Lissabon live: Cyprus op pole position voor winst

Dit vind je misschien ook leuk...

88 reacties

 1. johan e schreef:

  Ik denk dat het spannend gaat worden , met nu nog geen overduidelijke winnaar

 2. jos ( Alkmaar ) schreef:

  ben al blij als waylon in de top10 komt vanavond.

 3. Roy schreef:

  Koos van SBS6, had in de wandelgangen gehoord dat waylon 6e was geworden in de 2e halve finale.
  Als dat zo is dan klopt de voorspelling denk ik wel dat Nederland rond de 19e gaat eindigen in de finale.

  • Wim1970 schreef:

   Koos Werkeloos?

  • Thomas schreef:

   Waar heb je dat vandaan en hoe kan hij dat nou weten? Maar stel dat het idd waar is hoeft dat echt nog niet per se iets te zeggen. Anouk werd ook 6e in de halve finale, maar werd 9e

   • Roy schreef:

    Donderdag zei hij dat tegen Jan Smit toen hij hem na de uitzending interviewde in shownieuws.

  • Esmee schreef:

   Ja ik heb ook een gerucht gelezen van een kennis van een kennis die iemand kende bij de juries, en die zou hebben gezegd dat Waylon 2e was geworden in de halve finale. :-) En dat zou ik me goed kunnen voorstellen. Want je houdt ervan of je houdt er niet van, maar kwaliteit laat zich niet ondersneeuwen.

 4. Bjorn schreef:

  Ik word een beetje moe van die Nederlandse artiesten die het commentaar gaan leveren over de liedjes. Romy Monteiro zei donderdag bij RTL late night dat zij Jessica van Australië goed vond zingen. Zat zij naar de cd te luisteren? Jessica vloog echt een aantal keren uit de bocht donderdag. Dan hebben we Jan Smit die niet begrijpt dat Hongarije door ging en vond dat de Russische zangeres best goed gezongen heeft. Want het is moeilijk om verlamd te zijn en dan ook nog zittend te moeten zingen. Als je kan zingen kan je ook zittend zingen, maar hier komt dus duidelijk naar voren dat Jan Smit zelf helemaal niet zo goed kan zingen. Dan vinden ze dat Waylon bij de eerste vijf hoort te eindigen omdat hij zo goed zingt. Die mensen snappen het niet, het is een SONGFESTIVAL en geen SINGFESTIVAL. Anders zou de strijd vanavond tussen Estland en Nederland zijn gaan. En muziek wat wij in Nederland te gek vinden, kunnen ze in andere landen verschrikkelijk vinden. Dus roep niet gelijk dat andere landen geen smaak hebben, wellicht is het andersom. Het wordt in ieder geval een spannende avond, want een echte winnaar zit er niet bij en aan de bookmakers heb je ook niet veel. Tot een paar dagen terug lagen de kaarten geheel anders. Ik wens iedereen veel kijk en luister plezier toe vanavond!!

 5. Sanne schreef:

  Sorry maar Waylon gaat echt niet winnen. Die gedachte kunnen enkele dromers echt wel loslaten. En we hebben dus ook de 2de halve finale echt niet gewonnen.

  Het is goed om te dromen maar laten we aub wel realistisch blijven!

  Middenmoot. Meer zit er niet in. Ik ken iemand die nu in Portugal zit en het optreden van Waylon voor de jury heeft kunnen volgen. T.o.v. van veel landen was de zang goed want een groot deel zingt gewoon knettervals, maar in vergelijking met de halve finale was het een stuk minder. Blijkbaar toch te veel gefeest na het behalen van de finale. Jammer want juist van de juryleden is Waylon de punten nodig. Wederom gemiste kans want hij kan zoveel beter.

 6. Martijn schreef:

  Wim1970:
  Edsilia werd 4e in 1998.

  Imaani, Dave Benton, Jade Ewen en András Kállay-Saunders hebben het ook niet beroerd gedaan.

 7. ankie1962 schreef:

  Voor mij is hij de nummer 1 en dat blijft hij, Cyprus 2

 8. Ltk schreef:

  Hoe kan Duitsland favoriet zijn? Leuk nummer hoor, maar zeker geen winnaar.

  En Litouwen? Hoe staan die zo hoog? Het nummer is mooi, maar die vrouw kan echt totaal niet zingen.

  Van mij mag Cyprus, Israël of Tsjechië winnen. Het zal in elk geval spannender worden dan vorig jaar. Alles ligt heel dicht bij elkaar…

 9. Sandert schreef:

  Ik merk dat slechts weinig mensen vertrouwen hebben in een overwinning voor Waylon, maar die opmerkingen van “Met top 15 mogen we al zeer tevreden zijn” slaan eigenlijk nergens op. Tenminste, ikzelf ga NIET tevreden zijn met een 15de of 12de plaats, en ook niet met een 7de. Hoe lang wachten we al op een Nederlandse zege? 43 jaar! Ik ben gewoon teleurgesteld als het er dit jaar wéér niet in zit.

  • dick schreef:

   Dat vind ik al jaren! Uitgangspunt moet zijn: winnen. Wat heeft het anders voor zin om aan een wedstrijd mee te doen? Prima dat men voor kwaliteit goede zang of onderscheidend gaat maar dat wordt in geval van nederland door verschillende factoren weer om zeep geholpen. Ogene prima zang met een matig nummer… Trijntje idem en een vreselijke staging. Douwe Bob best ok maar niet geweldig. Anouk onderscheidend maar onbegrepen. En dan nu Waylon prima zang en goed nummer, maar ja…. laat ik er maar niks meer over zeggen. Veel plezier allen vanavond!

 10. Jan schreef:

  Natuurlijk wil je winnen, maar we moeten ook realistisch zijn. Nu schreeuwen we gaan winnen, daarmee zet je je alleen maar voor gek.

  Dat hadden we kunnen doen als we bij de bookmakers in ieder geval in de top 10 staan.

  Niet nu..

  Maar goed, noem mij negatief, prima!
  In tegenstelling tot jullie heb ik ook een prima avond als we niet winnen.
  Naast Nederland zijn er genoeg leuke andere nummers. Of zijn jullie gelijk zo chauvinistisch dat de rest niks is?!

  Lijkt me niet, dus lekker genieten vanavond!