Douze Points 2018 [7]: Israël

Dit vind je misschien ook leuk...

57 reacties

 1. Richard schreef:

  Zal denk ik hetzelfde lot ondergaan als Italië 2017. Ogae stemming met afstand winnen maar niet het festival.

 2. Br@m schreef:

  Ik heb erg moeten wennen aan deze stijl van muziek. In het begin vond ik het helemaal niks met die kippengeluiden en zowaar een Israelische revival van de vogeltjesdans. Netta heeft meteen na bekendmaken van haar nummer op de eerste plaats gestaan bij de bookmakers en dat staat ze nog steeds. Er kwamen zowaar lovende woorden vanuit de Arabische wereld en ergens in Afrika vermaakte een school kinderen zich kostelijk met dit nummer. Qua stijl is het niet te vergelijken met welke andere van de overige 42 nummers. Als zij dit live goed weet te brengen dan kan ze gaan voor de overwinning. Het is niet mijn persoonlijke voorkeur want bij mij staat ze op nr. 20 in mijn top 43.

 3. Kenny schreef:

  1/10

  Het wordt verwacht als winnaar dit jaar. Maar net als vorig jaar zal er een hele andere winnaar zijn. ;)

 4. Jve schreef:

  Zodra ik “Toy” hoorde,vond ik het erg leuk en pakkend,dit nummer behoort tot mijn favorieten! Wel erg benieuwd hoe dit in Lissabon gaat klinken/eruit gaat zien!
  1.Israël/2.Tsjechië/3.België/4.Azerbeidzjan/5.Albanië/6.IJsland/7.Litouwen

 5. Joss schreef:

  Net als vele anderen kan ik niet begrijpen dat dit op 1 bij de bookmakers staat !
  Ik heb enkel een persoonlijke TOP 15 ….. deze staat er NIET in !

 6. Edmol schreef:

  Vrolijk, leuk, apart en ik moet bekennen, ik vind het wel leuk 😏

 7. Mark schreef:

  Grappig en feestelijk, kan inzien dat het publiek los zal gaan en dit leuk gaat vinden… Maar onbegrijpelijk dat dit op nummer 1 staat bij de jury’s! Staat bij mij op de 33ste plek van de 43..

 8. Eddy schreef:

  Heerlijk, creatief, ingenieus opgebouwd nummer.
  Unieke, fantastische zangeres (zij gebruikt haar stem als een instrument) met een heel charismatische uitstraling.
  Alles in dit nummer heeft een betekenis, zelfs de ‘kippengeluiden’ (lees de lyrics).
  Verleden jaar was ik heel grote fan van Francesco Gabbani … tot ik zijn optreden zag ‘de avond van zijn nederlaag’ … In San Remo was het ‘plaatje’ perfect, in Kiev leek het geheel geënsceneerd te zijn door de Napolitaanse Camorra. Gabbani had zich beter beperkt tot ‘himself’ en zijn aap. De ‘grote verliezer’ zijn was blijkbaar zijn karma!
  Als Netta niet in dezelfde val trap, ‘trop is teveel’, dan kan ze heel hoog eindigen, zo niet winnen.
  ‘Toy’ is precies wat het songfestival nodig heeft: een gedurfde, vernieuwende en ongeëvenaarde song gebracht door een uiterst eigenzinnige artieste met lef en branie.
  Iemand omschreef haar als ‘Beth Ditto meets Nicki Minaj’ en dat is, volgens mij, de nagel op de kop. Alhoewel hij er ook nog Beyonce en Lady Gaga had aan kunnen toevoegen.
  In 1 woord: VERBLUFFEND!

  • Max Mark schreef:

   Perfect voorwoord! Leuk om zo’n mooie onderbouwde, gelaagde reactie te lezen.

 9. Nordman schreef:

  Dit nummer is één en al HIT en mag van mij winnen en ik denk ook dat het gaat gebeuren. 2/43

 10. robbert-rotterdam schreef:

  Goed nummer. Wordt wel eens gelabeld als enkel een joke-entry zonder inhoud.
  Niets is minder waar. Dit kan zeker niet geplaatst worden in de categorie van bv Dustin the Turkey.
  Het nummer is met veel creativiteit opgebouwd en ik vind het ook ritmisch knap. Wat mij betreft is er niets tegen om grappig en muzikaal met elkaar te verbinden en juist dat doet Netta met haar inzending. Ik verwacht zowel hoge punten van televoters als jury’s. Of dat genoeg is voor de overwinning kan alleen de tijd ons vertellen.

 11. Bandido - Georgia schreef:

  Ik was zeer verbaasd dat dit meteen al zo hoog stond bij de bookmakers, maar ik begrijp het nu wel. Het moest bij mij wel echt groeien, maar nu vind ik het geweldig. Zelden zo’n creatief persoon op het songfestival gehad en een rasartiest. Dit is entertainment met een boodschap, en het lef van Israel mag van mij beloond worden met de winst. Ik heb wel nog steeds de angst dat dit een tweede “Italie ’17” zou kunnen worden, maw: dat het uiteindelijk toch wat te raar en apart is voor het grote publiek. Maar ik hoop oprecht op Tel Aviv 2019 en ik denk dat die kans levensgroot is.

 12. riccardo schreef:

  Blijft aan de goede kant van de rand want er is behalve de flirt met een gimmicky Eurovisie imago ook originaliteit en inhoud.
  Het heeft humor, is kwalitatief en die lastige combinatie komt in dit geval geloofwaardig over. Ik denk dat de gemiddelde kijker zelfs genoeg heeft aan de catchy melodie en de vrolijke noten.
  Er is nog niks bepaald en dingen kunnen anders uitpakken dan we op dit moment denken. Dat het als het toch niet wint wel heel goed uit de bus gaat komen lijkt mij een zekerheidje.
  Ik word er vrolijk van.

 13. Pieter schreef:

  Het zal wel winnen he? De hype is al te groot denk ik. Wel benieuwd hoe ze dit gaan stagen.
  Ik blijf dat hele looper gebeuren een beetje lachwekkend vinden. Netta is dan meer een soort live dj met stemtrucjes. Ook als je die live video’s bekijkt, met die hysterische juryleden en publiek dat reageert alsof ze het achtste wereldwonder is. Ze is toch meer een girl next door zonder veel uitstraling met een speciaal trucje. Lelijk eendje wordt een superster.
  Maar dit liedje is zo verdomd catchy en haar hele image werkt alleen maar in haar voordeel bij zo’n wedstrijd. Dus ja het zal wel winnen

 14. Peter schreef:

  Walgelijk, afgrijselijk, vreselijk en nog meer superlatieven voor dit wanproduct. Als iedereen zo viel over de winnaar van 2014 moet men hier helemaal over vallen. Er zou een commissie moeten komen die de ingezonden nummers filtert en direct naar de prullenbak verwijst. Israël zal hetzelfde of nog erger ondergaan als Italië 2017.

 15. Peter schreef:

  En dan nog even een andere reactie: van al die gemaakte geluidjes, stemmetjes zal op het podium niets overblijven. DE EBU moet volgend jaar echt overgaan op inzendingen die minimaal 1 x live te horen zijn geweest voordat ze worden ingezonden. Dit wanproduct hangt van gemaakte dingetjes aan elkaar. Gaat vreselijk onderuit live en deze dame zal eindigen in het kippenhok

  • Pieter schreef:

   Die geluidjes komen uit haar trucendoosje? Als ik het goed begrijp kan ze daar wat mee opnemen en het dan herhalen of zoiets? Mja neemt ze het dan op tijdens het nummer? Dan mag het wel denk ik. Van tevoren lijkt me niet. Dus ze zal haar kippengeluid toch minimaal 1 keer live moeten doen lijkt me.

 16. GerardMartin schreef:

  Ik vind het niet onaardig maar zie er geen winnaar in. Ze doet me ergens aan Sharon Dijksma denken😉

 17. Alrightguy schreef:

  Net een vriendin het nummer laten horen maar zij vond het niks. Dit is typisch een nummer dat je vaker moet horen om te kunnen waarderen. Ik verwacht toch een hoge notering in Lissabon en zeer terecht wat mij betreft.

 18. Hans P. schreef:

  Vre-se-lijk,

  Het is een geruststellende gedachte dat de fanpolls de laatste jaren er steevast ver naast zitten…

 19. Toine schreef:

  Hopelijk geen winnaar!
  Totaal niet mijn ding…

 20. gj schreef:

  Ik zie het een Yodel It resultaat behalen. Op zich heb ik er weinig mee maar kan ik er waardering voor hebben wegens de referenties en inspiraties van het nummer.

 21. Misthere schreef:

  Vorig jaar was het Italië en de aap, dit jaar is het Israel en de kip. De nummers hebben meer gelijkenissen, zo verkondigen ze alle twee een boodschap met een flinke knipoog en dat werkt aanstekelijk, in ieder geval bij de fans. Maar ja, werkt het ook op het Eurovisie podium of blijft het toch bij de voorpret? Italië was vorig jaar weliswaar de grote favoriet en eindigde uiteindelijk 6e omdat het Eurovisie podium toch net iets te groot bleek. Daarentegen doet Israel het de laatste 3 jaar weer goed na daarvoor 4 x op een rij de semi’s niet door te zijn gekomen. Werden ze vorig jaar nog 3e met I Feel Alive, in 2016 7e met Made of Stars en in 2015 met Golden Boy 3e, dus je zou toch bijna gaan denken dat het dit jaar moet gaan lukken. Mocht het Israel lukken om te winnen dan laat Israel wel zien hoe terug te vechten op het Eurovisie podium.

 22. Björn schreef:

  Ik ben hier wel een fan van en moet toch wel eerlijk bekennen dat dit beter is dan Italië 2017! Wel heel benieuwd hoe dit live zal klinken? Als het wint dan zou het wel verdiend zijn….

 23. Maarten schreef:

  Ik hoop dat de rest van Europa hier niet in trapt. Als ik kijk naar de andere optredens dan is dat echt niet zo goed. Ik vind het maar een slechte dj vooral als je het gaat vergelijken met die uit Nederland. Hoeft voor mij niet eens naar de finale.

 24. Liesbeth schreef:

  Misthere:
  Vorig jaar was het Italië en de aap, dit jaar is het Israel en de kip. De nummers hebben meer gelijkenissen, zo verkondigen ze alle twee een boodschap met een flinke knipoog en dat werkt aanstekelijk, in ieder geval bij de fans. Maar ja, werkt het ook op het Eurovisie podium of blijft het toch bij de voorpret? Italië was vorig jaar weliswaar de grote favoriet en eindigde uiteindelijk 6e omdat het Eurovisie podium toch net iets te groot bleek. Daarentegen doet Israel het de laatste 3 jaar weer goed na daarvoor 4 x op een rij de semi’s niet door te zijn gekomen. Werden ze vorig jaar nog 3e met I Feel Alive, in 2016 7e met Made of Stars en in 2015 met Golden Boy 3e, dus je zou toch bijna gaan denken dat het dit jaar moet gaan lukken. Mocht het Israel lukken om te winnen dan laat Israel wel zien hoe terug te vechten op het Eurovisie podium.

  Vorig jaar werd Israël 23e : géén derde.
  In 2015 werden ze negende en dus ook geen derde plek.

 25. Remco Berg schreef:

  Ik vind dit een erg leuk en origineel liedje en iedere vergelijking met ‘Vogeltjesdans; houdt geen stand. Netta Barzilai is getalenteerd en authentiek. Maar …. helemaal mijn smaak is het niet en ik denk evenmin van velen. Ik zie het zeker de finale halen, maar vrees dat het de verwachting niet waar kan maken. Het zou voor Israël fantastisch zijn als het land wint en ik zou heel heel blij zijn. Maar voor het festival zou het denk ik desastreus zijn. Waar Toy origineel en muzikaal in elkaar steekt (je kan het vreselijk vinden maar het is wel creatief en slim) volgen dan volgend jaar heel veel talentloze, fantasieloze ten hoogste middelmatige kopieën van dit liedje en dat zou dan een heel lange freakshow gaan worden. Dus liever geen overwinning en ik zie die er dus ook niet zo snel komen.

  Dit liedje is niet mijn nummer één maar ik denk dat ik dit op mijn derde plek zet. Fris, origineel, grappig maar niet persé muziek waar ik gemakkelijk met plezier naar luister.

 26. RobbieR schreef:

  Goed en slim product, zangeres is ook goed. Mag voor mij winnen.

 27. Placide schreef:

  Heel benieuwd hoe dit live zal gaan klinken. Als dit live overeind zal blijven (wat valt te betwijfelen), zal dat wel wat punten kunnen krijgen, maar een winnaar? Dat is in godsnaam niet te hopen, want er zijn veel en veel mooiere en betere nummers dan dit kakelende kippenhok.

 28. MarkusRotterdam schreef:

  Zelfs na 2 x horen zie ik er niet de genialiteit in waar anderen zo lyrisch over zijn. Is het echt zo droevig gesteld met de in inzendingen dat we DIT geweldig (moeten) vinden?
  Als dit wint wordt dit voor mij het 4e opeenvolgende jaar waarin ik de winnaar niks vindt.

 29. Dirk Marko schreef:

  Het zal best vernieuwend, modern en hip zijn en wat al meer.
  Ik hoop echt uit de grond van mijn hart dat dit niet gaat winnen,
  Er zijn veel mooiere bijdrages dit jaar.

  • Bjorn schreef:

   Modern en hip is het niet, had zo 10 geleden ingezonden kunnen zijn. Het is de videoclip die het nummer leuk maakt en zonder videoclip hangt het nummer op het refrein. Dit zal bij de vakjury’s niet scoren, die houden immers niet van hysterische nummers.

 30. Ria NL schreef:

  Ik vind het een leuk nummer om te horen, maar ik heb een aantal andere favorieten die ik een overwinning meer gun als deze inzending van Israel. Maar een finaleplaats is haar gegund, al zal ik er niet op stemmen.

 31. Singasong schreef:

  Deze kip is rijp voor de slacht. Zonder goede staging geen impact maar eerder slapstick. Leve de Free range chicken

 32. SandervdH schreef:

  Ik ben heel erg benieuwd naar hoe het totaal op het podium en in beeld wordt gebracht. Daar zal het echt van afhangen of het met de overwinning ervan doorgaat of niet. Op basis van spotify en de clip mijn nummer 2.

  2-Isreal
  3-Czech Republic
  5-Belgium
  8-Azerbaijan
  16-Albania
  17-Lithuania
  18-Iceland

 33. Michael Adam schreef:

  Ik vind Toy een hartstikke leuk lied, maar het is niet Mn favoriet en ik hoop absoluut. Iet dat het wint. Hoe goed Rise Like a Phoenix ook was, het was de man met de baard die won. Nu zou dat hetzelfde zijn, de kippenkermis die wint. Het zou voor het songfestival geen goede ontwikkeling zijn.

  Desondanks zal ik het liedje met plezier luisteren.

 34. Rico schreef:

  Niet het beste liedje in de race, maar als ze dit live waarmaakt (waar ik niet op reken), zou het geen onverdiende winnaar zijn.

 35. Max Mark schreef:

  Ik snap echt serieus niet dat mensen dit een kermisnummer of circus noemen. Het is een erg goed opgebouwd lied. Zangeres is erg sterk. Hip, nieuw nummer, met nieuwe invloeden. Maar leuke verrassende nieuwigheidjes en creatieve ideeën. Het is pertinent geen kermis of circus. Maar gewoon een heel vet nummer. Ben heel benieuwd hoe ze dit live gaat doen.

 36. ronald schreef:

  ik vind het een baggernummer wat velen al zeggen kermisattractie en domme gimmick onbegrijpelijk dat dit nummer 1 staat bij de bookmakers zero points !!!

  • yvonne schreef:

   helemaal mee eens voor mij 1 van de slechtste inzendingen van dit jaar irritant !!!!!

 37. anita schreef:

  wat een vreselijk irritant nummer tok tok tok terug in het kippenhok brrrrrrrr

 38. HP schreef:

  Ik heb dit jaar de liedjes nog niet gehoord. Douze Points is een mooie gelegenheid om ze voor het eerst te horen, en ik kan meteen mooi een ranking maken!

  WTF is dit joh??? Hahahaha, wat een lied… Maar goed. Het zit ingenieus in elkaar en is zeker geen kermistroep. Het is duidelijk mijn smaak niet, en ik hoop absoluut niet dat het wint, maar Israël toont wel lef! Ik ben heel benieuwd hoe dit straks live in Lissabon eruit gaat zien én gaat klinken. Ik verwacht (hoop?) dat het door de mand valt…

  1. België
  2. Azerbeidzjan
  3. Tsjechië
  4. Israël
  5. Litouwen
  6. Albanië
  7. IJsland

 39. Br@m schreef:

  Netta live met Toy: https://youtu.be/QLrCwgrZCJE

  • GerardMartin schreef:

   Allemaal heel knap hoor dat gekakel maar ik vind het niks. Van mij mag ze winnen maar als ze niet wint is dat ook goed.

   • dick schreef:

    Tja het valt me eigenlijk nog mee hoe dit live in dit filmpje gebracht is. Maar ik ergen me verschrikkelijk aan die technische snufjes, als je die weg laat blijft er weinig van het hele concept over. Ik blijf van menig dt de EBU grenzen dient te stellen aan loopings computergestuurde snufjes en al wat niet meer. Voor je het weet zitten we met zijn allen naar een videoclip show (waar het soms toch al te veel op lijkt bij het ESC) te kijken. Het zal wel een hoge notering gaan halen maar ik zie Israel niet winnen.

 40. Bjorn schreef:

  Zou deze inzending de verrassing gaan worden van het niet halen van de finale? Zonder videoclip blijft alleen het refrein overeind. Israel moet het echt van de televoting gaan hebben, daar dit nummer gedateerd is en kinderlijk is. Mocht Israel toch winnen, dan zullen veel mensen in Nederland gaan roepen: “zie je wel het is een kermis, dus ermee stoppen”

 41. alexander schreef:

  bagger bagger bagger wat een irritant flutnummer live komt dit niet uit de verf als dit gaat winnen dat na 2016 1 van de slechtste winnaars ooit pffffffffffffff

 42. wess schreef:

  Ik vind het nummer persoonlijk niks en het is volgens mij politiek gezien onhaalbaar dat Israël gaat winnen.
  De politieke situatie Israël -Palestina ligt ook op het ESF te gevoelig en is van invloed op het stemmen.

 43. Hans nationaal schreef:

  als dit gaat winnen haak ik echt af dan gaat men weer voor een act en niet voor het liedje,het lied vind ook nog eens 3 niksen helaas hebben we ook meer winnaars gehad waarvan de act belangrijker was dan het liedje Lordi Ruslana Dana International Conchita Wurst.haar optreden bij eurovisie live in amsterdam was een regelrechte aanfluiting met haar travestietenpakje pffffffffff terug in het kippenhok als ze wint kan ze direct in de galerij van slechtste winnaars ooit !!!!!!

 44. monique schreef:

  als deze israelische plofkip gaat winnen kunnen ze in het vervolg het songfestival laten plaatsvinden in een circustent,wat een aanfluiting !!!!!!!!