Finland stuurt Darude naar Tel Aviv

You may also like...

29 reacties

 1. Harm Stirnberg schreef:

  Is het alleen instrumentaal???

 2. Hans P. schreef:

  “In de nationale finale en in Tel Aviv krijgt hij gezelschap van zanger Sebastian Rejman die de nummers zal zingen.”

  Niet instrumentaal dus

 3. Will Geerts schreef:

  De DJ die NL niet durft??? sturen, stuurt Finland. Ik wens de Finnen heel veel succes met deze gewaagde keuze. In elk geval beter dan de zoveelste balladeslungel met een gitaar.

  • Tom schreef:

   Hou jij je nu maar maar de Belgische selectie bezig, wij redden ons hier prima zonder jou, blijkbaar toch nog zure regen in Belgie..

   • Frank schreef:

    Tom, niet op reageren joh, daar is hij juist naar op uit, dit soort trieste types gewoon negeren…

   • Will Geerts schreef:

    Wees gerust, aan de Belgische kandidaat zijn er ook nog zware kosten. Ben niet helemaal overtuigd tot nu toe, te onervaren, volgens mij. Moest zaterdag een award uitreiken op de D6bels Awards en kwam niet echt flitsend over. Wel nog even het nummer afwachten maar het zou me niet verwonderen dat City Lights een beetje het muzikale hoogtepunt van Dumoulin zou kunnen zijn en dat we hu een zwak afkooksel gaan krijgen.

 4. Ria NL schreef:

  Ik ben heel benieuwd naar de liedjes en naar de uiteindelijke keuze.

 5. Nordman schreef:

  Waar hebben ze die opgegraven? Darude zal nog steeds wel een behoorlijke naam zijn, maar echt bekend was hij vroeger natuurlijk. Dit voelt een beetje als wanneer wij The Vengaboys zouden sturen. Daarnaast is de vraag hoe Finland deze act wil gaan verkopen aan Europa. Krijgen we een standaard: DJ met zanger-optreden, shots van het publiek die uit z’n dak gaat of wordt er nagedacht over een bijzondere act?

  • Will Geerts schreef:

   Klopt. Voelt een beetje aan alsof jullie die zangeres van Total Touch zouden sturen. Die zijn ook ergens eind jaren ’90 gestopt met hits te maken.

 6. Bloemetjesjurk schreef:

  Ik heb net Sandstorm beluisterd. Klinkt bekend in de orden. Dit is de DJ die Nederland eigenlijk wilde sturen.
  Succes Finland!

 7. riccardo schreef:

  Geinig, ik hoop een Sandstorm 2, knalluh maar!

 8. Pietje schreef:

  Als het maar geen standaard dreun wordt met wat riedeltjes zang er tussendoor. Iedereen roept altijd dat NL een DJ moet sturen, maar weet niet of dat zo goed zou uitpakken eigenlijk. Juries zijn meestal niet heel erg gecharmeerd van dat soort nummers. Het kan wel, maar dan moet het heel goed in elkaar zitten. En live goed klinken

 9. Gilles schreef:

  Ik heb net die Sandstorm uit 2000 beluisterd. Not my cup of tea… Vreselijk.

 10. RobFinland schreef:

  Zodan, de Finnen durven een groot risico te nemen, en het had dus heel bijzonder geweest als Nederland dus ook een dance act had gestuurd met bv Armin van Buuren………

  • Sara Alto schreef:

   Hahahahaha, je valt in herhaling Belg, nu weten we het wel hoor. Ga je nu maar druk maken over jullie eigen inzending…..

 11. Leendert Jan schreef:

  Nooit geweten dat hij een Fin is. Nou ik ben benieuwd. Polen met DJ vond ik vorig jaar niet zo’n succes, wie weet dat Darude er wat meer van kan maken.

 12. HJ schreef:

  Geinig! Hij kan alleen niet zingen. De muziek komt van band. Dus wat Darude er zelf moet? Die kan net zo goed thuisblijven.

 13. HJ schreef:

  @Johan: Nocturne werd live gespeeld. Nu komt muziek van tape. Dus één grote playbackshow.

 14. Tippy2 schreef:

  Ik hou hier wel van :-)

 15. GerardMartin schreef:

  Ik hou hier niet van, next.

 16. harm stirnberg schreef:

  Voor wat het waard is Finland stijgt razendsnel bij de bookmakers.

 17. Bandido - Georgia schreef:

  Kon weleens heel goed uitpakken. Er is in ieder geval een mooie show van te maken. Ik ben benieuwd naar het nummer, maar ik hou op zich wel van zijn stijl.

 18. Hein schreef:

  Eindigt hoog..
  Stemt veel jeugd en…. die houd er van en. ..wie houd er niet van…en weer wat anders….en…..nederland weer te laat met zoiets….en …..top3

  • Ik denk niet dat we er vanuit moeten gaan dat jeugd onvoorwaardelijk voor het eerste het beste dance-nummer gaat. Dance is weliswaar een populair genre onder jongeren, maar daarom zijn ze ook des te kritischer over nummers en uitvoering. Als ze niet positief zijn over het nummer gaan ze er echt niet voor stemmen, juist omdat ze al zoveel met dance bezig zijn en kunnen vergelijken. Kijk maar naar Cascada. Daar werd van gedacht dat jongeren het fantastisch zouden vinden, maar waarschijnlijk vonden ze het gewoon ouderwetse nep-dance. En dan werkt het niet.

  • RobbieR schreef:

   Polen 2018 was toch ook zo modern etc. Nu je hebt gehoord hoe slecht dat was en waarom het juist niet scoorde.
   Afwachten, wordt het een Euphoria of een niemendalletje als van Cascade of Polen 2018.

 19. Mike B schreef:

  voelt als Polen 2018

 20. Het dance-genre is natuurlijk ontzettend breed en heeft binnen Eurovisie ontzettend veel succes gehad (Euphoria) maar is menigmaal ook in de onderste regionen beland (Cascada, Hannah, en nog veel meer). Het klinkt weer cliché, maar ook hier is het een kwestie van afwachten wat ons voorgeschoteld wordt. Voor mij is een DJ op het podium die maar doet alsof alvast geen positief vooruitzicht. DJ’s horen gewoon live te spelen of niet te spelen. We zien het wel…