‘Winnend Israëlisch lied plagiaat’

You may also like...

36 reacties

 1. Kenny schreef:

  Het blijft een verschrikkelijk nummer.

  • marga schreef:

   inderdaad vreselijk nummer en een megaflop net als vroegere winnaars geen grote hit en nooit op de radio te horen

 2. Peter schreef:

  Tja vond het ook allemaal al erg lang duren voor de stad bekend werd gemaakt alsmede de data wanneer het festival gehouden gaat worden, meestal is dat veel sneller bekend.

 3. gj schreef:

  Die vreselijke foto opnieuw haha. Ik kan daarmee geen enkele inhoud serieus nemen.

 4. Hennie schreef:

  Kon dit niet voor het festival bedacht worden. Dan zaten we ook niet opgescheept met dit nummer.
  Je begrijpt dat ik dit nummer nog steeds niet kan waarderen.

 5. hein schreef:

  En dat mens met haar zielige gedoe….vreet maar door zo te zien…takelt zichzelf toe met make.up en kleding….zingt niet maar tokt.
  Snap waarom ze nog steeds gepest word….naar nummer….naar mens…allemaal negatieve schreeuweige aandacht.

  • @lbert schreef:

   Wat een klote reactie, als zij zich zelf wil zijn is dat nooit een reden om te pesten en al helemaal kul om te zeggen snap dat ze word gepest, hoe oud ben je 6 jaar ?

 6. MarkusRotterdam schreef:

  Ik zou haast denken dat de hele voting plagiaat was; ik heb de afgelopen jaren een hoop negatieve reacties op een (winnend) lied gehoord, maar deze editie slaat alles. Ook op buitenlandse sites zie je weinig positiefs, alleen dat dat er bejubeld wordt dat ze “divers” is , en staat voor hoop en positiviteit en al dat soort populaire doch nietszeggende kreten. Daar mag je volgens mij geen ESF mee winnen. Hoe kan het dan dat er zoveel mensen voor gebeld hebben, laat staan hoe dit hoog bij de juries is gekomen.

  En plagiaat? pfff dat wordt ook met grote regelmaat gezegd, dat kan ik dan weer niet al te serieus nemen. Maar als ze/het om één of andere reden toch gediskwalificeerd mocht worden, zou ik er geen traan om laten.

 7. ricardo schreef:

  Ach de eigenlijke winnaar is Duitsland staat in vele buitenlandse charts en is heeft de meeste airplay,weg met het domme kippenlied.

  • Tippy2 schreef:

   Onzin, staat alleen in NL en Duitsland in de charts

   • Kenny schreef:

    Dat is al een reden genoeg om Duitsland als winnaar te zien en niet het kippen lied ;)

   • ricardo schreef:

    geen onzin het domme kippenlied is nergens te horen en Duitsland heeft de meeste airplay

 8. gj schreef:

  Het had totaal geen hitpotentie, en om die reden zag ik het ook niet winnen. Het won maar een hit werd het niet.

  • Wim48 schreef:

   Gelukkig was Portugal wel een hit vorig jaar en Oekraïne het jaar daarvoor.

   • @lbert schreef:

    Haha. Grapje zeker !!

   • Wim48 schreef:

    Grapje ja. Het is al lang niet meer zo dat een winnend lied een hit wordt of dat het überhaupt op de radio gedraaid wordt.

 9. Sake schreef:

  Europa heeft hier op gestemd, dus………

 10. Br@m schreef:

  DE 3DVD van het ESF van dit jaar scoort wel heel goed. In de DVD muziekchart top 30 kwam die vorige week binnen op nr. 1 en handhaaft zich daar deze week. Prima resultaat!

 11. Hans P. schreef:

  “De overeenkomsten zouden in het ritme en niet in de melodie of de tekst van de twee nummers zitten.”

  Tja, zoek de definitie van plagiaat in de muziek maar eens op, dan weet je dat dit een kansloze beschuldiging is. Plagiaat kan alleen in de melodie zitten (en in theorie ook in de tekst, maar dan alleen wanneer alle woorden exact gelijk zijn). Het zijn, zoals de meeste popliedjes, liedjes in een vierkwartsmaat, uiteindelijk hebben die allemaal hetzelfde ritme…

 12. dick schreef:

  Wat een non nieuws zeg…. plagiaat is altijd bijzonder lastig aan te tonen en nog lastiger om daar een rechtzaak of claim over binnen te halen. Ik blijf het een laten weten maar zeggen “bijzonder” nummer vinden waar ik om heel andere redenen moeite mee heb zoals die computer loops enz. Verder valt me op dat je alleen af en toe de Duitse bijdrage voorbij hoort komen op de radio (wat overigens ook op zijn minst ergens op lijkt – Sheeran). Kennelijk zit het publiek niet echt te wachten op het ESF en al helemaal niet op de winnares dit jaar…. het ESF lijkt ingehaald te worden door de sterk veranderende muziekindustrie en ik vraag me af hoe houdbaar de formule nog blijft op deze manier….

  • Wim48 schreef:

   Duitsland zou ook aangeklaagd worden als het gewonnen had. Cyprus ook, te veel Beyonce. Zo kun je elk lied wel beschuldigen van plagiaat. Ik herinner me ook Zweden 2011, Eric Saade (Popular). Dat was pas plagiaat, Nightflight to Venus van Boney M.

 13. GerardMartin schreef:

  De happening an sich zal het nog heel wat jaren uithouden denk ik maar qua muziek stelt het weinig tot niets voor… een uitzondering daargelaten.

 14. Hans P. schreef:

  Dat is toch niet nieuw, dat is al een jaar of 30 zo.

 15. peter35 schreef:

  sorrry hoor mensen maar dit was gewoon het winnende nummer, wat had dan moeten winnen? Duitsland? Oostenrijk ? Cyprus? Europa heeft gewoon gekozen dus niet zeuren

 16. Ricardleman schreef:

  Wat een driftig wijf is die Netta.

 17. Will Geerts schreef:

  Heel dat songfestival is toch 1 plagiaatboel. Trouwens plagiaat van 1 nummer ? Daar lacht Laura Tesoro eens goed mee: Another One Bites The Dust van Queen, Sax van Fleur East en Wishing Well van Terence Trent D’Arby in 1 nummer. Wie doet beter ?

 18. Kenny schreef:

  Het is gewoon een vreselijk liedje meer niet. ;)

 19. Bianca B schreef:

  ach wat maakt het uit het baggerkippenlied kon aan de straatstenen nog niet worden verkocht,dus de verdiensten zullen minimaal zijn,want het is nu nummer 1 slechtste winnaar ooit !!!!!!!!!!

  • potito schreef:

   . Ze is toch al in de USA op tv geweest met het kippenlied !

   • Antje schreef:

    ja iedereen wil die bagger wel even bekijken en iedereen heeft en had het over 1 van de slechtse misschien wel de slechtse winnaar ooit ,dus dat heeft ze wel bereikt.

 20. RobFinland schreef:

  Off topic: gerucht: Ilse De Lange voor 2019!