OGAE Nederland geeft de 12 punten aan… België!

You may also like...

18 reacties

 1. Starkoo schreef:

  Wel grappig de gokkers zijn weer te voorzichtig en waarom staat de kermis act nog steeds op 1 lol.

  We gaan nog wel richting de top 5, de gokkers waarderen Nederland weer te laag met een 14de plek, zou een schande zijn als we buiten de top 5 eindigen, als je echt kijkt naar de kwaliteit dan hoort Nederland dik te winnen!

 2. Daan schreef:

  >:( Maar ik gaf mijn twaalf punten aan Hongarije.. beetje jammer dit.. Israel zo hoog? dat hoort nummer 43 te zijn…
  Hoop dat Sennek zichzelf verbeterd in Lisabon.. Ze was mijn nummer 1 maar na haar live optredens is ze helaas gezakt.

  • Wim1970 schreef:

   Hongarije is bij mij enorm gaan groeien, evenals Israël, maar dat komt door de versie op cd, die anders is.

 3. dick schreef:

  Die polls maar zeker ook de bookmakers, neem ik al jaren niet serieus, zouden meer mensen moeten doen:-).

 4. Wim1970 schreef:

  Tuurlijk geeft Nederland 12 punten aan België. En maar klagen dat Cyprus en Griekenland elkaar 12 punten geven.

  • Peter schreef:

   Dat is alleen bij de OGAE het geval Wim1970. Bij het ‘echte’ festival krijgen we al jaren geen punten meer van België.

   • Inez schreef:

    Dat is waar de laatste jaren krijgen we geen punten meer van Nederland maar wij geven ook geen nix meer vroeger was het anders

   • gj schreef:

    Dat is pure onzin. We geven vrijwel altijd hoge punten aan België – als niet de jury dan wel de televote. Als we ietwat verder terug de tijd in gaan dan gaven we elkaar al 7 tot 10 punten gaven voor Ishtar en Hind in 2008 wanneer de rest van Europa nauwelijks iets voor ons over had.

    Vroeger, heel vroeger, gaven wij elkaar inderdaad niets. Een Duitsland-Oostenrijk situatie.

 5. Wim1970 schreef:

  En ik maar denken dat Israël zwaar favoriet was, maar nee, vriendjespolitiek.

 6. Wim1970 schreef:

  Rusland onderaan, dat zal Putin niet leuk vinden, haha. Ik hoop ook echt dat Rusland onderaan zal eindigen. Mag van mij de finale halen om daar puntloos onderaan te eindigen. Dat is gezichtsverlies voor de Russen en ik hoop dat ze dan meteen stoppen met deelnemen.

  • gj schreef:

   Je weet zelf ook wel dat als het de finale haalt het minstens 10 landen heeft dat het veel punten van gaat krijgen. Het is dan liever hopen op uitschakeling – dat zou meer pijn doen.

 7. Maarten schreef:

  Zo te zien worden hier cijfers gegeven aan de inzendingen door de OGAE nederland leden en niet de 1 t/m 12 punten of 1 stem voor je favoriet zoals in andere landen wel is. Echt aan die ogae poll is niet duidelijk af te lezen wie er gaat winnen en de laatste jaren zitten ze er naast.

 8. Richard schreef:

  Hoezeer ik ook wil geloven dat Waylon het goed gaat doen… ik krijg steeds minder positieve berichten. Nu heeft songfestival.be een top 43 gemaakt en Waylon komt amper tot nr 34. Ook de preview shows van enkele landen geven niet echt hoge cijfers voor onze inzending. Ik ben zelf geen fan van country/rock muziek, maar ben echt overtuigd dat het lied van Waylon niet onder hoet te doen voor Israel, Tsjechie, Bulgarije of Estland dit jaar.

  • Kim Sanders schreef:

   Maak je geen zorgen Richard, Op donderdag 10 mei gaat Waylon Europa laten zien hoe het moet en dat is het enige moment dat telt en waar op beoordeeld gaat worden, Sta je nu hoog in een of andere polll dan is dat leuk maar zegt nog niks over het Live optreden op DE avond zelf, Er gaan artiesten door de man vallen en er zullen er zijn die door hun performance/staging/vocals hun lied naar een hoger niveau tillen, wat TCL ook deed. Ik heb vertrouwen in Waylon.

 9. Gilles schreef:

  Peter:
  Dat is alleen bij de OGAE het geval Wim1970. Bij het ‘echte’festival krijgen we al jaren geen punten meer van België.

  Vorig jaar kreeg NL 15 televotingpunten: 10 daarvan kwamen van België.

 10. scooby schreef:

  Australie en Nederland zijn voor mij de topfavorieten

 11. Will Geerts schreef:

  Who cares about de punten van Nederland ? Een kikkerlandje aan de Noordzee waar nooit iets muzikaals deftigs uit voortkomt en al helemaal niet op het Songfestival. Er zijn nog 41 andere landen om punten van te krijgen. Die zullen ons wel tot de hoogste regionen brengen net als vorig jaar.