Nog dertien kandidaten en zeventien nummers in Spaanse race

You may also like...

8 reacties

 1. Kenny schreef:

  Ik hoop dat Spanje er dit jaar een mooi nummer bij heeft zitten. En misschien worden ze weer 10e of hoger. ;)

 2. Ria NL schreef:

  Ik hoop ook op een mooi nummer. Mijn favorieten voor een retourtje Tel Aviv zijn: Famous, Carlos, Julia, Alba & Natalia, al zijn de liedjes nog niet bekend

 3. Dick schreef:

  Spanje is de weg muzikaal kwijt. Met als dieptepunt dat goedbedoelde feel good maar totaal mislukte strandnummer wat terecht onderaan eindigde. We wachten maar eerst op de online clips om een oordeel te vellen over deze selectie voor 2019….

 4. Leendert Jan schreef:

  Spanje heeft een beetje hetzelfde probleem als Nederland jarenlang had: niemand interesseert zich er echt voor het songfestival. Dus C-artiesten worden ingezet met nummers waarvan ze denken dat ze op safe spelen, en dus zó flauw en nietszeggend zijn dat niemand erop stemt. Voeg daaraan toe dat niemand enige moeite wil steken in de staging (zie “Amanecer”), én het feit dat ze als één van de Big 5 sowieso al een achterstand hebben.

  • Dick schreef:

   Amanecer was muzikaal (en ook de clip) eigenlijk best interessant maar ik was meteen al bang voor de vocale prestaties die de zangeres live neer zou zetten en het vertalen naar een podium presentatie: die viel op zijn zachtst gezegd enorm tegen en weg waren de kansen:-)

 5. GerardMartin schreef:

  Ik vond Spanje vroeger erg gevarieerd en vaak leuke inzendingen. Na Azucar Moreno waren er veel dieptepunten te betreuren en ging het snel bergafwaarts. Er is mij niets noemenswaardigs bijgebleven.

 6. Peter schreef:

  Spanje blijft muzikaal gezien natuurlijk een topland, alleen wil het maar niet lukken op het ESF. Na een paar succesvolle jaren met deelnemers uit OT en Pastora Soler in 2012. In 2010 Daniel Diges met Algo pequeñito zwaar ondergewaardeerd. 2001 met David Civera met Dile que la quiero met een 6e plaats. Na 2012 eigenlijk alleen maar kommer en kwel. Toch elk jaar weer benieuwd naar de Spaanse inzending.