Zwitserland schrapt nationale finale

Zwitserland kiest de inzending voor 2019 via een interne selectie. De Zwitserse omroepen kozen voor een nieuw systeem mede door de slechte resultaten van de afgelopen jaren waarin keer op keer de finale niet werd gehaald. Voor 2019 werd deels gekeken naar de Duitse methode van dit jaar. Gedurende de maand september kunnen inzendingen worden ingestuurd waarna een honderdkoppig kijkerspanel en een twintigtal internationale juryleden die in eerdere jaren in de diverse nationale vakjury’s hebben plaatsgenomen beslissen wie er voor Zwitserland naar Israël afreist.

6 reacties op “Zwitserland schrapt nationale finale

 1. 1
  Br@m says:

  Misschien moeten de Zwitsers eens overwegen om Beatrice Egli naar het songfestival te sturen. Deze Zwitserse zangeres is erg populair in de Duitstalige landen met haar pop/schlager repertoire.

 2. 2
  Wim48 says:

  Zwitserland blijft ook maar doorgaan met deelnemen, tegen beter weten in.

 3. 3
  Leendert Jan says:

  Ach dat zeiden we tot 2014 ook van Oostenrijk en Nederland, en tot 2017 ook van Portugal. Wie weet wat dit de Zwitsers oplevert.

 4. 4
  gj says:

  Het geld mag de promo-machine in. Dit jaar heeft aangetoond dat als je men doet denken dat ze het een goed nummer vinden, ze het daadwerkelijk ook gaan geloven.

  Geen bescheidenheid meer, simpelweg zeggen dat je gaat winnen.

 5. 5
  dick says:

  Celine Dion alweer 30 jaar terug!!!! Daarna heben de Zwitsers het zeker de laatste jaren ronduit slecht gedaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *