Douze Points 2018 [38]: Duitsland

Dit vind je misschien ook leuk...

31 reacties

 1. Richard schreef:

  Voor mij een erg pakkend lied. Mijn ouders zijn in 2016 kort na elkaar overleden en dit lied raakt bij mij de juiste snaar. Ik gun hem zeker een klassering in het linker rijtje.

 2. RobbieR schreef:

  Beladen en emotioneel onderwerp, maar zo vlak gezongen.
  Ook zingt hij matig. Het raakt mij totaal niet.

 3. Remco Berg schreef:

  Mooi liedje, eenvoudig en het komt oprecht over. Ik zou het nog mooier vinden indien het in het Duits gezongen zou worden omdat ik dat een mooiere taal vind. Ik hoop overigens wel dat eens Hélène Fischer eens voor Duitsland naar het Eurovisie zal gaan. Ik mis grote Duitse klassiekers zoals Theater, Johnny Blue, Aufrecht geh’n.

  • Arno Ketelaars schreef:

   Hoi Remco
   Je hebt helemaal gelijk het is een mooie song goed gebracht, maar het zou nog mooier klinken als het in het duits gezongen werd.
   Mijn mening is trouwens dat elk land moet zingen in zijn eigen moederstaal, Luister dit jaar eens naar Frankrijk en Servie, mooie songs in eigen moederstaal. En wat Helene Fischer betreft heb je ook gelijk in prachtige goedklinkende zangeres, staat bij mij ook op nummer EEN of beter gezegd EINS, veel plezier morgenavond !!!

 4. riccardo schreef:

  Ik denk dat dit het redelijk goed tot goed gaat doen vooral omdat zowat alles binnen dit genre het momenteel goed doet en een breed publiek aanspreekt. Erg goed gedaan vind ik het jammer genoeg niet. Dat doen een aantal van de beroemde voorbeelden stukken beter.

 5. Marc schreef:

  Ikben sinds zijn live performance bij EIC groot fan. Een heel mooi optreden en echt goed gezongen! Winnen zal ie niet maar gun hem zeker een top 10 klassering!

 6. Ria NL schreef:

  Ik vind dit een erg mooi lied en behoort zeker tot mijn favorieten. Ik zou het zeer terecht vinden als Duitsland dit jaar een mooie klassering zou behalen.

 7. Jan de Taalregelman schreef:

  Mag van mij laatste met 0 punten worden.

 8. Sandert schreef:

  Ik moet bekennen dat ik Voxxclub ook wel leuk had gevonden op het ESF… wat een aanstekelijke inzending was dat geweest! Maar waarschijnlijk had dat ook niet goed gescoord. Nu met Michael Schulte hebben de Duitsers waarschijnlijk meer kans op succes. Deze inzending gaat zeker punten krijgen van een aantal landen. Net als Levina vorig jaar (in mijn ogen onterecht zo laag geëindigd) staat Duitsland dit jaar in mijn persoonlijke top 10.

 9. Br@m schreef:

  Bij de Duitse voorronde ging mijn voorkeur duidelijk uit naar Voxxclub (waarvan ik de clip nog steeds veel bekijk) maar dit nummer vind ik zeker ook erg mooi. Ik gun Michael dan ook zeker een klassering in de buurt van de top 10. Nr. 11 in mijn top 43.

 10. Nordman schreef:

  Dit vind ik een mooi lied. Het verhaal erachter raakt me. De zanger mist wel wat aan uitstraling en weet me live minder te overtuigen dan wanneer ik het lied alleen op plaat hoor. Het LEDwandje achter hem helpt om de boodschap nog meer te verduidelijken en ergens vind ik dat jammer. Het lied heeft die m.i. niet nodig namelijk. 11/43

  • Nordman schreef:

   Ik zie deze inzending de top 10 halen. Er zijn maar weinig ballades dit jaar, ik zie het dan ook wel opvallen tussen andere inzendingen. Lied is goed geproduceerd en heeft voor het publiek een herkenbare melodie.

 11. Leendert Jan schreef:

  Ik vind het stukken beter dan de Duitse inzendingen van de afgelopen vier jaar. Ik vond dat hij op Eurovision in Concert goed zong en het nummer met overgave bracht. Het is niet bijster origineel maar het is toch wel indringend. Ik hoop wel dat dit Duitsland weer eens uit de onderste regionen van het klassement helpt.

 12. GerardMartin schreef:

  Het is zeker niet slecht maar mij doet dit lied helemaal niks. Als je dan al over zo’n verdrietige kwestie wil zingen doe het dan in je moers taal, dat zou ik een stuk overtuigender vinden. Ik zie hem ergens in de middenmoot eindigen maar zou niet vreemd opkijken als het weer een van de vele hekkensluiters wordt.

 13. hein schreef:

  Mooi hoor!! Geen geschreeuw maar subtiel
  Komt veel hoger dan Waylon…Waylon 14de…hij 6de.

 14. hein schreef:

  14de in halve finale he

 15. Placide schreef:

  Deze meneer met zijn prachtige krullenbol zingt een heel behoorlijk lied. Een beetje vlak wellicht en behalve de mooie krullenbol kan er nog wel een beetje aan zijn uitstraling gewerkt worden.

 16. Michael Adam schreef:

  Beste Duitse lied in jaren wat mij betreft. Ik ben helemaal niet zo weg van al die singer songwriter achtige liedjes van de afgelopen tijd. Maar dit vind ik echt een ontzettend mooi nummer. De juiste tekst in combinatie met de juiste zanger verdient een hoge eindnotering.

 17. Bandido - Georgia schreef:

  Ik weet het niet met dit nummer. Enerzijds is het wel mooi, maar aan de andere kant is het ook wat vlak. En de stem van de zanger is okay, maar niet enorm warm. Als dit de juiste snaar weet te raken, dan kan dit zomaar ver komen, maar ik zie het eerder weer onderaan in het rechterrijtje eindigen. Het zal ook zeker invloed hebben hoe het aangekleed wordt. Daar slaan de Duitsers soms de plank mis. Vorig jaar met Levina zong ze het optimistische en zeker niet slechte “Perfect Life” in een volledig grauwgrijs depri decor. Dat verzin je toch niet.

 18. Dirk Marko schreef:

  Wel aardig, geen hoogvlieger wat mij betreft. Ik deel de mening van sommige hierboven dat het wat vlak is.

 19. Björn schreef:

  Mijn nummer 3 van dit jaar! Mag voor mijn part hoog eindigen… wat is Michael een goede zanger!

 20. Edmol schreef:

  Mooie bijdrage van de oosterburen dit jaar !

 21. dick schreef:

  Na een aantal ontzettend belabberde inzendingen met terecht slechte noteringen eindelijk weer eens een prima bijdrage van dit land. Gaat zeker zijn punten binnenhalen bij de juries en wellicht ook nog wel bij de televoters. Zou zo maar eens top 10 kunnen worden,

 22. robbert-rotterdam schreef:

  Mooi thema, maar de uitvoering raakt me niet. Met zo’n onderwerp zou je de kijkers tranen in de ogen moeten kunnen bezorgen, want wie heeft nu nooit iemand verloren die hem/haar na stond? Bij mij gebeurt er echter weinig en dat komt waarschijnlijk door het gebrek aan uitstraling van Michael.

 23. HP schreef:

  Mooie inzending dit. Prima tekst, prima nummer, goed gezongen. Gaat rechtstreeks mijn top 10 in.

  Mijn ranking voor de finalisten:

  1. Duitsland

 24. HAV schreef:

  Ed Sheeran.

 25. Arno Ketelaars schreef:

  Mooie song, raakt me echt, maar het zou nog mooier klinken als het in het duits gezongen werd.
  Trouwens elk land zou eigenlijk in zijn eigen moederstaal moeten zingen.
  Een nummer kan je ook raken ook al wordt het NIET in het engels gezongen, kijk naar o.a. Frankrijk en Servie dit jaar