Douze Points 2018 [41]: Portugal

Dit vind je misschien ook leuk...

38 reacties

 1. Remco Berg schreef:

  Mijn absolute favoriet dit jaar. Heel mooi liedje. Een tweede Portugese overwinning zit er niet in, maar dit vind ik echt zo mooi en betoverend.

 2. Jeroen schreef:

  “Waar de Duitse inzending gaat over het overlijden van de zanger van de vader”?

  Zo vrij kun je een tekst ook interpreteren, of niet Songfestivalweblog? ;)

 3. MarkusRotterdam schreef:

  Weer een momentje om wat chips en cola te halen uit de keuken.
  Maar ja, dat had ik bij de vorige Portugese inzending ook al, en kijk wat daarmee gebeurd is…..

 4. Leendert Jan schreef:

  Ik vind het mooi dat Portugal weer met een bijzonder en afwijkend nummer komt, en dit nummer trekt zeker wel mijn aandacht. De tekst is erg mooi, en zoals ik iemand op internet zag schrijven: het is meer een gevoel dan een lied. Dat is ook wel een beetje een risico, want het nummer blijft inderdaad wel erg ongrijpbaar. En dat is heel anders dan Amar pelos dois. Ik verwacht zeker geen tweede overwinning voor Portugal, maar eigenlijk gun ik ze wel weer een heel mooie klassering. Maar ik vind dit een heel moeilijk te voorspellen nummer.

 5. Br@m schreef:

  Portugal is er wederom in geslaagd iets moois af te vaardigen richting ESF. Ik gun deze bijdrage een goeie score in de finale. Nr. 17 in mijn top 43.

 6. Björn schreef:

  Oh dit is blijven stijgen in mijn ranking en staat op een mooie 6de plaats! Voor mij is dit zelfs veel beter dan de inzending van Portugal van vorig jaar. Hiermee gaan ze wss geen hoge notering halen. Wat ik wel heel jammer zou vinden, want dit is pure klasse!

 7. Michael Adam schreef:

  De zangeres heeft een heel erg bijzondere stem. Het liedje vind ik betoverend en ik vind het persoonlijk beter dan Amar Pelos Dois. Gastland Portugal mag hoog eindigen!

 8. RobbieR schreef:

  Ik vind het een saai liedje en wat die andere zangeres erbij doet?

 9. RobFinland schreef:

  Qua uiterlijk doet ze mij meteen denken aan Christina Curry, de dochter van Patricia Paay……neemt niet weg dat ik het een mooi lied vind, top 5 kwaliteit.

 10. Nordman schreef:

  Van dit lied word ik rustig. Ondanks dat ik niks van de taal versta, word ik op de één of andere manier gedwongen te blijven luisteren en dat vind sterk aan deze inzending. De zangeres heeft een goede uitstraling. Zij is voor mij de kracht in dit lied. Dit lied kan in de top 10 geraken met de juiste startplek (2e helft ergens achterin), anders ben ik bang dat men dit gaat vergeten en eindigt Portugal weer ergens onderaan. 21/43

 11. Sandert schreef:

  Gastlanden doen het de laatste jaren niet zo heel goed op het ESF. Denemarken (in 2001) en Estland (in 2002) waren de laatsten die als gastland dicht bij een nieuwe overwinning kwamen. Ja, Azerbeidzjan deed het ook goed in 2012, en Zweden in 2016 ook nog wel, maar een land dat écht twee keer op rij kan winnen hebben we al een hele tijd niet meer gezien.

  Portugal gaat het dit jaar ook niet voor elkaar krijgen vrees ik, hoewel ik het ze van harte gun. Ik vind dit een prachtige inzending, één van mijn grote favorieten dit jaar. De tweede zege voor Portugal laat hopelijk niet ook 40 jaar op zich wachten.

  • Wim1970 schreef:

   En Turkije in 2004 en Azerbeidzjan in 2012. Maar verder doen gastlanden het inderdaad niet goed. Oekraïne bijvoorbeeld heeft de 2 slechtst scorende inzendingen in eigen land gehaald. Oostenrijk 0 punten in Wenen :-P

   • Gilles schreef:

    Dat was in de jaren ’90 wel even anders: 7 – 7 – [22] – 1 – 1 – [14] – 2 – 2 – 2 – 5.

 12. GerardMartin schreef:

  Er zaten veel mooiere liedjes in de Portugese finale van dit jaar. Dit prul vind ik niks, onaangename stem en bij tijd en wijle vals. Die tweede mevrouw erbij is mij ook een raadsel. Portugal heeft duidelijk geen zin om het nog een keer te organiseren.

 13. Bandido - Georgia schreef:

  Ik vind dit vooral heel raar, vooral qua staging. Ik heb hier niet zoveel mee. Portugal wil vooral niet winnen, en daar hebben ze met deze inzending zeker voor gezorgd.

 14. gj schreef:

  Ik heb dan juist het idee dat Portugal maar al te graag opnieuw wint. Het is alleen dat voor hen een Salvador elke 50 jaar op zich zal laten wachten.

  Ik vind dit nummer geweldig, en wellicht het beste nummer van de directe finalisten. Winnen zal het duidelijk niet, maar de hoop dat het de middenmoot kan halen is er.

 15. Tippy2 schreef:

  Dit is mijn nummer twee voor dit jaar, heerlijk nummer voelt voor mij als Astrud Gilberto.

  1 Nederland
  2 Portugal
  3 Bulgarije

 16. dick schreef:

  Hier is zeker een markt voor maar ik kom daar niet:-)… Vind het een saai nummer en de taal helpt ook niet. De overwinning van vorig jaar zag ik echter ook niet aankomen dus ik zal het wel mis hebben maar een 2e overwinning op rij zit er niet in voor de Portugezen.

 17. Dirk schreef:

  Ik word heel naar van dit a-tonale gemekker. Het zal vast heel verantwoorde, lastige muziek zijn, maar ik kan er niet naar luisteren. Krijg eerder de neiging om gillend over m’n balkon te springen. Een soort nare vlieg die om je hoof blijft zoemen en niet weg wil. Plat slaan!

 18. Marco schreef:

  een soort nieuwe kleren van de Keizer gevoel, ’t intellect zit in de weg.

 19. riccardo schreef:

  Ik zou dit weleens in het Nederlands willen horen. Kijken of het dan beter wil.

 20. Jve schreef:

  Toen ik de Portugese inzending van vorig jaar hoorde,was ik meteen verkocht! Vond het ook terecht dat het heeft gewonnen! Met deze inzending heb ik dat gevoel absoluut niet,wordt geen hoogvlieger voor het gastland.

 21. Thea Ternauw schreef:

  Ja kan aan Claudia zien dat het niks mag kosten dit jaar. Een slonzige onderjurk, het haar gespoeld met een lelijke kleurspoeling van de Action en haar vriendin in een slobbertrui, bij elkaar gehouden door een touwtje plus legging van de C&A. Jaja zo’n festival organiseren is niet goedkoop!🤣

 22. Placide schreef:

  Leuk dat Portugal verleden jaar heeft gewonnen en dat verdienen ze ook, ondanks dat het totaal niet mijn smaak muziek is, maar wie ben ik? Het zal wel weer aan mij liggen, maar het irritante gemekker van deze dame is helemaal niet om aan te horen.

 23. Wim1970 schreef:

  Portugal heeft het geluk dat het land rechtstreeks de finale in mag, anders was het een zware dobber geweest.

  • JP schreef:

   Of niet…

   Het zou zeker een PhD waarde zijn, waarom ESC fora zoveel negatieven meningen hebben…

   Veel van de meningen voor Portugal 2018 zijn precies dezelfde van Portugal 2017.

   Good luck naar alle landen!

 24. Ria NL schreef:

  Ik vind het een erg mooi lied en ik hoop dat Portugal een mooie klassering zal behalen. Ik zie het niet zo snel winnen, maar dat dacht ik vorig jaar ook….

 25. GerardMartin schreef:

  Toen ik het Portugese lied van vorig jaar voor het eerst hoorde tijdens de nationale finales wist ik gelijk dat het zou gaan winnen. Tijdens de internationale finale wist ik ook dat hij een grote kans zou maken vanwege het onderscheidende lied tussen 95% prut. Jammer dat ze die lijn niet hebben voortgezet in Portugal maar het is begrijpelijk dat ze niet nog een keer willen winnen.

 26. Edmol schreef:

  Mooi lied op zich maar doet me toch niet veel in tegenstelling tot het Portugese lied van vorig jaar.

 27. Kenny schreef:

  Dit lied doet me denken aan begin 21e eeuw muziek. Vooral de gitaar op de achtergrond. Ik zie Portugal wel aan de linker kant van het score board eindigen. (Ik zal er zelf niet op stemmen) ;)

 28. HP schreef:

  Ik heb hier dus helemaal niets mee. Ik hoor best dat het van goede kwaliteit is, maar het is zó ontzettend saai…

  Mijn ranking van de finalisten:

  1. Duitsland
  2. Italië
  3. Frankrijk
  4. Portugal