Douze Points 2018 [5]: Tsjechië

Dit vind je misschien ook leuk...

58 reacties

 1. gj schreef:

  Zie hoe dit er straks alsnog in de halve finale uitknikkert… ik hoop van niet. Van mij mag het een plaatsje in de top tien krijgen.

 2. Misthere schreef:

  Dit nummer staat hoog bij de verwachtingen omdat het een eigenzinnig liedje is wat wordt gezongen door een “brutaaltje” … maar ik heb een beetje mijn twijfels over Mikolas. ‘T zijn vooral zijn maniertjes en zijn looks die zijn brutaaltjes-imago moeten doen opvijzelen. Als ik ‘m op het podium zie doen dan zie ik jammer genoeg toch een ietwat onzekere jongen wat zo zomaar flink zou kunnen uitglijden op ’t Eurovisiepodium. Een kameel meebrengen naar Lissabon is voor hem geen optie, simpelweg omdat er geen dieren op het podium mogen… en ja, die houterige moves van ‘m die er slik uit moeten zien… ik geloof niet dat Europa dat prat op gaat. ‘T nummer daarentegen is verfrissend, wat ongetwijfeld weer wel de nodige punten binnen zal harken. Maar een winnaar? Ik geloof daar niet zo in.

  • Will Geerts schreef:

   Volledig mee akkoord. Zag video van hem op Riga party en kwam totaal niet overtuigend over, zijn dansmoves voor een jonge gast waren zeker niet fenomenaal.

  • Matje schreef:

   De act is nog niet bekend en alhoewel MIkolas dan niet zo overtuigend overkwam in Riga zegt dat alleen maar wat over zijn nog tamelijk onbekendheid met optredens. Waarschijnlijk pimpen ze de zaak in Lissabon wel op met mooie visuele plaatjes en goede dansers.
   Van begin af aan heb ik de hype rond dit nummer niet begrepen en zie het ook niet zo hoog eindigen als dat het nu bij de bookmakers staat. Voor mij een typisch gevalletje waar de video het matige lied verbloemd.

 3. GerardMartin schreef:

  Aardig maar meer ook niet. Als clip misschien leuk om te zien maar muzikaal stelt het weinig tot niets voor. Finale ok, geen finale ook ok.

 4. Joss schreef:

  Dat België hoog bij de bookmakers/polls staat begrijp ik maar dat dit nog hoger staat begrijp ik helemaal niet !
  Zeer zwakke JT doorslag !
  Live: afwachten !
  Kanshebber om als verassing van Semi 1 NIET de finale te halen !

 5. Joss schreef:

  Joss:
  Dat België hoog bij de bookmakers/polls staat begrijp ik maar dat dit nog hoger staat begrijp ik helemaal niet !
  Zeer zwakke JT doorslag !
  Live: afwachten !
  Kanshebber om als verrassing van Semi 1 NIET de finale te halen !

  • Tippy2 schreef:

   Jaahaaa Joss omdat je zelf Belg bent begrijp je de Bookmakers wat België betreft. Gaap. Wist je trouwens dat er relatief veel Belgische gokkers zijn? Bookmakers is dus sowieso koffiedik kijken…

 6. Nordman schreef:

  Na een, wat mij betreft, te vroege uitschakeling in 2015 en misschien ook wel 2016, verdient Tsjechië nu echt wel een dikke finaleplek. Gaat gebeuren ook, kan niet anders. Modern lied met catchy hook en uitgevoerd door een zanger die er zelf veel lol in lijkt te hebben. Zijn optreden in de Oekrainse voorronde vond ik in ieder geval leuk om naar te kijken. Een eerste kanshebber voor de titel dit jaar. 10/43

 7. Placide schreef:

  Dit gaat naar de finale, of je er nu van houdt of niet. Een modern lied, wat wellicht veel jongeren zal aantrekken.

 8. Maarten schreef:

  Geen idee wat dit zal gaan doen. Niet een soort nummer waar ik van hou.

 9. Mark schreef:

  Ik vind dit één van de beste en leukste inzendingen van 2018, het is verfrissend en kan er toch leuk uitzien in Lisabon. Mensen die denken dat dit niks word live omdat hij in Riga niet overtuigend over kwam, hij was toen der tijd ziek.

  Ook is wel bekend dat dit vocaal gewoon overeind blijft, na zijn performance in de nationale finale van Oekraïne werden mensne steeds positiever omdat het live gewoon kei goed klonk!

  Ik hoop dat Tsjechië dit jaar voor de 2e keer ooit de finale gaat halen, en dit jaar eindigen in de top 10! Want dat verdienen ze.

 10. Jve schreef:

  Leuk,fris,modern nummer wat met de juiste staging/camerawerk hoog gaat eindigen!
  1.Tsjechiė/2.België/3.Azerbeidzjan/
  4.Albanië/5.IJsland

 11. Br@m schreef:

  De bookmakers konden dit jaar wel eens helemaal gelijk krijgen want Israël, Estland en Tsjechië gaan dit ESF domineren. Drie totaal verschillende nummers maar ieder in z’n soort subliem. Mikolas Josef heeft net een worldwide platencontract getekend bij Sony wat er dus op duidt dat men wel vertrouwen in deze knaap heeft. Hij is ontzettend ontwapenend en een een flair van wat-heb-ik-jou-daar. Dat zal er toe leiden dat hij overtuigend de finale gaat halen om ook daar zeker in de top 10 te eindigen. Beslist één van de verrassingen dit jaar. Nr. 6 in mijn top 43.

  • Will Geerts schreef:

   Ja, de wereld zit echt te wachten op Mikolas Josef, net als Amerika zit te wachten op Waylon.

   Tenzij misschien als een over the top parodie op echte country-artiesten in Saturday Night Live zit geen enkele Amerikaan op die boerenpummel uit Apeldoorn te wachten uiteraard net zo min als op deze Justin Bieber-kloon uit de Lidl (die zullen ze in Tsjechië ook wel hebben).

   Eurosongartiesten.. het is zoals een muggenplaag alleen duurt het iets minder lang want ze komen in mei en ze gaan .. ook al in mei..

 12. Michael Adam schreef:

  De Tsjechische omroep doet steeds meer moeite om iets van hun inzendingen te maken. Daarnaast vind ik het ontzettend knap dat deze Mikolas compleet zonder contracten bij platenmaatschappijen zo ver is gekomen en zichzelf als artiest financieel onderhoudt.

  Dan wat betreft het nummer want daar gaat het natuurlijk om. Wat is Lie To Me een lekker, vrolijk nummer. Mikolas barst van het enthousiasme en de charisma. Wat wil je nog meer? Moet dit winnen? Nee dat niet. Behoort dit de finale te halen en daar hoog te eindigen? Dat wat mij betreft absoluut wel. Ik ga erop stemmen.

 13. S@g@ schreef:

  Br@m:
  De bookmakers konden dit jaar wel eens helemaal gelijk krijgen want Israël, Estland en Tsjechië gaan dit ESF domineren. Drie totaal verschillende nummers maar ieder in z’n soort subliem. Mikolas Josef heeft net een worldwide platencontract getekend bij Sony wat er dus op duidt dat men wel vertrouwen in deze knaap heeft. Hij is ontzettend ontwapenend en een een flair van wat-heb-ik-jou-daar. Dat zal er toe leiden dat hij overtuigend de finale gaat halen om ook daar zeker in de top 10 te eindigen. Beslist één van de verrassingen dit jaar. Nr. 6 in mijn top 43.

  Ik geloof helemaal niet dat Estland gaat domineren. Het is een knappe zangeres met een fraaie sopraan stem. Helaas zijn ze vergeten een sterk nummer te schrijven en is de act al helemaal achterhaald.

 14. SandervdH schreef:

  Soms mag een nummer lekker simpel zijn en dit is zo’n nummer wat mij betreft. Ik word er lekker vrolijk van en heb meteen zin om te bewegen en mee te zingen. Finale zekers wat mij betreft.

  3-Czech Republic
  5-Belgium
  8-Azerbaijan
  16-Albania
  18-Iceland

 15. Ria NL schreef:

  Ik vind dit wel een aardig nummer, al behoort het niet tot mijn favorieten. Een finaleplaats is hem van harte gegund.

 16. Kenny schreef:

  5/10
  Dit nummer is helemaal niet gestegen in mijn persoonlijke top 43.

 17. Pieter schreef:

  Het is gewoon niet mijn smaak dit nummer he. Heeft een beetje teveel een ‘kijk mij eens hip zijn’ gehalte met van die gebaartjes de hele tijd. Nummer doet me niks wil er ook niet op dansen. Denk genoeg tienermeisje wel overigens.
  Dus ja het zal allemaal wel, ik ga er niet op stemmen in ieder geval

 18. riccardo schreef:

  Dit vind ik best een lastige. De act is fris, aanstekelijk en binnen de line up van het festival zie ik het daarom eventueel best goed doen. Een Bieber of Timberlake, die steeds aangehaald worden, zie of hoor ik hier dus niet in. Daarvoor vind ik het, behalve zijn looks en enthousiasme, toch net allemaal weer wat slapjes en ook de stijl van het nummer plaats ik zelf niet in die categorie.
  Makkelijk door naar de finale, daarna moet ik het nog zien.
  Na twee keer luisteren alweer klaar mee maar vaker hoeft het dus ook niet.

 19. Edmol schreef:

  Lekker, fris nummer. Mag hoog eindigen maar vrees dat het sneuvelt.

 20. robbert-rotterdam schreef:

  Potentiële winnaar, omdat dit zowel bij vakjury’s als bij televoters hoog kan scoren. Het nummer klinkt pakkend, licht en simpel, maar is zo simpel helemaal niet voor degene die het moet uitvoeren. Ik krijg hier een positief Lena-gevoel bij. Het lied draait voor een groot deel op een aanstekelijk ritme. Rechtstreeks in mijn top-5.

 21. Will Geerts schreef:

  Br@m:
  Zoals een bekend gezegde luidt: holle vaten klinken het hardst.

  Kaaskop Bram komt als tegenargument niet verder dan een gezegde. Sterk ! Dat je überhaupt moeite doet om met zo iets onzinnigs te reageren. Ga nog een beetje op je Mikolasje geilen, kerel, binnenkort gaat hij toch wereldwijd doorbreken met zijn denkbeeldig contract bij Sony haha.

 22. Dirk Marko schreef:

  Wel een aardig lied. Maar ook niet meer dan dat.
  Finale? Ok, maar hoeft wat mij betreft niet hoog te eindigen.

 23. HP schreef:

  Ik heb dit jaar de liedjes nog niet gehoord. Douze Points is een mooie gelegenheid om ze voor het eerst te horen, en ik kan meteen mooi een ranking maken!

  Leuk trompetdeuntje en een aanstekelijk ritme. Maar het is niet mijn ding. Misschien te modern voor mij ofzo. Maar ik kan het wel aanhoren. Nummer is wel te zwak om mee te doen voor de overwinning vermoed ik.

  1. België
  2. Azerbeidzjan
  3. Tsjechië
  4. Albanië
  5. IJsland

 24. Peter schreef:

  Alles staat en valt hoe hij het gaat doen tijdens de repetities en de live uitzending. Heb enkel de clipversie gehoord en vindt het een lekker fris nummer wat thuis hoort op het festival en in de finale. Gaat het goed, dan gaat hij het zeker heel goed doen in de finale, top 5.

 25. Deniz schreef:

  Heel erg blij met een uptempo lied van Tsjechië, klinkt goed.

 26. MarkusRotterdam schreef:

  Irritant nummer, irritant ventje. Next.

 27. Björn schreef:

  Het klinkt niet slecht hoor. Maar ik ben benieuwd hoe dit op het grote podium zal overkomen! Ik zie dit de finale wel halen en daar zal het dan wss geen potten breken.

 28. Piet Mel schreef:

  Ik krijg er ook geen harde plaatser van.

 29. Piet Mel schreef:

  Plasser🤣

 30. henk schreef:

  De clip is catchy, maar kan Mikolas zo ook vlammen in Lissabon? Voor Tjechië hoop ik het, maar ik denk dat het nummer niet zo hoog gaat eindigen als de bookmakers ons willen doen geloven.

 31. dubbelfrisss schreef:

  Eén van de weinige nummers die er positief uitspringen dit jaar.
  Verfrissend, vernieuwend, eigentijds en swingend.
  Tjechië zal dit jaar echt wel de finale halen en daarna zeker de top 10.

 32. Bandido - Georgia schreef:

  Muzikaal gezien vind ik dit een van de meest interessante nummers van dit jaar. Fris en eigentijds, uitgevoerd door een leuke knul. Finaleplaats zou er zeker in moeten zitten en dat zou ook zeker terecht zijn wat mij betreft. Alleen doet Tsjechie nooit zoveel aan aankleding op het podium, misschien dat ze daar geen budget voor hebben. Maar als ze er een leuke show van weten maken, gaat dit richting de top 5 in de finale.

 33. Esmee schreef:

  Ik vind het wel grappig. Voor de afwisseling. Denk wel dat het de finale zal halen.

 34. Remco Berg schreef:

  Pieter van reactie 17 verwoord perfect mijn mening over dit liedje. Beetje te hip, te gekunsteld en ik vind het niets maar zal zeker een eigen publiek hebben. Ik spoel dit gelijk door.

 35. Peter schreef:

  Martijn:
  Wacht maar tot Alexander Rybak voorbij komt :-)

  Gelukkig voor Tjechië zit hij in Semi 2. Zoals gezegd bij een goede live versie door. Beter dan dat vreselijke kippennummer van Israël.

 36. dick schreef:

  Bij de bookmakers (waar ik mij al jaren geen ene reet van aantrek) constant hoog, het zal wel…. Wat een vreselijk irritant riedeltje. Mislukte poging om modern over te komen. Heb eens op YouTube live materiaal zitten zoeken van deze geforceerde omhoog gevallen zelfingenomen puber, en daar word je niet vrolijk van. Zal wel veel stemmen trekken bij de jeugd maar krijgt bij de juries (als ze hun werk echt goed doen) natuurlijk geen enkele kans.

 37. Leendert Jan schreef:

  Ik heb werkelijk helemaal niets met dit nummer. Ik weet niet waarom, maar het irriteert mij gewoon met dat irritante trompetje en die eentonige gemaakte lolligheid. En die zogenaamd stoute tekst over “his wood bamboo” hoeft van mij ook niet. Als het aan mij lag haalde het de finale niet, maar het ligt natuurlijk niet aan mij.

 38. Will Geerts schreef:

  Na Riga viel ook Londen tegen voor deze schoolknaap. De nieuwe Michael Jackson wordt hij alleszins niet maar zou iemand hem toch nog wat slicke dansmoves kunnen aanleren tegen mei want anders wordt het wel helemaal belachelijk.

 39. inez feytons schreef:

  ik vindt het leuk het blijft hangen

 40. Singasong schreef:

  Zeer zwaar overgewaardeerd. Totaal geen kanshebber voor de winst. Niet verbaasd zijn als dit niemandsdalletje geen top 10 haalt .

 41. Bjorn schreef:

  Leuke inzending van Tsjechië, maar dat ze gaan winnen daar geloof ik niet echt in. Een plaats bij de eerste 10 zou heel mooi zijn.