Douze Points 2018 [42]: Spanje

Dit vind je misschien ook leuk...

25 reacties

 1. Edmol schreef:

  Lief lied maar of het gaat scoren … geen idee

 2. RobbieR schreef:

  Ik vind het ook een lief, maar ook mooi liedje. Eindelijk weer een goed liedje uit Spanje.
  Mijn nr 5)

 3. Remco Berg schreef:

  Liedje raakt mij niet. Ik vind de zanger niet zo’n prettige stem hebben. Over de inzending van Portugal… Ik ben geschrokken van de negatieve reacties. Dat had ik nooit verwacht. Ik vind rustig, betoverend, kalmerend en intrigeert. Maar ik behoorlijk tot de weinigen die deze ervaring heeft. Spanje daarentegen raakt mij niet.

  • Wim1970 schreef:

   Portugal heb ik niet kunnen afluisteren, vind het echt een vreselijk nummer. Portugal gaat ergens onderaan eindigen, Spanje ook trouwens. Samen met Engeland en Duitsland. Ook Frankrijk gaat het niet goed doen.

 4. Br@m schreef:

  Van meet af aan heb ik dit een heel lief en mooi liedje gevonden. De presentatie van Alfred en Amaia vind ik ook erg innemend. Ik gun Spanje een prima score met deze bijdrage. Nr. 9 in mijn top 43.

 5. Leendert Jan schreef:

  Ik vind het allemaal iets te klef en zijn stem vind ik bijzonder irritant. Het liedje an sich is wel oké. Toch ben ik wel verrast dat ze zo hoog staan bij de bookmakers.

 6. Nordman schreef:

  Cliche ballad waarvan we er in het verleden al zoveel hebben gehoord, dus origineel? Nee, zeker niet. Maar dit is zo zoet, en het komt oprecht over, dat ik dit veel televotes zie krijgen. Het springt er op de een of andere manier dus toch wel uit. En ik gun het Spanje ook wel om weer eens een goed resultaat te behalen. Persoonlijk vind ik het een oke-lied 28/43

 7. GerardMartin schreef:

  Het is zeker een aardig en lief liedje maar het duo mist de power en krachtige stemmen om het goed neer te zetten. Men had beter voor een paar gevestigde namen kunnen kiezen dan de zoveelste amateurs uit de vele talentenwedstrijden. Of middenmoot of onderaan, moeilijk te zeggen.

 8. Jve schreef:

  Van de 6 zekere finalisten vind ik dit de beste inzending; lief,sympathiek liedje! Amaia heeft een mooiere stem dan Alfred maar samenzang vind ik best mooi en vooral lief,hoop op goede klassering voor Spanje!

 9. robbert-rotterdam schreef:

  Ik vind dit vooral een liedje vol stroop. Het had nog kunnen overtuigen als beide leden van dit duo vocaal goed waren, maar met name de jongen vind ik een vrij slechte zanger. Geen enkel live optreden tot nog toe is foutloos geweest. Bij de televoters zie ik dit er nog wel redelijk uitkomen, gezien het feit dat het visuele vaak een grote invloed heeft en dit sprookjesstelletje zou kunnen vertederen. Ik kan me echter niet voorstellen dat dit door jury’s hoog gewaardeerd gaat worden.Daarvoor is het net te irritant dat de jongen er zo vaak nét naast zit.

 10. Kees schreef:

  Niet te doen dit, het glazuur springt van je tanden, bottom 5 …

 11. GerardMartin schreef:

  Iemand heeft alvast de uitslag van het songfestival 2018 op youtube gezet😂🤣👍
  https://youtu.be/MOSvNO2Sl1Y

 12. dick schreef:

  Klef en zoetsappig. Snel naar tandarts om mijn glazuur na te laten kijken….

 13. MarkusRotterdam schreef:

  Saai en zelfs wat zeurderig. Daarbij vind ik het lied op de één of andere manier niet echt bij Spanje passen. Enige pluspuntje is dat ze niet in het Engels zingen.

 14. Johannes schreef:

  Portugese lied is prachtig, dit Spaanse nummer is zo vreselijk cliché en zoetsappig, next

 15. riccardo schreef:

  Inderdaad iets met glazuur en tandarts. Wat een drama. Ik verwacht wel wat puntjes vanwege ‘de act’.

 16. Sandert schreef:

  Deze inzending van Spanje vond ik na één keer luisteren helemaal niks. Toch heb ik het lied daarna nog een paar keer gehoord en nu vind ik het eigenlijk alsnog erg mooi. Het is een cliché-duetje natuurlijk, en ik verwacht dat het zeker niet gaat winnen, maar de Spanjaarden zullen ook niet laatste worden zoals vorig jaar.

 17. Björn schreef:

  Mijn nummer 1 dit jaar! En ja het is mss zeemzoet maar ik ben hier wel fan van. Ik hoop dat ze een mooie plaats behalen, maar ik vrees er beetje voor :(

 18. Placide schreef:

  Ondanks dat dit nummer suikerzoet is, is het toch best een mooi en lief lied. Spanje verdient zeker weer eens een overwinning, maar of dat met dit lied zal gaan gebeuren????

 19. Ria NL schreef:

  Ik vind dit ook een mooi en lief liedje liedje en mag er graag naar luisteren.. De stem van Alfred is niet zo sterk maar Amaia kan erg mooi zingen. Ik gun Spanje een mooie klassering maar ik zie het niet winnen.

 20. Michael Adam schreef:

  Ik vind het lied wel oke, niet spetterend. Wat min betreft hadden ze meer met de compositie kunnen doen.

 21. Kenny schreef:

  7/10

  Geen slecht liedje, maar ik zal er niet op stemmen.

 22. HP schreef:

  Cliché, zoetsappig. Zoals zoveel liedjes dit jaar niet slecht, maar ook niet goed.

  Mijn ranking van de finalisten:

  1. Duitsland
  2. Italië
  3. Spanje
  4. Frankrijk
  5. Portugal