Douze Points 2018 [9]: Estland

Dit vind je misschien ook leuk...

55 reacties

 1. dubbelfrisss schreef:

  Hier word ik heel erg blij van.

 2. Edmol schreef:

  Mooi gezongen, goed nummer maar of het gaat scoren op ESC.. ik betwijfel het

  • Martijn schreef:

   Nee, gaat niet scoren. Ik voel een Frankrijk 2011 aankomen.

   • Gilles schreef:

    Die klonk live belabberd… Als Elina geen uitschuivers maakt, scoort ze sowieso hoger.

 3. Marco schreef:

  een compositie met kop nog staart, vreselijk en onnatuurlijk met geen enkele organische opbouw. Mooie stem hier en daar een beetje scherp maar dat kan komen door het onnatuurlijk opgebouwde lied. Er bestaat zoveel schitterend materiaal voor dit soort stemmen dus ik zou zeggen WHY this ?

 4. Roel schreef:

  Statisch en een grote tentvrouw met wapperende glitterhandjes…meh.

 5. Pieter schreef:

  Meh. Liedje is een samenraapsel van crossover clichés gezongen door een mooie, maar afstandelijke dame met een diepvries uitstraling. Blijft over die goede stem, maar daar doe ik het niet voor.

 6. robbert-rotterdam schreef:

  Persoonlijk heb ik het een beetje gehad met die cross-over songs. Vrouw zingt goed, hoor. Daar zul je me niet over horen. Ook het melodietje gaat nog wel. Maar dan de staging met al die projecties op die jurk.. Kom zeg. Dat hebben we in de eerste plaats al eerder gezien en in de tweede plaats zou een goed lied dit soort onzin niet nodig moeten hebben. Ik denk dat geen enkele echte operafanaat dit nummer in zijn armen sluit, gewoonweg omdat er in de echte operawereld veel aandoenlijker nummers zijn. Ik denk ook dat er binnen de jury’s niet overmatig veel steun zal zijn voor deze inzending. Vocaal is het goed, maar voor de rest is het het allemaal toch net niet. Als er steun zal zijn, dan gaat die vooral komen van de Rieu-aanhangers. Die houden doorgaans wel van pracht en praal en kitsch. Via de stem van het volk zou dit dus nog door kunnen gaan.

 7. Jve schreef:

  Feit is dat de zangeres kan zingen,het is een afwijkend nummer maar ikzelf heb er na 1,5 minuut genoeg van..en dat trucje met die jurk te gejat! Maar nogmaals,de zangeres zeer professioneel en gaat vast punten vergaren.
  1.Israël/2.Tsjechië/3.België/
  4.Estland/5.Azerbeidzjan/6.Albanië/
  7.IJsland/8.Litouwen

 8. Br@m schreef:

  Als groot liefhebber van crossover muziek is dit mijn torenhoge favoriet. La Forza is hemels en schitterend; ik heb er geen andere woorden voor. Vroeger was er een duidelijke scheiding tussen klassiek en pop maar gelukkig vervaagt dit en wagen klassiek geschoolde artiesten steeds vaker een uitje in de popwereld en dat is alleen maar toe te juichen. Il Volo heeft een paar jaar geleden heel goed gescoord bij de televoters en dat verwacht ik nu weer bij Elina Nechayeva. Even afwachten hoe de vakjury’s hierop gaan reageren maar top 3 in de finale moet mogelijk zijn.

 9. MarkusRotterdam schreef:

  Bij vlagen vind ik het mooi, maar soms ook weer irritant. Op zich vind ik een soort van opera best leuk op het festival, maar deze bijdrage mist gewoon iets.

 10. Nordman schreef:

  You hate it or you love it-inzending. Ik hoor bij de eerste groep, al zou ik niet direct willen zeggen dat ik deze inzending haat, maar het is absoluut geen favoriet van me. Als eerste is dit gewoonweg niet mijn genre. Ik vind dit ook geen nummer om naar te luisteren, wel één om naar te kijken. Met haar blikken weet ze me te pakken, maar dan….het belangrijkste: het lied. Ik kan me niks van het lied herinneren. Het enige dat me bijblijft zijn haar zang en het trucje met de jurk, maar daarmee ga je wat mij betreft niet winnen. Voor mij klopt het totaal pakketje dus niet: zang en visueel goed, maar lied: behoorlijk matig. Toch denk ik dat een grote groep mensen dit wel aanspreekt en ik zie het ook zeker hoog eindigen. 39/43

 11. Kenny schreef:

  8/10

 12. Toine schreef:

  Ik vind 3 keer niks!!!!

 13. JP schreef:

  Estland heeft 65000€ nodig voor de jurk projectors. Toch mooie effect(en) en haar bijzondere mooie hoge stem.
  (https://eurovoix.com/2018/04/06/estonia-err-searching-to-secure-funding-to-cover-65000-euro-cost-of-dress/)

  • robbert-rotterdam schreef:

   Laat die jurk thuis. Als het werkelijk zo’n goed lied is, moet het de zege kunnen behalen zonder dat ding. Dus ik zou zeggen, stop het terug in de schoenendoos vol cliché’s.

 14. riccardo schreef:

  Dit is mijn ‘hoop echt niet dat deze wint’ onder de favorieten. Kan er zelf niks leuks aan ontdekken, cliché dramatiek met een hoog irritatie gehalte. Het nummer pakt niet, een kinderachtige rot jurk en meer van dat soort dingen. NEXT!

 15. Bandido - Georgia schreef:

  Ik vind dit erg mooi en het mag van mij zeker winnen. Het is niet mijn favoriet, maar staat wel in mijn top 5. En Tallinn ’19 klinkt prima wat mij betreft.

 16. Hebbuzz schreef:

  Zonder jurk vind ik het wellicht sterker dan mét.. Dus wat mij betreft besparen ze op die jurk. Leidt alleen maar af van de geweldige stem.

 17. Remco Berg schreef:

  Jurk leidt een beetje af, hoewel het de vraag is waarvan het precies afleidt. In ieder geval niet van het liedje want dat is nogal zwak. Geen duidelijk begin of einde en eigenlijk nietszeggend. De zangeres zingt wel mooi en al met al klinkt en ziet dit er best aardig uit. Zal denk ik ook wel behoorlijk wat punten verzamelen. Dit liedje zit net wel of net niet in mijn persoonlijke top 10.

 18. Alrightguy schreef:

  Vanaf het eerste moment dat ik dit nummer hoorde was ik weg van dit nummer. Dit gaat een heel groot publiek aanspreken, let maar op. Mensen die Slovenië 2007 minder vonden vanwege de beat zullen dit nummer omarmen. Ik verwacht een hoge notering voor Estland.

 19. Esmee schreef:

  Ik mag graag een mooi geluid horen, en in het geval van Elina wordt men op zijn wenken bediend, vooral in de hogere noten. Ik ben meer onder de indruk van haar stem, dan van de melodie, maar dat maakt me bij deze inzending niet zoveel uit. Nu nog de tekst raadplegen. Dan zal blijken hoe het totaal bevalt. Ik denk dat ze zeker de finale gaat halen, en ik ben benieuwd hoe het gros van het publiek het later gaat waarderen.

 20. Esmee schreef:

  Ik heb trouwens naar het nummer geluisterd zonder ernaar te kijken, want bij een eerdere keer irriteerde die kunstjes met die jurk me alleen maar. Ik vond dat overbodig, maar misschien gaat dat nog ergens over. We zullen zien.

 21. Ria NL schreef:

  Ik vind dit een mooie inzending van Estland en de stem van Elina is prachtig. Ik gun haar een finaleplaats en een mooie klassering maar bij mij valt ze net buiten de top 10.

 22. S@ga schreef:

  Een drie minuten durende marteling…

 23. Will Geerts schreef:

  Waarom doen zo’n trutten niet mee aan klassieke wedstrijden zoals de Koningin Elisabethwedstrijd ? Elk jaar doet wel eens zo een wannabe-operaster mee aan het Songfestival. Dat is alsof Ronaldo in het peloton van Parijs Roubaix meerijdt. Ophoepelen dus en meedoen aan een serieuze wedstrijd als je daar tenminste wordt voor toegelaten (dat laatste zal waarschijnlijk het probleem zijn).

  • robbert-rotterdam schreef:

   Bent u wel gelukkig? U schopt zo wild om u heen elke keer. Soms heeft de omgeving eerder door dat er iets mis met iemand is dan de ‘patiënt’ zelf….

 24. RobbieR schreef:

  Mooi liedje, staat bij mij op nr 1)

  • Gilles schreef:

   Je bent niet de enige! Ook voor mij is dit dé inzending van 2018. Ik kan er niet genoeg van krijgen.

 25. Singasong schreef:

  Neeee meisje dit wordt hem niet… …next..

  • Inez schreef:

   Dank u ik ben niet de enige ik vind het echt niet geweldig ben niet voor dit operagedoe de jurk nageaapt in 2013 nagedaan door Moldavië en Roemenië niet origineel als songfestival kenner zet ik Estland af

 26. Dirk Marko schreef:

  Wat kan die meid zingen hè.
  Helaas kan ik er niet 3 minuten geboeid naar luisteren.
  Finale zeker, maar of het ook zo hoog zal eindigen als de bookmakers verwachten betwijfel ik.

 27. SandervdH schreef:

  Kan opera / klassieke zang best wel waarderen maar dit totaal niet.
  Er zit wat mij betreft geen gevoel in en geen mooie melodie, zodat het een grote groep aanspreekt.

  Mijn nummer laatst.

  2-Isreal
  3-Czech Republic
  5-Belgium
  8-Azerbaijan
  10-Belarus
  16-Albania
  17-Lithuania
  18-Iceland
  19-Estonia

 28. GerardMartin schreef:

  Zingen kan ze als de beste maar dat lied doet me helemaal niks en die jurk nog minder.

 29. Placide schreef:

  Deze mevrouw kan de sterren van de hemel zingen, maar kan me niet voorstellen dat dit aanslaat op het ESF.

 30. Michael Adam schreef:

  Ik vind dit echt geweldig. Wat mij betreft wint dit het SF. Vanaf moment 1 kippenvel en elke keer als ik ernaar luister heb ik dat weer. De jurk lekker in Tallinn laten, die is nergens voor nodig. Estland is sowieso een van Mn favoriete songfestival landen en dat maken ze dit jaar weer helemaal waar.

 31. Rico schreef:

  Voor mij hoeft dit niet. Zowel de jurk als het lied vind ik vreselijke kitsch.

 32. Misthere schreef:

  Bijna elk jaar moet er wel vanuit ergens in Europa een opera-achtige inzending komen, dus doen we dit jaar Estland maar. Onder Eurovisie-fans zijn er bij die steevast weglopen met dit soort inzendingen maar persoonlijk hou ik er niet van. Pretentieus doen terwijl de inzending het totaal niet is en zo te zien weten de Esten dat zelf ook anders heb je geen projectie-jurk nodig om de nodige aandacht af te leiden. Smakeloze kitch verdient wat mij betreft geen finale.

 33. Tippy2 schreef:

  Ik kan dit nummer echt niet afluisteren terwijl ik wel van klassiek hou, vervelend nummer met afgezaagde cliché jurk en constant gegil. Voor mij geen finale plek voor Estland.

 34. Gerrit schreef:

  Vergelijking met Ill Volo slaat werkelijk nergens op, vind dit lied niks ,zal wel finale halen maar dan roemloos ten onder.

 35. HP schreef:

  Ik heb dit jaar de liedjes nog niet gehoord. Douze Points is een mooie gelegenheid om ze voor het eerst te horen, en ik kan meteen mooi een ranking maken!

  Ik ben geen operaliefhebber, en dit nummer brengt daar geen verandering in. Mooie vrouw die fenomenaal kan zingen, dat wel. Maar het nummer is toch totaal niet boeiend? Ik zat te wachten op een soort climax, maar die kwam dus niet. Matige inzending, ondanks de prachtige stem.

  1. België
  2. Azerbeidzjan
  3. Tsjechië
  4. Israël
  5. Litouwen
  6. Wit-Rusland
  7. Estland
  8. Albanië
  9. IJsland

 36. 020Nick schreef:

  Zielloze homo kitsch…
  Sorry..

 37. dick schreef:

  Natuurlijk is het fout. Natuurlijk is het opera meest weet ik veel… maar wat vind ik dit een lekkere bijdrage!!!! Uitstekende stem die live overeind blijft als ik YouTube bestudeer en dat is tegenwoordig al heel wat. Gaat zeker de finale halen en televoters over de streep halen. De juries zullen dit gaan negeren vrees ik.

 38. Bjorn schreef:

  Zij is waarschijnlijk de beste zangeres dit jaar, maar dat is het nummer niet. Voor mij zijn het 2 verschillende liedjes die samen geplakt zijn. Daar waar ik Il Volo wel erg mooi vond, vind ik dit nummer middelmatig.