Eerste zes Duitse finalisten bekend

You may also like...

15 reacties

 1. Peter schreef:

  Wat mij betreft mag Nederland ook zo’n voorselectie gaan houden. Kijk wat het Duitsland vorig jaar heeft gebracht en ook al een keer de winst weer.

  • Matje schreef:

   Twee keer een goed resultaat met daarnaast heel wat slechte scores inclusief laatste plaatsen . Zo goed is dit systeem dan ook weer niet.

 2. Hans P. schreef:

  Wat mij betreft niet.
  2004-2012: nationale finales, één keer een finaleplaats en 8 keer niet
  2013-2018: heen nationale finales, 5 keer een finaleplaats en één keer niet.

  Als wij voor kwaliteit willen gaan, en gebleken is dat dat werkt, dan moeten wij het niet hebben van een nationale finale. Daarvoor is onze muziekindustrie gewoon te klein. Zelfs de Duitsers hadden vorig jaar een uitschieter op deze manier, de twee jaar daarvoor werden ze laatste met een lied dat kwam uit een nationale finale.

  • Peter schreef:

   Hoezo gewerkt in Nederland? Hebben we dan weer gewonnen sinds 1975? 1 x 2e plaats, 9e en 11e plaatsen 1 maal niet door naar finale. Goh wat een succesverhaal. Ik vind dat er namelijk nog negatief aan laatdunkend gesproken wordt over een Nationale finale. Als je die allemaal gaat terugkijken hebben we daar evenveel succes als geen succes gehad. Het ESF moet weer een feestje worden en niet bepaald door een select groepje van ‘kenners’. Op TCL na waren al onze inzendingen op de manier zoals nu gekozen wordt matig tot slecht.

   • Good Riddance schreef:

    Helemaal mee eens! Ben van mening dat er veel té positief word gedaan over de resultaten van afgelopen jaren. Feit waaraan (telkens) compleet aan voorbij word gegaan, is dat we het daarin tegen (consistent) slecht deden bij de televoting. Ik wil dat we eens een knaller van een hit hebben i.p.v al die middelmatige liedjes.

    Als je overigens die app gesprekken ziet van de selectiecommissie (https://www.nrc.nl/nieuws/2018/05/07/missie-songfestival-a1590316) lijkt de kritische opstelling compléét te ontbreken. Het is alleen maar een jubel stemming. (Al houdt ik wel een slag om de arm, want het kan dat kritiek er wel degelijk is in de selectiecommissie op de artiest bij het kiezen van het liedje, maar dat ze dat liever niet openbaar wilden delen.)

 3. Dick schreef:

  Alles hangt samen met WIE er selecteert, hoe dat dan gebeurt zal mij een worst zijn.

 4. Ria NL schreef:

  Ik hoop in elk geval op net zo ’n prachtig lied als “You let me walk alone “, dat nog steeds op de radio te horen is.

 5. Hein schreef:

  Nederland kiest altijd net in de nationale finale de verkeerde .
  Vaak is de no2 veel beter maar de underdog krijgt dan meer stemmen.
  Kijk naar dat sijknummer out of my own …dat mens zittend te kwijlen op haar blote voeten.
  De no2 dat jaar .
  WAUW..de hele zaal ging plat.
  1 nummer en dat door verschillende artiesten uit laten voeren.
  Oooh nee dat ook maar weer niet…krijgen we het Sieneke-syndroom..ook weer een verkeerde keus…Vincent moest het toen zijn.
  Ze zal wel nooit weer meedoen maar er is 1 die alles het liedje tot een topnummer kan brengen en dat is Glennis.
  Nooit gesnapt dat my impossible. .niet in de finale is gekomen.
  Glennis dus maar

  • Peter schreef:

   Nou Hein als je dat niet snapt, snap jij niets van het songfestival.

  • Dick schreef:

   Achteraf (makkelijk das waar) snap ik de mislukking van Glennis eigenlijk wel. Dat nummer mistte het e.e.a. en dan met name de uitvoering en op de een of andere manier mist Grace de gun-factor en heeft ze een bepaalde uitstraling die kennelijk verkeerd valt. Vocaal was z e natuurlijk top maar daar redt je het niet mee.

  • Sake schreef:

   Mee eens.

  • Dick schreef:

   Het is tijdens NSF’s in het verleden toch ook regelmatig goed gegaan wat mij betreft, met als hoogtepunt 1998 (wat een sterk jaar was dat). Alles heeft er volgens mij mee te maken wie de songs selecteert.

 6. Dick schreef:

  Ik pleit voor een nationale finale met voor iedere provincie een jury en daarna de televoting erbij opgeteld. Volgens mij heb je dan een spannende avond waar je het publiek ook weer bij betrekt. Ik ga liever onderuit op het ESF met een breed gedragen selectie dan een aangewezen artiest die er vervolgens een potje van kan maken. Natuurlijk waren er in het verleden NSF’s waarbj je je kunt afvragen of de winnaar nou zo’n gelukkige keuze was maar er waren ook genoeg jaren dat dat wel werkte. Bovendien vind ik de bijna heilig verklaring van de resultaten van de laatste jaren (met dank aan interne selecties) echt overdreven. Het lijkt wel of het een vies idee is om alles uit de kast te willen halen met als enig doel WINNEN. Het wordt steeds meer een feestje van een kleiner wordend clubje (selectiecommissie bedoel ik dan en de omroep AVROTROS) waar we het mee moeten doen en dat vind ik heel jammer.

  • riccardo schreef:

   Gaat niet werken Dick zo’n NSF. Het wordt een Nederlandse smaak feestje. We zoeken iets dat ze over de grens heen leuk vinden.
   Dat de huidige commissie wel een verjongingskuurtje kan gebruiken ben ik het mee eens. Toch, ze weten de laatste keren wel mensen te krijgen die in principe iets goeds kunnen neerzetten. Met redelijk succes.
   Ik denk dat het vooral na de selectie en bekendmaking van het nummer anders moet. Daar werken andere mensen?

   • Peter schreef:

    Met Dick eens, en direct weer negatief dat het niet gaat werken. Laat het nou gewoon eens gebeuren ipv 1 artiest met een middelmatig nummer sturen.