21u: Tweede halve finale Eurovisie Songfestival

Na de eerste halve finale van dinsdag wordt het vanavond wat spannender als Nederland zich voor de finale moet zien te plaatsen via de tweede halve finale. Waylon verschijnt als achtste van de achttien op het podium en moet bij de beste tien eindigen om zich te plaatsen voor de finale van zaterdag. Gisteravond moesten de jury’s al worden overtuigd; vanavond moet dat gebeuren met de televoters.

De show wordt gepresenteerd door Sílvia Alberto, Daniela Ruah, Catarina Furtado en Filomena Cautela. De uitzending begint om 21u en is te zien via o.m. NPO1 en Eén. Cornald Maas en Jan Smit geven commentaar bij NPO. Om 20.30u is op NPO1 het programma Op weg naar het songfestival te zien.

Tijdens deze halve finale zien we ook fragmenten van de liedjes uit Duitsland, Frankrijk en Italië die al direct in de finale staan. Deze kandidaten traden woensdagavond ook op tijdens de juryfinale.

De uitslag vanavond is gebaseerd op 50% jury en 50% televoting. De jury keek gisteravond al mee en bepaalde aan de hand daarvan de stemmen. Het tv-publiek uit de achttien deelnemende landen, samen met die van Duitsland, Frankrijk en Italië stemt vanavond.

Startvolgorde 2e halve finale:
01. Noorwegen: Alexander Rybak – That’s how you write a song
02. Roemenië: The Humans – Goodbye
03. Servië: Sanja Ilic & Balkanika – Nova deca
04. San-Marino:Jessika ft. Jenifer Brening – Who we are
05. Denemarken: Rasmussen – Higher Ground
06. Rusland: Yulia Samoylova – I won’t break
07. Moldavië: DoReDos – My lucky day
08. NEDERLAND: Waylon – Outlaw in ‘Em
09. Australië: Jessica Mauboy – We Got Love
10. Georgië: Iriao – For you
11. Polen: Gromee feat. Lukas Meijer – Light Me Up
12. Malta: Christabelle Borg – Taboo
13. Hongarije: AWS – Viszlát nyár
14. Letland: Laura Rizzotto -Funny Girl
15. Zweden: Benjamin Ingrosso – Dance you off
16. Montenegro:Vanja Radovanovic – Inje
17. Slovenië: Lea Sirk – Hvala, ne!
18. Oekraïne: Melovin – Under The Ladder

Na afloop vindt de persconferentie plaats waar de tien kandidaten hun startdeel zullen loten. In de loop van de nacht wordt dan de definitieve startvolgorde bekend.

123 reacties op “21u: Tweede halve finale Eurovisie Songfestival

 1. 51
  Sven says:

  Ik hoop echt dat NL door gaat (dat kijkt zaterdag toch een stuk leuker). Maar ik vind het echt zo een k*t nummer, wat een takkeherrie. En dan kan iedereen wel zeggen dat hij zo een professional is. No way. Als je in staat bent om iedereen tegen je in het harnas te jagen, ben je een arrogante zak en geen pro. Ik kan me echt zo goed voorstellen dat Ilse hem volledig uitkotste.

  • 51.1
   Hans says:

   Het hoeft je smaak niet te zijn, maar dat wil niet zeggen dat het slecht is. En oordelen over conflicten waar we het fijne niet van weten is vrij voorbarig en volstrekt onnodig.

 2. 52
  Marco says:

  Ja dat ging om uitsluitend om projekt Ilse $$$$$$$$$$ (lees Common Linnets) en Waylon mocht bij haar in loondienst terwijl hij ook verplichtingen had tegenover zijn crew enz , niets dan lof voor Waylon en ik kijk door dat vrolijke Twentse accent en lachje van Mw. de Lange allang heellang heen, hoe heet dat ook alweer volle zak, zakken vol, zakkenvuller……

  Sven:
  Ik hoop echt dat NL door gaat (dat kijkt zaterdag toch een stuk leuker). Maar ik vind het echt zo een k*t nummer, wat een takkeherrie. En dan kan iedereen wel zeggen dat hij zo een professional is. No way. Als je in staat bent om iedereen tegen je in het harnas te jagen, ben je een arrogante zak en geen pro. Ik kan me echt zo goed voorstellen dat Ilse hem volledig uitkotste.

  • 52.1
   RobFinland says:

   Het zou sportief zijn als ze Waylon succes wenst, dezer dagen krijgt zij ook gratis promotie mbt The Common Linnets………

 3. 53
  Marcel says:

  Tweede halve finale is een stuk minder wat mij betreft en ik kom nauwelijks aan de tien. Heb er ook niets tussen zitten met een wow-factor. Is ook wel eens lekker kijken als het je niet uitmaakt wie er doorgaan.

  • 53.1
   Wim1970 says:

   Ik wel, Moldavië. Daar heb ik echt een wow-gevoel bij, ook bij Denemarken, Oekraïne, Hongarije en Nederland. Bij Rusland ook; wow, wat slecht!.

 4. 54
  Nordman says:

  Geen last van zenuwen, heb er wel vertrouwen in. Mocht het toch mis gaan dan is het een kwestie van smaak geweest en/of de act die niet begrepen werd. Ben blij dat we in ieder geval niet op safe hebben gespeeld. Maar goed, vanavond tijdens het bekend maken van de finalisten nemen de zenuwen het toch wel over.

 5. 55
  Wim1970 says:

  Hans:
  Inderdaad, die zogenaamde sterke semi had ook een paar slecht gezongen flutnummers die wel doorgingen. Al zijn er mensen die Cyprus en Israel de kanshebbers van dit jaar vinden. ;-)
  Salvador Sobral heeft gelijk: het leek de vorige jaren even meer om echte muziek te gaan, maar we zijn terug bij de shownummers…

  Als mensen hierop stemmen, zal dit wel blijven. Er is toch behoefte aan die soort nummers.

 6. 56
  Starkoo says:

  Marco:
  Ja dat ging om uitsluitend om projekt Ilse $$$$$$$$$$ (lees Common Linnets) en Waylon mocht bij haar in loondienstterwijl hij ook verplichtingen hadtegenover zijn crew enz , niets dan lof voor Waylon en ik kijk door dat vrolijke Twentse accent en lachje van Mw. de Lange allang heellang heen, hoe heet dat ook alweer volle zak, zakken vol, zakkenvuller……

  Niks herrie was het lied in de tijd van the Dukes of Hazard gemaakt had die zeker in de serie gezeten, maar goed in Amerika zou Waylon dik winnen!

 7. 57
  Hans P. says:

  RobFinland:
  Erg benieuwd hoeveel landen Waylon’s nummer vanavond gaan downloaden…………

  Hoe doet een land dat, iets downloaden?

 8. 58
  Nordman says:

  Veel kijk plezier allemaal, fingers crossed (of niet als je er niet achter staat :P)

 9. 59
  Bart says:

  Nico en Sanne.:
  Dat dachten wij ook van Belgie, dit was ook kwaliteit !!

  Ik vond België helemaal niet goed tijdens de 2e finale, alhoewel ik t lied wel goed vind. Ze had geen uitstraling, geen act en die jurk was vreselijk.

 10. 60
  Bart says:

  Bart:

  Ik bedoel natuurlijk eerste halve finale :-)

 11. 61
  Nordman says:

  Wat een slechte semi, als Nederland niet door is? NL vond ik één van de beste, misschien wel de beste, sowieso vocaal! Het moet lukken jongens :)

 12. 62
  Nordman says:

  JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA verdomme mn hart

Reageren niet meer mogelijk.