Frankrijk op zoek naar laatste finalisten [upd]

You may also like...

38 reacties

 1. RobbieR schreef:

  Seemone, Seemone, Seemone…

  • Eddy schreef:

   volledig mee eens …. een verademing te midden van alle kitsch en clichés … Maar, zoveel is duidelijk, Frankrijk gaat zeer politiek correct stemmen. Het zal dus een soort transgender moslim zijn met een vreselijke song (wie heeft in Allah’s naam die lyrics geschreven? Verdient de doodstraf) die naar, of all places, Israël zal gaan om het Europese Frankrijk van Macron (en dus niet van de doorsnee Fransen) te verdedigen en (’t staat in de sterren geschreven) ergens in ’t midden van het scorebord zal eindigen. Kan hij/zij/het gaan uithuilen bij zijn beschermvrouwe, de Franse cloon van Hilary Clinton, en couturier Gaultier … Misschien kan Christophe Willem meegaan naar Tel Aviv als morele consulent voor de Franse ploeg … Zijn ze allemaal zo’n typisch producten van ‘bobo gauche’ Frankrijk

  • Shurgard schreef:

   Daar ben ook ik het mee eens. Als het aan mij zou liggen dan stuurt Frankrijk Seemone naar het festival. Haar nummer is een verademing tussen de andere liedjes en met een heldere boodschap. Het nummer van Bilal vond ik daarentegen ook niet slecht (best wel goed eigenlijk), maar ik vond het toch jammer dat de liveversie niet terecht deed aan de studioversie. Ik vond het live behoorlijk ondermaats (lag mede aan het geluid) en ik snap dan ook helemaal niet dat het zo gehyped wordt (Conchita Wurst vijf jaar geleden was live overtuigender en had ook een sterker lied). Dat de mensen thuis hier massaal voor gaan, oké te begrijpen. Maar dat van de juries had best wel minder gekund gezien de live vocalen. Algoed, wie het ook wordt, het is ze van harte gegund. :)

 2. Davidovich schreef:

  Denk het niet echt. Neem een pilletje Eddy of een drankje en ga even weg van social media.

 3. Davidovich schreef:

  Via facebook eindelijk beeld maar we zingen eerst een favoriet nummer. Beeld ziet er goed uit en publiek is enthousiast maar stemmen klinken hier meer playback

 4. Davidovich schreef:

  The Divaz doen veel met weinig muziek/geluid. Goede samenzang in Respect.

 5. Davidovich schreef:

  1. Oh Gabrielle zong dus al haar liedje. Niet echt mijn ding en beetje voorspelbaar

 6. Davidovich schreef:

  2. the Divaz. Goede stemmen en energie maar liedje voelt een beetje als 2de rangs keuze van de Pointer Sisters.

 7. Davidovich schreef:

  3. Ugo. Mooie keuze met Resiste van France Gall maar beetje Bieber versie dus meer voor de show.

  CE QUI ME BLESSE. Het is een bijna Zweeds met een rauw Frans randje. Glad, goed in beeld gebracht maar ietwat gehaast. Een 7.

  1 een 5 en 2 een 6.

 8. Rene schreef:

  Pffff.. liedje 3 nog enigszins ok, bleef me tenminste nog wel boeien. Rest vind ik dramatisch, huilen met de pet op

 9. Davidovich schreef:

  4. Tracy. Slechte rap als keuze voelt een beetje ongemakkelijk.

  POR AQUI. Modern geluid en rap klinkt beter in het Frans maar de zang is erg tegen het ongemakkelijke aan.

 10. Davidovich schreef:

  O ja een 5 voor Tracy.

 11. Davidovich schreef:

  5. Emmanuel. Take on me alleen voelt wat zielig en overdramatisch.

  LA PROMESSE. Niet heel goed gezongen want of laag of kopstem wat allebei niet fijn voelt. Erg bedacht met de halfnaakte dansers als een goedkope versie van Ierland 2018.

 12. Davidovich schreef:

  Een 4 voor Emmanuel.

 13. Rene schreef:

  Ik befin bijna zelf te gillen van die stem van Emmanuel.. nót in a good way ;) Irriteert me mateloos. Heb alle hoop op Seemone gevestigd

 14. Rene schreef:

  In vergelijking met de rest is Ce qui me blesse wel heel erg een hoogtepunt

 15. Rene schreef:

  Ook bij Noémi plaaaaatsvervangende schaamte :'(

 16. Davidovich schreef:

  6. Noemie. Wonderwall in een Schotse ruit outfit. Het klinkt niet heel prettig en raakt niet echt.

  MA PETITE FAMILLE. Leuke dansers maar die zijn beter dan de zang of het liedje. Een 3

 17. Davidovich schreef:

  7. [Wat een vreselijke jury trouwens, weinig smaak]. Simone. Ooh Magnolias forever heerlijk. Alleen brengt ze het een beetje als Duffy en ze lijkt haar stem al een beetje kwijt te zijn.

  TOUS LES DEUX. Dit klinkt beter maar nog niet helemaal eigen. Maar prachtige opbouw en je voelt het. Het ontroert me. Een 8

 18. Rene schreef:

  Mwah.. Seemone boeimt me live toch ook niet helemaal. Wordt toch ook wel saai naar het eind toe. Ze bracht wat mij betreft de emotie (die ze blijkbaar zelf wel voelde) niet over. Stem klonk ook wel alsof ze een keelontsteking heeft

 19. Davidovich schreef:

  Niet helemaal goed maar ik iedereen huilt.

 20. Rene schreef:

  Sois un bon fils vind ik nog best ok. Verveelt me niet en klinkt wel gezellig. In dit deelnemersveld lijkt me een finaleplaats wel gegarandeerd

 21. Davidovich schreef:

  8. Doutson. Beetje voorspelbaar in zijn keuzenummer.

  SOIS UN BON MERE. Sympathiek nummer maar het zou iets persoonlijker gezongen kunnen worden. Het klinkt wat hard. En beetje onevenwichtig. Een 7.

 22. Davidovich schreef:

  9. Philipise. Een hijger die de zon wil zien

  MADAME LA PAIX. Leuke muziek maar qua zingen klinkt het niet fijn met de achtergrond. Aardig met wat Moldova-vibes. Een 7

 23. Rene schreef:

  Madama la paix: ook wel ok en gezellig, maar ja.. red je het daarmee?

  Vanavond ‘Ce qui me blesse’ wat mij betreft ruimschoots het beste en meest interessante lied en optreden.

  Volgende week is Aysat mijn favoriet, maar ik denk dat Bilal volgende week heel, heel makkelijk gaat winnen.

  • Good Riddance schreef:

   En dan kan heel Nederland weer los gaan over hoe oneerlijk het Songfestival is, mocht ze dan ook daadwerkelijk het SF winnen.

   Begrijp me niet verkeerd: dat minderheden winnen is juist enorm stimulerend voor gelijkheid, tolerantie, en als voorbeeld voor minderheden dat je ver kan komen, ongeacht wie je bent. Ik vind zo’n winst wat dat betreft juist zeer mooi. Mijn punt is alleen dat het wél moet zijn vanwege het liedje zelf. Omdat het goed is. En niet ‘omdat je toevallig tot een minderheid behoort’. Juist dat is trouwens omgekeerde positieve discriminatie. Dat is even erg, omdat je daarmee net zo goed bevoordeelt word op basis van iets waarvoor geen keuze bestond. (En anderen automatisch benadeelt worden op basis van iets waarvoor geen keuze bestond: namelijk dat zij niet tot een minderheid behoren.)

   Maar goed… eerst even afwachten hoe het allemaal loopt!

 24. Davidovich schreef:

  7. Simone 7 is de winnaar en ook wellicht volgende week.

 25. RobbieR schreef:

  Seemone deed het prachtig.

 26. Rene schreef:

  Waarom stuurt Frankrijk niet het nummer dat het jurylid nu zingt? Beste optreden van de avond!

 27. GerardMartin schreef:

  Nog een beetje sleutelen aan z’n stem maar ik vond Emmanuel verre van slecht, ook Seemone deed het goed en die drie dames mogen wat mij betreft ook wel winnen. De rest ben ik vergeten. Benieuwd naar volgende week.

 28. riccardo schreef:

  Ik ben er nog niet uit of Seemone met haar oprecht mooie liedje de impact maakt zoals bv Sobral dat wel direct voor mij deed. Op naar de finale.

 29. Ria NL schreef:

  Ik hoop van harte dat Seemone met haar prachtige liedje “Tous les deux” volgende week de finale zal winnen in Frankrijk. Ik vind het liedje het allermooiste dat erbij zit in Frankrijk.

 30. Dick schreef:

  De tweede SM was van beter niveau…. maar nog altijd zwaar tegenvallend voor een land met zo’n grote chanson geschiedenis. Zit wat mij betreft niks tussen wat zou kunnen winnen op het ESF.