‘Calm after the storm’ beste Nederlandse songfestivallied

Dit vind je misschien ook leuk...

30 reacties

 1. @lbert schreef:

  Terecht !

 2. Roel schreef:

  Mooie top 10. En respect voor alle deelnemers die in drie TV minuten op het ESF podium proberen hoog in de wedstrijd te eindigen.

 3. MarkusRotterdam schreef:

  Kan redelijk met de uitslag leven, maar had CATS hier gewonnen als ze er internationaal geen tweede maar bijvoorbeeld laatste of zo mee waren geworden?
  Daarnaast is alleen “Ik hou vanjou”mij een doorn in het oog. Wat een trutnummer vond ik dat.
  Voor mij was “Vrede” het beste wat NL ooit gestuurd heeft, de rest komt daar vèèèr achteraan. Ook een top performance trouwens.

 4. Nordman schreef:

  Mijn nummer heeft gewonnen. Ik blijf het een ontzettend mooi nummer vinden. Het hoeft niet altijd geschreeuw te zijn, maar subtiel met veel gevoel, zo kan het dus ook.

 5. Pietje schreef:

  Op zich wel mooi resultaat. Wat doet dinge dong in de top 10 eigenlijk? Ja gewonnen ooit, maar ik vind dat zo’n ontzettend faal lied met een infantiele tekst. Een van de slechtste winnaars ooit wat mij betreft. En we moeten het ieder jaar weer een paar keer horen :( Tijd voor een nieuwe NL winaar

 6. Dirk Marko schreef:

  Hoe het verder ging is op deze foto al heel goed af te lezen.

 7. Gert Jager schreef:

  Klopt niks van. Geen winnaar en niet eens in het Nederlands gezongen. De troubadour is een groots lied. Veel groter dan het niemendalletje dat op nr 1 staat.

  • XXX schreef:

   +1

   • Hans schreef:

    Blijft een kwestie van smaak. En de meeste mensen blijken het niet met je eens te zijn. Ik snap zelf bijvoorbeeld helemaal niet dat er überhaupt iemand is die Rechtop in de wind een goed liedje vindt (behalve Marcha zelf natuurlijk..)

 8. Will Geerts schreef:

  Nederland is als land voor een aantal zaken te benijden, maar toch allesbehalve voor hun Songfestivalinzendingen. 60 jaar aan deelnames en amper een 5-tal nummers die er mee door kunnen, jammer.

  • GerardMartin schreef:

   In België konden sommige Waalse nummers er nog mee door maar de Vlaamse waren zonder meer tenenkrommend!

  • Pietje schreef:

   Nou ja, het is dat de RTBF af en toe goede Belgische inzending instuurt want anders was het toch om te janken zo slecht. Beste resultaat van de VRT? 6e/7e plek of zoiets? Zelfs Portugal en Finland wisten ooit te winnen. En ook NL deed het zoveel beter door de jaren heen

   • Will Geerts schreef:

    De VRT is inderdaad de slechtste leerling van de klas, ik vind dat ook niet aangenaam. Maar het zij zo. De enige oplossing dat Vlaanderen zou kunnen scoren, is mijn inziens redelijk drastisch, het volledig weghalen bij VRT en het onderbrengen bij de commerciële zender VTM. Zij hebben veel meer commerciële feeling, ervaring en hebben meer muziek-en showprogramma’s (zoals The Voice) maar ze zijn geen EBU-lid dus daar stopt het. Dan moeten we er maar mee leven.

   • Good Riddance schreef:

    @ Will: omroepen die niet lid zijn van de EBU mogen inderdaad niet meedoen, naar ik heb begrepen. Wat sommigen dus soms opperen (dat het SF naar de commerciële moet…) kan dus niet. Het zal, indien deze regel van toepassing blijft, altijd bij de publieke omroep blijven.

  • ‘die er mee door kunnen’. Dat is ook weer zo subjectief als wat, dus laten we de resultaten bekijken: dan komt Nederland er toch weer veel beter af dan Vlaanderen. Alleen Dream Express heeft redelijk gescoord en dan nog wel met Nederlandse meisjes…

 9. Robert schreef:

  Zeer terechte nummer één:
  Klasse song, en de uiteindelijke podiumuitvoering was er een waar alles aan klopte.
  Eigenlijk on-Nederlands goed

 10. GerardMartin schreef:

  Terecht gewonnen, mooie top 10!

 11. RobbieR schreef:

  Ook mijn top 5), jammer van Net als toen. Zo’n klasse lied had er ook tussen moeten zitten.

 12. RobbieR schreef:

  Waarom pakt het niet :-(

  • RobbieR schreef:

   Ook Mijn top 5, alleen net als toen had er ook bij moeten zitten. Verder ben ik wel tevreden.

 13. Tippy2 schreef:

  “Ding a dong” en “Rechtop in de wind” zijn niet zo mijn dingetje, verder een prima lijstje :-)

 14. Hebbuzz schreef:

  Mijn nummer 1 is 4e geworden, mijn nummer 2 (Een beetje) teleurstellend laatste. CATS stond van deze 15 niet in mijn top 10 maar begrijp t wel. Ik vind het nog altijd een slaappil van jewelste en misschien iets minder saai dan vooraf. Het is wel een blijvertje gebleken onder de fans.

  • Tippy2 schreef:

   Birds is ook mijn nummer 1, jammer dat haar staging zo rommelig was tussen al die vlaggen, er had meer ingezeten :-)

  • Birds was ook MIJN nummer 1. In onze 21e eeuw waar veel geluisterd wordt met de ogen was de staging ws toch net iets te saai.

 15. Hein schreef:

  Idd blijft een pers.smaak.
  Wat Hans zegt over ruchtupunduwund ben ik het roerend mee eens.Vreeeeeeselijk nummer .
  Er staat geen 1 nummer in de top 10 die niet de finale gewonnen heeft.
  Wat dacht je van Anja Wessels………het mooiste nummer ooit op het songfestival.
  Tja een kwestie van smaak dus

  • Peter schreef:

   Heeft volgens mij nooit aan het Eurovisiesongfestival meegedaan, alleen de voorronde en daar ging het niet om in deze verkiezing, en op nummer 7 staat toch echt wel een nummer 1 van het ESF.

  • Peter schreef:

   En wat dacht je van nummer 6? Volgens mij ken je de geschiedenis niet van het ESF. Van de 15 hoogst genoteerden in deze lijst zijn er zelfs 12 in de top 10 geëindigd.

  • Hans schreef:

   Ach ja, Anja Wessels. Die lerares Engels met dat saaie liedje. In het Nationaal Songfestival was het vrij eenvoudig om op te vallen tussen alle bagger van B en C artiesten. Blij dat we daarvan verlost zijn.