42 landen op Eurovisie Songfestival 2019

Dit vind je misschien ook leuk...

11 reacties

 1. Robert schreef:

  Wat mij betreft kunnen er niet snel genoeg landen deelnemen

  • Peter schreef:

   Van mij mag ’t allemaal wel wat minder, die 3 dagen per jaar worden elk jaar langer

 2. GerardMartin schreef:

  Ik ben ook niet erg voor nog meer, het is al meer dan genoeg wat mij betreft.

 3. Dick schreef:

  Zolang de kwaliteit hoog blijft maakt het aantal landen mij niet uit. # avonden per jaar is dan prima vol te houden maar ik betrap me erop dat ik het ieder jaar als verstokte fan een steeds grotere opgave vind worden om mijn aandacht erbij te houden. Vooral die ellenlange ingestudeerde interviewtjes en grappen en grollen komen mijn strot uit. Vroeger konden we het af met 1 presentator of een duo maar het wordt steeds gekker. Ook ben ik een groot voorstander van het stellen van kwalificatie-eisen voor de big 5 want wat die de laatste jaren gemiddeld ingestuurd hebben daar heb ik echt mijn bedenkingen bij.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Dan mag jij die zgn kwalificatie-eisen op papier zetten. Lijkt me geen makkelijke opgave.

   • Dick schreef:

    Ik pretendeer niet dat ik de wijsheid in pacht heb maar ik vind gewoon dat het ene jaar het andere niet is (los van persoonlijke smaak). Sommige edities waren niet om door te komen en als je dan ziet hoe de halve finales muzikaal ingedeeld worden …. tja ik denk dat men eerst moet kijken wat er nationaal geselecteerd is en dan pas de halve finales moet samenstellen om een evenwichtige gevarieerde show neer te zetten, nu loot men al van te voren met als risico dat je (en dat is de laatste jaren regelmatig gebeurd) 1 heel sterke en een (heel)zwakke halve finale hebt. M.b.t. die eisen richting de big 5: er wordt nu gekozen voor het geld, toon durf en laat de big 5 minimaal de top 10 verplichten te halen, doen ze dat niet dan de volgende editie in de halve finale, het is me allemaal veel te vrijblijvend voor die 5.

 4. Michael Adam schreef:

  Wat een mooi aantal!! Lekker even getal, dus gelijke semis. Jammer van landen als Bulgarije, Bosnië en Slowakije.

 5. robbert-rotterdam schreef:

  Het festival hoeft wat mij betreft niet per se te groeien. Het mag zelfs compacter. 42 landen vind ik o.k.. Al die overbodige interviews in de green room mogen weg. Een deel van de artiesten krijgen zo extra reclame en anderen niet.

  • Dick schreef:

   Dat schreef ik mijn eerdere post ook (of iets van dezelfde strekking). Ben het hier dus mee eens. Tenenkrommende interviews, hysterische presentators, goedbedoelde (maar vaak mislukkende) ingestudeerde grappen en grollen… extra aandacht voor bepaalde artiesten met daardoor kans op beinvloeden van televoting. En wat te denken van de spokespersons bij de jury resultaten…. Kan allemaal veel compacter want met name een finale die meer dan 3.5 uur duurt kan toch niet in deze tijd???….

 6. tim schreef:

  tot zo ver de boycot van bepaalde landen, Zweden Ierland Ijsland, allemaal links gelul dus.

  • Bas schreef:

   Wat heeft dat nou weer met links gelul te maken? Het is de makkelijke media die dat klakkeloos overneemt als een groepering roept dat er landen niet mee doen. Heeft niks met politieke voorkeur te maken!

   Er is gewoon geen 1 media geweest die de omroepen gecontact heeft. De voorronde van Zweden en IJsland waren al in gang gezet zelfs!