Duncan Laurence is de Nederlandse kandidaat

You may also like...

238 reacties

 1. wiepie schreef:

  goede stem heeft ie wel….

 2. Bart schreef:

  Wat een verrassing! Nog nooit van hem gehoord. Laat me graag verrassen door t lied in maart.

 3. Good Riddance schreef:

  “We werden van onze stoel geblazen door deze song. Het is zo krachtig dat we unaniem hebben besloten dat Duncan onze man is. Donderdag 7 Maart meer nieuws/presentatie van het liedje.“

 4. Peter schreef:

  Verrassen. Tip van Ilse, gewaagd, ben benieuwd.

 5. Peter schreef:

  Alles hangt af van het liedje….

 6. Robert schreef:

  Eindelijk een einde aan het namen circus:
  En leuk dat het een redelijk nieuw gezicht is

 7. Jve schreef:

  Ok,dus totaal geen “dance”-inzending voor NL dit jaar!! Duncan heeft een lekkere stem en ben benieuwd naar het nummer…moet eerlijk zeggen dat mijn 1e indruk is dat er weer op “safe” is gespeeld door de commissie betreffende muziekgenre…maar mss heb ik het verkeerd en word ik 7 maart van mijn sokken geblazen door het nummer!!

 8. Steve schreef:

  We gaan voor Duncan. Laat de koorts maar begonnen.

 9. SW schreef:

  Goede stem heeft ‘ie! Ik ben wel enthousiast. Vind het leuk dat Nederland eindelijk eens voor nieuw talent gaat.
  Wel jammer dat alles pas op 7 maart bekend wordt gemaakt…

 10. dick schreef:

  Wat moet je hier nou van zeggen anders dan dat Shownieuws het weer eens compleet verkeerd had, benieuwd wat die Koos er nu weer voor draai aan geeft om zijn lulverhaal goed te praten haha:-). Over de zanger: hij heeft een goede stem en komt sympathiek over maar laten weten eerst het liedje afwachten.

  • Good Riddance schreef:

   Ik snap niet waarom iedereen nu roept dat het ‘dus geen dance nummer is’. We weten vooralsnog alleen de artiest, niet het liedje.

   • Good Riddance schreef:

    Dat hij in een bepaald genre zingt hoeft natuurlijk niet te zeggen dat dat ook het genre is van zijn Songfestival lied. Maar dat een DJ niet zelf zou afreizen, dat zei ik al ;-)

   • robbert-rotterdam schreef:

    Dat snap ik wel. Als het echt een dance nummer was geweest, zouden ze waarschijnlijk niet voor deze jongen gekozen hebben. En zou het niet door Ilse de Lange aangeprezen worden, omdat Ilse steeds valt op stemgeluid en die kun je vooral laten horen bij langzamere nummers. En zouden we niet bijna alleen ballads op internet tegenkomen van hem. Niets is onmogelik maar ik acht de kans op een dance nummer ongeveer net zo groot als die op een jazz nummer. Ik denk het niet. Die hele dance suggestie van Koos was denk ik maar een slag in de lucht, ook de gok dat het door een vrouw gezongen zou worden.

   • Good Riddance schreef:

    “Als het echt een dance nummer was geweest, zouden ze waarschijnlijk niet voor deze jongen gekozen hebben.”

    Ze hebben niet ‘voor hem gekozen’ naar wat ik begreep. Zijn liedje werd ingezonden, en dáár is voor gekozen. Daar kan Ilse ook op gewezen hebben: op het liedje. Lijkt inderdaad aannemelijk als je zijn repertoire ziet, maar dat hoeft niks te zeggen. Anouk heeft ook allemaal rock-achtige liedjes, maar ging toch echt met een ander soort nummer, dan we van haar gewend waren. Zou verder natuurlijk best kunnen hoor: dat het een ballad word. Alleen deed iedereen net alsof ‘dat dat bij deze uitgesloten is’. Alles kan nog.

    Overigens had ik dat laatste wat je schreef gemist (dat Koos gokte dat het door een vrouw gezongen zou worden…) niet al zijn info klopte dus!

  • Good Riddance schreef:

   Oh, vergat ik nog: je vergeet voor het gemak dat Koos al aankondigde ‘dat het lied gekozen was’ voordat Cornald dat bekend maakte. Hij beschikte achteraf dus wel degelijk juiste informatie. Of het echter ook een dance-nummer word is een tweede, maar aangezien zijn andere info ook klopt, zou het zomaar kunnen.

 11. Sake schreef:

  Goed gevoel!!

 12. NilsB schreef:

  Tof! Heel benieuwd naar het nummer.

 13. Ab schreef:

  Tja, ik laat me verrassen ken de beste man niet , ben benieuwd naar de song

 14. Max Mark schreef:

  Heel leuk. Hele goede stem. Erg benieuwd naar het liedje.
  Blijkbaar is de het nummer leading geweest bij de keuze. Althans daar lijkt het op.
  Erg leuk dat het onbekend(er) talent is.

 15. Mark schreef:

  Even snel gevonden: https://youtu.be/vlnBQzI70gM?t=65 – dit is blijkbaar eigen werk van z’n graduation concert… Totaal geen songfestival stijl natuurlijk (niet dat dat moet); Het is misschien wat ontoegankelijk maar greep mij in ieder geval direct naar de keel…

  • Jve schreef:

   Klinkt idd goed. Ik vermoed dat het nummer voor het ESC een ballad in “Sam Smith-stijl” gaat zijn…

  • Good Riddance schreef:

   Ik vond dit liedje (ook zelf geschreven door hem…) ook mooi: https://www.youtube.com/watch?v=ViZbBEZ0J-U

   Al scoren ballades zelden goed, dus weet het niet… dat hij in een bepaald genre zingt hoeft natuurlijk niet te zeggen dat dat ook het genre is van zijn Songfestival lied.

   • robbert-rotterdam schreef:

    Sowieso klopt het al niet dat ballades of anders langzame nummers niet scoren. 2014: top-3 langzame nummers. 2016: top 2 langzame nummers 2017: winnaar langzaam nummer. Je moet gewoon goed in je soort zijn, dat is het hele eieren eten of je nu een ballade zingt of een uptempo.

   • Good Riddance schreef:

    Ik zeg niet dat ballades nóóit goed scoren. Dat is iets anders. Maar ze eindigen vaker laag dan hoog ;-)

    Je vergeet namelijk de ballades die wél allemaal laag eindigde, erbij te vermelden.

    Al is dat overigens nooit een reden om ergens niet voor te kiezen hoor: de wetenschap dat iets vaak niet goed gescoord heeft. Als iets goed is, moet je uitgaan van je eigen kracht.

 16. Joss schreef:

  Proficiat Nederland ….. wat een stem !!!!!
  Ook proficiat aan Cornald om songfestivalminnend Nederland de voorbije dagen nog ’n keer op het verkeerde been te zetten !!!!

  • Good Riddance schreef:

   Cornald heeft niemand op het verkeerde been gezet. Waar heeft iedereen het toch over? Het is de geruchtenmachine op internet (en bepaalde artiesten) die van alles riepen wat het ging worden, wat niet klopt. Dat was niet Cornald, die dat riep.

 17. Rutger schreef:

  Ben benieuwd, een wat onbekendere kandidaat. Erg leuk.
  Volgend jaar een wereldster uit een onbekend genre zoals floor jansen? Dat zou ook gaaf zijn!

 18. Timo schreef:

  Wat een uitdaging voor die jongen. Weinig ervaring, voor bijna iedereen nog totaal onbekend, maar straks wel voor 200 miljoen kijkers op het podium staan met de eer van Nederland op zijn schouders. Knap dat hij het aandurft. Ik ben zeer benieuwd naar 7 maart. Gaat hij voor een Michael Schulte-achtige ballad, een uptempo meezinger of totaal iets anders… Kritiek zal hij sowieso wel krijgen, dat is toch de traditie in Nederland, maar wel hopen dat niet blijft steken in de halve finale.

 19. Peter schreef:

  Ben heel benieuwd nu. Wel een stem waar ik van hou en waar je met een song vele kanten op kunt lijkt mij. Het kan dus ook nog dance worden, wie zal het zeggen. Heel benieuwd naar 7 maart.

 20. HJ schreef:

  We slaan de finale dit jaar dus een keer over. Geldgebrek bij AvroTros vrees ik. Wat een dun fragiel stemgeluidje. Dat gegil in The Voice was ook niet om aan te horen. Dit wordt echt niks. Ook niet met een topsong.

 21. HJ schreef:

  Hahaha. Blijkbaar ben ik de enige die zijn stem afgrijselijk vind. Veel te dun.

 22. Rick schreef:

  Hele goede keuze mooie vent,stem heel benieuwd naar het nummer.
  Het werk op YouTube is veelbelovend
  Top gedaan Ilse!!

 23. HJ schreef:

  Kom op jongens, kijk even door het mooie (gay)koppie heen en luister naar die stem. Die is veeeeeeel te dun.

  • Peter schreef:

   Hey HJ misschien vinden wij met z’n allen wel dat jij een dun en iel stemmetje hebt en daarom niet uitgekozen wordt. Wacht het nummer gewoon af, deze stem past bij veel genres.

 24. Tippy2 schreef:

  Ik kan er geen zinnig woord over zeggen, het nummer afwachten maar dance lijkt me sterk, dat vind ik dan weer jammer..

 25. Will Geerts schreef:

  Dus Nederland gaat gewoon voor opnieuw een MOR singer songwriter riedeltje maar nu gewoon door een onbekende artiest. Zo het soort riedetlje waarvan je nu al weet dat er zeker 5 a 10 andere zullen zijn, dus hopen maar dat er geen betere is in het genre. Geen dancesong, geen DJ, geen vernieuwing, geen risico ergo geen Amsterdam 2020. OK genoteerd.

  • Frank schreef:

   Goh, wat weet jij al veel zeg…. Zat jij ook in de selectie commissie?

  • Peter schreef:

   Waar heb jij gelezen dat het geen dancesong is? geen DJ? Geen vernieuwing? geen risico? Je weet meer dan menigeen ander blijkbaar, jij bent zeker Jan Smit , maar dan anoniem

   • Will Geerts schreef:

    Ik kan me toch moeilijk voorstellen dat iemand met zo’n houterige moves een dancesong ter tonele zal brengen.

 26. Joost schreef:

  Weet niet zo goed wat ik ervan moet vinden, maar dat is gewoon dat ik Duncan helemaal niet ken. Voorheen wiste we al wat voor genre het zou gaan worden. Maar ben benieuwd naar het nummer. Als ze omver geblazen werden, moet het veelbelovend zijn. Of juist niet…

  • Will Geerts schreef:

   De songs van NL zijn al jaren ondermaats, vind ik. Het zou me sterk verwonderen dat deze commissie plots een topsong in handen heeft. Wat jullie nog rechthield de afgelopen jaren, was de professionaliteit en de ervaring van de gekozen artiesten en de staging die beter is geworden. Dat valt bij deze Duncan nog af te wachten.

   • GerardMartin schreef:

    Ach Will de pot verwijt de ketel zal ik maar zeggen. Was Nederland geen 2e in 2014?

 27. Pieter schreef:

  Nou nee. Te gay en ook niet mijn stem. Wanneer komt er eindelijk eens een nieuwe commissie (jongere van nu) ipv die oude garde, die niet iemand stuurt die niet eens the Voice kan winnen.

  • Tom schreef:

   Te gay? Wat een bull zeg, als je niets te melden hebt plaats dan geen berichtje

  • Peter schreef:

   Te gay? Spreekt hier een homofoob? Wacht het nummer gewoon af voordat je begint te blaten.

  • Good Riddance schreef:

   Wat niet wegneemt dat de selectiecommissie inderdaad moet vernieuwen. En meer vrouwen erin én meer jonge mensen erin.

 28. Rene schreef:

  Ik kan me hem nog van The Voice herinneren. Stemgeluid vind ik niet prettig. Hoop op een heel bijzonder (of zelfs ‘bizar’) nummer, wat je óf geweldig vindt of helemaal niks. Please niet middle of the road wat iedereen ‘wel aardig’ vindt.

  • Mark schreef:

   als het het inderdaad het nummer “I miss you” is (van z’n afstuderen) dan is het noch middelmatig – nog middle of the road; “bizar” is het niet het goede woord, “heel apart” zijn betere woorden…

 29. Arno schreef:

  Wow, wat een goede zanger! Ik kende hem niet, maar ik heb hier een goed gevoel bij. Bekendheid is ook lang niet alles (Trijntje Oosterhuis, 3J’s, Toppers, Edsilia Rombley). Het gaat om het hele pakket. Ik ben ook heel benieuwd naar het nummer. Maar ook dan geldt: alles moet samenkomen in 3 minuten mooie televisie. De act moet goed in beeld gebracht worden. Alle tandwieltjes moeten in elkaar haken. Ik wens hem veel sterkte met alle voorbereidingen de komende maanden. Wat het ook wordt, ik ga achter ‘onze’ inzending staan.

 30. Richard schreef:

  En er zijn weer los.

  Laten we eerst even nog het lied afwachten. Daar draait het tentlotte toch nog om bij het ESC.

  Vorig jaar gaf bijna niemand vooraf iets voor de liedjes van Oostenrijk en Duitsland terwijl die uiteindelijk (verrassend) in de top 5 eindigden. Ook van Michael Schulte werd gezegd dat zijn stem niet al te sterk was. Uiteindelijk gaat het om het complete plaatje.

 31. BR schreef:

  Het zou nog steeds een dance nummer kunnen zijn. In dit nummer is hij namelijk ook te horen: https://youtu.be/78GeHqkyj4c

 32. Kenny schreef:

  Ik ben geen fan van zijn stem. Ik hoop dus dat hij met een super goed nummer komt. Ik heb er wel vertrouwen in. ;)

 33. Good Riddance schreef:

  Mijn reacties komen niet door!

 34. Rd schreef:

  Freddie Mercury?

 35. Good Riddance schreef:

  @ Pieter:

  Te gay? Ben je Conchita en Bilal soms vergeten? Blijkbaar scoort ‘gay zijn’ juist eerder op het SF! Daarnaast kan iets wat mij betreft nooit te gay zijn… is juist alleen maar leuk en mooi als menselijk openlijk vrij zijn!

 36. Jarno schreef:

  Wauw ik ben echt met stomheid geslagen dit was wel het laatste wat ik had verwacht!

 37. Gerard schreef:

  Enthousiast? Nee! Dat vooral omdat ik een hekel heb aan mannen die met een kopstem gaan zingen. Hetgeen wat hij toen liet horen bij the Voice was voor mij een verschrikking. Ik ben dus negatief maar wacht liedje maar af en hoop ook van mijn stoel te worden gelazen net als de commissie. Ik ga naar Tel Aviv maar of dat met Nederlands vlaggetje gaat? Dat betwijfel ik helaas😯

  • Gerard schreef:

   Dat jij mijn reactie zuur vindt, is aan jou. Ik ben groot fan van het ESF. Ik ga ook weer naar Tel Aviiv, inmiddels 9de keer dat ik er bij ben. Genoten van de optredens van Anouk, Douwe Bob, heel leuk ook in de bar in Stockholm, in Kiev met ‘OG3Ne, In Lissabon met Waylon, live ontzettend goed. Ik hou echter niet van mannen met kopstem. Ik ben bang dat dit het gaat worden en daar mag ik mijn mening over geven. Je hoeft niet op voorhand ‘Hoera’te roepen als je het niet voelt. Ik werd niet enthousiast van youtube. Maar misschien dat ik positief verrast kan worden en dat hoop ik dan maar

  • GerardMartin schreef:

   Wil je mij er aub buiten laten ouwe zeur!😡

 38. Ria NL schreef:

  Ik ben heel benieuwd naar het liedje. Als zanger zegt zijn naam me niet zoveel, maar dat zegt niets. Ik wens hem alvast veel succes toe met alle voorbereidingen. Ik wacht met smart de presentatie van het liedje af op 7 maart !!

 39. MarkusRotterdam schreef:

  “onbekend maakt onbemind” En zo ook in mijn geval. Het is natuurlijk allemaal nog af te wachten maar vooralsnog ben ik niet overtuigd. Zijn stem ben ik niet kapot van, heeft non-uitstraling en wat ik op het internet van hem vind word ik ook niet warm van. We gaan het meemaken; misschien kom ik erop terug als ik het nummer hoor.

  • Gerard schreef:

   Dat bedoel ik ook maar. Hopelijk worden we positief van onze stoel geblazen net zoals de commissie, maar heb er hard hoofd in.

 40. Tippy2 schreef:

  Heb inmiddels een aantal nummers beluisterd en heb er een erg goed gevoel bij!

  Waarschuwing: bij de staging GEEN Pannecoucke svp, zijn staging bij TCL was een uitschieter, de meeste keren was de staging van deze meneer gewoon ruk.

  • Good Riddance schreef:

   100% eens met dat laatste. Vind die regisseur echt volslagen overschat! Keer op keer weer levert hij een verschrikkelijke staging af. (Zelfs de staging met TCL waar iedereen zo lyrisch over was, vond ik niks.)

   Maar aangezien dit een onbekende artiest betreft (en die nog niet zal samenwerken met eigen regisseurs) ziet het er wel naar uit dat ze voor hem kiezen (Pannecoucke) een soort vaste regisseur waar ze op terug vallen, is het inmiddels geworden.

  • SW schreef:

   Nou inderdaad. The Common Linnets waren prachtig, maar Trijntje + Waylon waren echt disasters qua staging. Douwe Bob was nog wel oké.
   Vond OG3NE destijds een mooie staging hebben, al waren het iets te veel shots van veraf. Dat werd door een ander gedaan volgens mij.

   • Mark schreef:

    Trijntje heeft zich gevormd tot het “trieste verhaal” van het lied – en daar is ook (in overleg met Pannecouke) de act op aangepast; Ze heeft later gezegd dat dit voor haar allemaal heel ongemakkelijk was omdat ze (net zoals bijvoorbeeld Anouk) niet zo goed is met een vast stramien qua camera werk… Dat zie je er ook aan af. De outfit hielp ook niet echt.

    Waylon was zeker geen disaster qua staging; als het “gewoon” een rockband was geweest die er had gestaan in plaats van de dansers was het een prima opzet geweest – het was ook nogal raar dat zowel hij en ilse enkele jaren ervaren vertelden authentiek te willen zijn en geen gedoe te willen, en vervolgens te komen met een podiumpresentatie die nogal over-the-top was….

    Het complete plaatje is zeker belangrijk en dit is van invloed geweest op de hoge klassering van de CL, waar alles gewoon klopte (tot het feit dat Ilse een jurkje aanhad van een Deens/Nederlandse ontwerper, wat ook leuk is om te vertellen aan de Deense commentator en het lokale volk dat later moet stemmen).

    Ik grijp even terug naar een – in mijn ogen nog steeds historisch – commentaar dat Terry Wogan ooit gaf: “It’s a great song with a wonderfull and well behaved backing group” – het mag allemaal best opvallend zijn, maar als je op een gegeven moment tijdens een liedje van drie minuten gaat denken “jeetje wat een vreselijke jurk”, “mijn hemel heeft die backing gitarist z’n haar wel gewassen” of “wat een raar dansje” – dán wordt je “bestraft” tijdens de puntentelling.

    Een aansprekend nummer dat normaal en “netjes” wordt gebracht zonder poespas (“Birds”, “Kuula”, “A Million Voices” waarbij het maximale wat je kunt bedenken is “mooi nummer, saai kleedje”, dan wint het mooie nummer het over het saaie kleedje terwijl de lelijke jurk of de vieze backing het liedje zal overstemmen…

 41. Bombarie schreef:

  Ik ken hem niet. Zijn stem klinkt bijzonder, beetje Sam Smith achtig. Ik ben het met Ilse eens: het klinkt internationaal wat hij doet (als ik wat van hem op YouTube bekijk). Wat sommige nu al weer te zeuren hebben, begrijp ik niet. Laten we nou eerst dat nummer maar eens afwachten. En dat de commissie juist het nummer voorop het gesteld bij de uiteindelijke keuze, is een duidelijke keuze. Ook al is hij singer-songwriter, hij komt toch echt uit een hele andere muzikale hoek dan Douwe Bob en Waylon. En hij heeft een opleiding in de muziek, dat betekent in ieder geval dat het iemand is die niet denkt dat hij het met deelname aan een talentenjacht wel de wereld zal veroveren. Hij heeft wel door dat daar meer bij komt kijken. Dus… Vol verwachting zie ik uit naar 7 maart…

 42. Henk schreef:

  Grote verrassing, deze Duncan! Zeer benieuwd naar zijn bijdrage. Vond een mooie dance song ‘Fading To The Sun’ van hem met Lulleaux. Hopelijk mag Ilse zich vakkundig blijven bemoeien bij zijn staging. Wat duurt 7 maart nog lang….. http://www.hitzound.com/duncan-laurence-gaat-voor-nederland-naar-eurovisie-songfestival/

 43. riccardo schreef:

  Doet me qua internationaal wat aan de uitstraling en het geluid van de zanger van Wetwetwet, eind ‘80-er jaren, denken. Die hadden een paar erg leuke nummers. Zou volgens mij niet verkeerd zijn.

 44. Beer schreef:

  Laat iedereen in z’n waarde.

 45. Henk schreef:

  Wat een verrassende ontknoping vandaag! Eerder gonsden vandaag nog de geruchten op RTL Boulevard en NPO Radio 1 dat Eva Simons mogelijk naar Tel Aviv zou gaan, maar met Duncan Laurence zie ik het wel zitten. prachtige stem, in de stijl van Sam Smith. Zo vond ik net deze dance-track “Fading To The Sun” met Lulleaux.
  Hopelijk mag Ilse DeLange hem blijven ondersteunen bij de staging de komende maanden. Wat duurt 7 maart nog lang….. http://www.hitzound.com/duncan-laurence-gaat-voor-nederland-naar-eurovisie-songfestival/

  • Gerard schreef:

   Dat is inderdaad beter dan het andere werk van de jongeman, alleen is de single wel van een DJ en is hij uitvoerend artiest. Aangezien hij zelf songwriter is zal hij eigen nummer gaan doen wat bij zijn stem past. En dat zal zo schat ik in een slownummer worden. Ik hoop het anders want op weer zo’n liedje als van Portugal 2017, zit ik niet echt te wachten

 46. Ben schreef:

  Hoorde in de media de naam Duncan in koppeling met de Voice.
  Heel blij dat het die Duncan is uit destijds team Ilse!
  Een pure singer/songwriter. Hier moeten we zoveel meer blij mee zijn dan een gevestigde naam met eigen lied.
  Als Nederlanders zijn we over het algemeen erg enthousiast over de wat kleine en pure inzendingen.
  Laten we het dit jaar zelf eens doen. Go Duncan!!!

 47. Br@m schreef:

  Op de site van Shownieuws las ik dat Duncan een engelstalige ballad met verrassingen gaat brengen in Tel Aviv. Dat zou een vriend van hem gezegd hebben. Ben heel benieuwd en kijk uit naar 7 maart as.

 48. Good Riddance schreef:

  Hier item van Boulevard erover: https://www.rtl.nl/video/2b7ad5aa-ceca-211a-7e17-4172742568df/

  Wat blijkt? Eigenlijk zou het nog helemaal niet bekend gemaakt worden. Boulevard ontdekte echter wie ze gekozen hadden. Anders hadden we nog moeten wachten. (Valt trouwens wel op dat er een lek in de selectiecommissie zit… steeds lekken allerlei dingen uit. Eerst Koos met z’n info, nu Boulevard…)

  En Stefan Raatgever heeft ook weer zo z’n verklaringen voor de nieuwe methode dit jaar: https://www.ad.nl/dossier-songfestivalkriebels/waylon-zorgde-indirect-voor-keuze-voor-duncan-laurence~a26d73b0/?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=socialsharing_web

  • Peter schreef:

   Ik denk eerder dat AvroTros genoeg had van mevrouw Simons met haar gedram op Instagram en eigen webpage, zo half half laten doorschemeren dat zij het zou worden met het nummer wat vrijdag uitkomt. Domme anti-reclame voor haar. Dit soort gedrag zal wel in de familie zitten.

 49. RobbieR schreef:

  In zijn The voice tijd vind ik hem ook niet goed, ik vind hem nu wel een prima stem hebben.

 50. Roel schreef:

  Respect voor die jongen.
  Springt vrijwillig in het diepe…en wij maar zeuren.
  Ik zou zeggen schouders eronder en pak je tv moment. In elk geval altijd leuk voor later.