Barbara Dex Award voor VJR-Macedonië

VJR-Macedonië heeft dit jaar de Barbara Dex Award, de prijs voor de slechtst geklede deelnemer aan het Eurovisie Songfestival, in de wacht gesleept. De band Eye Cue kreeg via de online verkiezing via songfestival.be de meeste stemmen. De tweede plaats was voor Australië, België werd 3e, Montenegro 4e en Israël 5e.

Macedonië heeft de winst vooral te danken aan zangeres Marija Ivanovska die opviel dankzij haar felroze jasje dat ze achterstevoren droeg. Ook haar strakke short en topje waren opvallend te noemen. Eye Cue wist met het lied Lost and found niet door te dringen tot de finale van het Eurovisie Songfestival. Macedonië eindigde als achttiende in de eerste halve finale.

Het is de tweede keer dat Macedonië de Barbara Dex Award wint. In 2005 was zanger Martin Vučić de ‘gelukkige’. Na Macedonië kregen Jessica Mauboy uit Australië en de Belgische Sennek de meeste stemmen.

De Barbara Dex Award wordt sinds 1997 uitgereikt en is vernoemd naar de zangeres die in 1993 namens België meedeed. Ze viel toen vooral op dankzij haar zelfontworpen jurk. Nederland mocht de prijs in 2015 in ontvangst nemen. Trijntje Oosterhuis verscheen toen in een broekpak dat werd vergeleken met een parachute. (foto: eurovision.tv)

10 reacties op “Barbara Dex Award voor VJR-Macedonië

 1. 1
  gj says:

  Soms vraag ik me echt af wat er door mensen hun hoofd heengaat wanneer ze een outfit uitkiezen. Macedonië was de gedoodverfde winnaar dit jaar van deze prijs. Het is wellicht het mode dieptepunt in 63 edities. Ze mogen de prijs vernoemen naar Marija vanaf dit jaar.

 2. 2
  Johan says:

  Ze hebben hem dik verdient

 3. 3
  JoeyW says:

  Is er ook een award voor de best geklede artiest?

 4. 4
  Nordman says:

  Wat die zangeres van Eye Cue droeg kon echt niet. Ik wist niet wat ik zag. Vooral dat tweede outfitje was spuuglelijk. Een vrouw met smaak draagt zoiets niet!!

 5. 5
  peter31 says:

  Ik vond het zo’n leuk nummer! Maar dan die outfit, ik kwam niet meer bij van het lachen. Dik verdiend dus!

 6. 6
  Leendert Jan says:

  Altijd grappig, en het is haar inderdaad gegund. Bij de mannen vond ik Montenegro met afstand de slechtst geklede, wat een verschrikkelijk pak had hij aan.

 7. 7
  Toine says:

  Vond Sennek anders ook best een lelijke jurk dragen. Mijn hemel zeg….

 8. 8
  Ian Smith says:

  De bandana’s en de tweedehandsoutfits van Waylon’s dansers hadden anders ook niet misplaatst geweest in deze competitie. En dat vestje met tijgermotiefje? Ik zou het nog niet als tv-deken willen gebruiken.

 9. 9
  hein says:

  Idd dat enge campjasje van Waylon was mijn no1

 10. 10
  GerardMartin says:

  Hun onderbroeken waren ook niet om aan te zien…

Reageren niet meer mogelijk.