Heeft Malta in 2019 wel de X Factor?

Malta zegt voor 2019 het vertrouwde Malta Eurovision Song Contest vaarwel en kiest de kandidaat voor het songfestival via de eerste lokale versie van X Factor. Vanaf oktober is op de publieke zender TVM het programma te zien waarvan de winnaar ook de Maltese kandidaat voor het Eurovisie Songfestival 2019 wordt. Hoe vervolgens het bijbehorende lied wordt geselecteerd is nog niet bekend.

Helemaal nieuw is X Factor niet voor de tv-kijkers op Malta. De Britse versie werd al uitgezonden. Een lokale versie was er tot nu toe echter niet. Voor Malta is er sinds de tweede plek in 2005 weinig succes weggelegd. De Maltese inzendingen haalde de finale niet of eindigden onderin in de finale. Alleen Gianluca Bezzina wist in 2013 een top10-klassering te behalen. De laatste twee jaar miste Malta de finale.

8 reacties op “Heeft Malta in 2019 wel de X Factor?

 1. 1
  Kenny says:

  Verandering kan geen kwaad. Misschien dat ze via de X factor wel de juiste kandidaat kiezen. Nederland heeft via de Voice of Holland geen succes geboekt op het songfestival. Ik heb geen idee of Malta dat wel succes hiermee maakt.

  • 1.1
   Peter says:

   ??? Het is nog niet zo geweest dat winnaar van The Voice direct dat jaar naar het ESF ging, maar pas daarna. In Nederland is de winnaar van een talentenjacht nog nooit gekoppeld aan het ESF.

   • 1.1.1
    Kenny says:

    Oh ik dacht dat. Maar ja ik kijk het songfestival sinds 2013 ;D

 2. 2
  Marko says:

  Wat dacht je van O’Gene?

  • 2.1
   Peter says:

   Die is niet na de winst van The Voice naar het ESF gegaan. Nederland heeft nog nooit een talentenjacht gebruikt en de winnaar daarvan uitgezonden voor het festival, zoals Spanje dat wel doet met OT en nu Malt met X-factor.

   • 2.1.1
    dick says:

    Ben er ook helemaal geen voorstander van, gevaar is dat iemand zich volledig in laat pakken door een producent / begeleiding en totaal verdwaald raakt in het circus van het ESF. NIET DOEN

 3. 3
  GerardMartin says:

  Op Chiara na heeft geen enkele Maltese inzending mij ooit kunnen bekoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *