Eliot Vassamillet Belgische kandidaat songfestival

You may also like...

29 reacties

 1. Dick schreef:

  Gedurfde keuze met zo’n jong iemand. Maar een echt oordeel kunnen we pas vellen als het nummer gepresenteerd wordt, zingen dat kan ie!

 2. RobbieR schreef:

  Blanche had destijds een goed nummer, ik ben benieuwd.

  • Paysbart schreef:

   Blanche had zeker een goed nummer en een mooie stem. Jammer dat ze er bij stond als een bang hertje, maar ja… wel een mooie 4e plaats behaald!

 3. Misthere schreef:

  https://vimeo.com/261683784

  Gewaagde keuze zullen we maar zeggen…….

 4. Inez schreef:

  Wat een stem ben benieuwd naar het nummer

 5. riccardo schreef:

  De formule werkt Groot gelijk dat ze het nog een keer proberen. Succes België!

 6. Peter schreef:

  Tip voor Nederland lijkt mij

 7. Ria NL schreef:

  Ik ben heel benieuwd naar het liedje waarmee Eliot naar Tel Aviv zal afreizen. Ik vimd de Belgische bijdrages de laatste jaren over het algemeen erg sterk, vooral van de RTBF.

 8. Ria NL schreef:

  Volgens ESC KAZ heet het liedje waarmee Eliot naar Tel Aviv gaat “Wake up “.

  • Will Geerts schreef:

   En wanneer kunnen we dit meesterwerk voor het eerst horen ? Ik hoop dat deze schooljongen ook aan zijn examens denkt in mei. Zijn mama en papa zouden toch graag hebben dat hij geslaagd is op het einde van het schooljaar.

 9. JoeyW schreef:

  Ik hoop dat het lied goed genoeg is. Het zou leuk zijn als hij België een tweede songfestivalwinst kan schenken… Sandra Kim kan onderhand wel een opvolger gebruiken.

 10. Nordman schreef:

  Als we in NL kiezen voor ex-talentenjachtdeelnemers, doen velen daar lacherig over. België stuurt jonge artiesten die o.a. aan The Voice hebben meegedaan (en dat programma niet eens hebben gewonnen) en scoort daar mee. Nu heeft dat ook te maken met de sterke nummers die ze selecteren. Daar kan NL zeker van leren. Maar wat ik dus wilde zeggen: niet zo laagdunkend doen over talentenjachtdeelnemers. Het komt aan op een goed lied, de juiste begeleiding en mentaliteit.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Je slaat de spijker op zijn kop. Kandidaten hoeven helemaal geen jaren ervaring te hebben. Sommigen zijn geboren voor het podium en kennen gewoon geen zenuwen. Daarom zijn er relatief veel winnaars geweest met nauwelijks ervaring : Nicole, Lena, France Gall, Sandra Kim. Misschien was hun onbevangenheid juist hun troef. En ook uit Nederland kwamen jonge mensen die zich meteen als een vis in het water voelden zoals Sandra Reemer in 1972, Anneke Gröhnloh in 1964. In Nederland vinden we grote ervaring nog steeds erg belangrijk, maar het belang ervan wordt m.i. nogal overschat. Des te meer reden om de nadruk te leggen op een sterk nummer, gebracht door een talentvolle artiest, die zeker jong en onervaren mag zijn.

  • Will Geerts schreef:

   Een bekendere artiest krijgt ook meer buzzzz in de media. Misschien is het hen daar wel om te doen ? In Belgie gaat het nieuwe over Eliot redelijk roemloos voorbij. Die kan in mei nog redelijk anoniem over straat lopen.

   • robbert-Rotterdam schreef:

    Komt waarschijnlijk ook omdat de Belgen hun kandidaat zich in alle rust laten voorbereiden. In Nederland heeft iedereen over alles meteen een mening. Niet alleen over het liedje, maar ook over dw kleding, incl schoenen wil men wat te vertellen hebben.:)

 11. Peter schreef:

  Het is de waarheid, meer niet. Kan er ook niets aan doen. Nu weer onze minkukel Jan Smit bij RTL Late Night. Pfffffffffffff en dan mogen een paar kneuzen beslissen wie ons land gaat vertegenwoordigen met welk lied.

 12. Nordman schreef:

  1.Minder azijn drinken. 2.Dit is een blog voor en door fans waar we allemaal mogen reageren over het songfestival. Speculeren en meningen delen hoort er bij.

 13. Bandido - Georgia schreef:

  Ik kende hem niet, maar hij heeft zeker wel wat. Leuke keuze van Belgie, en ik hoop op een goed nummer.

 14. Rick schreef:

  België koos eerst het lied en in een latere fase artiest.
  Zelfde opzet in Nederland?
  Persoonlijk zou ik Caro Emerald nog steeds fantastisch vinden, eventueel in samenwerking met Armin van Buuren.

  • Peter schreef:

   Zou zeker een goede keuze zijn Rick, maar een niet zo bekende artiest met een top nummer mag van mij net zo goed.

 15. GerardMartin schreef:

  De pot verwijt de ketel Peter, jij bent zo ziek daarboven dat niemand je meer serieus neemt. Ga vooral lekker verder met je gal te spuwen op Jan en Alleman, ik ben weer helemaal klaar met jou voor dit seizoen!

 16. GerardMartin schreef:

  En laten we net als voorgaande jaren elkaar volkomen negeren, zo vervelend voor andere mensen om die “conversaties” van ons te lezen. Ik ga me aan m’n afspraak houden, kijken of jij dat ook kunt. Het ga je goed.

 17. Will Geerts schreef:

  Las net dat de RTBF-commissie uit 17 leden bestaat, die trouwens verder niet genoemd. Dat is wel iets meer dan die 4 mannen met ‘kennis van zaken’ in Nederland.

 18. Dirk Marko schreef:

  He gelukkig , het wordt al wat genuanceerder.

 19. Potito schreef:

  Zoals gewoonlijk dat de Waalse inzending beter scoren dan die van de VRT !