Bekende namen bij Melodifestivalen 2019

Dit vind je misschien ook leuk...

17 reacties

 1. XXX schreef:

  De oude garde wil het nog een keer weten. Jan Malmsjő was in 1969 al 2e met Hej clown; Ann-Louise Hansson stond in 1962 !!!!! al in de Duitse vooronde. Volgens mij heeft ze in de jaren 60 ook Melodifestivalen gedaan. Zekfs Arvingarna is alweer meer dan 25 jaar geleden.

 2. Michael Adam schreef:

  Ik hoop op wat meer variatie in de Zweedse voorronde. Vond afgelopen editie van Melfest heel zwak.

 3. robbert-rotterdam schreef:

  Ik zal er weer met belangstelling naar kijken. Maar tot nu toe vind ik deze half-playbackshow een van de meest overgewaardeerde nationale voorrondes van heel Europa met weinig variatie.

 4. RobbieR schreef:

  Oh ja dat Is waar aan playback geen gebrek bij Melodifestivalen, ik wetet nog dat Armyof lovers playbackten. Zag er vreselijk uit.

 5. André schreef:

  Wow, playback, overwaardering en toch is Zweden met deze formule één van de meest succesvolle landen op het festival. We mochten willen dat wij zo’n goed nationaal songfestival zouden hebben!

  • Hans schreef:

   Playback?

   • Oslodutch schreef:

    Alle backing vocals staan op de band dus het is erg makkelijk om gezellig een moppie mee te zingen of het helemaal even te laten voor wat het is. Hier in Noorwegen hetzelfde en het wordt allemaal wel erg plastic. Laten we hopen dat de internationale finale live blijft al wordt het koor nu wel erg veel in de coulissen gezet.

  • Good Riddance schreef:

   Helemaal met André eens! Daar kunnen ze hier nog veel van leren.

 6. Timo schreef:

  Zweden zal wel weer kiezen voor een veilig popliedje dat goed in het gehoor ligt… Ze zullen er echt wel voor zorgen dat ze in Tel Aviv niet blijven steken in de halve finale.

 7. Leendert Jan schreef:

  Zijn Arvingarna nog in dezelfde samenstelling als toen in 1993? Verder veel bekenden, zoals ieder jaar eigenlijk. Mohombi ken ik van buiten het MF, heeft hij al eerder meegedaan?

 8. GerardMartin schreef:

  En de Zweedstalige liedjes zullen bij voorbaat wel weer kansloos zijn, dat ze daar überhaupt nog mee aan komen zetten..

 9. Kenny schreef:

  Ik ben het meest geïnteresseerd in Jhon henrik fjallgren. De vorige keer dat hij meedeed had hij een prachtig nummer. Ik ga ervan uit dat hij met nog zo een nummer komt of nog zelfs beter. ;)

 10. Ria NL schreef:

  Ik ben het met je eens, Kenny, Ik ben ook erg geinteresseerd in zijn liedje. Ik vond zijn liedje 2 jaar geleden erg goed en hoopte dat hij toen zou winnen. Natuurlijk gebeurde dat niet en koos Zweden (helaas) voor “I can ’t go on”. Hopelijk is het liedje dat hij volgend jaar gaat zingen minstens zo goed en gaat hij voor een overwinning…

  • Kenny schreef:

   Inderdaad. Jammer dat Zweden vaak voor die standaard pop nummers kiest. Jhon Henrik werd 2e als ik het mij nog goed herinner. Al had Jhon Henrik naar het songfestival gegaan dan had ik zeker op Zweden gestemd dat jaar.

   Laten we er maar vanuit gaan dat Zweden een unieke bijdrage stuurt naar Tel Aviv. Hopelijk wordt dat Jhon Henrik ;)

 11. Willem schreef:

  Ik snap al die haat richting Zweden niet. Zweden weet jaar in jaar uit met prima popsongs te komen en bijna altijd bij de beste 10 te eindigen. Ik ben blij dat er landen zijn zoals Zweden die het Songfestival zo serieus nemen.

 12. Marinus schreef:

  Ik ben ook zeer benieuwd wat Zweden gaat zenden naar Tel Aviv. Zal wel weer op safe zijn met een popliedje van 14 in een dozijn. Maar wat ik nog belangrijker vind is wie stuurt NEDERLAND naar Israël. Het is nu bijna december. Wanneer komen ze nu eens met een naam.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Ik ben meer geïnteresseerd in WAT Nederland naar Tel Aviv stuurt. Wat voor genre en door wie gecomponeerd/geproduceerd? Er zijn in ons land ontelbaar goede artiesten en dat zijn niet alleen de bekende. Dus dat komt wel goed, ook al zou het nummer uitgevoerd worden door een bekwame studio-zanger(es). die nauwelijks bekendheid geniet. Maar het nummer moet pakkend zijn en de productie moet professionaliteit uitstralen. Bij de bekendmaking zou het het team sieren als alles af is, inclusief een sterke clip. Dus als dat alles allemaal voor elkaar is op het moment van de bekendmaking, is dat voor mij prima., of het nu volgende week is of in februari van het volgend jaar.