Nederland zette Duitsland op 1 in finale

De Nederlandse twaalven gingen in de finale naar Duitsland. De vakjury bestaande uit Sharon den Adel, Lesley van der Aa, Rob Ester, Rick Vol en Arno Krabman zetten Duitsland op plek 1. Oostenrijk kwam op plek 2 en Zweden op de derde plaats. Daarna kwamen Litouwen, Cyprus, Israël, Estland, Noorwegen, Portugal en Slovenië. Ook de televoters gingen voor de Duitse inzending. Winnaar Israël kreeg tien punten. Denemarken, Italië, Tsjechië, Cyprus, Ierland, Oostenrijk, Hongarije en Noorwegen maakte de top 10 vol in de Nederlandse televoting

In de halve finale zette de Nederlandse jury Zweden op 1, Noorwegen op 2 en Slovenië eindigde als 3e. Verder waren er punten voor Letland, Oekraïne, Polen, Australië, Moldavië, Roemenië en Malta kreeg ook nog één punt. De Nederlandse televoters gingen voor Denemarken met Noorwegen op 2 en Hongarije op 3. Moldavië, Zweden, Polen, Australië, Slovenië, Oekraïne en Servië ontvingen de overige punten.

10 reacties op “Nederland zette Duitsland op 1 in finale

 1. 1
  Wessel says:

  De Ed-Sheeran-copycat op 1, dan was originaliteit niet echt een criteria dus.

 2. 2
  Ltk says:

  Tja, als je niet op België kan stemmen, dan maar op het andere buurland

 3. 3
  dick says:

  Ook de Nederlandse jurie zette hoog in op Zweden: zeer bedenkelijk!!!! Dat de Sheeran kopie het zo goed deed dat snap ik ergens wel want het werd goed gebracht, maar het was een 1 op 1 kopie en compleet bij elkaar gejat, maar dat gold wat mij betreft wel voor meer bijdrages die hoog eindigden (Cyprus:-)….).

 4. 4
  Gert-Jan says:

  Met uitzondering van Hongarije (4 pt) heeft het televotend publiek in Oost-Europa ZERO POINTS aan Waylon gegeven. Logisch want countryrock is daar niet populair. Had men van te voren kunnen weten maar de koppige domheid van de zanger was groter dan de wil om te winnen.

 5. 5
  riccardo says:

  Zowel bij de NL jury als televote Duitsland op 1. Misschien volgend jaar wij zelf ook eens een redelijk goeie kopieermachine verzinnen om in de top 10 te eindigen?

  • 5.1
   Wim1970 & Peter says:

   Komt omdat Duitsland een buurland is, daarom goed gedaan in Nederland.

   • 5.1.1
    riccardo says:

    Hij werd 4e. Dus niet alleen punten bij ons vandaan. Dat buurlanden ‘het’ sneller van elkaar ‘voelen’, niet whatever btw, is ook logisch.
    Mijn punt is meer dat wij misschien soms te moeilijk denken over wat een geschikte inzending kan zijn. Goed geïnspireerde ‘kopietjes’, het werkt, vaak wel.

  • 5.2
   robbert-rotterdam says:

   Het is moeilijk om niet te kopiëren, bewust of onbewust. Bijna alles wat we zien is al een keer gedaan.
   Israël had duidelijk wat oorspronkelijks en Waylon ook , tenminste in Europa.
   Origineel kan zijn vruchten afwerpen, mits de act een geheel vormt met het lied.
   Duitsland was een duidelijke kopie van het Sheeran-concept, maar wel goed gedaan.

 6. 6
  hein says:

  Super nummer van Duitsland

Reageren niet meer mogelijk.