Douze Points 2018 [40]: Italië

Dit vind je misschien ook leuk...

34 reacties

 1. dick schreef:

  Gevaarlijke outsider. Videoclip komt behoorlijk binnen maar vraag me af wat er live over blijft. Afwachten hoe de repetities er uit gaan zien. Kunnen dan pas echt gaan oordelen denk ik.

 2. RobbieR schreef:

  Heerlijk liedje, in her begin vond ik het nier veel aan.
  Maar is wel gegroeid bij mij.

 3. Tippy2 schreef:

  Doet mij niets

 4. Michael Adam schreef:

  Albanië wordt flink vertegenwoordigd dit jaar, door Italië, Cyprus en natuurlijk de Albanezen zelf.
  Het Italiaanse lied… ik heb Italië héél hoog zitten, als land, maar ook op het ESC. Van dit lied hoopte ik vanaf begin af aan dat het zou groeien bij me maar ik ben het niet echt meer gaan waarderen. Het blijft opzich wel lekker hangen en het heeft een duidelijke boodschap. Maar het was niet m’n favoriet van San Remo.

 5. Inez schreef:

  Deze is nu ook favoriet voor mij vindt het een mooi lied en twee mooie stemmen Italië top 5 voor mij

 6. riccardo schreef:

  Na die uit Frankrijk is ook deze problematiek al bekend en er op dit podium een liedje over zingen gaat het verschil niet maken. In dezelfde “appelleer aan uw humanistische zelf en doneer punten” categorie. Voor en op dit evenement vind ik het ronduit vervelend.

  • Eddy schreef:

   Het is niet alleen ronduit vervelend, het is ook polariserend. Italië en Frankrijk drukken een duidelijke politieke boodschap uit, kleuren het geheel zo in dat het gevoelsmatig de luisteraar met een dubbel gevoel achterlaat. Dit noem ik ronduit demagogisch en zou in principe geweigerd moeten worden om deel te nemen aan het songfestival. Ik betwijfel ook of de hele ‘hoerastemming’ rond deze twee liedjes even sterk heerst in de Balkanlanden en Oost-Europa …

   • Wim1970 schreef:

    Gaat dit nummer ook over vluchtelingen? Nou, dan ben ik er gauw klaar mee.

   • Wim1970 schreef:

    Vluchtelingen geven alleen maar overlast, ik moet er niks van hebben in ieder geval.

   • riccardo schreef:

    Deze artiesten uit die landen doen dat met deze nummers, vind ik ook.

    Door geen nummers maar landen te benoemen krijgt het geheel meer politieke lading dan bedoeld? Het is niet zo dat er iemand vanuit overheidswege een complot theorie of regime propaganda staat te representeren, dat zeg je ook niet, maar zo voelt het ook een beetje.

   • Leendert Jan schreef:

    Het lijkt me inderdaad goed dat we alleen maar liedjes sturen met teksten waar we het allemaal over eens kunnen zijn. In Noord-Korea hebben ze daar goede ervaringen mee; zullen we hen maar eens om advies vragen?

 7. Nordman schreef:

  Geen slechte inzending, maar de liefde voor dit lied snap ik niet. Het doet me helemaal niks. Ik zie Italië hier ook niet hoog mee eindigen, ze moeten het vooral van de jury gaan hebben verwacht ik. 33/43

 8. Br@m schreef:

  Goed nummer wat zeker gaat scoren. Live klinkt het ook prima; dat hebben ze wel op het San Remo Festival bewezen. Ik verwacht een notering in de 2e helft van de top 10. Nr. 10 in mijn top 43.

 9. Dirk Marko schreef:

  De gemiddelde ESF kijker is het Italiaans niet machtig, dus de boodschap komt bij velen niet over.
  Dan wordt de melodie belangrijker, en die vind ik niet bijzonder. Middenmoter denk ik.

 10. Kenny schreef:

  8/10

 11. Sandert schreef:

  Italië stond sinds 2012 ieder jaar in mijn persoonlijke top 3, maar dit jaar vind ik hun inzending tegenvallen. Dit is geen lied dat ik keer op keer opnieuw wil horen, daarvoor doet het me te weinig. Maar ik zou het ook niet ‘slecht’ willen noemen… het is in ieder geval beter dan een heleboel andere landen dit jaar. Ik verwacht in Lissabon een matig resultaat voor de Italianen, ergens in de middenmoot. Ze hoeven geen topscores te verwachten.

 12. GerardMartin schreef:

  Geen Rome 2019 in ieder geval. Slecht is het niet maar ik vind het, laten we zeggen, niet zo’n geslaagde melodielijn. Vond Italiè vorig jaar stukken beter ondanks de aap!

 13. Ria NL schreef:

  Mooie indrukwekkende inzending van Italië. Het zou me niet verbazen als ze hiermee goed gaan scoren.

 14. Marc schreef:

  Ik vind dit maar een heel middelmatig nummer van Italië dit jaar, denk dat het weinig punten via televoting zal krijgen! Wat mij betreft eindigt dit in de onderste regionen!

 15. werner schreef:

  normaal ben ik grote fan van het italiaanse lied alleen vorig jaar en ook dit jaar vind het ik het niet bijzonder

 16. Placide schreef:

  Wederom een goede inzending van Italië dit jaar. Italië blijft zijn taal trouw op het ESF en gaat zoals zovele landen gelukkig niet in het engels zingen, want het klinkt vaak zo vreselijk. Dit lied staat als een huis en verdient een goede plek in de finale.

 17. Bandido - Georgia schreef:

  Ik hou niet zo van dit soort boodschappen op het festival, net als met Frankrijk. Maar goed, afgezien daarvan vind ik het wel een mooi lied. Beide heren kunnen absoluut zingen en dan met zo’n lekker rauw randje, zoals alleen Italianen dat kunnen. Het hoort op het ESF en het mag ook goed scoren. De staging is bij de Italianen altijd een uitdaging, maar als het plaatje klopt kan dit in het linkerrijtje komen. Maar top vijf lijkt me uitgesloten.

 18. rd schreef:

  Dat podium is wel heel dik dit jaar.
  https://www.youtube.com/watch?v=vozPGA1dm8Q

  • RobFinland schreef:

   Dat podium is gewoon perfect om Waylon’s act te laten spetteren. Fijn dat er geen LED is dit jaar.

 19. Björn schreef:

  Ik weet niet wat ik hier van moet vinden! Zal middenmoot worden denk ik…

 20. S@g@ schreef:

  Wim1970:
  Vluchtelingen geven alleen maar overlast, ik moet er niks van hebben in ieder geval.

  Al veel persoonlijk contact gehad met vluchtelingen Wim?

 21. Edmol schreef:

  Mooie inzending, gaat het goed doen

 22. Remco Berg schreef:

  Geen slechte inzending maar niet zo mijn stijl.

 23. MarkusRotterdam schreef:

  Matig lied, met een kinderlijk pacifistische tekst en clip. Next.

 24. Leendert Jan schreef:

  Mooie stemmen en een indringende clip, alleen vind ik het nummer niet heel lekker in het gehoor liggen. En zoals iemand hierboven al zegt: de staging is een uitdaging bij de Italianen. Ik verwacht ergens niet zo veel van dit nummer straks in Lissabon.

 25. Mien schreef:

  S@g@: Al veel persoonlijk contact gehad met vluchtelingen Wim?

  Wim is zelf een vluchteling dus hij zal zijn kortzichtigheid wel ergens op hebben gestoeld. Doorspoelen!

 26. Jve schreef:

  Net als het nummer van Frankrijk,doet ook dit nummer mij niet veel,luister het zelden tot nooit..geen hoge notering voor Italië dit jaar denk ik.

 27. hein schreef:

  Wat een super clip.
  Heeft waylon niet gedaan

 28. HP schreef:

  Ah, jammer. Van Italië verwacht ik altijd iets extra’s, omdat er zoveel mooie muziek uit dat land komt en de taal zo prachtig is, maar dit is een middelmatig nummer. Zeker niet slecht, mooie stemmen, maar het pakt me niet.

  Mijn ranking van de finalisten:

  1. Duitsland
  2. Italië
  3. Frankrijk