Nederland als 8e aan de start in tweede halve finale songfestival

You may also like...

53 reacties

 1. Gert schreef:

  Christer Bjorkman heeft het weer donders goed door :-). Noorwegen, Nederland, Australië en Zweden zijn de grootste kanshebbers in deze halve finale. Dus die krijgen de ‘pimp slots’. Eigenlijk wel een beetje oneerlijk dat de ‘kanshebbers’ er zo goed vanaf komen…..maar ja, mij hoor je niet klagen.

 2. Matje schreef:

  Goeie positie voor Waylon . Een aantal zwakkere nummers voor ons. Alleen heeft Moldavië volgens eigen zeggen een speciale act en die zit net voor ons. Na het rock geweld van NL kan Australië wat minder over komen maar die zie ik zoals altijd gewoon weer naar de finale gaan.

 3. harm stirnberg schreef:

  Mooie startpositie voor Waylon volgens mij.

 4. Mark schreef:

  Goede positie voor Waylon/Nederland!

 5. Nordman schreef:

  Wat een mooie startplek voor Waylon. Die Christer Bjorkman is Waylon natuurlijk niet vergeten, had ie er geen oogje op? ;-) Anyway, ik was even bang voor een hele vroege loting, maar dit is een fijne plek.

  Landen in semi 1 die wat mij betreft een goede plek hebben: Tsjechië, Israel, Finland en…. Ierland!

  Laden in semi 1 die moeten vrezen: Litouwen (helaas), Wit-Rusland, Macedonië (helaas) en sorry zuiderburen: België. Albanië heeft een zanger die live heel sterk is. Tsjechië kan België doen laten vergeten. Zaak is dat Pannecoucke en Sennek de staging 100% op orde hebben, anders zou dit een verrassende uitschakeling kunnen worden voor veel fans.

  In semi 2 hebben naast NL, ook Denemarken, Australië, Polen, Montenegro en Slovenië een goede startpositie. Roemenië en Rusland zie ik de finale missen. Letland en Malta gaan het ook moeilijk krijgen denk ik. Georgië had ik een latere plek gegund. Dat lied ga ik steeds meer waarderen.

  • Nordman schreef:

   Ik ben trouwens ook nieuwsgierig naar het resultaat dat Estland en Bulgarije gaan behalen. Twee favorieten achter elkaar, wat gaat dat doen?

  • Joss schreef:

   Nou meneer Nordman ……. laat ik beginnen te vrezen voor Nederland …… plek 8 slechter kan niet !!!!
   Wat onze SENNEK betreft …… ik ben nog nooit zo zeker geweest van een finaleplaats !!!!
   Kijken we even naar de bookmakers …… België op 4 en Nederland ZAKT naar 10 !!!!!!
   België doet dit jaar mee voor overwinning …… wat Nederland betreft nog afwachten of de finale
   gehaald wordt !!!

   • Kim Sanders schreef:

    Beste Joss,

    Waarom toch al die hysterische uitroeptekens? en waarom weer de strijd aangaan met Nederland, laat iemand toch gewoon zijn of haar mening geven, en die argumenten waar je dan mee aan komt..
    De bookmakers kunnen nog helemaal niet serieus genomen worden, er kan nog van alles gebeuren, NL en BE kunnen allebei de finale halen of missen, het ligt helemaal aan de performance in mei en dat Belgie nu op 4 bij de bookmakers staat is erg leuk maar zegt HELEMAAL niets.
    Laat je niet zo kennen joh..

   • gj schreef:

    Wat een gedoe, het is maar een mening. Niet alles zo persoonlijk nemen.

    We zullen zien wat er gebeurt…

   • stommie schreef:

    Vorig jaar waren er twee semis met 18 liedjes. En beide liedjes die als 8e gezongen werden, kwalificeerden zich.
    Verder staat Nederland bij de exchange betting agencies op het moment in het blauw en België in het rood.

   • Peter schreef:

    Nou beste Joss dan kijk je niet goed bij de 2e halve finale staan we steevast op de 3e plaats….dusse not so negative☺

  • roeland oosterom schreef:

   finalisten Semi 1 zijn.. Israel,België,Bulgarije,Tsjechië,Oostenrijk, Estland,Griekenland,Cyprus,Finland en Macedonië. De landen die helaas afvallen zijn, Azerbaijan, Ijsland, Albanië,Litouwen, Wit Rusland, Kroatië, Armenië, Zwitserland en voor de zoveelste keer Ierland…
   de finalisten voor de 2e halve finale zijn…Oekraïne,Nederland, Denemarken,Zweden,Australië Noorwegen(Alexander Rybak is een “vriend”van de Show, dus die gunnen ze wel een plekje),Servië,Polen,Hongarije , Slovenië en Rusland. Landen die afvallen zijn …Roemenië,San Marino, Moldavië,Georgië, Malta , Letland en Montenegro

 6. gj schreef:

  Ik zie het niet gebeuren, ook niet in deze halve finale. Ik begin ook bang te worden voor België. Naar mijn idee zijn er elf zekere finalisten, waaronder usual suspects Azerbeidzjan, Armenië, Roemenië, Rusland, Australië, Zweden, Oekraïne, en dan nog Israël, Estland, Cyprus, Noorwegen.

 7. sflover schreef:

  Is er al meer bekend van de act? de setting voor waylon?
  vorige jaren kon je een dagboek bijhouden van de bouw van het podium…nu nog geen updates. zijn ze nog niet begonnen met bouwen??

 8. Michael Adam schreef:

  Zeker een goede startpositie voor Waylon… de tweede semi is wat mij betreft sowieso echt wel de zwakkere.

  Begint Douze Points vandaag?:)

 9. Shurgard schreef:

  Mooie startplek voor Waylon! Doordat we net na Moldavië (beetje oubollig naar mijn mening) en voor Australië (middle of the road popnummer) aan de beurt zijn geeft dit een mooi contrast met Waylon’s rock-countrysong. Ik durf nu met de volle 100% te zeggen dat we opnieuw de finale gaan halen.

  Verder kijkend naar de tweede halve finale lijkt me Noorwegen een prima opener. De volgende drie; Roemenië, Servië en San Marino voelen meer aan als filler songs, waarna gevolgd door twee mogelijke finalisten Denemarken (onderscheidende bijdrage) en Rusland (geen grote fan van dit nummer maar ze gaat het vast en zeker goed doen). Bij de nummers van Georgië, Polen, Malta en Hongarije hangt het er vooral vanaf hoe het live gaat klinken. Zweden heeft het goed getroffen waardoor Montenegro, en waarschijnlijk ook Slovenië, niet meer overeind blijven staan. Oekraïne mag afsluiten met een knaller!

  Wat betreft de eerste halve finale gaat het nog lastig worden. In ieder geval met zekerheid te zeggen is dat Ijsland niet doorgaat en wellicht de kans loopt om laatste te worden in de semi. België en Tsjechië volgen elkaar op maar zijn allebei onderscheidend van elkaar waardoor ik verwacht dat ze beiden door zullen gaan. Ook heeft Israël een goede plaatsing gekregen. Over de tweede helft van semi 1 durf ik niets te zeggen, eerst maar eens afwachten hoe het allemaal gaat klinken op het podium (al verwacht ik in zekere zin wel dat Oostenrijk door zal gaan).

  Persoonlijk kijk ik met veel goede moed uit naar mei. :)

 10. Peter schreef:

  Maakt totaal niet uit. Je moet gewoon een goed nummer hebben.

 11. Hebbuzz schreef:

  Prima loting, Australië en Zweden worden wel weer flink geholpen. Nederland hoeft niet te klagen, contrast met Moldavië en Australië is groot genoeg, alleen jammer dat Hongarije nog redelijk dicht er op zit. De weinige rustige liedjes in semi 2 zijn mooi verdeeld.

  Openen met Noorwegen en sluiten met Oekraine had ik ook voorspeld.
  Uptempo eindigen in een semi met veel rustige liedjes (semi 1) zal Cyprus misschien nog naar de finale helpen, al zat het Letland vorig jaar ook niet mee wat dat betreft.

  Enige landen die wat ontrevreden zullen zijn met de loting zijn denk ik Denemarken, Servië en Estland. Al zou Estland qua genre eigenlijk overall wel op moeten kunnen vallen. Persoonlijk zou ik het blokej Macedonie, Kroatië, Oostenrijk, Griekenland meer naar achteren hebben geschoven ten koste van de volgende vier. Litouwen zou mooi kunnne opvallen tussen CZ en Israel. België zal op kwaliteit wel doorgaan maar had een prettiger loting kunnen krijgen.

  Voorspelling:

  semi 1: België, Tsjechië”(kan tegenvallen), Israel, Estland, Armenië, Oostenrijk, Griekenland, Zwitserland (bij gebrek aan uptempo), Cyprus (loting). Dan nog keuze tussen Finladn Azerbeidzjan, Macedonie, Kroatië. Ik vermoed dat Macedonië en Tsjechië moeite houden met beperkt budget (en geen LED-wand). Kroatië moet wel heel sterk voor de dag komen qua act anders sneeuwt het onder. Azerbeidzjan zou debuut hebben als het niet door gaat.

  semi 2:
  Noorwegen, Denemarken (bah) Rusland (bah), Zweden, Oekraine, Nederland, Georgie (bij gebrek aan rustige nummers) Letland (idem), Hongarije, Australië. Polen misschien maar dan ten koste van Letland of Georgie. moldavië idem (puur omdat Kirikorov zich er mee bemoeit en daardoor televote wat punten pakt, niet vanwege kwalitiet of vakjury)

  Uiteraard hangt alles er nog van af hoe e.e.a. er op het podium uitziet.

 12. Johan schreef:

  Als je een goed nummer hebt versla je iedereen in de finale, maakt niet uit wat je startpositie je hebt

 13. gj schreef:

  Nederland kwalificeert in 2004 vanwege loting en kan in de finale nog nauwelijks een tiental punten verkrijgen in de finale. Letland weet te kwalificeren als tiende in 2005 en haalt vanwege een fijne loting alsnog een vijfde plek in de finale. Israël kwalificeert zich in 2017 als derde vanwege loting en kan zich bijna de laatste plek niet verhelpen in de finale.

  De loting doet ertoe.

 14. RobbieR schreef:

  Mooie loting voor Waylon, maar die stomme preview clip die zij ingestuurd hebben van Waylon :-(

  • Alviarin schreef:

   Goes dat je het zegt. In 2014 was mijn eerste indruk gebaseerd op de clip van The Common Linnets ook negatief. Een hoop takken en wat ronddwalen. De live voorstelling in een of ander programma was ook niet echt spannend. Ik vond het het saaiste nummer ooit. Tot het op het podium werd gebracht….magie en ineens viel de sterkte van het lied op. Een saaie clip zegt niet alles. En eerder het omgekeerde: een blitse clip kan een teleurstellend resultaat geven op het podium als de artiest en de uitvoering het moment niet kan pakken (wat ik dit jaar toch stilletjes hoop voor Israël en Cyprus). Dat Waylon een saaie clip stuurt, maakt niet uit. Hij zal wel het podium weten te pakken. Hopelijk doet hij wel geen Trijntje.

 15. Robo schreef:

  Mooie plek, zowel Nederland als onze vrienden uit België halen met gemak, en terecht, de finale. Dan zullen we zien hoe het verloopt. Beide zullen goede sier maken zij het totaal ander genre. WAYLON gaat spectacel in act brengen en SENNEK met chic stijlvol optreden. Lage landen in finale, hoe anders nog niet eens zo lang geleden…is het lang geleden…dingadong

  Succes beide!!

  • Will Geerts schreef:

   Hopelijk. Heb afgelopen weekend echter (helaas) moeten vernemen dat VRT niet wil winnen. Hun ambitie is Top 10. Misschien in die zin ook deze niet zo gunstige loting te verklaren.

   • Alviarin schreef:

    Bron? VRT speelt op veilig en wil geen opgeklopte hype veroorzaken, zoals bv dat was in eerdere Eurosong finales (2004, 2006, 2008 en 2014) waar op den duur het bijna zeker was dat we gingen winnen. Ambitie ligt echt wel hoger dan een top 10. En “het niet willen winnen omdat het te duur is” geloof ik niet. Geld zal er altijd wel zijn.

   • Esmee schreef:

    En als er geen geld is, mogen ze het altijd aan een ander land overlaten.

 16. Thomas schreef:

  Heel blij met de startpositie! Ik denk dat de liedjes die zo’n beetje om Waylon gepositioneerd zijn elkaar alleen maar gaan versterken. Totaal verschillende genres.

  Ik ben wel benieuwd wanneer de reclame break zit. Weten jullie hoeveel nummers die gepland zit? Of verschilt dat elk jaar?

 17. Esmee schreef:

  8e plek lijkt me best goed. En ook welgekozen dat Noorwegen gaat openen; ik vind dat een lichtgewicht middelmootje dat het niet onaardig doet, dus dan kan de rest omhoog of omlaag :-)

 18. S@ga schreef:

  Will Geerts:
  Hopelijk. Heb afgelopen weekend echter (helaas) moeten vernemen dat VRT niet wil winnen. Hun ambitie is Top 10. Misschien in die zin ook deze niet zo gunstige loting te verklaren.

  Daarom dat Sennek in al haar interviews zegt dat ze gaat voor de overwinning. Waarom anders aan een wedstrijd mee doen?

 19. Erik schreef:

  Will Geerts:
  Hopelijk. Heb afgelopen weekend echter (helaas) moeten vernemen dat VRT niet wil winnen. Hun ambitie is Top 10. Misschien in die zin ook deze niet zo gunstige loting te verklaren.

  En ik verneem uit bron dat ze wel willen winnen… Dus ja…

 20. Richard schreef:

  Voor Litouwen is het denk ik een minder goede loting om tussen 3 topfavorieten in te zitten.

 21. Henk Jan schreef:

  Hebbuzz:
  .. en Oekraine (ook)

  Dat wordt niks.

 22. Henk Jan schreef:

  Nordman:
  Wat een mooie startplek voor Waylon. Die Christer Bjorkman is Waylon natuurlijk niet vergeten, had ie er geen oogje op? ;-) Anyway, ik was even bang voor een hele vroege loting, maar dit is een fijne plek.

  Landen in semi 1 die wat mij betreft een goede plek hebben: Tsjechië, Israel, Finland en…. Ierland!

  Laden in semi 1 die moeten vrezen: Litouwen (helaas), Wit-Rusland, Macedonië (helaas) en sorry zuiderburen: België. Albanië heeft een zanger die live heel sterk is. Tsjechië kan België doen laten vergeten. Zaak is dat Pannecoucke en Sennek de staging 100% op orde hebben, anders zou dit een verrassende uitschakeling kunnen worden voor veel fans.

  In semi 2 hebben naast NL, ook Denemarken, Australië, Polen, Montenegro en Slovenië een goede startpositie. Roemenië en Rusland zie ik de finale missen. Letland en Malta gaan het ook moeilijk krijgen denk ik. Georgië had ik een latere plek gegund. Dat lied ga ik steeds meer waarderen.

  Finland kan een mooie plek hebben gekregen, maar als je niet kunt zingen, kun je nog zo goed loten, het wordt niks.

 23. Gert schreef:

  Mijn voorspelling……tot dusver:

  Prediction Outcome Semi Final #2:
  (in order of qualification chances, behind brackets possible placing)

  GREEN ) Australia (1ST – 2ND)
  GREEN ) Sweden (1ST – 2ND)
  GREEN ) The Netherlands (2ND – 3RD)
  GREEN ) Norway (2ND – 4TH)
  GREEN ) Moldova (4TH – 6TH)
  GREEN ) Hungary (5TH – 7TH)
  GREEN ) Ukraine (5TH – 8TH)
  GREEN ) Poland (6TH – 9TH)
  AMBER ) Georgia (8TH – 10TH)
  AMBER ) Latvia (9TH – 11TH)
  —————————————-
  AMBER ) Denmark (9TH – 11TH)
  AMBER ) Russia (9TH – 12TH)
  AMBER ) Romania (10TH – 13TH)
  RED ) Serbia (12TH – 15TH)
  RED ) Slovenia (14TH – 16TH)
  RED ) Montenegro (14TH – 17TH)
  RED ) San Marino (17TH – 18TH)
  RED ) Malta (17TH – 18TH)

  Prediction Outcome Semi Final #1:
  (in order of qualification chances, behind brackets possible placing)

  GREEN ) Israel (1ST – 2ND)
  GREEN ) Czech Republic (1ST – 3RD)
  GREEN ) Austria (2ND – 4TH)
  GREEN ) Estonia (3RD – 5TH)
  GREEN ) Belgium (4TH – 6TH)
  GREEN ) Greece (6TH – 8TH)
  GREEN ) Bulgaria (6TH – 8TH)
  GREEN ) Cyprus (6TH – 9TH)
  GREEN ) Armenia (7TH – 10TH)
  AMBER ) Lithuania (9TH – 11TH)
  —————————————-
  AMBER ) Azerbaijan (9TH – 11TH)
  AMBER ) Albania (10TH – 12TH)
  AMBER ) Belarus (10TH – 13TH)
  RED ) Ireland (11TH – 15TH)
  RED ) Croatia (13TH – 17TH)
  RED ) Switzerland (15TH – 17TH)
  RED ) Finland (16TH – 18TH)
  RED ) Iceland (17TH – 19TH)
  RED ) F.Y.R.O. Macedonia (17TH – 19TH)

  First Indication Outcome Grand Final:
  (in order of TOP 10 chances, behind brackets possible placing)

  60% ) Spain (7TH – 13TH)
  55% ) France (9TH – 13TH)
  40% ) Germany (12TH – 16TH)
  35% ) United Kingdom (13TH – 18TH)
  25% ) Portugal (16TH – 22ND)
  10% ) Italy (18TH – 24TH)

 24. GerardMartin schreef:

  Totaal onbelangrijk die startplaatsen.

  • Richard schreef:

   Als je een goed lied hebt is dat inderdaad zo. De winnaar moet in principe van iedere plaats kunnen winnen. Toch durfden Björkman cs het niet aan om Zweden in 2015 van positie 2 te laten starten.

 25. Will Geerts schreef:

  Alviarin:
  Bron? VRT speelt op veilig en wil geen opgeklopte hype veroorzaken, zoals bv dat was in eerdere Eurosong finales (2004, 2006, 2008 en 2014) waar op den duur het bijna zeker was dat we gingen winnen. Ambitie ligt echt wel hoger dan een top 10. En “het niet willen winnen omdat het te duur is” geloof ik niet. Geld zal er altijd wel zijn.

  Mijn bron kan ik niet prijsgeven, toch niet bij naam maar het betreft een muzikant die nauw betrokken was in het verleden bij Eurosongnummers en die nu nog steeds contacten heeft binnen de VRT. Wees trouwens niet naief, er wordt gestuurd op allerlei manieren. Er zijn landen die een duwtje krijgen, er zijn er die gedowngrade worden. Niet verschieten als Noorwegen het bvb. in mei heel goed zal doen !

 26. Frank Mol schreef:

  De afgelopen 10 jaar zijn in de 1e halve finale van de liedjes die als 8e starten er vijf wel en vijf niet in de finale terecht gekomen en uit de 2e halve finale ook vijf wel en vijf niet. Grappig genoeg gold in de vijf jaren (2010, 2011, 2013,2014 en 2017) dat de liedjes doorgingen dat zowel voor de 1e als de 2e halve finale en in de andere vijf jaren ook weer voor beide semis dat ze niet doorgingen. Als die trend stand houdt weten we op dinsdag aan de hand van de uitslag voor Wit-Rusland al of Nederland doorgaat ;-).
  Daarnaast hebben we steeds twee jaar achter elkaar als men doorgaat en dan zou 2018 ook weer hoopvol zijn voor Wit Rusland en Nederland. ;-)
  Statistiek van de koude grond maar wel apart. In ieder geval is tot nu toe de 8e plek geen bijzonder gunstige of ongunstige plaats met een score van 50% door naar de finale.

 27. harm stirnberg schreef:

  Mijn voorlopige top 10 voor de repetities in willekeurige volgorde is,
  1 Nederland
  2 Frankrijk
  3 Albanië
  4 België
  5 Estland
  6 Israêl
  7 Finland
  8 Bulgarije
  9 Duitsland
  10 Denemarken