Nederlander heeft een afgrijselijke uitspraak van het Engels (en alle andere talen, inclusief het Duits). Ik versta elk woord dat Melovin zingt, ik vind zijn uitspraak prima en merkelijk minder ‘geforceerd’ dan het ‘Amerikaans’ van jullie Waylon …

  • GerardMartin schreef:

   Als je geen “taalgevoel” bezit is het beter gewoon in je moedertaal te zingen, dat komt een stuk minder geforceerd over.

 14. Dirk Marko schreef:

  Naast dat het erg onzuiver is en hij geen prettig stemgeluid heeft, vind ik dit ook geen sterk nummer.
  Mag van mij in de semi blijven steken.

 15. Marco schreef:

  Wat ben je toch een vervelend azijnpisserjte, ook ik en vele Nederlanders met me horen 100 keer liever het Nashville knauwen dan het die vette tongval van het Engels afkomstig van de meeste Oost Europeanen bovendien vind ik het Engels met NL accent eerder charmant net zoals het engels van een Fransman als is dat in sommige gevallen niet eens te verstaan. Ach en de Vlamingen ? het zal wel van een complex afkomstig zijn.

  Eddy:
  Ik begin het een beetje beu te worden dat uitgerekend Nederlanders mensen afzeiken omdat hun Engels ‘niet goed’ is.
  De doorsnee Nederlander heeft een afgrijselijke uitspraak van het Engels (en alle andere talen, inclusief het Duits). Ik versta elk woord dat Melovin zingt, ik vind zijn uitspraak prima en merkelijk minder ‘geforceerd’ dan het ‘Amerikaans’ van jullie Waylon …

 16. Remco Berg schreef:

  Ik vind zijn stem bijzonder. Niet persé lelijk of mooi, maar opvallend. Het nummer, het optreden en de uitstraling zijn een beetje als alternatieve tachtiger jaren muziek met vleugje David Bowie (maar dan anders c.q. slechter). Ik ie dit zeker doorgaan.

 17. Michael Adam schreef:

  Niet het beste dat Oekraïne ooit heeft gestuurd maar wel prima dit. Ik vind Melovin een leuke zanger maar z’n lied Wonder van vorig jaar was eigenlijk veel leuker. Natuurlijk haalt hij de finale. Lekker opzwepend nummertje dit.

 18. gj schreef:

  Ik versta er drie woorden van, en dan heb ik liever dat men in eigen taal zingt. Jammer, gezien ik liever had dat Tayanna in haar eigen taaltje rond ging springen.

  Het gaat zonder meer naar de finale, wellicht met de winst in de halve finale. Ik zie het er liever niet.

 19. Nordman schreef:

  Dit is één van mn favorieten. Heerlijk lied dat bij mij direct bleef hangen. Melovin is een artiest die zich thuis voelt op het podium, dat straalt hij uit. De act zit ook goed in elkaar. Het verveelt me geen moment. Zeer fijne afsluiter van deze tweede semi. Finaleplek? Daar hoeft men niet aan te twijfelen. 3/43

  • Dirk Marko schreef:

   Als er onzuiver of om met GerardMartin’s woorden te spreken vals wordt gezongen haak ik af.

 20. inez feytons schreef:

  ik vindt het een geweldige nummer het blijft hangen ik ben fan

 21. Bandido - Georgia schreef:

  Ik heb hier wel wat mee: klinkt goed en energiek. En de zanger is een absolute entertainer. Dit blijft zeker hangen en is een mooie afsluiter van semi 2. Dit gaat zeker naar de finale, waar ik het zomaar top tien of top vijf zie halen.

 22. Placide schreef:

  Oekraïne komt altijd in de finale en dat zal dit jaar ook wel weer gebeuren. Nog leuker zou zijn als ze dit jaar eens een keer niet in de finale terecht komen, want dit is toch helemaal niets.

 23. Esmee schreef:

  Dit is niet de beste bijdrage van Oekraïne die ik heb gehoord. Het lied blijft wat mij betreft in de halve finale steken.

 24. MarkusRotterdam schreef:

  Redelijk nummer, niet al te best gezongen en over de taal hoef ik het ook al niet meer te hebben.
  Het lied heeft voor mij wel wat spannende momenten maar ik zal er niet op gaan stemmen.

 25. Edmol schreef:

  Zeker door naar de finale zoals Oekraïne altijd lukt. Maar hoort zeker niet bij mijn favoriete nummers.

 26. Ria NL schreef:

  Dit hoort ook niet tot mijn favorieten. De kans is heel groot dat hij toch de finale haalt maar van mij hoeft het niet.

 27. RobbieR schreef:

  Aardig, niet meer dan dat. Staat bij mij ergens in de 30

 28. dick schreef:

  Persoonlijk vind ik dit een prutnummer, maar dit zal de finale wel gaan halen. Geen hoge notering in de fnale denk ik.

 29. HP schreef:

  Ik heb dit jaar de liedjes nog niet gehoord. Douze Points is een mooie gelegenheid om ze voor het eerst te horen, en ik kan meteen mooi een ranking maken!

  Hij brengt het met veel energie en enthousiasme, maar het nummer is middelmatig en rommelig. Wat mij betreft is dit een middenmoter. Finale prima, zo niet ook goed.

  1. Nederland
  2. Roemenië
  3. Slovenië
  4. Denemarken
  5. Polen
  6. Moldavië
  7. Australië
  8. Hongarije
  9. Georgië
  10. Noorwegen
  11. Oekraïne
  12. Montenegro
  13. Letland
  14. Zweden
  15. Servië
  16. Malta
  17. San Marino
  18. Rusland

  • HP schreef:

   Mijn ranking voor deze halve finale en welke finalisten ik nu verwacht:

   Goed:

   1. Nederland (finalist)
   2. Roemenië
   3. Slovenië

   Redelijk:

   4. Denemarken (finalist)
   5. Polen
   6. Moldavië (finalist)
   7. Australië (finalist)
   8. Hongarije (finalist)

   Matig:

   9. Georgië (finalist)
   10. Noorwegen (finalist)
   11. Oekraïne (finalist)
   12. Montenegro
   13. Letland

   Slecht:

   14. Zweden (finalist)
   15. Servië

   Dramatisch:

   16. Malta
   17. San Marino
   18. Rusland (finalist)