Lissabon live: Cyprus/ Noorwegen/ Roemenië

19. Cyprus: Eleni Foureira – Fuego
Na de ingetogen ballad uit Ierland sluit Eleni Foureira de eerste halve finale af. Het contrast tussen beide inzendingen kan zeker in haar voordeel werken. Ze brengt haar inzending “Fuego” met veel passie en charisma. Daarnaast heeft haar choreografe goed gelet op Beyoncé. Hoewel het vocaal nog wel wat te wensen over laat, lijkt Eleni wel een zekere finalist.


SEMI 2
01. Noorwegen: Alexander Rybak – That’s how you write a song
Er lijken steeds meer mensen te geloven in een overwinning voor Noorwegen. Het lied “That’s how you write a song” is inmiddels gestegen naar de tweede plaats bij de bookmakers. Alexander weet ook vandaag weer een goed optreden af te leveren. Zijn uitvoering ziet er energiek uit en de interactie met zijn vier achtergrondzangers is prima. Aangezien het lied erg makkelijk in het gehoor ligt zien we Alexander volgens ons zeker terug in de finale op 12 mei.

02. Roemenië: The Humans – Goodbye
De Roemeense inzending werd vooraf niet gezien als een mogelijke finale kandidaat. De zangeres van de groep The Humans weet in Lissabon te overtuigen met prima vocalen. Tevens weet ze de camera goed te bespelen. Roemenië wist zich altijd te kwalificeren voor de finale. Dit jaar lijkt dat ook geen uitzondering te worden.

22 reacties op “Lissabon live: Cyprus/ Noorwegen/ Roemenië

 1. 1
  Dirk says:

  GO CYPRUS!!!! Wat een HEERLIJK nummer is dat toch!

  OFF TOPIC: Nederland inmiddels 23ste(!!!!!!) bij de bookmakers!

  • 1.1
   Br@m says:

   Daar staat hij al vanaf zijn eerste rehearsal. Nog een wonder dat hij in de tussenliggende tijd niet verder is gekelderd.

   • 1.1.1
    Dirk says:

    Kan niet wachten om morgen zijn 30 Seconds of “Fame” te zien.

   • 1.1.2
    Marc says:

    Waylon maakt zich er zelf geheel niet druk om en roept nog steeds dat het allemaal goed gaat komen. Kijk dus reikhalzend uit naar de registratiebeelden morgen! Als hij dan niet gaat stijgen moet ie wel met een heel goed verhaal komen om in NL zijn geloofwaardigheid te behouden!

 2. 2
  Br@m says:

  Wat een heerlijk nummer is dat Fuego en wat brengt Eleni het goed; zekere finaliste en daar op naar de top 10.

 3. 3
  Tippy2 says:

  Marc:
  Waylon maakt zich er zelf geheel niet druk om en roept nog steeds dat het allemaal goed gaat komen. Kijk dus reikhalzend uit naar de registratiebeelden morgen! Als hij dan niet gaat stijgen moet ie wel met een heel goed verhaal komen om in NL zijn geloofwaardigheid te behouden!

  Ozin, zolang je creatief en talentvol bent kan/mag niemand je iets verwijten, Al wordt Waylon laatste, so what, hij is zijn tijd blijkbaar ver vooruit…

  • 3.1
   Dirk says:

   Hij zal zijn tijd best vooruit zijn…..maar ging hij niet om te WINNEN? Dan kan je nog zo vooruitstrevend zijn, maar als je niet snapt hoe je act overkomt op camera voor het “grote publiek”, dan mag je hem best e.e.a. verwijten.

   • 3.1.1
    robbert-rotterdam says:

    Ja, het is ook nog eens een wedstrijd. Dan hoor je ook te kunnen inschatten wat voor effect je optreden heeft en of dat strookt met je kansen om hoog te eindigen. Ik oordeel morgen definitief.

 4. 4
  Michael says:

  Dan klagen mensen dat Waylon te Amerikaans is… Cyprus is een kloon van Beyoncé, jammer dat de zang niet goed is en het nummer een niemendalletje anders had ik er zo op gestemd!

  • 4.1
   Dirk says:

   Maar……je vindt het een kloon, ze zingt niet goed en het lied vind je dus ook niks……even voor mijn beeldvorming; wanneer had je er dan wél op gestemd???????

   • 4.1.1
    Hans says:

    Nooit. Het is namelijk verschrikkelijk nep, maar daar kijken vooral songfestivalfans dol op te zijn. Wordt hopelijk afgestraft in halve finale.

 5. 5
  Michael says:

  Als ik het een leuk lied vind en haar prachtig zal vinden zingen, maar helaas. Aan de act ligt het zeker niet, want dat is gewoon een 1 op 1 kopie van Beyoncé. Maar tsjah er ontbreekt wat bij Eleni wat Beyoncé wel kan als de beste zingen

 6. 6
  Marc says:

  Ik blijf dat nr van Noorwegen vreselijk kinderachtig vinden, hoe goed hij het ook weet te brengen. Zou voor mij een teleurstelling zijn als dit de winnaar 2018 wordt. Ik geloof nog steeds in Frankrijk op 1, en Bulgarije/Estland als goede 2e/3e! Mogen Noorwegen en Israel de top 5aanvullen.

  • 6.1
   kippetje says:

   we zullen moeten afwachten of Frankrijk wel indruk kan maken op het podium, en daar zijn ze meestal niet zo’n helden in hé. ik denk dat bookmakers wanhopig zoeken naar een favoriet die het eigenlijk niet echt is.
   Persoonlijk vind ik het lied ook niet sterk genoeg, en ze herhaalt mercy te vaak waardoor het wat zeurderig wordt.

 7. 7
  Dirk says:

  Noorwegen is dus een typisch voorbeeld van hoe een kutnummer door staging en charisma kan worden opgeklooid tot een mogelijke kanshebber. Verdient ook respect.

 8. 8
  Nordman says:

  Cyprus gives me life! Damn, wat een trashy lied, maar verdomme, als je zo performt, moet je hoog eindigen. Dit gaat ver komen en dat verdient ze!

  Noorwegen, ja stiekem leuk, maar hoeft van mij niet te winnen.

 9. 9
  Tippy2 says:

  Noorwegen is toch echt te goedkoop om te winnen? Zo makkelijk met dat plastieke smoeltje van hem, irriteert mateloos. Met het Franse nummer heb ik niets en ook Israel kan mij niet bekoren. Wat is er dit jaar toch aan de hand?
  Dit blijft mijn top 3
  1 Nederland
  2 Portugal
  3 Bulgarije

 10. 10
  Ria NL says:

  Ook deze 3 optredens zien er prima uit qua beeld en geluid, maar met de liedjes van Cyprus en Noorwegen heb ik niet zoveel. Roemenië spreekt me iets meer aan.

 11. 11
  Br@m says:

  Deze drie gaan allemaal naar de finale; stuk voor stuk prima bijdrages.

 12. 12
  GerardMartin says:

  Noorwegen vind ik erg aanstekelijk, die andere twee eerder afstotend.

Reageren niet meer mogelijk.