Jürgen Marcus op 69-jarige leeftijd overleden

Jürgen Marcus is vlak voor zijn zeventigste verjaardag overleden. De schlagerzanger stierf half mei in München, liet zijn partner en manager dinsdag weten aan het Duitse persagentschap DPA. Marcus nam in 1975 -zonder succes- deel aan de Duitse finale met Ein Lied zieht hinaus in die Welt. Een jaar later waagde hij zijn kans voor Luxemburg op het Eurovisie Songfestival met het lied Pour ceux qui s’aiment werd hij 14e in Den Haag.

Marcus, op 6 juni 1948 geboren als Jürgen Beumer, scoorde in Nederland hits als Ein Festival Der Liebe en Eine Neue Liebe Ist Wie Ein Neues Leben. “Met bezwaard hart laat ik weten dat Jürgen Marcus zijn strijd tegen de chronische longziekte COPD heeft verloren”, verklaarde Marcus’ partner en manager Nikolaus Fischer. De schlagerzanger leed sinds 2002 aan COPD. Vorig jaar april maakte Marcus bekend nooit meer op te treden wegens zijn gezondheidsproblemen.

12 reacties op “Jürgen Marcus op 69-jarige leeftijd overleden

 1. 1
  Br@m says:

  Wat een vreselijk nieuws. Ik was in de jaren ’70 een groot fan van hem en kocht al zijn singles. Jammer trouwens dat “Chansons pour ceux qui s’aiment” nooit op CD is uitgebracht; wel de duitse versie “Der Tingler singt für euch alle”.

 2. 2
  Tippy2 says:

  Ja vreselijk nieuws, charmante vent vond ik het altijd

 3. 3
  B.NL says:

  Een fantastische zanger, heel veel plezier gehad met vrienden van zijn muziek, veel meegezongen.
  Ooit een keer mogen ontmoeten in Lexmond, waar toen de fanclub thuis basis had. Het was een idool voor velen.
  en ook zijn deelname aan het Songfestival vond ik geweldig. en ook zijn Nederlandse nummers voor die tijd, gewoon leuk. zijn muziek leeft voort……..we zullen hem daarom ook nooit vergeten.
  Bedankt Jurgen, voor alle je mooie momenten en muziek, Een wereldster uit de jaren 70, is niet meer.

  R.I.P Jurgen Marcus XXXX

 4. 4
  Ria NL says:

  Wat een triest bericht. Ik heb Jurgen Marcus altijd een sympathieke zanger gevonden en hij heeft vele mooie liedjes gemaakt.. Veel sterkte voor zijn partner en familieleden toegewenst.

 5. 5
  Sake says:

  Ein Festival Der Liebe, prachtig. R.I.P.

 6. 6
  RobbieR says:

  RIP
  Hij had ook zo’n mooie stem.
  Ik vind zijn bijdrage voor Luxemburg, ook prachtig.
  En festival der liebe is een evergreen.

 7. 7
  Br@m says:

  Gelukkig zijn in Duitsland veel DVDboxen uitgebracht van allerlei showprogramma’s zoals bv. de ZDF Hitparade en Disco waarop Jürgen en ook andere inmiddels overleden sterren zoals Udo Jürgens, Chris Roberts, Andrea Jürgens, Günther Gabriel, Bernd Clüver etc. nog veelvuldig te bewonderen zijn. Met name het ZDF heeft veel van dit soort boxen op de markt gebracht.

 8. 8
  Marina says:

  Jürgen Marcus had een geweldige uitstraling maar bovendien een wonderbare krachtige stem en het moet gezegd, een knappe sympathieke zanger.Kon ook heel goed live zingen.Kreeg de bijnaam “Der Strahler “door Dieter Thomas Heck omwille van zijn stralende glimlach.Wie heeft niet meegezongen met “Eine neue Liebe ist wie ein neues Leben “?
  Als meisje van 15 was ik stiekem verliefd op hem in de 70 jaren, hij bereikte in die tijd een miljoenenpubliek.Hij had in 1975 ook een eigen tv show =”Einer für Millionen ”
  Zeer droevig dat hij overleden Is, hij moet een lange lijdensweg gehad hebben door zijn longziekte. Mijn oprechte deelneming aan partner en familie. Ik had hem meer levensjaren gegund vol geluk en gezondheid, maar het heeft niet mogen zijn.Ook heel moedig van hem dat hij zich durfde outen als homo.Jammer ook dat er nog steeds mensen zijn die daar bekrompen op reageren in deze tijd. Rust zacht, lieve Jürgen. Vaarwel Maestro 😢❤

 9. 9
  Marianne Haverkamp-Timmer says:

  Heel triest nieuws! Ik lees het nu pas!
  Jurgen was in de jaren 70 mijn grote idool. Mijn ouders kochten op mijn verzoek ook zijn LP’s.
  En net als vele meisjes in die tijd verliefd op hem.
  Veel sterkte voor zijn partner en familie!
  Rust in vrede!

 10. 10
  Ina Zwartveld says:

  vind zijn muziek nog steeds geweldig. Ben ook een aantal keren bij een optreden geweest. Wens zijn
  partner en verdere familie heel veel sterkte. Lieve Jurgen rust zacht

 11. 11
  Br@m says:

  In Duitsland verschijnt morgen een CD/DVD van Jürgen Marcus onder de titel: “Das Beste – Gedenk-Edition”. De CD bevat 20 nummers waaronder al zijn hits + wat extra nummers en de DVD 15 hits.

Reageren niet meer mogelijk.